В Бразилия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

В Бразилия
преди: 11 години, 14 дни, прочетена 2104 пъти
Здравейте,

Студент на 22 години съм и от ужасно много време вече имам идеята и желанието да работя и живея в чужбина. Това разбира се ще стане не по-рано от завършването ми, но ми се иска да видя предложения, коментари и критики относно това какво ме чака, какво сте преживявали при подобни "авантюри", най-често срещаните трудности(от пътуването в самолета до уреждането на що-годе нормален за живеене живот) и прочее. По-редица причини не желая да живея в Европа, а страната към която съм се насочил е Бразилия; знам английски перфектно и португалски на достатъчно разбираемо ниво.

Благодаря предварително за мненията.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 14 дни
hash: 4eba27c29c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти, приветствам решението ти да видиш света - няма по-добро за един млад човек. Самата аз напуснах България на 18 г. и се върнах (не знам дали окончателно) 10 г. по-късно, през което време живях в 4 различни страни и обиколих всички континенти (включително Австралия и Нова Зенландия). Няма по-полезно от един млад човек от това да види света. После започваш да гледаш на своята си държава много по-различно и се освобождаваш от ограничеността си и късогледството. По-полезно е такова пътуване от всеки университет.
Бразилия е една чудесна страна, но имай предвид, че много зависи, къде си. Много внимавай с престъпността - не говоря за грабежите - това навсякъде може да ти се случи, но в Бразилия има много насилие. Мои колега го застреляха на светофар, за да му вземат колата. НЕ КАРАЙ ХУБАВА КОЛА - не карай НОВА кола. Купи си оръжие освен това и много внимавай с венерическите болести и СПИН. Редовно си прави изследване за СПИН, ако си го барнал - не се притеснявай, можеш да живееш с медикаментите, струват 2000 долара на месец, но в България са покрити от държавата, така че ще живееш, но СПИН не е най-големият проблем. Той вече си е хронична болест в развитите страни. От СПИН можеш обаче да се предпазиш, но от много смъртноносни болестни не можеш. Преди да тръгнеш потърси институт по Тропични болести у нас. В големите държави има - там те имунизират за всички болести, за които има ваксина и можеш да хванеш в държави като Бразилия. Важно е да се ваксинираш 2-3 месеца ПРЕДИ да стъпиш в страната. Направи си виза и може би посолството на Бразилия може да ти даде списък с необходимите ваксини. Не се мотай много по джунглата и в никакъв случай не пий непреварена вода или си купувай такава.
Успех ти желая, когато човек иска да постигне нещо, той го прави. Залягай над португалския, английски много няма да ти помогне. Стискам палци за визи и работа.

 
  ...
преди: 11 години, 14 дни
hash: a0e5141172
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Към №1
Описа болестта СПИН като обикновен грип, нищо че умираш доста по - ранно от незаразените хора, нищо че имунитета ти става слаб и се разболяваш от доста неща, нищо че има голям риск за бъдещото ти дете и дали няма да го оставиш доста малко от този свят, ти в кой свят живееш, наркотици взимаш ли, боже ама ти за СПИН ли говориш?

 
  ...
преди: 11 години, 12 дни
hash: 7ff06ebb0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   №1 - Много благодаря за коментара и насоките.

№2 - Относно СПИН, въпроса тук не беше да получавам обща култура по полово предавани болести, тъй като такава имам общо взето.

Все пак благодаря за коментарите :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker