Работа в Чужбина, Германия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120984)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Работа в Чужбина, Германия
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 6206 пъти
Здравейте!
Пиша ви по повод следния случай.
Преди 8 месеца задействах нещата да започна работа в Германия като фризьорка. На няколко пъти ме бавиха, връщаха ми документите, но в крайна сметка успях да изпратя всичко легализирано, преведено и с печат до немските власти и накрая те ми отхвърлиха документите.

Защо питам аз? Имате ли подобен проблем? Чували ли сте за подобни случай? Ще се радвам някой да ми помогне, защото в крайна сметка толкова много народ замина да работи в Германия и то все фризьорки, а при мен нещата не се получиха...
Благодаря!
А.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: e35ebde1ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Изкара ли си Arbeitserlaubnis (разрешително за работа)? Налучквам в момента, защото не си казала какви точно документи си подготвяла. И не ти ли дадоха причина за отказа? Между другото, от Януари, 2014 падат ограниченията за работа на българи и румънци и процедурата ще е далеч по-лесна. Потрай още 4-5 месеца. Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 76e93a4ec9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1 те и за 2013 казаха, че ще отпаднат ама е, на-не отпаднаха :)
Не знам какви документи си легализирала и на кого си ги изпращала-уточни се, моля! Що се отнася до разрешителното за работа-нали ти е ясно, че си има ред. Тоест преди теб са подали още стотици хора документи, и Българите са баш последната дупка на кавала-тоест ще издадат разрешително на испанци, италианци, американци, поляци дори, и чааак на края ако прецени служителя че си струва, на бай Ганьо! :)
Аз лично чаках година и половина за фесте арбайтсерлаубнис, и така и не го получих. В момента работя с гевербе, и да идват ми множко данъците и осигуровките, но след като другия начин не функционира...

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e6aec6f42c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   2, през Април 2013 отпадна за няколко други държави-членки. Мислехме, че ще е и за нас, но не стана. Никой не е казвал, че ще е със сигурност. Но за 2014 е договорено и е сигурно. Аз получих писмо след като направих адресна регистрация, че ми трябва Арбейтсерлаубнис до 31. 12. 2013. Попитах какво става ако не си изкарам до тогава и ми обясниха, че просто след това не ми трябва изобщо. То всъщност и сега не трябва, но само за хора с дипломи или само за сезонна работа.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 91da90d578
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   @2
испанци, италианци и поляци са част от общия пазар и не им трябва нищо, освен квалификация и език, за да започнат работа където си поискат в ЕС. За нас има още ограничения. 2014 трябва да отпаднат, максималният забранителен или ограничителен срок е 7 години след присъединяването. Ние се присъединихме на 1. 1. 2007г.
за американците е трудно, дори по-трудно отколкото за българите, защото те пък нямат никакви спогодби с Германия за пазар на труда.

@ Автора: с какви мотиви ти "отхвърлиха документите", какво означава това? конкретен работодател не те е взел на работа или какво?

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: fd95ba6d95
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Още една, която не е наясно с процедурите. Просто си направи труда да разучиш как стоят нещата, интересувай се. Не пращай на сляпо без да имаш хал-хабер от процедурите и после що не се получавало. Ти не гледай кой бил заминал и кой почнал работа като фризьорка. Разучили са лично как стои въпроса- заминали са, почнали са, това е

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 272584d035
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Никой не е заминал и започнал работа като фризьор или фризьорка от България. Темата или е пързалка или този, който я е пуснал е пълен невежа. В Германия, за да станеш фризьор, трябва да правиш Ausbildung, т. е. да учиш за тази професия няколко години / мисля 3 /. Български, патагонски и каквито и да са други дипломи и сертификати - не се признават. Така че, проблемът ти всъщност е в това, а не в работното разрешително. Най-вероятно си искала да отвориш Gewerbe, за което Arbeitserlaubnis не ти е нужен. И изобщо нормално ли е да питаш защо са ти отказали, след като не даваш информация каква фризьорка си искала да бъдеш : наета ли или със собствена фирма, нито пък какви документи си пращала, че чак и легализирала. A още по-малко си се поинтересувала - е ли възможно с български сертификат да работиш като фризьорка в Германия. Всеки, който го твърди - лъже и кой го знае какво работи там.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 6ac0158973
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз в момента ходя на курс за 1 ниво. Искам да попитам дали удостоверението което ще ми издадат ще бъде признато в Германия след като е преведено и легализирано. И ще мога ли да започна работа в някой салон като помощник например, ясно ми е че няма как да си отворя собствен салон, но поне за обучение, практика и стаж да работя при някой.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker