Квалифицирана работа в Кипър с английско образование? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Квалифицирана работа в Кипър с английско образование?
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 3312 пъти
Здравейте,
Тази година завършвам образованието си в Англия (бакалавар). мисля да правя и магистратура там, тъй като ме приеха в 3 университета, 2 от които със стабилно добра репутация.
Истинското ми желание обаче е да се преместя в някоя по-топла държава. Не ме разбирайте погрешно, не съм някое капризно момиченце и съм наясно, че Южна Европа не я чака изход от кризата в скоро време.
В Англия живях 3 години, така както е тръгнало ще прекарам още поне година и половина. Научих важни уроци, създадох истински приятелства, научих се на самостоятелност. Не съм от типа българи, които плюят "приемната" си държава. Напротив, безкрайно съм щастлива за дадения ми шанс. Ако трябва да мисля по-разтегливо във времето, не си представям да остана да живея тук. Всъщност, когато говоря с други чуждестранни студенти (не-англичани) по темата, те са на подобно мнение. Много малко от тях твърдят, че си представят да останат в UK за повече от още 3-4 години.
На мен лично винаги ми е било мечта да замина в Кипър. Била съм само веднъж, за точно една седмица и много ми хареса. Всеки говори английски, хората изглеждат дружелюбно настроени и по-отворени от гърците към чуждите култури. Предполагам, че въпреки, че съм българка, с бакалавар и магистратура от Англия бих могла да си намеря квалифицирана работа и там. Някой има ли идея как да процедирам и как да търся? Интересувам се какви кадри предпочитат работодателите и дали е възможно на този етап да работя с английски, тъй като не говоря гръцки.
Ако някой има идеи за друга по-южна държава, където става и с английски, да сподели:)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: eadd2d5245
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По топла държава.. За Кипър мога да кажа че лятото си е като в печка умираме тука.. А за дружелюбните хора... За една седмица не си ги опознала просто.. Не казвам че са лоши но ще ги опознаеш.. А за другото по темата нямам отговор.. :)

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 8005885a17
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, добре си се ориентирала. Аз също наскоро завърших само че магистратура в университет в България и мисля това лято да пътувам за Кипър. Имам познати там и живота е много спокоен в Кипър. Плажовете са много чисти и е достатъчно да знаеш само английски, дори и на средно ниво колкото да се разбираш. Има сайтове за българите в Кипър и в един публикуват работни места, преведи на български. Потърси ще намериш. И междудругото като дойдеш в Кипър, ми се обади, т. е. пиши в тази тема, може да се видим там ако желаеш :)

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 6ab0357dd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   За каква специалност става въпрос, ако не е тайна. Все пак зависи какво е търсенето на хора в конкретната сфера.
Едно е да си бил на холидей някъде за една седмица, друго е вече да живееш и работиш там.
Допускам, че след като Кипър е била английска колония до някаква степен са глътнали и съответната култура. Това, което ме притеснява е донякъде ориенталския им манталитет, което ме съмнява да са си го променили. Преди години съм живяла в Гърция и за нищо на света не бих искала да повторя пак. Дано в Кипър да е малко по-цивилизовано.

В момента съм в Англия от доста години вече. Не е лесно човек да се адаптира-друга култура, климат, храна.
Та какво казваш, че завършваш в Англия.... Може би ако е нещо по-практично.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: ea336b7980
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз съм очарована от Кипър и гръцките острови, но бих предложила Малта- английският е втори официален език, тясно свързани са с Англия и времето е сходно на кипърското такова. Плюс това, икономиката е далеч по-добра от гръцката.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: a3804d8af2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Номер 3, IT

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 6ab0357dd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   С ИТ мисля, че няма да ти е проблем да си намериш навсякъде работа.


от н3

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: c42ca3257e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей! Аз живях в Кипър три години и половина. Да, повечето хора говорят английски, но далеч НЕ всички. Младото поколение НЕ говорят изобщо или слабо/не желаят, с аргумента, че гръцкият е официален език и ти като чужденец в тяхната държава трябва говориш гръцки/. Познавам много българи, които от години живеят там/10 и нагоре/, говорят по три езика, имат образование и нямат професионална реализация - сама си прави изводите. Кипър положи и продължава да полага всички усилия да изгони чужденците - ако не си една от тях, никога няма да имаш шанс. Кипър е малък остров, всички на практика са едно голямо семейство и всеки познава всеки - това означава, че първо подобно на България, за да започнеш квалифицирана работа, освен че трябва да знаеш гръци на много високо ниво/да си ходила на училище, да си положила изпити и т. н/, ще ти е необходим опит и някой кипърец да ти подаде ръка или да те препоръча. Всички в Кипър са приятели и роднини, всеки познава всеки и на работа те назначават, защото си роднина или дъщеря на най - добрият приятел, а НЕ защото можеш и си кадърна. Кипърците няма много високо мнение за българи и румънци и донякъде с право. Относно манталитета на кипърците - имат гръцко самознание, смятат се за гърци, говорят, пишат и четат на гръцки, празнуват всички гръцки празници, кухнята е гръцка.... Въпреки че са били английска колония те са по - скоро ориенталци, отколкото европейци. Като хора са топлосърдечни, това е вярно. НЕ забрявай обаче, те ти си видяла Кипър през погледа на един турист - иначе да, островът е спокоен, плажовете са чисти, водата е прозрачна... но това НЕ плаща сметките. Щом живееш в Англия ще ти е трудно да свикнеш с Кипър - всичко е забавено, на споен кадър, всичко става много бавно и много трудно, противно на Англия. Информирай се колко е мин. заплата в Кипър! И за разлика от Англия кипърците много често си позволяват да не плащат осигуровки, извънредно работно време и какво ли още не...
МОЯТ СЪВЕТ: няма да ти кажа, НЕ отивай, даже напротив. Отиди и прецени сама! На острова има и много българи, много от кипърците говорят и разбират български, затова бъди внимателна какво говориш, пред кого и къде - далеч няма да си единствената, която разбира и говори български. Има голямо българско общество/повечето се изнасят масово/, голямо румънско общество. Има много български магазини, български вестник, в това отношение България няма да ти липсва.
И успех! Ще се радвам да споделиш дали си успяла да си намериш квалифицирана работа и как се развиват нещата. Кипър е много дълга тема на разговор, мога да ти кажа много неща... всичко става много бавно, трудно... от регистрация, през работа, жилище, кола... Трябва да имаш кола, почти няма градски транспор, не може да разчиташ на него. Разстоянията са големи, а навън е горещо и буквално може да припаднеш по улиците - палмите НЕ правят сянка, няма къде да се скриеш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker