Къде ми е проблема? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Къде ми е проблема?
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 2067 пъти
Здравейте, на 15 съм и живея в чужбина. Все още ми е трудно да свикна със хората около мен, гледам да се слея с тях, но все ме гледат странно. От две години съм тука, но не става и не става. Едвам научих езика и си намерих няколко приятелки с които да си дружа в училище, но не и навън, защото живееме в село, а училището е в града и всички сме по селата. Ужасно е, защото преди живеех в София, имах приятели, бях душата на компанията, а сега си седя сама. Момичетата които са ми приятелки към 3 или 4 са българки, с тях дружа най-често, но са много различни. Мислят по различен начин, аз им говоря, а те блеят като овци. Както и да е, вече съм свикнала с тях и горе долу ги опознах. Пак е добре, че и те са там, но не говорят много съм мен въпреки, че излизаме заедно през междучасията. Но все пак са с по 3 години по-малки от мен. Намерих си и приятелки, които не са българки, но не се разбираме много, много. Все пак езика е много труден и едвам научих нещо. Разбирам ги, когато ми говорят, но аз.. аз просто затапвам понякога. Абе кажи, речи горе долу се разбираме, не е като да не знам езика. Проблема ми обаче е друг. Не съм най-дебелото момиче в училището или най-грозното. Напротив, дори аз се мисля за красива. Вярно е, че съм леко пълна, но не съм грозна. Знаете ли кви по-пълни момичета има в даскалото, а на тях не им се подиграват? Значи минаваме си онзи ден с една приятелка по коридора и едни ни видяха. Започнаха да ми се смеят и да ме обиждат и после се опитаха да ме спънат. Е защо, по дяволите? ! Нито съм грозна, нито съм свиня. Къде ми е дефекта? Половината деца от класа ми ме гледат все едно съм от марс въпреки, че за 2ра година съм тук. После майка ми ме пита за кво искам да си ходя в България...
А тия изродчета тука най-вероятно ме мислят за някаква, която ще си трае. В България не съм се давала на никой да ми тъпка самочувствието, а тия тука са решили, че ще им се оставя. Трябва им яко бой обаче, но не искам да се стига до там.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 833a3e6ecd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   „В България не съм се давала на никой да ми тъпка самочувствието, а тия тука са решили, че ще им се оставя. Трябва им яко бой “

Авторке, подиграват ти се заради две причини
1. Езикът ти е голям проблем. 2 години би следвало да са ти били напълно достатачни. Запиши задължително интензивни курсове.
2. Българка си, а за хората в Западна Европа българите са просто поредните криминални елементи от Изтока, които в най-добрия случай им взимат работните места и са виновни за безработицата им. С две думи - все ви мразят и мислят, че имат причини за това. Не сте желани просто, особено в държавите с криза и голяма безработица.
3. Училището ти явно е много лошо. В добрите училища децата са възпитани, щяха да ти се подиграват тайно и да те изолират, но никога не биха се държали точно така в обществото, както ти го описваш. Ако в класа ти има и турци, араби, черни и всякакви други чужденци, едва ли ще имаш и шанс да научиш нещо. Още по-лоши са селските деца, защото точно в селата се ширят националистически нагласи, там хората по принцип са си ограничени и никога няма да те приемат. В страни като Великобритания и Испания има освен това и дуална система с частни училища-интернати. Там са децата на богатите, на средната класа и надарените деца, които са възпитани и достатачно интелигентни да не се подиграват на някого заради произхода му. Проблемът е, че тези деца липсват в държавните училища и там са останали само децата на бедните и тези, които нямат стипендия за добро училище (тъпите). Какво очакваш от подобни деца?
„В България не съм се давала на никой да ми тъпка самочувствието, а тия тука са решили, че ще им се оставя. Трябва им яко бой “
Просто в новата държава нямаш, защо да имаш самочувствие. Ти принадлежиш към най-ниската прослойка на обществото. Не само, че не си столичанка повече, но си и дете на емигранти от Източна Европа. Тази класа се нарежда някъде между класата на местните социално слаби и арабите-азиланти. Разбира се, водите се по-зле дори от местните, който не работят и живеят на помощи. Ако и вие живеете с помощи, падате още по-долу - дори по-долу от арабите, черните и други подобни. Не си мисли, че ще става по-добре, дори по-лошо ще стане, когато завършиш лошото си училище с лоша оценка и тръгнеш да си търсиш работа или някаква практика. В това време твоите съученици от България ще са завършили с отличие, ще са си направили баловете и ще са кандидатствали в университетите. 15% от тях дори ще отидат да учат в чужбина, но в университетите няма да срещнат елементите, които се движат в твоето училище.
Успех

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 633c8d54d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За училището не знам, но в университета не е така! Научи езика на първо време и мисли за университета. И не се дели от хората, общувай, усмихвай се, помисли и ти как възприемаш околните, защото се забелязва, ако са ти странни и неприятни. Опитвай се да се интегрираш и не се притеснявай. Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 78c2b9af11
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ми върни се в България, кво правиш там изобщо? Каквато и да станеш там, все ще си чужденка, сещаш ли се? Българите са подритвани навсякъде, като циганите.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: f93a3d0c5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ама защо? Има и други чужденци, които примерно са от Румъния и имат толкова много приятели. Майка ми, ми казва че било аз не съм искала да имам приятели, но не е вярно! Много искам да излизам, да имам приятели, но не става.
До номер едно, само да кажа, че тука в Испания всичко си е села.. как да го науча тоя език, като само у дома си седя?
Оф, незнам вече кво да правя хора. Нямам избор, тъй като майка ми тука вече има бебе на няколко месеца, тъй като мъжа и работи тук няма как да се върнеме в България. За баща ми не питайте, той си е я по Гърция, я по България- въобще не е отговорен.
Незнам кво да правя, само си губя живота, младите години тука. В България материалното ни положение беше перфектно, но пустата любов на майка ми ни съсипа.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker