Au Pair в Германия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Au Pair в Германия
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 3372 пъти
Здравейте! Не знам езика, но искам да замина за Германия, като Au Pair. Някои от вас работил ли е като Au Pair в Германия? Какво е заплащането?
Семействата добрички ли са? Всяка една ваша информация и съвет ще ми бъде от помощ!
Благодаря Ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: 9125efbcc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Момиче, не се навирай между шамарите! Първо без познания на езика никое нормално семейство няма да те вземе, второ - ще преживееш огромен културен шок.
Аз така отидох там преди 11 г., но тогава времената бяха други, трябваше ми виза, за да се закача да уча там. Тогава заплащането беше 450 марки, днес е 450 евро, но от тях си плащаш сама курс по немски език, карта за транспорт и понякога здравни осигуровки. Едно кафе да седнеш да изпиеш са 2-3 евро. Семействата са добрички, но към собствените си деца и кученца. Ти си една повлекана за тях, която искат да използват за прислуга. Не, няма да се занимаваш с дечица и кученца, с това се занимава майката в семейството (германките с деца не работят), ще те използват за градината, като чистачка и черноработничка. Перфекционисти са. Ако не са харесали нещо, ще те карат да го правиш пак и пак.
Например не им харесва, как си оправила леглата - махкат калъвката на пода и пак и пак да оправяш, може с часове да трае, всеки път я махкат, за да те тормозят, докато не е перфектно.
Една моя приятелка-албанка я бяха карали да глади, но по часовник с хронометър. Ако не се справи в нужното време (1 мин за 1 риза), дава ? се още работа и така докато капне от умора. Мен са ме карали на националния им празник точно да работя 16 ч., когато в Германия никой тогава не работи по подобни причини - вършиш 4-5 пъти едно и също и изпитват удоволствие да намират косури и да те карат пак и пак да го вършиш, за да изживяват собственото си чувство на превъзходство над теб.
Винаги си им на разположение, в къщата им си. За всякакви глупости ти тропат на вратата. Нямаш право на личен живот. Унизително е, защото повечето те мислят за получовек. Ако не знаеш езика те тъпчат още повече. Ако заминаваш с българска агенция, няма кой да те защети на място.
Замини само с немска агенция, ако ти е толкова голямо желанието. Може и да имаш късмет, но аз познавах навремето към 20 момичета от различни националности и никоя не беше доволна, но търпяха, защото бяха албанки, молдавки и издържаха с тези пари семействата си. Има бити и изнасилвани момичета, има самоубили се.
Ако без това не знаеш езика и ти е все едно, къде ще заминеш, много те съветвам да заминеш за САЩ като Au-Pair. Заплащането е двойно и имаш много повече права, нямат право да те малтретират психически и физически, имаш си работно време и институции, които те защитават. В Европа не е така. Нямаш особени права и няма институция, която да контролира агенциите и семействата.

Ако все пак не ме послушаш и заминеш за Германия - вземи си задължително от България телефон с роуминг, карта Виза Електрон, в която вашите да могат да ти слагат пари, Библията и лаптоп.
Ако те изнасилят или тормозят физически и психически се обърни задължително към полицията. Ако те е страх или срам - в ПРОИЗВОЛНА църква, може и в квартала. Там ще ти помогнат на 100%. Преди да заминеш си запиши адресите и телефоните на българските консулства, на българските църкви - също помагат, но нямат пари и най-добре да потърсиш католическа или протестантска, които ще ти осигурят временен подслон в защитено жилище.
Успех

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: f1d0bf1bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имам приятелка която скоро се върна много разочерована. Децата в семейството не стига че чупят нещата на майка си /докато я няма/ а и после обвинявали приятелката ми пример: обвинявали приятелката ми за счупена ваза и майката им вярвала и режела от заплатата на приятелката ми съответно повишената цена на вазата. Приятелката ми се старала да им служи 5 месеца и не получила нищо за това защото и режели заплатата за всичко счупено и не я пускали да си ходи. Едвам се отървала защото семейството живеело извън града и нямало как да избяга. Имали я за черноработник нещо като робите от филма "Изаура".

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 9125efbcc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   От 1 до 2 - да, това също е един проблем. Когато си в семейство на село е много кофти да избягаш или да намериш помощ някъде.
Иначе и на мен ми се е случвало много често да ме обвинят за неща, които не съм направила. Не са ми отдържали от заплатата, защото беше толкова малка, че нямаше накъде, но са ме правили на 2 ст. Какво обаче правиха - аз трябваше да си купувам храната и да си плащам здравната осигуровка, което по договор не беше така. Издържах, защото нямах друг избор навремето. Записах се там в университет и от тогава тези не искам да ги виждам, но не мога да ви разбера днес, защо ще ходите така в чужбина? Не ви трябват визи, а и за тези пари и в България има работа. Ако не ми е трябвала виза, никоге не бих отишла така в Германия.
Подчертавам, че в САЩ не е така. Там програмата е строго регламентирана и Министерството на външните работи защитава Вашите права. Ако някой ви тормози, рискува сериозни проблеми. Имате истинска заплата, не джобни, но най-вече ИМАТЕ ПРАВА

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 54646f6923
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Без език да заминеш е най-глупавото, което може да направиш. Ако не си доволна, как ще се защитиш и потърсиш правата.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: e7a1251a8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Зависи на какви хора ще попаднеш. Мен ме харесаха едно немско семейство, но не знаех немски. Казаха ми, че не е проблем, защото дори и децата знаят английски... и така заминах и сега повече от година съм тук и нямам проблеми и немски научих през това време. Въобще за никакъв тормоз не може да се говори, хората ме уважават все едно съм член на семейството. Аз лично съм благодарен на Бог, че попаднах на такива хора... понеже тук е Германия не всички са такива.

М26

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker