The Job of My Life - Германия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

The Job of My Life - Германия
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 8936 пъти
Здравейте! Бих искал да Ви питам дали си заслужава тази програма. Това е обучение за 3, 4 години в Германия. Професията която може да избереш е - готвач, сладкар и т. н. :)) Има ли някой който е там чрез тази програма?
Всяка една информация ще ми е полезна. Благодаря Ви! :))))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: 597a188d7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, определено си заслужава, ако ти остиска задника де... Първо научи езика на ниво B1 поне! (Заглавието ти би следвало да е „Die Arbeit meines Lebens") ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва немски. Обучаващите не знаят английски, защото имат повечето само 10 клас. Това е нормално. В Германия не карат неученолюбивите да учат, а залагат на практиката при такива хора.
Програмата е обучителна, не се водиш на работа с две думи - плащат някъде към 800 евро, а те карат да работиш по 8-9 часа на ден. Сега може да ти се струват достатачно тези пари, но сам ще забележиш, че тъкмо ще преживяваш с тях в Германия - наем, транспорт, здравни осигуровки, ТОК (три пъти по-скъп), вода (4 евро кубикът).... ще те натисне животът. Ако остискаш обаче действително ще излезнеш спец в професията.
Друг е въпросът, че и у нас можеш да чиракуваш като сладкар, хлебар. Разликата е, че в Германия ще те обучат да си спец и най-вече ЩЕ ТЕ ДИСЦИПЛИНИРАТ. Като войник ще си и после, ако решиш да си отвориш своя пекарница в България, другите няма да имат шанс. Предупреждавам те обаче, че веше има такива хора - сладкарници „Неделя“ са основани от такъв човек, в моя град има немска пекарница и печелят много добре, но едно ти гарантирам - минеш ли през немската школа, работата в България после ще ти се види като ваканция и НИКОГА няма да си безработен повече в живота си, защото ще си действително много, ама МНОГО ДОБЪР. Дори да не си отвориш свои бизнес, в България работодателите ще се избиват за теб. Диплома ти дават, но тя не е толкова важна, колкото уменията. Ако останеш в Германия имай предвид, че в тези професии човек там печели много малко и никога няма да достигнеш среден за страната стандарт.
Имай предвид, че обучението е толкова здраво, че доста немци прекъсват. Затова са се принудили да търсят чужденци - не, че някой ни чака с отворени обятия.
Аз на твое място бих опитала, няма какво да губиш! Школата е много здрава, но си заслужава!!! УСПЕХ

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 5d80e27939
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пф, въобще не мога да се съглася с номер 1, че 800 евро до никъде не стигат!
Да, малко са и трябва да се живее по-прибрано, но са достатъчни ако не си с широки пръсти!
Има едностайни жилища за по 300-350 евро варм мите в Щуттгарт например, 200 евро за храна за 1 човек месечно мисля са достатъчни, интернета ти е 20-30 евро, телефона 15 ако си на е плюс(в България се говори по-евтино)и една карта за пътуване-70-80 евро(зависи къде живееш), и накрая даже ти остават 100-150 евро.
За стандарта в Германия са малко пари, никой германец не би се навил да бачка за 800 евро на месец, но като се има предвид, че в тази програма ще учиш и ще ти плащат, мисля, че е добре :)

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 2bedf21645
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Здравейте,
и аз се интересувах силно от тази програма, свързах се със сътрудници и ми обясниха следното: започва се със самофинансиране, т. е. вие си плащате курса първоначално, който е в България, после като се приключи ти се връщат парите обратно с разписки. Така е и след като се замине в Германия, първо вие си плащате, като свършите даден етап от обучението, ви се връщат парите. За съжаление мен не ме устройва, защото това са наистина много пари необходими, а аз ги нямам за сега накуп.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: c7b2ea7bb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Още мнения на хора, които са участвали, има ли?

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 8f6aa76a3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Участвах по програмата, но не подписах договор.
Голямо значение има фирмата, в която се попада.

Проведохме дискусия и от фирмата не пожелаха да подпишат договор. Пък и аз смятам, че ако бях подписал щях да направя грешка. Изобщо нямаше работа. На ден имаха максимум 2 клиента. Много често ме пускаха цял ден отпуск. Или се свъшваше няколко часа по-рано. Няма да коментирам факта, че единия от лидерите на фирмата искаше да водим дискусията последния ден. Според мен е абсурд, защото на следващия ден трябваше да хващам самолета.

А както е известно обученията почват август и няма време.

Много зависи и от положението на практиканта в бг.

Пожелавам успех на всички желаещи да участват в програмата

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 386e353c9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Здравеите един приятел замина наскоро в Германия в град Зуьл. Ами аз немога да разбера защо изобщо пишат за ниво Б1. Та моя приятел отиде с не повече от 10 думи. Тук не успя да си вземе изпита за нивото, но в момента го обучават в Германия и му помагат здраво. Така че да не ве плаши езика а се пробваите.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 2272288772
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Казвам ви чисто приятелски да НЕ се занимавате... абсолютна глупости, мотаят ви месеци и въобще те самите не знаят дати, срокове и т, н.. Ако искате да си изгубите напразно времето-ОК.. И АКО все пак ви вземат подписвате договор за 3 години и получавате мизерните 800 евро, които за там са НИЩО! Ако решите да напуснете, трябва да платите неустойка!!! НЕ се подлъгвайте!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 15e64a1e53
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Е добре защо така мислите нали ви казвам за моя приятел които отиде в Германия без никакьв немски. Ама като кажа никакьв значи че не знаеше как да пита за гара и наи елементарните работи. Преди това му поеха обучението и даже беше индивидуално и му струваше близо 3хил ебро. После като отиде в Германия веднага му платиха и сега ще има изпит за Б1 чак в декември. А там тои сега работи и даже му преподават езика откакто е. Даже тои като слаб с езика учителката ходи при него за индивидиуални уроци. Аз пак ще кажа какъв по голям шанс да дадът хората? За сега всичко е ок при моя приятел. Пробваите ве съветвам не се страхуваите. Все пак моя приятел даже има диплом от средното 3 и 50. Тои не е някакъв супер инт.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 1f367fd3e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Здравейте,
аз съм номер 5. Ще се съглася напълно с номер 7. Вече бях на няколко места по тази програма и мога да кажа, че е пълна измама. Обучението много често не е това, което изглежда. Да говориш немски и да не говориш все тая. На тях им трябва евтина работна ръка.
Даже и да подпишеш договор за какво? Обучение като например резач на салати за 818 евро 3 години и половина. Е то всеки веднага може да почне като такъв в който е да било ресторант за 1500 евро.
Ха чистачите изкарват повече пари тука от тия по тази програма, нищо чудно, че има толкова малко останили.
Както съм писал по-горе всичко зависи и от положението на кандидата в бг. Това е програма за бедни. Пак ще повторя, че много повече пари могат да се изкарат извън програмата, пак като ниско квалифицирана работна ръка.
Аз много се чудя обаче на хората, които си мислят, че ресторантьор с диплома е някакво огромна предимство пред ресторантьор без тапия.
Ха това, което се заплаща по програмата е под минималната заплата.
И изобщо не е за хора завършили висше!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 1901a6f36b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте,
бихте ли могли да споделите кои фирми са сериозни и си струват и с кои няма смисъл да си губя времето?
Тук ги има
http://eures.bg/mobility.schemes.asp?id=51&sid=2
Много благодаря предварително!!!

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: e777436fde
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Към номер 10. Аз съм номер 9.
Незнам дали някой може да ти каже така. Определено Фройденщат не си заслужава. Искам да кажа като цяло. Никой не беше доволен там.
Гледай да е някой голям град за да има повече смисъл от престоя ти там. Може да си намериш и друга работа.
Гледам, че има положителни отзиви за Лайпциг.
На мен ми предложиха и в Тюрингия, но отказах защото беше в някакъв малък град и ми се струваше, че няма смисъл.
Тази година не ме допуснаха до проекта, който исках и общо взето там беше единственото предложение, което ми се струваше добро.
Тази година като гледам има предложения за стаж във ферма? !? !? :)
Така, че сам си направи извода. Аз сега ще пробвам да вляза в университет там. Ако не стане, отивам да бачкам квото намеря или Германия или Англия.
Като цяло тази програма се вижда, че е за бедни.
Поздрави

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: b84669614f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Благодаря! Това, което прочетох е много важно за мен, а не се бях замисляла!
Каква е процедурата, ако не ти хареса и искаш да прекратиш договора? Трябва ли да плащаш неустойка?
Какво Ви е мнението за следните проекти:
Oldenburg und Ammerland (Проект MobiPro-15-0219),
Kolping Bildungszentren Südwestfalen (Проект MobiPro-15-0110), Региона на Винтерберг,
WBS Training AG Hamburg (Проект MobiPro-15-0182), Брауншвайг,
Bildungszentrum Saalfeld GmbH (MobiPro-15-0101), Тюрингия?
Какво мислите за професия специалист в хранително-вкусовата промишленост и за хотелиер?
Благодаря за отделеното време!!!
Номер 10

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: e777436fde
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   ЗДР. Аз съм номер 11, 9, 5.
Няма наказателни клаузи.
Нямам представа не съм бил по никой от тези проекти.
Много е субективно. Всичко зависи от това на какъв работодател ще попаднеш.
Само ще ти кажа, че границата на бедността в Германия е 850 евро. А ти получаваш (или ще получаваш 818 евро). :)
Всеки сам си преценява. Много зависи и от социалното ти положение в бг.
Според мене като цяло е пълен т... к. Много лъжи има.
Накрая може да стане, може и да не се получи.
Поздрави

 
  ...
преди: 8 години, 6 дни
hash: 6e26b4f925
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Здравейте! Тази година за пръв път участвам по програмата. Приятеля ми вече замина за Хамбург, а аз летя на 10. 06. Искам да споделя колко съм доволна от организацията там, платиха ни курса, казаха че още на летището ще ни върнат парите за самолетните билети/на приятеля ми вече се случи това/. През цялото време от одобрението ми януари месец до днешна дата има непрестанна кореспонденция по всякакви въпроси, дори и леко малоумно от моя страна. В крайна сметка всеки си има някакъв опит, но за сега съм изключително доволна!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: c4e5d05c39
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Здравейте. Кандидатствам по един проект за Строителен Дърводелец. Някой има ли наблюдение в тази област?

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: b803888260
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Чрез тая програма, некои германски бизнесмени искат да си търсят евтини ратаи, които да търкалят както си искат.

Електротехниците си имат синдикат договорили са се за заплата 1600 евро нето. Участникът отива на заплата за 3 години на 800 евро (При положение, че това под прага на бедността)
Друго важно да се спомене е, че обучението по теория е несериозно, а практиката те карат да носиш стълби, да събираш болчета и подобни простотии, които нямат нищо общо с "Електрониката".

С няколко думи ставаш ратай за някаква смешна сумичка. ( от нея нищо няма да остане, тъй като трябва да плащаш за храна и за квартирата)

Ха ха леле сега като се замисля се чудя как се подлъгах за тая простития.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: b803888260
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Задайте си въпроса "Защо болшинството по програмата сте от БГ?".
Защо нямаше унгарци например или чехи?

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: b803888260
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Пише номер 13,
все още се чудя как се прецаках на тая тъпотия. Бях отишъл за обучение по Електротехник ( това съм завършил като Средно специално).
Правиш всичко друго, което не е свързано с електротехниката. То не беше метене на под, то не беше носене на стълби, то не бяха обезопасяване на пожарни кранове... :D
Ха ха не ме учудва, че тия си вкараха "бежанци" от Ирак, Афганистан и Северна Африка. ( в тия страни в момента не се води война)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 114d80638c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Такива програми са с цел изучаване на професия или което в българия се води средно. Разликата е, че за да се научите на професията те пак ви плащат, а в българия ти трябва да плащаш. Така, че бъдете благодарни, че ще си направите професия в Германия, която след това ще се цени навсякъде, а не да мислите” ама защо толкова малко”??? !!! Няма угодия на този народ....

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: b803888260
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   До номер 19,
завършил съм средно специално в техникум ПГАВТ "Попов" в София, специалност телекомуникации. Нарочно кандидатствах по тая програма тъй като си мислех, че ще има обучение, пък и някакво професионално развитие. Нищо подобно.

Карат те да им носиш стълби, да метеш, да проверяваш пожарни кранове и подобни неща. ;)

Колкото за теорията. Имаше някакъв смешен курс по немски за ниво А2.

Търсят си някой да им работи за без пари, защото от тия 818, 300 отиват за общежитие, други за транспорт и други храна и битови сметки.

Най-изгодни разбира се са ратаите от най-бедната страна в Европа. Защо няма от Чехия или Унгария по тая прогама, че даже и Полша?
Те си го казаха това са програми за бедни. (такива дето немците ще ги разтаковат както си искат после)

Доказателство за това е, че после ми предложиха в друг град съвсем различно нещо.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: b6372c8651
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Темите за Германия станаха доста. Вече писах няколко отговора на един заблуден господин (който искаше да отива там без език) и споделих почти 20-годишния си опит. Тук ще обобщя накратко:

1) С 800 Евро на месец НЕ може да се живее нормално в Германия. И с 1. 200 не е лесно. Преди 10 години може и да е ставало, но вече не.
2) 350 топъл наем... Направо ме разсмяхте. Освен ако не отидете в най-затънтеното източногерманско село (където работа няма), си пригответе минимум 500-600. За Мюнхен 800.
3) Никой няма да сключи договор с вас за наем при такива ниски доходи (които в началото няма и да ги има).
4) В случая става дума за явна измама (или се прилагат разни трикове на ръба на закона), целяща да намери роби от източна Европа, които да работят без пари. Има минимална почасова ставка от 9 Евро. Ако ще работите за по-малко, по-добре се откажете.
5) Германия не е това, което беше. Там всеки "клет бежанец" от арабски произход има повече права от вас. По улиците белите хора са рядкост. Освен ако не сте родом от Орландовци или Факултето, няма да се чувствате добре там. Една разкошна страна беше освинена от толерастията и овчедушието на някои германски управници и се превърна в гето само за няколко години.
6) В България при 1. 000 лева нетна заплата и нагоре ще имате по-висок стандарт на живот. Такава заплата вече не е трудно постижима за хора без квалификация, даже напротив.
Сами си правете изводите!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 63d1605c00
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Съгласна с номер 19. учат те и ти плащат. Да разбира се че ще правиш всичко, което трабва. Като иваш средно спец. от Бг може директно да почнеш някъде работа на пълна заплата!
В Германия не може да си готвач примерно, без 2-3 годишно обучение.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2fe6aedee5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Хора, тази програма не е за печелене на пари, а за усвояване на дадена професия, както Au-pair програмата е за културен обмен, а не начин да правиш пари. НО, след като имаш професия, тогава вече почваш да печелиш пари. Просто и ясно!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: b803888260
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Аз съм номер 23,
има някои съфорумници, на които им доставя удоволствие да бършат задниците на западняците. Ау пеър или Алтпфлегер все тая.

Конкретната програма бях кандиствал за електротехник. Това, което се случваше там нямаше нищо общо с обучение или електротехника.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker