Положението в България от моята гледна точка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Положението в България от моята гледна точка
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 4727 пъти
В манталитета на 90 % от българите е вложена толкова много завист, агресия и празни думи. Не съм чувал друга такава нация, която само да обижда и да съди хората, без да знае нищо за тях, а тая долна самохвалност, за неща които са съвсем обикновени за живота на средностатистическия човек. Пълно с боклуци. Отивам в морската и се радвам, когато видя някоя нормална и усмихната двойка, които всъщност са едва 10 процента. Пълно с лоши погледи и хора ходещи, като че ли са "НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ИГРАЧИ", а всъщност отиват да пият по една късо на "борч" в махленското кафене.

Пък това да споделиш на някого нещо повече от това да си отишъл в ПЛАЗА или на казиното в МОЛА е вече "дива хвалба". Нещо като, това че мислиш за бъдещето си, че се бориш с живота, където и да било, защото си мислят, че щом си в чужбина ти е адски лесно, а пък недай си Боже да кажеш на някого, че заминаваш да работиш някъде из Света. Те дори ти завиждат, че си пътувал със самолет през живота си и започват да обсъждат родителите ти, колко пари имат и няма да се очудя ако ми поискат и Банково извлечение след някоя друга година. Хора, които само "мечтаят", а в същото време най- голямата сензация в живота им е- Новият албум на Преслава и най- голямата им гордост в живота е, че познава "охраните на Авеню". А когато ти започнеш да мислиш за бъдещето си- ти вече си НАДМЕНЕН и "само сА прайш".

В България хората сякаш ти мислят само злото, само те чакат да паднеш и да ти се изсмеят в лицето. Предпочитат те да са зле, но и на теб да ти е зле.
"Я че си запалим къщата, та да изгори на Вуте плевнята. "

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: ab14e832be
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, Авторе, прав си, но не за българите, а за ТВОЕТО ОБКРЪЖЕНИЕ. Събрал си се за съжаление с безперспективни, озлобени хора - най-вероятно деца на подобни родители. Те ще си намерят и хиляди причини, защо на теб ти стават нещата (връзки, родители), а на тях не стават и никога, ама НИКОГА няма да признаят твои постижения и усилия. Смени си средата - училището дори.
Аз имах такъв проблем в началното училище, защото бях отличничка и ученолюбива - на мен ми писали оценките по мнение, аз не съм била учила. Истината беше, че всичко сама си постигах и учих до 1 ч. през нощта, а преди контролно - цялата нощ. Слава Богу ме преместиха в елитен клас с хора като мен. После следва елитна гимназия и елитен университет. Научих се да се събирам винаги с хора на моето ниво, с близки до моите успехи, с качества и ценности, които са близки до моите и проблеми нямам.
Колкото до Морската, не си прав. Там се събира много пъстра тълпа и, ако искаш само бабичките ще виждаш, ако искаш само кучетата, или като теб - само озлобените. Истината е, че там е ВСЕКИ. Най-готиното е, че там са и всякакви алтернативни хора - скейтъри, рокери, дори възрастни мъже, които си играят по тъмно с коли с дистанционно и хора, които се предвижват с разни самоделки.
Усмихни се на българина и той ще ти се усмихне. Събирай се с усмихнати, положителни, приятни хора и няма да имаш проблем. Гледай да имат сходен бекграунд като теб и проблеми няма да имаш. Дистанцирай се от завистници и злобари, простаци и мързеланковци - губиш си само времето. По-добре се отдай на четене и образование, вместо да се шляеш с такива хора. Успех

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 74d7e94da4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Самият ти коментар е показателен за твоето собствено озлобление. Ти пък, да ти кажа, си от хората, които като са били малко по чужбина и вече се мислят за голямата работа. И какво толкова велико направи? Промени ли в себе си генетично заложения български манталитет за ненавист и злоба? Явно не!

"В България хората сякаш ти мислят само злото" - да, и ще ти кажа защо. Защото човек често вижда в другите собствените си намерения.

Ще ти кажа само едно - ако мислиш, че българите са по-различни от хората в развитите държави, дълбоко се лъжеш. Навсякъде има глупаци, злоба, интриги и прочие. Не забравяй обаче едно - повечето българи са обречени на мизерия, тук няма 700 евро социални помощи, няма никаква помощ от държавата. Плащат се данъци, които отиват в нечий джоб. Къде в чужбина дават 100 евро пенсия? Къде средната заплата е 300-400 евро? Така че те съветвам да спреш да мислиш толкова плоско и да очакваш хората да ти се радват, само защото си големия преуспял емигрант. Че държавата е зле, спор няма, но не съм на това мнение за нацията!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 519217a76d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Така се чувстваш, защото живееш в голям град. Ако отидеш в малък град (по-малък от областен център) или село хората ще са по-различни.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: feede65242
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Точно така е! Коментарите допълват картинката.
Бъди жив издрав, авторе. Успех.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4b68e007ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   С риск да спадна към групичката "озлобени и завистливи", ще ти кажа, че подобно обобщаване не бива да се прави. Съгласна съм, че в България има много от гореописаните индивиди, но как разбра, че са 90%? Според мен навсякъде по света има какви ли не хора, и добри, и лоши (да не говорим, че във всяко "лошо" има и по нещо добро). Просто се стреми да оценяваш хората по отделно, а не така, под един знаменател.

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 1442806725
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Авторе... дай Боже да има повече мислещи като теб, и да се срещат по често, от тези който си споменал... Не съм излизал от България, но сигурно ако изляза няма да се върна...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 17c4fa2825
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Нали сме българи като казат нещо лошо за нас веднага се нахбърляме. за съжеление автора е прав! В бг всички са селяни и нищо повече от цигани. Хората в чужбина ни наричат така, а ние какво правим-само злепоставяме другите(е кажете ми това не е ли циганска работа).
Подолски

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4c8cef14c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Автора- Здравейте, Благодаря Ви за бързата кореспонденция относно моят "коментар".

Благодаря на Номер 2 за "критиката" или "обиждането", но искам да ти кажа едно приятелю. Не съм живял малко в чужбина, просто реших да се прибера в България за да видя семейството си и повярвай ми това е най- важното нещо в живота на един човек. Не съм насъбрал тази злоба към българите, защото просто така си измислям. Насъбрал съм я от опит с хора от нашата страна, които само те гледат и те чакат да ти се случи нещо лошо. Повярвай ми, винаги съм бил позитивен човек, но просто ми направи впечатление, как докато се разхождам виждам как адски много хора са вселили в себе си една омраза към другия и как само се влачат по улиците и гледат лошо.

Не искам да правя лошо впечатление на някой хора. Уча в чужбина, работя. Борил съм се, правил съм какво ли не само и само да просперирам в бъдеще, а за дришльовците по морската и една стотинка не давам. Просто споделих мнение.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4c8cef14c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Автора- До Номер 1. Благодаря за коментара.

МОЕТО ОБРКЪЖЕНИЕ не е от тия безвъзмезни тъпанари. Приятелите ми са интелигентни хора, по- големи от мен и по- зрели, които си знаят мястото. Също така с англичани в България, в които не намирам и грам лицемерност, за разлика от тия във Великобритания( И там съм живял дълго време и имам опит с лицемерните измекярчета).

Бил съм в лоши компании преди години, когато зарязах абсолютно всички малоумни хора, които познавам и оттогава животът ми се промени в положителна посока.

До Номер 6- човече самолетният ми билет е за утре, благодаря ви за коментарите и се надявам хората силно да направят нещо за бъдещето си.

Довиждане на Всички, започвам с багажа и се надявам скоро да не ми се налага да виждам тия лоши погледи. Ще пиша от чужбина.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: c962e4a37d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Няма нужда да пишеш от чужбина, на никой не му е притрябвало да ти чете злобните обобщения, нито пък си толкова интересен. Като си толкова отворен - намери си хора, които да те слушат, не да си пробутваш историйте в интернет!

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4c8cef14c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Номер 10- Не с лошо. Споделих мнение. Имам с кого да излизам в чужбина и кой да ме изслушва, повярвай ми повече са хората там които ме уважават от тук, освен семейството ми в България.

Номер 10 отново показва как българския манталитет е насочен само към злобата. Защо споменаваш чужбина, като че ли е нещо лошо и там ходят хората, които не искат да живеят в България. Заминавам заради скапаните ни политици и боклуци по улиците. Харесвам си страната, не харесвам хората. Има хора, които нямат възможност да заминат, за които ми е адски мъчно и дори бих помогнал на някого да замине, бих му намерил работа, бих разпитал, но хайде моля ви се хора, които харчат по 6 лева за цигари на ден и се оплакват, че нямали пари за нищо? !

"нито пък си толкова интересен. Като си толкова отворен - намери си хора, които да те слушат, не да си пробутваш историйте в интернет! " - нито съм писал с цел да съм интерен, и нито съм отворен. Просто нямам думи за хора като теб. Живия пример си за злобните хора в България.

Айде със здраве!

Благодаря на всички за критиките и на хората, които ме уважават за мнението ми. :)

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: ab14e832be
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ами номер 11 - ти си най-добрият пример за теорията си, че българите били злобни. Много се радвам, че си заминал, но какво правиш в този БЪЛГАРСКИ форум с БЪЛГАРСКИ хора и на БЪЛГАРСКИ език, когато не харесваш българите?
Ами пиши си в английски и т. н. форуми. Какво си си разразил злобната бг. душичка тук. България, слава Богу, се поизчисти от такива хора и да - днес е по-добро място за живот! Аз съм за отквирането на фонд, който да плаща еднопосочните билети на всички мрънкала и злобари.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 519217a76d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   12 напротив, по-интелигентните заминаха, тук останаха само простите и злобните.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 519217a76d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Аз искам да избягам в чужбина защото градът ми не изглежда както изглеждаше преди 10 години. Тогава молове нямаше, а сега е пълен с молове. Тогава имаше по-малко хора, а от там по-малко задръствания и боклуци. Въздухът беше по-чист и като цяло беше по-зелен град. Сега всичко е застроено е прилича на кочина.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 76550b3121
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

15.   Прав си е автора. Аз също мисля като него. Не е само до обкръжение. Аз общувам с всякакви хора. И такива с 8-ми клас и такива с по 2 езика и висше образование. И едните и другите мислят еднакво и са еднакво завистливи. Ако някой замине в чужбина се започват изречения от на, , Ех, той Иван сега там живота си живее., , или, , Абе мани ги те там кенефи лъскат и чинии мият., , И в двата случая строи злоба.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4c8cef14c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Номер 12- Пиша тук, защото хората които посещават тоя раздел "В Чужбина" са зрели и си знаят мястото. Не вярвам някое келешче, ходещо като типичен наркоман и дето заложните къщи са им пръв дом да влизат в тази категория.

Поздрави.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4c8cef14c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Автора- до номер 14
Говорим за Варна нали?

До номер 15- Много правилно. Най- ужасно е, когато започнат да си мислят, че в чужбина е много лесно. Всеки, който е разбрал, че съм в чужбина злобно завижда и ме мисли за сноб и надменен, а аз просто си мълча, не се хваля с нищо.

Напишете в търсачката на Сподели. - Една история от Англия и прочетете всички истории на човека, който ги е написал да разберат хората, че в чужбина не е Рай.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4c8cef14c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Автора

Типично по български, аз споделям нещо, което не ми харесва и повече от 70 процента от коментарите са отрицателни, само защото в тая държава, ако не харесваш нещо си "нещастник", "страхливец" в очите на хората. Всички в тая страна станаха големи патриоти. Хората в другите страни не са такива, всеки си споделя мнението. Да има отрицателни коментари, които се дължат на критика, а не някого да ми казва, какъв съм аз и какво правя в тези форуми. Човек да не сподели нещо с обкръжаващите го хора в този форум.
Благодаря за положителните коментари и за съветите и мисля да изтрия тая тема, защото колкото повече споделям, толкова повече нападки получавам.

Поздрави. :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: ab14e832be
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   До Автора
„Пиша тук, защото хората които посещават тоя раздел "В Чужбина" са зрели и си знаят мястото. Не вярвам някое келешче, ходещо като типичен наркоман и дето заложните къщи са им пръв дом да влизат в тази категория. “
Приеми, че интернет е свободна зона и тук може да влезне ВСЕКИ. Каза си мнението, трябва да можеш да живееш и с критиката на хората с друго мнение. Не приемай нещата лично.
Аз дълго живях в чужбина и мога да оценя живота и у нас. Днес работя и живея в най-готиния български град, разхождам се в Морската и съм щастлива, че градът действително се е превърнал в по-европейско място за живот. Преди 10 г. беше една сива купчина от сгради, поне според мен. Хората бяха сиви и атмосферата беше сива. Днес мога да си живея така, както съм свикнала да живея и в чужбина и да не ми липсва нито култура, нито изкуство, нито кино или възможности за излизане, пазаруване и професионална реализация. Най-вече живея тук заради готините хора, перфектният мен климат и изобщо начина на живот. Вярвам, че всеки е свободен да ходи да живее, където си поиска. Аз точно така правя. Живях, образовах се и работих в 5 различни страни в Европа и малко в Америка. Живея винаги там, където ми харесва, където се чувствам добре и ми е интересно. Между другото изобщо не идвам от града, в който в момента живея и не познавах и един човек преди - просто ми хареса и така. Ако искам утре си стягам багажа за другъде, но не виждам причина за това, освен че летището ми е малко, но в последно време и това се променя. Нищо никога не ме спира, но просто у нас в момента ми е готино тук и не разбирам хората, които стоят някъде, където не са щастливи и само знаят да мрънкат, мърморят и обвиняват другите за лошото си настроение и начин на живот. Не виждам какво ви спира да живеете, където си искате и с хора, които са ви приятни. На мен българите са ми приятни в момента, обичам града, в който живея и тук съм щастлива. Какъв ви е проблемът не разбирам. Всичко е до нагласа - аз пък в Морската само готини, весели и осмихнати хора виждам. Хората са много отворени, обичат да комуникират и града е типичен европейски град - нито много голям, нито много малък - тъкмо достатачено голям, за да живее човек добре и не прекалено голям, за да се задушава. За мен и задръствания дори няма, ако не правят ремонти - дори ми се струва, че движението е доста заспало, а животът спокоен и дори бавен, но разбира се - живяла съм и другъде по света и мога да направя сравнение.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e34b8ba186
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   А защо ли авторе получаваш нападки? Ако беше написал нещо положително дали кометиращите щяха да ти отговорят отрицателно?
Хора на улицата те гледали лошо, не защото си ги погледнал с усмивка, а защото отдалеч ти личи, че вече имаш лошо мнение за тях (и ти ги гледаш лошо) /може би без да осъзнаваш/. Не искаш да ти държат сметка на парите, но ти си позволяваш да правиш тяхната сметка, че давали 3 евро на ден за цигари и така нататък.
Не че нещо аторе, но направих едно просто сравнение, ти правиш точно това от което се оплакваш! За всяко нещо от което си се оплакал мога да намеря в думите ти изречение, че правиш същото или подобно Например Хвалили се младежите, че познават охраната на дискотека, в следващ момент ти се хвалиш, моето обкръжение са англичани в България, говориш сякъш другите българи са по низши, че великобританците били лицемерни измекяри, а ти най- добрият най.. най... най...
Ако в бъдеще искаш да те гледат и да ти се усмихват, усмихвай се първо ти, в която и държава да си. Не занимавай хората с твойте постижения и се радвай за техните дори малки такива. Ако смяташ някой за глупав не се опитвай да го убеждаваш, че е така, просто приеми, че такива са фактите. Не се опитвай да учиш хората как да си живеят живота и за каво да харчат свойте си 3 евро, само защото ти имаш повече пари.
Пробвай, тръгни из морската и засечи за 1 час, като се усмихваш на непознатите, колко от тях ще ти се намръщят и ще видиш, че няма да са повече от 1%. после пробвай за 1 час гледай намръщено и ще видиш, че 90% ще те гледат злобно.

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 519217a76d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   19, Сплит и Дубровник са по-хубави за живот от градът, в който живееш.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 519217a76d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   До културната 19, да бе остава да излъжеш, че ходиш и по галерии.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: ab14e832be
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Да, номер 22 - дори последно (на 01. 04) ходих на клавирен концерт рецитал в Галерия - Клавирен рецитал на Пламена Мангова в Художествената галерия в Морската столица. В момента има в големите градове в страната, които се кандидатират за Европейска Столица на Културата „Европейски музикален фестивал 2013 г. “ - провежда се всяка година, но не в градове като моя роден град, където закриха и театъра (който е един от най-хубавите в страната като сграда), а киното превърнаха в хотел. Това е положението - няма интерес към такива неща.
С приятеля ми често ходим на такива събития в страната, а и в чужбина. Винаги се случва нещо в големите градове. Ако не е театър, ще е музика, опера, балет, концерт на световна група, маратон...В родния ми град най-много точно някоя от Пайнерските звезди да се заблуди, но за тяхната програма питайте местните жители.
За Сплит и Дубровник не мога да говоря, но в София, Варна, Бургас, Пловдив има добри условия за живот за хора, които се интересуват повече от „изкуството“ на Азис. Лошо няма - всеки да си живее както иска, но не можеш да искаш да си почитател на Хайдн и да си търсиш булка в град, в който хайлайта на културния живот е посещението на Преслава, а театърът е превърнат в казино-нощен бар с леко облечени дами. Да не говорим за дневните занимания на потенциалните булки - турски сериали, киснене по кафета и пазаруване на турски стоки. Дори децата си почнаха да кръщават с имената на любимите си герои и героини от Истамбул.
Битието определя съзнанието!!!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 7bf67b1b91
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   Никой град в света не е добър за живеене, ако ти самият не си в хармония със себе си. Може да съм в тъпата и сива (според някои) София и пак да се чувствам повече човек от някой в Париж. Въпрос на вътрешно усещане и нагласа. Нищо в тоя живот не е само черно или бяло. Разберете го и се спрете с тия глупави спорове..

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4c8cef14c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Автора до номер 20. Човече май нещо не си разбрал какво се опитвам да кажа. Споделих мнение, което виждам в България. Всички станаха големи философи да обсъждат кой, какво казал и какви примери да давал.

Това е просто мое мнение, както виждаш заглавието казва ПОЛОЖЕНИЕТО В БЪЛГАРИЯ ОТ МОЯТА ГЛЕДНА ТОЧКА.
Не се мисля за велик, не съм казал и едно нещо, което да провокира мислите на хората за това, че съм надут. Събран човек съм, не се хваля, не говоря глупости. Само си мълча и действам за това, което се боря.
ПП
Айде със здраве! :)

Благодаря на хората, които ме разбират. Повече няма да напиша и един отрицателен коментар тук, че се хващам на нападките ви.

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 967c3f58be
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Поздравления за темата! Съгласна съм с автора, колкото и да ми е тъжно, ситуацията в родината е такава. България не е такава каквато беше. Чалгата се е превърнала в един вид култура. Масовото доброволно промиване на мозъците. Може би и това беше причината когато се завърнах от Англия наскоро за изхода от ситуацията която попаднах. Реших че мога да променя нещо:отношение, усмивка, прост жест-задържах вратата на магазина в който бях за следващия клиент... той ме погледна криво и нищо не каза.
Не мисля че автора воден от злоба ги е написал тези неща. Тъжното е че много хора заминават по тази причина, виждат нередностите, несправедливостта, липсата на ценностна система у другите. Това беше моята причина да замина. Успех авторе, всичко добро!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: ab14e832be
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   „ Споделих мнение, което виждам в България. “
Авторе, това което виждаш е през твоите черни очила - напълно субективно. Такива хора като теб се наричат песимисти или депресирани.
Стани позитивен, приятен човек и такива ще са хората около теб. Опитай се сам да бъдеш усмихнат, шарен, позитивен и по съвсем друг начин ще виждаш дори хората около теб, защото в момента си станал точно като хората, които не си бил харесвал.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 31a144a393
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   Ако човек прочете всички коментари, може да се увери в правдината на историята. Гледната точка на автора съм я чувал от няколко чужденци, дали е черноглед?

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 59ef85ae15
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

30.   Супер прав си. И не съм съгласна с номер 1, че това важи само за обкръжението му. От моя гледна точка всички са такива, това си ни е явно типична българска черта. Нали знаете, че всеки народ се отличава с нещо... е нашия се отличава от другите с завист и злоба. До он'я ден Бойко ви Борисов ни сравняваше с Америка, а днес се опитваме да стигнем германците... е... мисия невъзможна от където и да го погледнеш, но нека повечето хора си вярват.
Та... страната ни не е виновна, че хората тук са гадни. Явно цялата тази комплексарщина се корени още по времето на турското робство... или чисто и просто, защото сме една незначителна държава, а българите се имат за голяма работа, ама уви.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 7299b0a531
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Жалко че малко хора разбират за какво говори автора. Това са неща които трябва да се изкоренят от съзнанието на човек, но човек няма как да ги изкорени ако не си отвори съзнанието и не погледне отвъд собствената си камбанария.

Правилно си описал какво е мисленето на повечето хора, когато разберат че някой е бил в чужбина. За тях това е нещо върховно а в ума им веднага идва това че там са големите пари. Мислят си че всичко е рай, разпитват за заплатите там и обръщат всичко в лева, вкарвайки се във филма колко много пари са това и как биха живели. Много от тия Бай Ганьовци също заминават, но неподготвени срещат реалността и мизерията там. Повечето живеят мизерно и работейки неквалифицирана работа, защото нямат образование, но връщайки се и в България, много си проявяват и комплексите, отивайки да харчат "пачките", лъжейки какъв живот живеят навън и какъв е живота там, а реално живеят като кочове под наем, делейки квартири Бог знае с колко още хора.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker