Как да получа съгласие от родителите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Как да получа съгласие от родителите?
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 2137 пъти
Здравейте, пиши ви момиче на 13 години.... ще започна темата)
.. значи:аз уча в Москва(Русия)от пет годишна.. И уча в най-обикновено училище.. Обаче имам брат, който е с 8 години по-голям от мен и така се получи, че той беше седми клас преди да си заминем. И мама и тати решиха да го оставят в България, да не се мъчи, защото въобще не знаеше руски. А оставаше само един месец преди изпитите и да не му е тежко. И той остана с баба и леля в България.. и завърши МГ-ето(математическа гимназия) в Пловдив (аз съм от Пловдив)..
Та.. към темата.. много ви моля дайте съвети.. как да накарам нашите да ми разрешат лятото след седми клас да остана в Пловдив и да уча в Руската гимназия.. как да ги накарам да ми имат доверие.. ((
пък и който е от Пловдив и учи в Руската гимназия моля ви напишете ми.. че имам няколко въпроси.. :има ли униформа? трудно ли е да се учи там? как са учителите? какви пркдмети изучавате? .. много ви моля дайте ми съвет.. предварително благодаря:)(съжелявам за правописа.. защото съм от телефона)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 4691b61046
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мила моя, просто й обясни, че това, че са твои родители, че живееш под техният покрив и с техните средства не й дава НИКАКВО право да диктуват живота ти и да те карат да правиш неща, които не желаеш.

Аз също съм родител и това, което ти казвам винаги съм го знаела. Но някои хора така и никога не го прозират!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 4691b61046
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пак съм аз - сега, като прочетох втори път се замислих и нещо друго - родителите ти съзнателно или не, отнемат шанса ти да живееш в ТВОЯТА Родина, при ТВОЯ брат и при ТВОИТЕ корени. Ти изобщо говорила ли си някога с тях на тая тема или тепърва си чертаеш планове за действие? !

Не знам, хич не ми изглежда нормално това поведение и много неща в тази история ми гният. Първо - вие там, брат ти тук? ! Кой родител би го направил това? ! Сега брат ти е някъде около 20 годишен (или греша) - е, извинявай, но той ми изглежда зарязано дете. Неговият седми клас много отдавна е минал. Много отдавна си е взел изпитите!!! Значи това оправдание виси.
"Да си заминем" - вашите руснаци ли са? !

А бе, изобщо, каква е тази молитва за завръщане в България? ! Толкова ли страшно би звучало това във вашето семейство? !

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 7b971567cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   От авторката:

Това оправдание възможно още виси.. защото баща ми е на мнение, че в България те вече няма да могат да си намерят работа(те са инжинери).. А пък и освен това.. ние заминахме, защото шефовете ги повиштха и тъй като са завършилт висшо в Украйна(майка ми. е украинка, а баща ми българин)само те във фирмата знаеха руски.. но преди 2-3години те са разделиха с фирмата и сега той е категоричнл против да се връщаме.. защото това "го връщало назад_(едва ли не заради случката с шефовете).. да заплчвах я няколко пъти ьази тема.. но той едва ли не.. не иска да ме слуша.. и не знам сега какво да правя.. много ви моля помогнете ми.. ((не искам да уча в тая Русия.. имам приятели всичко е наред.. но искам свобода, аз да си избера бъдещето.. искам при батее.. ((какво да правя..? как да ги уговоря? поне да ми направят такъв подарък за р. д. -съгласието... (( имам р. д. на 2май..

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 8163cdf89f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Принципно според мен родителите имат право да определят къде да живеят децата. В крайна сметка те по-добре знаят какво е добро за детето от едно малко дете. Ако всяко дете правеше изборите си на тази крехка възраст не знам какво щеше да стане. Толкова пък деца съм чувала да укоряват родителите си, че не са се махнали от България и сега сам самички трябва да пробиват някъде другаде. Авторке, не казвам, че ти е лесно и знам, че искаш да живееш с цяолото си семейство и най-вече с брат си, но не си мисли, че нещата ще бъдат такива каквито си мислиш. Често пъти копнеем за един много хубав свят, който надали ще получиш в България.
Не знам какви инженери са родителите ти и колко работа имат в Русия и дали добре сте се устроили, тъй като и там все пак положението не е розово, но работа за инженери в България почти няма като изключим само някой специалности като пътно строителство, електроинженери и май че до там. От там следва, че родителите ти тук е трудно да си намерят работа по специалността и ще трява да работят нещо по-нискоквалифицирано. Брат ти може наистина много да те обича и да ти обръща внимание, но ако е наистина на 20 той скоро ще почне да има собствен живот, евентуално ще се изнесе самостоятелно, може и в друг град да отиде. Тогава ще го виждаш по-често от сега, но надали много често. Мисля, че ти си представяш нещата по един друг начин - надали си седяла за по-дълго време в България, малка си и не си си търсила работа тук, не си се сблъсквала с действителостта тук. Не казвам, че в Русия е по-добре, но ако сте се устроили добре родителите ти наистина рискуват. Не може ли брат ти да дойде при вас в Москва? Трябва да има начин след като завърши образованието си тук - все пак университети в русия са бая скъпи - да дойде при вас.
За мен просто след 8 години прекарани в чужбина и то като си заминала на такава крехка възраст нямаш много спомени за живота си тук. Във всеки случай е неприятна ситуацията, а най-лошото е, че сте разделени с брат ти от много дълго време. Поговори с тях, поискай да разбереш истинските мотиви, помоли ги да прекараш цялата лятна ваканция в България. Изкарай тук поне 3-4 месеца и тогава прецени дали толкова искаш да се върнеш. Много мои приятели заминаха на 18 да следват в Западна Европа с едни много иделистични представи и за съжаление животът там не оправда очакванията им и бяха разочаровани. Не може родителите ти без причина да разделят теб и брат ти и да не искат да се върнат в родната си страна. Аз не познавам емигрант, който да не иска да се върне. Както и много мой познати от София казват, че с удоволствие биха се върнали в по-малкия град (не говоря за села), но като няма работа и условия седят в столицата.
Начинът е да говорите, но и ти гледай да вземеш добре обмислено решение. Не твърдя, че съм права или че това е най-доброто за теб. Просто се опитвам да ти представя една различна гледна точка от твоята - пък само ти знаеш как седят нещата в твоето семейство. Разговаряй, питай родителите си, прекарай известно време тук, интересувай се, запознай се с деца, учещи в руското училище като си в България и прецени какво е най-доброто за теб. Но добре обмисли решението си.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: e207a59c64
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   1-2 съм.

Начерта ми се горе-долу каква е картината в твоето семейство. Но ми изниква още един въпрос - баща ти не иска да се връща тук, защото това го връщало назад, но оставя синът си тук? ! :О Той всъщност негов син ли е или майка ти е имала първи брак? !

Защо не поговориш с нея? ! Мисля си, че една майка би разбрала много по-добре детето си, а теб ще посъветвам няколко неща.
1, Цивренето и нервите НЕ са силни. По-силното е да застанеш съвсем сериозно (не знам какво излъчва сериозната ти физиономия, но се надявам да е сила и увереност).
2. Виковете и молитвите от сорта "ма ай за рд-то, ай моля ви са", са досадни и не вършат работа. Кратко. Ясно. Точно. -Искам в България, където е моята Родина и където е моят брат. Това, че вие имате лоши спомени от тази страна, не ви дава правото да лишите мен от каквито и да е, свързани с нея. А ако един ден преценя, че не ми харесва там, ще се върна.

В тия "манипулаторски" (в кавички, щото ми се струват повече истински) игрички съм толкова напред, че така се борих с родителите си май от мига в който тръгнах на детска, до мига в който видяха, че просто аз сама ще си избера всичко, те само трябва да ми дават право на избор.
И то всъщност е точно така. Истинският родител, този който помага на детето си НЕ избира вместо него, а му дава няколко варианта, то само да избере.
Другото е просто някаква мания, диктатура, че знаят кое е по-добре, а в последствие печелят това - дъщеря, пишеща във форум, слушаща абсолютно непознати.

Разбра ли ме? ! Да си избереш правото на избор, също е избор. Ако си извоюваш живот тук, ще имаш, ако ли не - няма. Пък кой по какъв начин го прави.. Моето детенце е още малко и нямам такива истории на главата си, но мога да ти разкажа от моето детство - аз го постигах от раз, защото още от ранно детство имах непреклонна дързост и дума. Някои мои приятелки ревяха, пищяха, а впоследствие бягаха и какви ли не грозни неща. Други пък дълбаеха с времето, като забатачваха всичко и се проваляха (умишлено) във всичко, само и само да постигнат своето. Но някои пък и така не успяваха.

Когато родителят ти е един вид враг, той те поставя в положение сам да се научиш да се бориш. И срещу себе си, и срещу него. Такива родители имат деца до навършване на пълнолетието им и на смъртния си одър. Но това е много тежка тема за 15-годишна. :)

Ти сама прецени как ще постъпиш. Кой точно ще е твоят начин. Но според мен да бягаш, да се проваляш умислено и да играеш игрички на дребно.. Ето, казах го - игрички на дребно. Нищо хубаво не носят.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker