Разочарование - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120986)
 Любов и изневяра (29662)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6457)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Разочарование
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 3172 пъти
Здравейте! Попаднах случайно на този сайт и искам да ви разкажа моята история. Ако се получи диалог, ще се радвам. Ще ми се да узная и друго мнение. Да започна. Заминах за чужбина да работя, защото имахме заем. Вече 5-6 год. съм навън. Оставих дъщеря на 13 и съпруг, преминал през сериозно заболяване, който не работи. Дотук нормално, трябваше да помогна. Работя и пращам пари всеки месец по два пъти и все не стигат. Мъжът ми даже не се и опита да си намери някаква работа. На 52 год. е и все се оправдава, че на неговите години и с това заболяване никой няма да го вземе. Започна и да пие и то доста.

Дъщеря ми е кротко дете, завърши средно образование, направих и бал. Да, казвам направих, защото мъжът ми не си мръдна пръста за нищо. От 5 години аз съм и майка и баща. Опитвах много пъти да говоря с него... нищо. Лъже ме, когато похарчи парите и трябва да иска още. Все си измисля нещо -животът бил скъп, телефоните на дъщеря ми... не нашата дъщеря... трябвало да плаща и когато откажа, следват заплахи и обиди. Аз тук, в чужбина съм сама. Той не си дава сметка, че и без това ми е тежко. Дъщеря ми не успя тази година да влезе в университета, в който искаше и сега стои в къщи, пред компютъра и тя чака. Сега пращам на него и на нея. На нея по-малко, защото мъжът ми уж пазарува. Когато попитам имат ли в хладилника нещо, все няма. Мислех да поостана някоя година, да се поопавим малко, всеки от нас да си стъпи на краката и да се прибера -имам също родители, които много обичам и ми липсват и аз им липсвам.

Напоследък си давам сметка, че скоро няма да се прибера. Хареса им да получават готови пари и не искат да ме изтърват. Това е. Имах нужда да го споделя, защото ме боли и съм разочарована от собственото си семейство! Извинявам се, че написаното е много дълго, но така ми се искаше да разкажа това, което чувствам. Благодаря за търпението да прочетете историята ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: 84dddf2859
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бих спряла веднага парите. Финансова подкрепа само за хора, които учат и работят. Ти работиш, лишаваш се и пестиш, а на тях им е добре и удобно Защо да променят нещо? Постави допълнителни условия за финансовата подкрепа. Спомни си за поговорката: Който плаща оркестъра, поръчва музиката.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: cd90ae95aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много сложна е ситуацията ти. От финансова гледна точка ти наистина си и баща и майка, защото явно издържаш всичко, но въпреки всичко си изпуснала 5те най-трудни и важни години от живота на дъщеря ти и няма как нещата да са такива все едно, че си била до нея тогава - макар й да си изкарвала пари.

От друга страна, те ти искат пари, защото виждат, че им даваш. Достатъчно време си сама - остави мъжи си щом е такъв лентяй - и без това не живеете като семейство - нито живеете заедно, нито си споделяте, нито се подкрепяте, нито сте интимни - освен дъщеря ти и няколко години заедно не виждам какво ви свързва. Връзката ви за мен е изчерпана. Дъщеря ти е достатъчно голяма, за да работи. Разбирам да не работи, защото следва и учи, ама сега недай си боже и догодина да не я приемат, какво правиш - ще я дондуркаш, издържаш и разлигаваш - това си е мечешка услуга, защото накрая тя няма да може сама да се справя с живота. И да ти се сърди, това е положението. Ти винаги ще бъдеш жената, която е отишла в чужбина и я е оставила на 13 дори и да не си имала избор и не трябва заради това да я глезиш допълнително. Кажи й, че ще й платиш частните уроци, но повече пари няма да й даваш - има работа за продавачки, сервитьорки и т. н. И това, че не е влязла в университета, в който иска не значи, че не е могла да учи - зашо не отиде в друг университет - в крайна сметка май на твойте претенциите се повечко - пари, определени места, да си седим по цял ден вкъщи. Мъжът ти е станал един мързеливец, не позволявай и дъщеря ти да стане същата.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 3ae15f0298
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Един съвет от мен.. започвай да си събираш пари за себе си, защото утре като се върнеш и вече кранчето не тече ще бъдеш най-лошата и мъжа ти пак ще те ругае.. помисли за себе си!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: bda63cdbd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Я си уреди живота, не си длъжна да им пращаш, те са пълнолетни, да се издържат.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: d35d3cb19e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Време е вече да помислиш за себе си! Събирай парите за себе си. Дъщеря ти да си намери почасова работа някъде и в останалото време да учи за кандидатстудентските си изпити. Ако ти казва, че учи по цял ден.... не знам, едва ли. Ще им обясниш, че при тебе нещата не вървят толкова добре и че нямаш възможност да им пращаш толкова много пари. Няма да им даваш много обяснения около себе си, но ще им кажеш, че той трябва да си търси работа, и тя някъде почасово. Не знам от какво заболяване страда мъжът ти, но явно, че никога не си е помръдвал пръстта да си търси работа. Много лошо си го дресирала....

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 59f3c30962
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Благодаря много на всички, които станаха съпричастни на моята история. Не съм глупава и знам, че ме манипулират, използвайки моето чувство за вина, което изпитвам за това, че оставих детето си в най-трудната възраст. Понякога не ми издържат нервите и по телефона такива неща наговарям, че чак ме хваща страх, но мъжът ми ме познава много добре и знае, че пак ще пратя пари. Знам, че мога да спра да пращам, но се страхувам, че дъщеря ми съвсем ще се отчужди и ще ме намрази. За него вече нямам сърце. Сега като ме няма мен, тя е принудена да му търпи пиянските истории и ми казва, че се страхува. Въобще се намирам в един омагьосан кръг, от който не мога, или не искам да изляза. Дъщеря ми започна да търси работа и очаква обаждане тези дни! Виждам светлина в тунела! Поне няма да стои в къщи и да търпи пияния си баща. Може и на квартира да я пратя. Не знам. Нищо не знам вече.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: ab1ef4e556
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Тук е пак № 1. Преодолей лошата си съвест. Стига си се самоупреквала и мъчила. Има и много други важни години в живота на децата. Не са само тези между 13 и 18. Личи си, че винаги си я подкрепяла макар и от далеч, а това е най-важното. Хубава идея да се пренесе на квартира. Нека го направи по скоро. Бих спряла всякаква подкрепа за мъжа ти. За него е по добре да се лекува, а не да получава пари за алкохол. Бих дори и спряла да говоря с него по телефона. Не му позволявай да те трови.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 8954913dbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   А защо не я викнеш да работи при теб, имам предвид в града в който си? Тя е пълнолетна може да пътува, може да поработи в държавата в която си, хем ще спечели повече пари хем има шанс да се сближите, хем да се отърве от пияния си татко. А пари на него не пращайте.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: d35d3cb19e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Номер 5 ти пише. Подкрепям 7 и 8. Дъщеря ти много добре знае, че ти много държиш на нея и чрез помощта ти тя никога не си е мислила, че си я изоставила. Само не губи контрол по телефона и недей да крещиш, защото това прави много лошо впечатление. Аз също мисля, че е най-добре дъщеря ти да дойде при тебе да работи и евентуално да учи.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 80dcecd9db
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Благодаря на всички ви! Коментарите са дълбоко аргументирани и много интелигентни. Очаквах да ме нападнете и обвините, че съм мека и слабохарактерна, защото аз непрекъснато го правя. Но всички вие ми дадохте да разбера, че все още има разумни и мислещи хора. Относно написаното от номер 8 дъщеря ми да дойде при мен да учи, мисля, че няма как да стане. Идва при мен миналото лято, но не и хареса... езиковата бариера, липсата на приятелите.... И аз съм мислела по този въпрос, но тя е вече пълнолетна и сама си взима решенията. Не искам да е нещастна. Стига и баща и. Освен това естеството на работата ми не позволява тя да живее с мен. Но благодаря, все пак!

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 0dd45f5337
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Когато се прибереш в къщи нещата ще се оправят с вас или ще затънете. Колкото повече седиш и пращаш пари, толкова повече те свикват така и нямат стимул да се захванат с нещо - От 10 годишен опит ти го казвам. Когато станат отговорни хора и спрат да бъдат егоисти ще осъзнаят колко ценен човек си.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 21a721a237
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Най-добре мъжът ти да си намери работа, но по постовете ти разбирам, че няма голямо желание. Заплаши го, че няма да му пращаш пари ако не си намери. Какво е заболяването му? Нещо сериозно ли е или колкото да има оправдание да стои вкъщи? Дъщеря ти в голям град ли живее? Ако е в голям може да я пратиш на квартира със съквартирант/ка примерно и да пращаш само на нея пари. Догодина да запише няколко специалности, ако случайно не я приемат в желаната.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 3e654063ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Споделям мнението на останалите! Време е да помислиш и за себе си. Събирай си парите за самата теб.... За съжаление е така, когато заминеш далеч "уж" да помагаш с пари на семейството си, всъщност се отдалечаваш от него. Мъчно ми е, но е така. Малко са тези, които остават заедно....

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker