Запитване важно за мен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Запитване важно за мен
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 2471 пъти
Здравейте, Живея в ГЕРМАНИЯ от три години, имам постоянна адресна регистрация тук. Въпросът ми е, ако изпратя допитване до ARBAITSAMT дали ще ми разрешат да работя на базата на ТРИТЕ ми години тук. Разбрах за закон на базата на които, след като имаш постоянна адресна регистрация ТРИ години. ти дават UMBEFRISTET.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: c2d6c50794
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Отиди до т. н. Job Center (АrbEItsamtsamt не се казват от години) и там се интересувай. Имай предвид, че ако не си се осигурявала здравно в Германия в тези 3 години, могат да те погнат да си плащаш здравни осигуровки.
И хвани научи немски, защото и двете думи са ти грешно написани - пише се UNbefristet и се пише ArbEitsamt, защото „Arbeit" се пише не с AI, a с „ЕI“.
И гледай тази вечер дискусиите по ZDF, ARD - ще обсъждат точно такива необразовани емигранти от България и Румъния като теб. Приеми, че няма никой да ти даде работа, докато не научиш немски език. Забрави и за социалните, защото точно сега променят така законите, че да не облажи българи и румънци. На българите от 2007 г. не ни трябва иначе unbefristet или както там ще го наречеш. Нещо си назад с материала и информацията. Движи се сред други граждани на ЕС или се обърни към институциите. Всеки лумпен иначе може да се регистрира адресно в Германия, това никакви права не ти дава. Изобщо - как живя 3 години в Германия? Ако си бил само адресно регистриран без да си плащал поне здравни - забрави и изчакай 2014 г., когато отпадат всякакви бюрокрации за работата на българи и румънци в ЕС.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 05a6d4c565
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, имаш право да получиш Arbeitserlaubnis Unbefristet. Вярно е, че ако имаш адресна регистрация три години в Германия ( без прекъсване ) го получаваш автоматично. Наистина има такъв закон. Мой приятел си е получил безсрочното разрешително по този начин. Няма да ти го дадат единствено, ако през това време си нарушил законите им. Отиди в Arbeitsagentur и си действай по въпроса. Ако си работил тук през тези три години, а не си се осигурявал в немската здравна система най-вероятно ще те накарат да си платиш всичко плюс съответните глоби ( демек ще ти го изкарат през носа ). Ако обаче не си работил тук никъде през тези три години, но си се осигурявал в България и си пребивавал тук с ЕЗОК ( Европейска здравно-осигурителна карта), никой копче не може да ти каже. Нямат право да те задължат да се осигуряваш здравно в Германия, ако не работиш в нея. Такива са Европейските закони. А с тази карта си подсигурен винаги за спешни случаи ( които, обаче могат да бъдат доста разтегливо понятие ). Е успех ти желая и учи немския :-)))

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker