Образование в Англия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Образование в Англия
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 11395 пъти
Здравейте, читатели!

Аз завърших преди 2 месеца средно образование и искам да кандидатствам в Англия от септември. Специалността, която ми харесва е филмова режисура. Градовете, в които съм си избрала университети са Бирмингам и Лондон. Всички казват че Лондон е скъп град, което не е лъжа, но намерих един сайт-английски в който можеш да сравниш цените в два града в Англия и се оказа, че в Бирмингам има по-скъпа пица от тази в Лондон. Та, както и да е.
Запитването ми е следното:

Има ли някой от вас тук който да живее, да е живял, да има познати които живеят в един от тези 2 града или изобщо в по-голям град в Англия, учи там и по-специално учи за филм, за да ми опише и да ме информира какъв е животът, как стои въпроса с работата за българи там, относно тази специалност:каква е базата, оборудването, на ниво ли е обучението?
(Във всички сайтове на университети казват, че се използва най-модерната техника, но един познат се върна от Лондон Саут Банк, точно защото техниката била стара.

Благодаря ви от сърце!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: 845951a282
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Недей! Продсто недей в Англия! Ще ти трябват много пари, таксите са огромни, а ако теглиш студентски кредит и внуците ти ще го изплащат! Съветвам те да избереш Шотландия или Ирландия! В Шотландия не плащаш такси, и образованието е на добро ниво, високо! В Ирландия има такси, но са в пъти по-малки от тези в Англия! Просто потърси в гугъл и ще видиш всичко което те интересува! Успех. :-)

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 51b2223a7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Виж и в Единбург (ШотландИя). Града е много хубав.

За повече инфо виж в бг хелп. Там може и да има някой режисура

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 42465aa100
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Здравей,
най-добре потърси Интеграл в твоето населено място. Това е фирма, която урежда заминаването в чужбина за учене. Ще ти кажат абсолютно всичко, което те интересува. Консултациите са безплатни. Потърси им сайта в интерент.
Въпросният студентски кредит, за който номер едно говори е страшно удобен. Не е вярно, че и внуците ти ще го плащат. Кредитът покрива цялата такса /до 9000 паунда/ и го връщаш чак когато започнеш работа и то при условие, че годишният ти доход надвишава определен минимум. Ако това не стане - не го връщаш.
Успех

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 6531e8e4a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Завърших в Англия. Щом толкова искаш, давай, ходи. По-разумно ще е да избереш друг град, но не и Лондон. Наистина те съветвам съвсем чистосърдечно /попринцип аз никога не слушам съветите на други българи в Англия. Сама ще разбереш защо/. На хората, които ще ти кажат да не ходиш- не ги слушай! Сама реши дали там е за теб или не.
А що се отнася до Лондон, ще ти кажа само, че освен, ако не си с бая дълбок джоб и солидни финансови възможности, така че да можеш да си позволиш готините неща, които предлага градът, е по -добре да забравиш. В Лондон, ако нямаш пари може да ти се стори ужасно и мизерно (както впрочем е навсякъде по света в мегаполисите при липса на пари). Ако имаш пари-давай! Има и такива БГ студенти там, с пари. Тогава всичко ще ти е тип-топ. Но ако все пак си с по-ограничени финанси, според мен е разумно да избереш по-малък град. Тук е мястото да вметна, че това, че си в по-малък град не означава, че ще умираш от скука. Още повече, че с елитните университети не е като в БГ. Повечето от водещите университети дори и не са в Лондон. така че, намери си някой добър университет, за предпочитане в средно-голям град. Има толкова много студентски градове в Англия, че едва ли ще ти е скучно. Ако е и добър университета, поне ще знаеш, че не си пилееш парите на вятъра. Защото ако щеш вярвай, не е от без значение в кой университет ще се дипломираш и с какъв успех.
Ще си призная, че не прочетох целия ти пост, тъй като не разполагам с много време сега. мернах само думата Лондон Саут Банк... не си пилей парите, момиче. Верно е, че сама си решаваш, но недей... това е третокласен университет.
За 9к паунда на година и само заради желанието си да си в Лондон, струва ли си? Ако все пак прецениш, че финансово можеш да се справиш и, че наистина Лондон е градът в който ти се живее, добре е да избереш друг университет. В Лондон наистина има добри университети, но има и бая пишман такива.
Ще ти дам двете водещи класации за университети във Великобритания. Напиши в гуугл "the complete university guide" и втората е тази на Guardian. Използвай ги за ориентир. Погледни къде са университетите, които ти харесват в общата класация, а след това и в класаците за индивидуалните науки, тАка че да придобиеш някаква представа кой в какво е добър. Можеш също така да напишеш дадения университет в гугл и да довавиш reviews. Погледни сайтове и форуми като the students room (Полезен! ). Пиши там, тук никой не е толкова компетентен и няма да ти даде ценни съвети, колкото в този форум, защото там е информация от първа ръка.
И на базата на целия този рисърч си направи класация за твоите университети и къде би ти било най от полза да запишеш. Преди да се нагърбиш с кредит от 9к паунда на година мисли... Аз имах късмета да завърша на старите такси.
Успех, дано съм била поне малко полезна. Използвай възможностите си, младостта си. Изживей си живота пълноценно и проучвай къде какво.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: fac8c3b158
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Към Н 4.
Би ли уточнила ако обичаш какво имаш в предвид като казваш... "не е от без значение в кой университет ще се дипломираш и с какъв успех".

Какво по-точно е значението на практика.

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 6d6a351687
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

6.   Към Н 5

"не е от без значение в кой университет ще се дипломираш и с какъв успех".

Ето какво значи това:

1 - Трябва да имаш отговор на много простичкия въпрос: "Какво ще работиш след като завършиш и за какви кинти? " Например - записваш фармация в Глазгоу и работиш за минимум 2500 паунда на месец в аптека или фирма :)

2 - В някои университети обучението е много по-добро от други - както и в България има разлика между това да завършиш право в Софийския и в Бургаски свободен :) Можеш лесно да провериш в Интернет кои университети са добри (горе Н4 ти е дал линкове). И нещо друго - работодателите също знаят кои университети са на ниво и кои не, следователно от по-добър университет по-бързо си намираш добре платена работа.

3 - Много важно нещо: Доста българи учат измислени специалности като икономика, бизнес администрация и не знам си още какво. Като ги попиташ "Какво ще работиш после и за какви пари" отговорът винаги е "С мойта специалност мога да стана мениджър в
някоя компания за добри пари - шефче един вид"... И за съжаление после реват.

Моя съвет е да стоиш далеч на страна от икономически и други бизнес-специалности, които не ти носят нищо. Доста хора примерно от УНСС учат такива глупости и после се чудят защо не могат да си намерят работа. Същото е и в Англия - има няколко много престижни университети за икономика, банкерство и бизнес (като Харвард), и от там излизат наистина шефчета. Не като моите познати, които завършиха бизнес администрация в Стоктън и после обвиняват фирмите, че наемали само англичани - е да, ама тия англичани са завършили в по-сериозен университет и могат повече.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 8018b0ea0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Значението на практика е, че не можеш да си представиш колко голяма е конкуренцията на работния пазар. Не си въобразявайте, че щом запишете там някакво висше в Англия ще успеете да си намерите работа след като го завършите и че ви е в кърпа вързано. Работодателите набират алумни само от добри и средно добри университети /вече зависи от позицията и самата работа/. Не искам да звуча остро, но хора, огледайте се бе, нима в БГ не е в много случай също така? като оставим връзкарите настрана, нима можеш да съпоставиш студент от Софийския или УНСС, с такъв от Русенския или Югозападния Хахахаха Common sense все пак
А и като сте решили да инвестирате във висшето си в Англия, интересувайте се!! Влизайте в английски форуми и там четете. 21 век сме, информацията е навсякъде!
А за успеха ще кажа само, че за квалифицираните позиции има толкова много кандидатстващи, че само системата ще отхвърли CVто ви от база данните на дадена фирма още преди то да е стигнало до разглеждане от Човешките ресурси, ако имате под даден успех (на повечето места под 2. 1, което е Upper Second Class Honours).
Така че, използвайте си акълите и сами си правете сметката. Обучението ви тук нищо не ви гарантира, ако вие не се постараете. Знаете ли колко много, които завършиха висшето си тук се прибраха обратно за БГ, защото не успяха да си намерят работа заради единия успех? А колко други останаха, но тъй като не могат да си намерят работа с 2. 2 ( с 3 пък абсурд) бачкат нискокфалифицирана, гастербайтерска работа, а да работят по специалността си и дума не може да стане за тези с 3 (third class)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 9e0adb2359
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Първо искам да благодаря на всички, които се отзоваха. Оценявам предоставената ми информация.
Към Номер 7:
Би ли ми обяснила какво значат тези цифри: 2. 1, 2. 2. и 3? Това успеха от Бакалавъра ли се води?
Благодаря!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: fac8c3b158
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   От н 5.
Благодаря ви за отговорите.... Питам ви защото ние живеем в Англия ;Линкълн. Това е един средно голям град източно от Нотингам. След няколко години сина ми ще ще кандидатства в университет и за сега се е насочил към Право и криминология ако до тогава не реши нещо друго. Гледам, че в нашия град я има тая специалност и се чудех какъв е смисъла да ходи да го учи това някъде другаде като може да го учи тук, няма да плаща за общежитие например и други такива неща. Вярно, много е важна и базата, традициите и др. неща, които за сега още не сме разглеждали в подробности или сравнявали с други юнита, защото е още рано.
Но сега като се размисля разбирам, че все пак всичко опира до това човек какви амбиции има и колко високо си е поставил да отиде в сферата, в която иска да се развива. От една страна може да си завърши тук в града и да си намери работа пак тук при добро стечение на обстоятелствата. Защото не вярвам на местно ниво да гледат неодобрително на дипломите от местния университет. Все пак те си карат практиката и стажа в местни организации и са запознати с нещата, а и преподавателите също ще са местни хора(от района).
Вече ако иска да се развива и да ходи да се доказва някъде другаде на по-високо ниво и на друго по-престижно място, тогава наистина сигурно ще е борба и нищо чудно да бъде предпочетен човек завършил еди къде си, от по-реномирано за специалността уни.
Ако човек е по-амбициозен и държи на престижа(било по практични или от по-снобски причини) се цели и иска най-високото без оглед на други фактори ще отвори таблицата за класации за съответната специалност, ще разгледа базата, ще прочете още информация, форуми и мнения на хора вече завършили и работещи и ще му се се изясни картинката кое как е.
Стига обаче да знаеш какво искаш.
Аз така ги виждам нещата.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: ae7874b541
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей. Ще те посъветвам няколко неща. Първо, никога не си прави някакви абсолютни заключения за каквото и да е, примерът ти с пицата в Лондон и Бирмингам, е крайно некоректен, защото животът на един индивид в определен град се определя от това той как живее, много важно в коя част на града, дали ползва транспорт или не, дали и какво работи и тн и тн. Така че за един може да е евтино, за друг безкрайно скъпо.
Другото, направи си ясна сметка с какви пари разполагаш. Прочетох горните коментари, и намерих много истини в тях. Българите общо взето всичките сме си бедни, с малки изключения, главно тези завършващи частните гимназии в София, които са деца на хора с доста стабилни доходи, тези студенти в UK могат да си позволят да ходят редовно по ресторанти, на фитнес, да си ходят където пожелаят, с една дума и да се чувстват добре в чужбина. Другите българи работят, учат (работата често оказва огромен ефект върху успеха в университета, като съответно, ниският успех не би им позволил да си намерят работа).
Накратко, не се опитвам да те обезкуража. Просто посочвам голямата заблуда (която имах и аз преди да дойда да уча в чужбина), че щом те приемат на даденото място, всичко ти е в кърпа вързано. Така че трябва много упоритост, особено ако не си дете на богати родители, както е в моя случай, трябва да вземеш няколко важни решения ПРЕДИ да заминеш.
Те са : избор на специалност ( наистина е пълно с измислени специалности, ако запишеш такава, гарантирано е, че ще се върнеш в Бг, освен ако нямаш късмета да срещнеш богат анличанин, или в случая на моя близка, американец, която впрочем, дори и с измислена специалност, се уреди много добре (с мъжа, не с професия).
Избор на унивеситет и съответно град ( наистина погледни класациите).
А най-важното, до което достигнах аз, е, че трябва да избираме със сърцето си. Да правим това, което смятаме, че ще ни носи удоволствие. Парите сами ще дойдат ако това, което работим, е и наша страст. Така че изборът ти трябва да бъде направен отчитайки статистиките в интернет и оценките на унивеситетите, но базата да бъде това, което вътрешно знаеш, че искаш да правиш. Да намериш баланса между това да избереш нещо доходоносно, което същевременно е и приятно, е може би най-трудното нещо в живота, но и главната цел на повечето хора. Така че много са факторите, които ще определят крайния ти избор. Полюбувай се на слънцето в Бг като за последно и успех!

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: fac8c3b158
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Авторе, виж тези трите. За първите две знам, че имат собствени студия и добра база със стабилна техническа обезпеченост. Единбург също е реномирано място.

-NFTS
-London Film School
-Edinburg College of Art

от н 5/9

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 1afc061ffb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Само едно ще ти кажа:
Също се готвя за кандидатстване, ходих в Интеграл и...
По-добре от Номер 3 не мога да се изкажа - послушай я/го :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 9e0adb2359
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   към номер 12.
аз отдавна работя с интеграл и вече кандидатствах.
ти каква специалност си?

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: d9841cb6da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Здравейте, таксите в Англия вече не са непосилни, кредитите не са толкова страшни, условията по тях са съвсем разумни. Аз живея и уча в Англияр Лондон и като цяло съм доволна, имам възможност и за работа, която университета ми предлага докато уча и то по моята специалност. Аз заминах с помощта на фирма и съм много доволна, никакви пари не са ми искали, всичко ми обясниха подробно и като цяло ви съветвам да се консултирате с професионалисти.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker