Как да емигрирам? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Как да емигрирам?
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 14072 пъти
Здравейте на всички пише ви едно 18 годишно момиче, отказало се от страната си :)
Искам да се махна от тук, защото колкото и да е хубава страната ни, хората тук тотално ме отвращават..
Толкова озлобен народ не знам дали има другаде.. Не го казвам ей така, много пъти ми се е налагало страничен, по стечение на обстоятелствата непознат човек да ми помогне... такова безразличие и незаинтересованост просто не мога да го опиша.. от всичките около 30 човека които минаха покрай мен само един, единствен помогна...
Разочаровал ме е даже човек, който би трябвало да е подкрепа и ако имам нужда, да направи каквото може за мен, а всъщност да прави точно обратното-да гледа как да ме вкара в проблеми, без той реално да има каквато и да е полза от това (ако имаше полза по-щях да го разбера), но в този случай защо ме прецаква без изобщо да го засяга по какъвто и да е начин.. Умът ми не го побира, не съм виновна аз, че той не е постигнал нищо в живота си та да си го изкарва на мен-тази, която иска на постигне нещо..

Отклоних се, но главно как да се махна от тук?
Смисъл не се виждам просто да стана и да тръгна на някъде.. Желанието ми е Америка, просто това е от малка мечтата ми, харесва ми начина им на живот, устройството им, изобщо всичко, но как да стане?
Има ли легален начин да отида там за повече от 3 месеца, като да имам право да си живея и работя легално.. Каква е максималната виза като време за престой?
Също така знаете ли друга държава, която да е подходяща за нормален живот, с нормални хора в нея? :))
Всякакви разкази свързани с емиграцията ще са ми интересни, дори и лошите просто искам да знам като цяло как се случват тези неща?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7a75d4a91a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Аз самата емигрирах на 18 г. и от опит мога да ти кажа, че такива като теб не емигрират, а си стоят в махалата, където можеш да мрънкаш до безкрай, винаги да си прав и да ти е виновна калпавата ти държава, хората, съседите ...
Първо - в чужбина само теб (нас) ни чакат - не само няма от 30 човека 1 да ти помогне, но и да се спре някой да ти помогне, най-вероятно ще избяга, когато те види, каква си българка.
Вместо да мрънкаш и да се оплакваш, хвани и помисли - ти какво правиш за другите безвъзмездно?
Колкото до Америка - не мисля, че знаеш повече за тази държава от това, което си видяла в „Американски пай“. И там животът е жесток - имат в момента огромна безработица, милиони хора нямат здравна осигуровка и умират по улиците, има гладуващи и без покрив, защото нямат социална система, има нелегални, които живеят цял живот в страх... и няма никаква възможност за такива като теб не само да останат там легално, но и за 3 м. да отидеш - искат ти постоянна работа в България, осигуровки, автомобил, собствено жилище или нещо друго, което те задържа в България- проверяват ти и кътните зъби за най-обикновенна туристическа виза.
Знам как се емигрира, но хората с твоята нагласа не го правят просто. Емигрира се иначе с паспорт или лична карта и с много-много смелост и способности.
Между другото, аз се върнах след завършване на висшето си образование, работя си у нас и често ми се налага да пътувам и извън Европа. Имам виза за Америка до 2022 г., но през ум не ми минава да остана там повече от 1-2 седмици.
Мила, не всичко, което се бере по дърветата се яде.
Няма перфектна страна, в която хората да си те дондуркат като мама и тати у дома, приеми го. Животът е тежък навсякъде, всеки има своите си проблеми, никой няма да те хване за ръчичката да ти подготвя емиграцията както и никой няма да ти помага в чуждата държава - напротив, ще те дискреминират където и както могат, не от изгода - просто, защото ги дразниш с акцента, вида си, леко тъмната си кожа или коса.

успех иначе, емиграцията учи да цениш дома си... Прочети „До Чикаго и назад“ два пъти

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 8859d728fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А ти на колко помогна?

Беше ли подкрепа на някого ако има нужда, и направи ли каквото можеш за него?

Където и да отидеш, тези въпроси ще си вървят винаги с тебе и ще чакат отговор. А ако им отговориш правилно - все ще ти е едно къде си.

Огледалото

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 5dba1f46b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Авторката: Да точно това, е че аз правя каквото мога за другите, но те за мен не.
А и живота на всеки е различен, не знаеш как живея и през какво минавам и причините, които не ме задържат тук.
Нито ще промените мнението ми, нито нищо.. Предпочитам мнения, от хора, които са успяли-било им е трудно, но са успяли.. :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7a75d4a91a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От номер 1 - ами, авторке - мисля, че съм успяла в емиграцията, даваха ми хората и гражданство - дори ми се обаждаха и ми предлагаха, но си събрах багажерите и си работя и живея със западното образование много добре у нас.
Какво да ти кажа - заслужава си да отидеш в чужбина, за да учиш да кажем, да работиш по специалността си (ако си лекар, мениджър, ИТ-специалист, мед. сестра), заради любов (ох, най-сладкото), има много причини, за да емигрира човек, но твоята?
Да емигрираш с очакване, че там ще ти помагали хората, защото си видяла 2 филма по ТВ-то и ти било харесало? Не вярвам дори да знаеш, кое е най-важното събитие, което вълнува в момента САЩ, колко им е БВП на човек, каква им е образователната система, безработицата...
Твоят мотив е, че си въобразяваш, че някъде (във вълшебно царство) те чакат с отворени обятия, за да ти помагат, да се грижат за теб и оценят.
Ще те разочаровам - такова място на света НЯМА.
Нещо повече - в чужбина ще си лишена от елементарно отношение, защото винаги ще си чуждата и неразбраната. Без да искаш ще използваш грешната вилица, дума и ще се издадеш като нежелан емигрант от Източна Европа.
Но как да не ти помогне човек - хайде, действай - всеки ден от Летище София и Автогара София тръгват превозни средства към 26 страни, за които дори паспорт не ти трябва. Емигрирай - днес по-лесно от това няма. На времето ми трябваше виза, спали сме пред посолствата на палатки, подкупвали сме разни хора, за да се вредим... днес всичко ти е на тепсия и пак си нямаш никаква идея, само знаеш едно - държавата и обществото са виновни за твоите неуспехи и терзания. Е, не си мисли, че ще има някъде държава и общество, които да ти решат проблемите.
Деиствай - на мен ми трябваха освен паспорт с виза, точно 40 евро, еднопосочен билет и куфар с дрехи - не забравяй да вземеш и летни обувки и дрехи, защото няма да има парички да се прибираш, а и да си купиш няма да има... поне първите години. Ще научиш иначе много и животът в България ще ти се види песен. Казвам ти го като успял емигрант - имала съм и хубава работа в бюро, учила съм, хубаво жилище и всичко. Не питай неуспелите обаче, те и хляб нямаха, нямаха пари да се обадят на майките си и събираха фасовете по улиците, живеят по-зле от нашите улични кучета, защото няма и кой с един ритник да ги удостои - гледат ги хората с пълно безразличие и ги подминават. Всекиму своето.
Успех

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: decf8fdcaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Еееее, номер 1, истини говориш, ама така леко нападателно и доста неприятно и хапливо звучат ;) Не е нужен тоя назидателен злобарски тон, по-полечка ;)
Авторката, ако наистина желае да емигрира, мога да й пожелая много късмет и адски много упорство.
За жалост съвети за Америка няма как да дам, аз успях да стигна до Норвегия (засега). Нататък дай Боже и до Канада (за която мечтая).

Всичко, което номер 1 написа е истина, чистата истина, но те разбирам, авторке, и е факт, че колкото и да съм чужда, съм по-щастлива ВЪН от България.
Да, липсват ми приятелите, живота, скапания ни манталитет, ако щеш, но съм хиляди пъти по-щастлива чужда в Норвегия, отколкото отритната, бедна и самоизяждаща се в България.

НЕ СЕ ОТКАЗВАЙ! УСПЕХ!

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: dfc33f2c27
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Най-лесно се получават студентски визи или да отидеш на студентска бригада. Препоръчвам ти първо да отидеш за 3-4 месеца, пък после да решиш дали искаш да емигрираш. Чувала съм, че има и доста ау пайр програми за Европа - демек да си бавачка в някое местно семейство.
Първото, което ти трябва е силна амбиция и воля да останеш там, а за това ти трябват добри мотиви. Аз заминах на 18 години и първите месеци ми беше адски трудно сама, беше ми пусто, нямаше на кого да споделя - вярно скайп съществува, ама не исках да притеснявам семейството ми, а верни приятели не се създават за 3 месеца, а от мой личен опит мога да кажа, че с българи е най-зле да се контактува в чужбина. Всеки ще гледа да каже колко е добре, ако ли не ще ти завиди, просто не всички са безкористни - вярвам, че в бг просто след толкова години човек си е отбрал хората, с които да общува. Трябва да обмислиш варианта, че освен, че е трудно психически се изисква и доста гъвкавост, ако не си финансово подсигурена.
От една страна номер 1 е прав(а) - човек не заминава просто, защото се е разочаровал от България. Трябва да имаш цел и да я гониш - била тя да завършиш образование, да си намериш свястна работа или т. н. Много съм виждала, които са заминали просто, защото всички говорят колко яко е там и колко добре живеят хората, но навсякъде си има косури и трябва да приемеш, че и там не ецветя и рози. После отиват там и се разочароват, защото не оправдава очакванията им. Особено като ти си се запътила към Амерка, която е всичко друго, но не и социална държава. Живяла съм в Германия и в Дания и разликата между двете страни е огромна. В Германия както доколкото съм чувала и в Америка нямат социална политика - разболееш се отиваш и си плащаш, нямаш работа - на никой не му пука и т. н. общо идеята е ти да се бориш без да очакваш помощ. В Дания и като цяло доколкото съм чувала и в другите скандинавски страни, нещата са други - социални държави си, но и те имат недостатъци - климатът е гаден, високи са данъците, но срещу тях получаваш добро обслужване.
Наистина, ако твърдо си решила да отидеш някъде е най-добре да прекараш там минимум 4-6 месеца - да усетиш как хората живеят там - едно е на екскурзия с приятели, друго е да живееш в тази държава и то без приятели.
Пожелавам ти успех и наистина вярвам, че в повечето държави в Европа положението е доста по-нормално спрямо хората и условията на труд също са по-добри.
Ана

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: b95f729d1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

8.   Оххххх лелее каква злоба лъха от коментари 1 и 4 просто не е истина и то само защото този който ги е писал не е успях извън България и сега му е изгодно да си измисля оправдания защо се е върнал, но това не му стига ами си дава миротворното мнения на другите около него, да не би някой пък да вземе да емигрира и недай боже да вземе да успее. Каква беше поговорка "Я не сакам на мене да ми е добре, я сакам на вуте да му е зле". Едно от нещата за които аз самия избягах от България е точно заради такива хора.
Авторке нека ти дам и аз моето мнение, на човек който преди няколко години изпълни малката си мечта, а именно да живее в Америка.
Първо: Направи всичко възможно да емигрираш възможно най-скоро. В България става и ще става все по-зле. Народа вече не бива, а и от там цялата държава.
Второ: Като ти гледам годинките си мисля, че за теб най-бързото и най-доброто решение ще бъде да се запишеш
на студентска бригада и без да искаш забрави да се върнеш :) Имам много приятели останали така :)
Трето: Много подбирай българите с които ще общуваш в чужбина, че ако попаднеш на някой като този от 1 и 4 така
може да се депресираш и да се забъркаш в неприятности, че не е истина.
Четвърто: Побързай и УСПЕХ!!! Всяко начало е трудно, но всички усилия си заслужават.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7716df8fc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   И на мен ми направи впечатление меко казано хапливия тон на коментар Нр. 1. Момичето изказва мнение, че не иска да живее в България, и пита за мнения на хора, които имат опит с емиграцята. Защо трябва по такъв злобарски начин да й се отговаря? Аз бих и отговорила така: Мило момиче, ти си само на 18 и живота е пред теб. Ти имаш право да избираш как ще протече живота ти, имаш право да избираш КАК да живееш, КЪДЕ да живееш и работиш и с КАКВИ хора. Да емигрираш вече не е трудно както преди 10-15, 20 години да речем. Сега границите са отворени- прав ти път! Най-важното което трябава да имаш като качества, за да емигрираш, са упортсво, амбиция, приспособимост, толерантност, любознателност и кураж. Ако имаш тези качетсва, почти е сигурно, че ще успееш. Предимство е и ако си умна и интелигентна. Следваи мечтите си! Наистина, най-лесня начин е да се запишеш да следваш някъде- не губи време, набележи си държавата, и подавай молби за кандидатстване в университети. Успех! И си опичай акъла!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7a75d4a91a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Подкрепям изцяло Ана.
Може да съм рязка с тона си, но ми се искаше някой да беше говорил така с мен преди едни 10-тина годинки. Не, че съжалявам - както каза и Ана - имала съм си цели. Завърших си, работих си, издържах си се, но гледах около мен, как 90% от българите потъват. Гадно ми беше за тях.
Иначе, не съм се върнала, номер 8 заради неуспех в чужбина. Напротив - напуснах, когато тепърва ми предстоеше високо платена работа (след завършване на висше там), когато имах право на гражданство и на всичко. Просто видях повече възможности за професионално развитие в България, работя в чужда компания иначе.
Живяла съм в Германия, Австрия, Швейцария, Белгия, мои близки пък са в Англия. Имам виза за САЩ до 2022 г. и за миг не ми е минавало на акъла да остана нелегално там. Първо - не е честно към българите, които тепърва ще кандидатстват за виза. Второ - не е честно към Американския народ, който ми е гласувал доверие, пуснал ме е в чудесната си страна като турист и по бизнес. Покрай работата си обиколих света (Русия, САЩ, Канада, Китай), а покрай почивки опознах държави като Нова Зенландия, Австралия, Индия, Египет, ЮАР...
С две думи не е като да съм си останала в село и да говоря без да имам нещо предвид. Била съм емигрант и като беден студент съм се мъчила наравно с гастарбайтерите, но едно мога да кажа на Авторката - опичай си акъла, защото не знаеш, какви твои лични зверове ще те захапят, когато останеш сама сред чужди хора, дебнещи да те разкъсат.
Н. 8 - спри да агитираш хората да стават нелегални емигранти, преди да им споделиш проблемите на нелегалните в САЩ. Не всеки може да остиска да се крие като престъпник и да не съществува като човек практически.
Освен това нямаш право да говориш, какви били българите, защото те от нищото изградиха Европейска държава, работят всеки ден, гледат децата си, родителите си и плащат 33% от дохода си, за да имат твоите родители пенсия и достъп до здравни услуги. Стой си в САЩ, бъди нелегален „американец“, но не обиждай хората, които не си виждал от 10 г. минимум. Не вярвам да имаш документи, а и пари да се прибираш в България, така че замълчи по-добре.

Ана - в цяла Европа, в Германия и България включително има социална система, непозната в САЩ. Да, в България е на много ниско ниво, защото сме развиваща се държава, но и тук има държавна помощ - хората се лекуват безплатно по спешност, има 2 г. майчинство, безплатно образование за всички, пенсии... но мен лично ме е срам от нашите емигранти, които ходят някъде, само за да използват по-дебелата социална система. Аз лично бях доволна от приятелите си-българи в чужбина, помагали сме си в българската община, организирали сме си празници, курсове по народни танци и екскурзии.
Много хубав е съветът ти към авторката да отиде като детегледачка в САЩ - там имат много права, защитени директно от Министерството на външните работи на САЩ, получават 1100 долара заплата осигуровки. В ЕС не е така. Там тази дейност не е регламентирана и много момичета стават жертва на недобронамерени семейства. Няма заплата, а „джобни пари“ от 450 евро и много момичета пострадаха.

Аз лично емигрирах на 18-19 г., но никога не съм мислила като авторката. Имала съм във всеки един момент план и съм знаела, какво искам. Завърнах се и в България, когато му дойде времето, за да продължа развитието си и като кариера, и като личност.
Пожелавам на всеки българин да сбъдне заветната си мечта - да емигрира, но му обещавам, че розовите очила няма да му донесат нищо добро! н.1

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: b95f729d1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Чудих се дали да пиша, но само за протокола: номер 8 съм, към номер 1, 4 и 10
Дълго мислих, но разбрах защо след като си имала възможност да останеш в Америка си се върнала в БГ и там се чувстваш добре.
Отговора е много прост и това е, че си злобен човек. Не се обиждай моля, изобщо нямам това за цел.
Затова си се чувствала "в чужбина ще си лишена от елементарно отношение, защото винаги ще си чуждата и неразбраната"
Затова не ти е харесало там, защото на злобните хора номерата им не минават в нормалните държави
Затова най-много ти харесва в БГ, защото там злобата се цени много. Можеш да направиш много добра кариера с това.
Затова ти харесва там където всеки иска да прицака всеки.
И въпреки всичко няма кой знае какво лошо в това, различни хора - различни идеали. Има добри, има лоши хора, има завистливи хора, има хора които се радват от все сърце от успехите на другите. Няма как всички да сме еднакви и слава богу.
А коя държава е по-добра откъм качество на живот, всеки може сам да си прецени, интересното е защо американците не имигрират към България, а си стоят в гадната не социална държавица. Вероятно са глупави хора да изпускат 2 години майчинство и безплатно здравеопазване. Ха ха :)

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 561987c19a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Макар в думите на коментар №1 да има доста истина, и аз не мога да подмина агресивния и самодоволен тон на пишещата.
Направи ми впечатление и друго - авторката на коментара непрекъснато говори за другите, "неуспели" българи, които събирали фасовете по улиците, живеели по-зле и от кучетата и т. н., използва и фразата "Всекиму своето", която в немския си превод е била поставена на входа на един от концентрационните лагери в нацистка Германия. Може би го прави, за да покаже на 18-годишното момиче, което иска да емигрира, какви могат да бъдат негативните последици от това решение. Само че на мен лично ми се струва, че има и друго - скритото задоволство на много българи, когато другите се провалят, а те вървят нагоре - представяйки в най-черни краски живота на другите, те се издигат в собствените си очи, защото такъв тип хора имат нуждата винаги да бъдат възвеличавани - от себе си, и от околните. Не може да не ви е правило впечатление колко често в разговор се повдига въпросът за неуспеха на някой друг и с каква охота хората го коментират - със съчувствие? Или не само?
Мисля, че именно тази безмилостна природа на голяма част от българите е причината сънародниците в чужбина да се страхуват един от друг и често пъти изобщо да не искат да имат нищо общо с хора от националността си. Много добре го е казал авторът на коментар №1 - внимавайте с какви българи ще общувате в чужбина. Разбира се, че може да намерите такива, с които да си помагате, но и обратното е твърде вероятно.
На 18-годишното момиче, което иска да емигрира, моят съвет е да премисли всичко внимателно - в дадения момент емиграция в САЩ е много трудно начинание, и заради финансовата страна, и заради визите. Може би не е зле да помисли за Западна Европа и да не заминава, без да знае поне малко езика на съответната страна - ако има възможност да изкара един езиков курс, не е задължително да говори перфектно, но без основни познания не виждам как би се справила, без да разчита на някой друг - а зависимостта е едно от най-лошите неща.
Някои от решенията, които вземаме, предопределят бъдещето ни с години, а когато човек е на 18 и тепърва навлиза в живота, е много по-сложно. Затова успех и разум!!!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 1734d67b1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Откога показването на реалността се нарича злоба? Коментарите на 8 (11) са по-близки до злобеене - обвинява 1, че заради злобата се е върнала в България, а интересно самата тя какво търси в български сайт, а не си гледа щастието в чужбина? Може би носталгия по българската злоба? :D Или по-вероятно да посещава този сайт заради неудовлетвореността от живота си, както повечето му български посетители. ;)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 63f3167cef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Авторке, напълно те разбирам. Пределно ми е ясно защо искаш да се махнеш от Българистан. Правилно са те посъветвали да се запишеш в чужд университет. Ако това не стане опитай със запознанство по интернет с някой. Разбира се ако знаеш на добро ниво някакъв чужд език. Аз в момента това правя. Масово се занимавам с чужденци по интернет. Надявам се някой ден да ми се отвори късмета, както и на теб. На пук на всички тия злобари тука. Помисли върху това. Това не е проституция - п, , , а срещу живот в чужбина. Избери си мъж, който да те привлича и действай. Успех ти желая!!!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 02586db37d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   14- Решила си да си продадеш задника на някой чужденец, позната история, типично за българските ку***, защо учиш и другите на това? Къде е ценностното в това?

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 63f3167cef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   №14 съм до №15. Аз поясних на авторката да търси човек, който и харесва, с който мисли, че ще могат да имат една пълноценна връзка, а по нататък може би и семейство. Да си продаде задника означава да си хване някой 55-60 годишен дебел чичко австриец, германец и т. н. и да го цица само за парите. А тя е младо тепърва прохождащо в живота момиче и ще е жалко. Аз също търся човек с който бих евентуално живяла, а не само защото е чужденец. Така, че № 15 не ми морализаторствай много. Аз съм изказала своето мнение и съм дала съвет. Авторката ако желае да приеме съвета ми. Никой за нищо не карам на сила. И за твое сведение № 15 чужденците с който съм се запознавала до сега не са охолно богати и не ми предлагат Рая / защото ти мислиш, че аз заради парите ги ловя все такива/.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 8a97584a9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Ха-ха, 14, решила си да надхитриш Съдбата ли?
Много сте ми смешни такива...
За другото изобщо да не говорим.
Приказката за хитрата сврака нали я знаеш?

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 63f3167cef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   До №17 и с двата и с трите крака да пропадна мисля, че пак ще съм по добре от колкото тук. Ако мога да намеря свястна работа дори и да не е по специалността ми в чужбина бих тръгнала.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: dfc33f2c27
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Само ще ти кажа, че както по-горе казаха най-добре е да разчиташ на себе си, за да се справиш, а не на някой мъж. В крайна сметка те там си имат достатъчно хубави жени, които си търсят лека работа и просто по интернет няма да си хванат някоя източноевропейка. Друго е да си там, да сте се харесали, да сте излизали и да се породят някакви чувства. Ама така през интернет, чужденците не взимат много на сериозно.
Иначе е малко дразнещ факта, че има много като тебе - отиват в чужбина и си търсят някой от там - не богаташ, ама да има пари да ги издържа и после що ни се носи славата на лесни някъде си - каквото тук говорим за рускини и полякини, явно голяма част от нас правят по европа.
Ана

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 63f3167cef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   №14 съм. Толкова сте тесногръди, че не схващате замисъла на това, което съм писала, но както и да е. Никъде не съм писала, че търся чужденец да ме издържа. Да се запозная с някой и хоп в гражданското. Естествено, че не става така. Нали трябва да се видим да се поопознаем, ама на вас мисленето ви е изкривено до немай къде. Абсолютно е права авторката, че иска да се махне от БГ. То е заради такива като вас.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: dfc33f2c27
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Номер 20, разбирам да кажеш искам: добър живот, нормални месечни доходи, грижовен съпруг, мил, умен и т. н. - това са качества, които притежава един човек и даден стандарт, без който няма да се чувстваш комфортно. Но това да си чужденец не е качество, нито стандарт. Опитвам се да ти кажа, че чужденецът не ти гарантира тези неща - ти казваш, че го знаеш и т. н. и се надявам наистина да е така. Въпросът е, че тези неща може да ги притежаваш и с българин в България и с добре образован българин в чужбина и с чужденец в чужбина. И по скоро скалата на една жена според мен трябва да почва от това какви качества трябва да притежава мъжа й, а не от това къде е роден. Нима ако един мъж ти предложи всичко това, но е българин, ще го зарежеш? Просто хората се делят на стойностни и нестойностни, а не на българи и чужденци.
А принцино това за чужденците по интернет ти го казвам, защото съм живяла в чужбина. Имам доста приятели чужденци, но за да ме допуснат до тях винаги е минавал един период на опознаване и недоверие, че все пак идваш от по-неуредена държава. Доста и българки в чужбина съм видяла, които са търпяли какви ли не унижения на даден мъж само и само да не се върнат в България и да кажат, че излизат с чужденец - имала съм позната, която живееш с мъж, който се държеше като с прислужница с нея. Естествено, че ти не търсиш това и казваш, че ще подбираш, но все пак първото ти изказване си беше всички чуждо е по-хубаво от родното и т. н. - прочети го още веднъж.
И не си мисли, че някой като просто има други виждания от тебе е злобар. Съжалявам, ако съм се отнесла несправедливо с теб, но наистина много съм ги видяла, които всичко търпят само и само там да седят. Успех в живота и сбъдването на желанията ти :)
Ана

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 63f3167cef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Аз не мога да разбера тези вече емигриралите, установилите се в чужбина защо като някой иска също също да емигрира и вие го нападате, скачате му и обяснявате как не са така нещата. Едва ли не му казвате да си стои тук- Това и по други интернет форуми го забелязвам. Страх ви е да не дойде да ви заемем работните места, да не ви отнемем съпрузите / съпругите ли? Като не може да дадете адекватни съвети на авторката - не плюйте поне.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: f556832d3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   До номер 1. Браво, точно тава мислех да напиша и аз, но не искам да се повтарям ти си казал всичко. ЕВАЛА!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 8767956678
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Авторке, не слушай злобните коментари. Начините да заминеш за два- запиши се студентка или си намери някой западноевропеец с хубаво образование и от добро семейство да ти помогне да заминеш. Номер 14 добре те е посъветвала. Дори и стар да е - какво пък толква, целта оправдава средствата. Като пристигнеш в чужбина научи добре езика и научи непремено някаква професия за да си самостоятелна и да си подсигуриш бъдещето. Животът тук е хубав, казвам тук, защото и аз съм в западна Европа. Хората пътуват в чужбина, карат нови коли, купуват си каквото искат. Аз не съм от богато семейство в Бг, никога не бях и сънувала, че ще видя Лондон, Париж, Прага, Америка.... а тук да отидеш някъде е най-нормалното нещо. Знаеш ли колко незаменимо е усещането де влезеш в мола и да знаеш че може да изхарчиш 200-300 евро ей така за кеф, без да те е страх, че няма да останат за тока и парното. Изобщо стандартът по никакъв начин не може да се сравни с нашия. Стягай бързо куфарите докато си още млада и адаптивна, закотвиш ли се в бг после няма мърдане.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 51a0e679f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Бъди ти и не слушай неуспелите и некадърни псевдо еми-имигранти. Имаш ли цел света е твой постигни ги бори се и птичето ще кацне на твоето рамо. Желая ти успех

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: b2c234841a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   До авторката.

Здравей, аз съм в Англия от година, уча и работя. Всичко върви напред, боря се с живота а съм едва на 19 и единствената причина е да замина заради точно тази злоба на българите. Дори имам моя история за това " Положението в България от моята гледна точка" (можеш да я видиш в същия раздел).

Браво, че си се насочила към чужбина и по- точно към Америка. Аз ще заминавам за там след месец и половина и вече нямам търпение. И аз се страхувам да разбера какво е там, защото още от малък съм се замечтал да посетя Щатите. Дали филмите много ни влияят или просто историите на хора, които живеят там, но животът си го представям така там- МНОГО РАБОТА, но и МНОГО ПАРИ. Петък вечер, някъде излизане. Събота и Неделя почивка. Както е и във всяка Европейска държава освен България, в която хора от висок ранк, посещават дискотеките почти всяка вечер и след това на работа са като зомбита. Жив пример ви давам от моя случка в България. Бях на дискотека. На другия ден Черно Море и Левски имаха мач и ДЖ-ея се чува: Поздрав за Христо Йовов( Играч на Левски), които всъщност на другия ден трябва да бяга на стадиона, а е до 5 вечерта на дискотека. Вероятно се досещате как черното тото играе много голяма роля в цялата история. Та това беше лек пример, за това как всичко в България е корупция и долнопробност.

Много е приятно, когато видиш амбициозни хора, които искат да се махнат от тая пуста страна, защото виждат какво става там. И още по- неприятно е, когато видиш коментарите, колко са злобни и си дадеш сметка, че точно за това искаш да емигрираш.

От приятели съм чувал, че Америка е страхотно място за живеене. Е, да всеки казва "Ейй много работа братле, но пък заплатите не са както в България- 340 лева, задължително 4 езика, за да работиш на някой курорт".

Друг приятел от Маиами ми разказваше, че работи в хотел там точно до крайбрежието( е то почти всичко там е по крайбрежието(хаха) и взима 13 долара на час, работи 8 часа на ден овъртайм( заплащане на час след като е минал официалните 8 работни часа, които се заплаща по 50% от нормалната му заплата за час, следователно 13х50%= 19. 50$ Овъртайм). Разправяше ми, че живота там е приказка, докато не бачкаше като вол до 10 часа вечерта, само и само да изкара повече пари. Превръщат се в материалисти, не казвам че е лошо. Ако искаш пари и малко нощен живот. Там ти е мястото. Бягай докато можеш, но първо е добре да опиташ, както аз на бригада след месец и половина.

Визи има всякакви, трудно се взимат, но имаш ли амбиция, всичко се нарежда. Аз утре ще звъня за визово интервю в Лондон, дано да си взема визата. Знам английскмия, но както знаете на всеки му е малко притеснено от каквото и да било интервю. Дано да успея.

Потърси в този сайт, какви са ти необходимите документи http:// bulgarian. bulgaria. usembassy. gov/

Моите всички документи плюс билетите до Ню Йорк и обратно излязаха около- 1500 долара, плюс някакви джобни да имаш на излитане 400 долара. Цените варират, може и по евтино, може и по скъпо да ти излезе. Всичко зависи от теб.

Една поука от мен, колкото и да съм млад, за такива неща. Едва на 19 съм.

Не се вслушвай в хора, които се опитват да те дръпнат само надолу, с депресиращите им коментари, как ти няма да успееш, където и да било.

Продължавай напред и силно нагоре и ще успееш във всичко. Ти си от малкото останали умни българки, които харесвам.

Поздрави- Автора на " Положението в България от моята гледна точка"

:)

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 33f46be1c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Коментар №1 : не е истина колко много се хвалиш-имала си хубава къща, издържала си се, хубава кола, работа... а съм сигурна, че в момента потъваш в мизерия!

Авторке, запиши се някъде в някой университет да учиш и като завършиш си намери хубава работа, уреди си живота и остани там!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 8859d728fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   29, мечтите и хвалбите, особено в анонимен сайт, са абсолютно безплатни! Когато човек е пълен неудачник в живота си - точно тук може да има своите 2 минути слава.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 43c940d372
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   абсолютно си прав

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 87cd4af0e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   Леле, от скоро проучвам как да емигрирам и с изненада откривам, че дори в тази тема има хора които да те накарат да се замислиш дали има тема в която да не изразим омразата и злобата си.
Към номер 1, сигурно си права за много неща, но не може ли просто да разкажеш без да наставляваш. Има хора, които наричат трудностите - приключения. Няма лесно в тоя живот и тове е едно от нещат, които ние българите обичаме да наричаме мъчно, защото такъв ни е манталитета.
Не е мъчно просто е променливо, непостоянно и няма сигурност. Всичко се случва, това е живота. Всичко е според нагласата и търсенето, какво искаш да видиш -Наполовина пълна или наполовина празна чаша.

Аз още не съм си избрала страна. Имам си обаче цел, да напусна България завинаги. Искам просто по-добър живот. Живот, който да живея, а не да преживявам.
Успех на всички.
И нека приключението започне сега.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 57cd68f213
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   От 20 г съм в Канада. Младите самотни и недообразовани нашенци поемат огромен риск да тръгнат за САЩ и Канада.
Има си точкова система за оценка - ако човек постигне необходимия брой точки, може да се надява и да си намери работа по специалността, повечето от кандидатите по този начин успяват. Но за да се постигне висок точков бал е необходимо да имате добро образование и търсена професия с над 3г стаж по професията.
На 18 г и без образование, дори и с немалка за БГ сума- примерно 10-20 000$, шансовете са малки. Сумата се изпуква и насреща няма нищо - видял съм няколко такива случаи.
Разни химери като мечти, човещина, романтика- забрави, поне през първите 5 г. На новия имигрант(ка) трябва здрав САМАР! Предимно за непривлекателна работа ги слагат, вкл в софтуерни фирми - и там има такава.

Или за младо момиче, без образование, стаж и пари- състоятелен съпруг. Случва се и да се намери такъв. Тук има доста българчета, дето са успели и търсят да се задомят. Ако се сключи обаче брак с користна цел, местните адвокати дето уреждат документите знаят много хватки да депортират такива коварни съпрузи и съпруги, ако проявят свободомислие и разюзданост през първите 2-3 г. Ама да не вземете да се изтърсите тук и тогава да почнете да търсите обекта на вашите мечти. Без да е опечена работата не си и помисляйте.
Както е казал Карл Маркс- пролетарият може да стане буржоа само чрез брак (защото младите буржоа нямат мозък). Като гледам каква конкуренция има от рускини, китайки и всякакви майсторки - ама кой знае, може да се опита по интернета, не е скъпо.

Вземете си диплома, докажете на света че струвате нещо и тогава претенциите за добър живот. И дипломата да не бъде купена а подплатена със знания и опит. Тук няма да ви проверяват дипломата а като (и ако) ви назначат ще гледат справяте ли се добре. Никой не плаща за мъртви души, за черни очи и за остроумие.
Всеки който се е трудил честно в живота и е издържал на трудностите, ще сполучи. Който се огъва и не харесва съветите на възрастните да бачка яко, няма да намери щастието никъде.
Желая ви успех!

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: f0a048bd01
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Здравейте! Искам да попитам запознатите... Какви документи ми трябват за емиграцията ми? От лятото отивам до работя в Австрия (ЕС), как стоят нещата с легалното пребиваване? Как стоят нещата с осигуровките? Трябва ли да спра да се осигурявам в БГ или работодателите в Австрия ще ме осигуряват и в БГ и в Австрия? Не знам как да направа така, че всичко да ми е легално и законно и с пребиваване и с осигуровки и с личен лекар там ( голяма нужда си е ) и т. н
Моля които е наистина запознат да каже.
Благодаря предварително!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker