Как да се преместя в Англия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Как да се преместя в Англия?
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 4659 пъти
Накратно, аз съм момиче на 16 години, което желае да учи и работи в Англия, но не е много наясно с нещата. Още от малка имам това желание и винаги съм молила родителите си да правят нещо по въпроса за нашето местене, но те опитваха в други държави и просто не се получава. Имам чувството, че не са употирти и нахални като мен и също така са добри и дават на хората пари и им помагат, докато аз си падам егоист човек и много такива като мен са успяли в живота. Та това е друга тема. Някак си никога не съм се чувствала бълкарка и винаги ме е било срам от това. Манталитета не ми е такъв и като цяло се чуствам англичанка. Родителите ми казаха да се хвана на бригада, но аз не ставам за градинарка или нещо такова. Аз имам високи амбиций и искам да науча минимум 3 езика и да имма 2 виши образования, но нашите нямат възможност да плащат. Те са ми пример за това какво не трябва да бъда и го знаят. Всеки ден гледам цени за билети и хотели и ги моля да отидем поне замалко, но в момента е трудно. Майка ми знае за това че ако отидем там, аз ще избягам, защото не искам да се връщам. Баща ми е много тъжен, защото вижда, че съм борбена и искам да уча и да се развивам, но не може да си го позволи, защото таксите за колежите са колкото заплатата му за няколко години, а те ги искат за месец, два. Имам желание да работя високо платена работа и да си купя къща и автомобил и да не лишавам децата си от нищо, защото в момента аз чуствам лишения и е супер кофти. Знам, че в Англия ни мразят, но аз искам да докажа, че има и работни и умни българи и да им натрия носовете. Родена съм да бъда англичанка и в момента се чувствам зле и губя ценно време. Може би ще ме мислите за мечтателка или глупачка, но искам в този живот да бъда някоя и да съм супер добра в професията си и хората да ме уважат и семейството ми да е презадоволено. Все още се колебая какво да работя и затова бих искала емигрантите там да кажат най-печелившите неща и какви хора се търсят, за да знам за каква да уча. Исках да стана финансов министър, но едва ли ще сложат българка в правителството си. Моля ви дайте ми добри съвети защото четох адси много неща и нищо не ми помогна. Имам и други мой постове на други теми и хората бяха бая груби, а аз съм отговорила сигурно на всичко тук и помогнах, а сега искам и вие да ми бъдете полезни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 9b5e40d210
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

1.   То така се става финансов министър на Англия...

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: d3b1a97b52
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   пффффффф... момиче не всичко което хварчи се яде...

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 94bf408a6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Как няма да са груби хората?
Миличка, ставаш жалка в очите ми. Защото се срамуваш от родния си език, езика на майка ти и баща ти, а същевременно пишеш на него.
На всичкото отгоре на 16 години още не си разбрала, че нищо в този живот не става лесно. Все на мама и тати ли ще се осланяш? ! Май си твърде разглезена, нищо че чувстваш така наречените "лишения". Мечтаеш си за огромна къща, кола, пост в министерството и безкрайна хазна с пари, за да отгледаш още лигльовци като тебе ли?
Не може да се чувстваш англичанка, защото не си. Дори не си стъпила в страната, за да си запозната с манталитета им. Така като те гледам, дори не си наясно с проблемното им здравеопазване, а това не е новост.
Не става така, darling. :D Не може мама и татко да са българи, а ти да се чувстваш англичанка.
Не зная дали знаеш езика, но на твоите години вече знаех 2 (английски и немски), като също положих изпит за ниво C1 и по двата. Не го казвам, за да се хваля, а за да видиш дали изобщо си информирана.
Не може бебето да стои в кошарата и да блъска по нея: "Искам това, искам онова. "
Завърши си средното образование тук, вземи Toefl или IELTS и ходи да учиш в Англия. Ако могат да те издържат, никакъв проблем. И успех в политиката.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e201da461e
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

4.   Кофти е, когато си само на 16, а вече някой тотално те е зомбирал. Тези глуповати разсъждения са типични за американско тийнейджърче, а не за българка, каквато безспорно си и винаги ще бъдеш, дори и някак да успееш да научиш приличен английски, в което искрено се съмнявам, като имам предвид "амбиций".

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e7bba38f94
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Няма нищо лошо в това да си амбициозна, има проблем в това да си скръндза. Не казвам, че на всичко трябва да казваш "Да", но трябва да се научиш кога може да помогнеш на даден човек и кога да му кажеш, че нямаш тази възможност - нали все пак ще работиш и с други хора, които трябва да разчитат не теб (не говоря само за материалната страна на нещата). Друго, което трябва да имаш предвид - абсолютно никой няма да ти даде както в Англия, така и в която и да е друга държава да имаш високо платена работа без да имаш стаж преди това. Много правилно вашите са ти казали да отидеш на бригада в Англия, защото просто няма как на 16 години без опит да те вземат където и да е. Оптимист си, мотивирана си, но това не стига. Учи, работи и един ден ще може да постигнеш целите си, но не и сега не и след 1-2 години. Сега гледай да намериш с какво точно искаш да се заминаваш и ако имаш възможност започни да учиш в тази сфера, след като не искаш да губиш време. Или какво точно означава да губиш време? Нещата не става тук и сега. Нещата стават бавно и не се ли научиш да си търпелива е възможно да имаш проблеми след време, особено ако си на отоговорна позиция. Това е за финал, за момента имаш нереалистични очаквания от работата, която искаш да си намериш. Продължавай да мечтаеш, това ще е нещото, което ще те мотивира да издигаш своят социален статус, но нещата не стават веднага колкото и да ти се иска!

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 7cdbbcaca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

11.   Имаш болни амбиции. Те не са основани на рационални съждения относно това какво искаш да правиш. А какво е рационално? Това да желаеш да се развиваш в определена насока, защото тази област те влече и ти е интересна. За да успее един човек, целите и стремежите му трябва да са базирани на страстта в сърцето първо, а после чак на второ място идва мисълта за финансовата перспектива в избраната област. В този смисъл, мечтата ти да бъдеш финансов министър на този етап от живота ти е нелогична, нереалистична и глуповата. Тя не е базирана на реалния ти интерес, нито опит, нито имаш представа какви отговорности ще се изискват от теб, и няма как да имаш представа на 16.
Също така, изключително лошо впечатление ми направи факта, че се изказваш по абсурден начин, чувстваш се англичанка, казваш. Как е възможно да се чувстваш като някоя друга националност, без да имаш реално генетично корени в съответната държава? Без дори да си била в Англия, без да знаеш какви са традициите на англичаните, начина на живот и тн.
Никой няма да те уважава, ако ти не цениш българското у себе си. Ще те имат за втора категория човек ако не защитаваш националността си. Аз уча във Великобритания от 3 години и сравнявайки твоите разсъждения с реалността, мога да ти кажа, че имаш много грешни представи за света, може би наложени от някой друг. Не ти го казвам с укор, а напротив, с цел да те поуча.
Има и още нещо, те са повлияни и от ниския стандарт на живот, който водиш. Затова така болно желаеш пари и власт.
Това, което осъзнах през последните години е, че бедните искат пари и власт, не ги интересува това да бъдат полезни на обществото и да правят нещо с любов, тъй като чисто и просто те са БЕДНИ и гладен човек няма как да мисли за друг човек! А реално, за да успее човек, това няма как да се случи, ако той не обича това, което прави! В същото време, има богати хора, които, тъй като са презадоволени с всичко, имат време и дух да мислят за това как могат да се развиват в дадена насока и да правят нещо полезно, много от тях са доброволци в различни организации, грижат се за хора с увреждания, рециклират си боклуците и тн.
И няма как да казваш, че си духом англичанка, ти знаеш ли, че страната първо има голям проблем с прекомерната употреба на алкохол и не знам дали си наясно, но един англичанин се напива драстично по-бързо от българин, тъй като това е свързано с гените, а не с реалното прието количество алкохол. Изпадала съм в шок, виждайки как по улиците млади момичета се влачат по земята, други крещят, и това всъщност не съм го виждала в България. Разбира се, не казвам, че всички млади англичани са пияници, има всякакви хора. Но масово момичетата и момчетата между 18-25 годишни, които учат някакви измислени специалности, ходят да се напиват, като момичетата (повечето) са с наднормено тегло, обличат се оскъдно (въпреки температурите), и се чукат, с извинение, със случайни мъже. И ти твърдиш, че искаш да си англичанка. Разбира се, не казвам, че всички англичанки са такива. Но масово са.
Не бъркай това, че по върховете управляващите си знаят работата, и страната е с по-добър стандарт от българския, с това какви хора са управлявани и какви са самите населяващи.
И запомни, никога не си прави генерални заключения за нещо, каквото и да е. Тази страна например е устроена в много аспекти, но има и много проблеми. Всъщност, истината е, че след като завърша бих искала да бъда някъде другъде по Европа, тъй като начина на живот тук не е особено добър. Единственото от което съм доволна е университета, начина на обучение и дотук. След това бих искала да съм някъде другъде. Англичаните също работят по много часове като българите, докато в Дания например много от хората работят само почасово, чисто и просто стандартът в Дания е толкова висок, че не им се налага да работят повече от 4 часа на ден.
Единственото хубаво в поста ти е че желаеш да бъдеш финансово независима един ден. Желаеш да можеш да си позволиш кола, хубаво жилище и тн. Но останалото са само погрешни разсъждения относно как се постига успеха в живота. Аз всъщност дойдох тук без дори някога да съм си мислела, че искам да уча тук. Всичко тръгна оттам, че специалността, която исках да уча (и за която се подготвях още от гимназията), не можех да уча в Бг и след това тръгнах да търся университети по други страни. А друго, което знам със сигурност е, че наученото може да намери и приложение в България, но тъй като като човек реалист, знам че това е невъзможно на този етап, ще се постарая това да бъде възможно след години, когато вече имам достатъчно знания. И крайната ми цел е да направя нещо за собствената си родина!
Затова някои държави са по-добре от други. Не са само политиците. Самите хора се чувстват участници, чувстват се общност. Правят нещо, което им носи удовлетворение и пари, и е полезно и за другите. Докато българинът винаги търси само печалбата. Никога не помисля как може да развие дадена стратегия, например как да си произвежда нещо, как да измисли нещо, как да действа. Умен и същевременно толкова прост!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8950250586
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Финансов министър? Само с това ли ще се задоволиш. Стани английската кралица:D. Не е лошо да се фантазира защото твоето са фантазии не амбиций. Амбициозните хора се оправят сами когато няма кой да им помогне. Искаш да научиш 3 езика. Вече си на 16 защо не ги знаеш? Да си влязла в езикова гимназия, аи един курс не е толкова скъп. 500лв за ниво. Образование в Англия, Германия, САЩ или кадето и да било можеш да изкараш и сама. Разбирасе по трудно, но съм сигурен че бъдещият министър на Англия ще се справи. Има струдентски кредити които се плащат години след завършването, има стипендии, има работа. Мога да ти дам пример за един университет в САЩ чиито такси както ти каза са заолатата на един българин за години, но ако влезеш с достатъчно висок успех и взимаш стипендия която ще покрива както таксите, така и наема. Можеш да работиш. Там не е като тук, ако работиш по 20 часа на седмица на някоя сравнително лека и нископлатена работа това са ти 1000$ в месеца. Лятото можеш да работиш на две места така от 1000 можеш да скочиш до 5000. И като завършиш може да не станеш министър но ще можеш да си купиш и къща, и кола, и да не лишаваш децата си. Ето че амбицията ти може да ти раши финансовиа проблем, но ти май само приказваш?

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 1e75f83420
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Моето момиче, стъпи малко на земята, моля ти се. Не съм много по-голяма от теб (тази година правя 20) и въпреки това мога да ти кажа как реално стоят нещата. Живея във Франция, владея анлглийски, френски и руски, амбициозна и упорита съм, уча здраво, но повярвай ми адски трудно е. Във всяко едно отношение - като се започне от университет, работа, личен живот. Знаеш ли, че тази година имам по дyлга лятна ваканция - над 3 месеца и съм подала на толкова обяви за работа CV-та и мотивационни писма и отвсякъде НЕ - като се започне от Макдоналдс, заведения търсещи сервитиорки и т. н. и се стигне и до миячи на чинии - и все едно и също НЕ. А ти финансов министър на Англия искаш да ми ставаш. Освен това не става само с нахалство( в България ако това се толерира, тук въобще не е така) трябва да будеш 1000 пъти по-добър от тях във всяко едно отношение, за да те предпочетат за каквото и да е било. И не, повярвай ми, не си англичанка. Ние сме много далече от манталитета на хората в Западна Европа и като начин на мислене, и като начин на работа и учене и т. н. Ако искаш да постигнеш въобще нещо в живота забрави за нахалството, седни си на задника, учи езици и избери най-сетне това, което искаш да се занимаваш след като завършиш училище - не си малка вече, на 16 си трябва да си напълно самосъзнателна. Ако вашите нямат пари да те издържат, направи компромис и отиди да следваш в Дания или Шотландия. Не се отказвай от мечтите си, но по-малко мечтай и много повече работи над себе си? . Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: c215169d3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   От авторката:
номер 1-Нали именно това казвам, че е трудно.
номер 2-Не си ми полезен и не знам защо са ти одобрили коментара.
номер 3-Знам отностно Toefl и IELTS, но нали знаеш че се иска ходене на уроци и самите тестове се плащат, за да се вземе сертификат, а аз нямам 300лв. , които да извадя.
номер 4-Може да не ходя на уроци, но поне в училище се справям идеално с езика и редовно си пиша или говоря по скайп с хора от Америка и други държави където се говори английски и се разбираме идеално, а ти не се хващай за една правописна грешка, защото темата е пусната в 2 през ноща, което ще рече, че яко ми се спеше.
номер 5-Скръндза съм, защото родителите ми вечно помагаха на всеки, а никой нищо не им върна, а даже им подляха вода и ги измамиха и затова съм такъв човек. Помагам на хората със съвети или в училище, но не бих с пари, за за не изгоря.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e9299099c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

16.   Много по тийнейджърски разсъждаваш. Всички искаме да сме богати и известни, да сме уважвани в професията си и като цяло имаме амбиции, но всяко едно твое искане трябва да е подплатено с много работа. Твоето самочувствие трябва да се базира на твойте познания и качества. А твоето мнение да се гради върху твоя опит.
Кажи ми как реши, че по манталитет си агличанка? Колко пъти беше в Англия? С колко англичанина разговаря? Колко неща знаеш за страната - като история, култура, традиции, данъци, които плащат, ежедневие и т. н.?
Иначе аз не виждам да имаш високи амбиции, а високи претенции. Човек с амбиции работи, за да ги осъществи, а не мрънка, че другите не работят, за да ги усеществят. Доколкото разбирам ти смяташ, че си по-добра, по-умна, с повече личностни качества като "умерен" егоизъм и нахалство, за да пробиеш и успееш в живота. Значи имаш самочувствие, че можеш да се справиш сама. Защо тогава изискваш това от родителите си? Дали ще заминеш сега или след две години е без разлика. А ето ти и начините:
1. Теглиш студентски заем. От сега работиш лятно време в някое заведение и събираш пари. Заминаваш за Англия, търсиш си работа, работиш докато следваш и като завършиш ще връщаш кредита.
2. Заминаваш по тези програми за ау пайр или там както се наричаха - демек да си бавачка. Работиш една година за едно семейство, разучаваш университетите, търсиш си работа и квартира и действаш по въпроса.
Но не си мисли, че успехът не изисква жертви. Ако амбицията ти е достатъчно силна и градинарка ще станеш, за да я усъществиш, а няма да мрънкаш, че тази работа ти е под нивото. Много хора са успяли в живота като са работили неща, които са им били под нивото по твойте стандарти докато завършат висше образование и се издигнат. Навсякъде се правят жертви и компроси в името на някаква цел. Въпросът е доколко е желана тази цел и какво сме склонни да жертваме за нея. Естествено винаги има и доза късмет, но ти първо набави останалите неща.
Ана

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 988e0a14b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Ми като начало си завърши средното пък после го мисли това. Намери си работа по-нататък и започни да спестяваш. Родителите ти не са ти длъжни да ти изпълняват всяка прищявка. Аз пък искам да живея в Антарктида - дай сега да накарам цялото си семейство да си зареже живота тука и да хукне с мен. Не можеш да принуждаваш другите (дори и родителите си) да следват твоите мечти и желания.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 2eab00401a
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

29.   авторке, поставяй си малки, разумни и изпълними цели. например: тази година се подготвям за еди-кое-си ниво по езика и изкарвам съответния сертификат. следващата година - следващия и т. н. това, че в училище имаш шестици и че по скайп те разбирали, нищо не значи! и ти разбираш циганките на пазара, но те правилен български ли говорят? (не казвам, че си такава, просто давам пример) като искаш да научиш 3 езика, действай с първия, другите по-нататък, но имай предвид, че знанията от училище никак, ама никак не са достатъчни.
това, че си родена да бъдеш англичанка и се чувстваш такава, дори няма да го коментирам :-) иначе хората по-горе са ти дали доста разумни съвети, вслушай се в тях и работи, а не обвинявай вашите, че не ти дават каквото искаш.
може да отидеш на бригада, може да станеш студентка тук и да отидеш по програма за студентски обмен (Еразъм), може много неща, но в бъдеще. засега учи и работи здраво.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: bc7a72a906
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

32.   бягай.. бягай, все още имаш шанс. в шотландия която е част от великобритания образованието е безплатно, бягай, не стой и 1 година повече тука, там на място ще се оправиш, кой не би помогнал на младо усмихнато момиче в леко затруднение в европа, има евтини билети и авиокомпании, има сайтове за стоп, има евтини хостели, и да не можеш да си платиш хостела в един момен най много да те изхвърлят, купи си палатка и спален чувал, научи се да готвиш, едно просто готвене ще ти осигури хляба в англия за години наред те нямат никва кухня и се облизват на всяка друга вкл. и българска, срещни се с българи живеещи в англия, не ти трябва да учиш или да пишеш български не се занимавай, аз знам перфектно да пиша без никакви грешки прочел съм хиледи книги на български изгубил съм си най-хубавите години и това не ми е помогнало в абсолютно нищо даже напротив всички тъпаци се изкарваха по-умни и по-грамотни от мене, единственото което ми помогна в тоя живот беше когато бях няколко години по работа в чужбина там научих английски това тук с тия курсове е просто пародия, всичко тук е пародия, пародия да хора, пародия на образование, псевдо държава псевдо взаимоотношения пародия на коли и на жилища пародия на жени, пародия на мъже, бягай, бъди човек, уважавай себе си...

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: eb21d521ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

33.   Момиче, страдаш от комплекс за малоценност. По-добре не си прави такива планове с Англия, а и не гледаш ли новините, че не искат българи. Само като те разберат ква си, с лопата ще те ринат англичаните... даже и може и да не те допуснат до страната им, в най-добрия случай. Стой си тук да е*а, заради такива като вас сме на това дередже... " Искам в Англия, искам в Америка"... НА - родила си се в България. Направи нещо за страната си, което един ден да е атракция да чуждите деца, както за повечето Америка е атракция.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: de3e08e7d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   Аз пък искам в Словения или Хърватия, там всичко е по-красиво, природата, хората, кухнята, филмите.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 6 дни
hash: d0117d4d07
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   Жалко, че темата е стара, но и аз искам да напиша коментар.
Към авторката: това, което си написала показва, че манталитетът ти е български. Само с мечти и искане нищо няма да постигнеш, а и като гледам колко неграмотно си написала темата си, си мисля, че най-много в Англия ще работиш като чистачка. Искаш да видиш Англия? Тогава защо не прие съвета на родителите ти да заминеш там на бригада? Имам чувството, че май ще си останеш тук. То всеки иска в Англия, но за целта се иска работа и учене.

 
  ...
преди: 10 години, 1 ден
hash: 3426861ccf
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

37.   .... амбициЙ, 2 виШи.... и финансов министър в Англия, еее голям майтап.

А сега сериозно. Като толкова искаш в Англия ела и учи, докажи се. Ще е голям успех ако изобщо си намериш работа по специалността след завършването. В Шотландия образованието е безплатно, но възможностите са по-малко.... Еее, не е лошо поне да имаш амбициЙ.

 
  ...
преди: 10 години, 10 часа
hash: 2533f55d80
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   Цитат от теб: "Майка ми знае за това че ако отидем там, аз ще избягам, защото не искам да се връщам. " Ще избягаш? Хаха, майтап... (rofl)

Съвет: реши кое ти е най-интересно да учиш, развивай се в тази насока, постави си нещо за цел, което да изпълниш и дай Боже ще станеш поне квалифициран работник. Иначе към много хубава страна си се насочила. Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker