Италия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Италия
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 9673 пъти
Здравейте. Искам да Ви питам - какъв е живота в Италия конкретно в Тоскана? Лесно се намира работа? Например в строителството и селскостопанството. Всяка една информация ще ми е полезна. Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: 9c81e5b79c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не съм ходил в Италия, но се интересувам от езика, културата и икономиката на тази страна, смятам да ходя там, но на Юг. В Северна Италия е трудно да се намери работа, там е богатата част, пък за Тоскана.. Ливорно е добро място според мен. Тука по балканските държави идват от по малките градове в столицата, за да търсят работа, а в Италия има работа и в по малките градове. Ама там са двете крайности - На Север пълно от връзкари, а на Юг е пълно с мизерстващи хора. Например случая с препълнените кофи в Неапол, това е чиста мафия и подигравка с хората. Мисля, че сте направил(а)правилен избор с Централна Италия.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 0bf16d0364
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей,
Аз имам познати в Италия. Баба ми и дядо ми (от на майка ми страната живеят там). Ходили сме доста често. Те са в Рим, но ние сме посещавали и други градове.

Да ти кажа честно, не е никак зле. Тихо е, спокойно, чисто, подредено, няма нищо общо с България. В Рим се намира най-лесно работа, то е ясно все пак е столицата на страната. Според мен и е най-хубаво там.

Но и в Токсана е много хубаво. Градът от пръв поглед, повече прилича на някое селце, но е град, поне така ни казаха на нас, а до колко е вярно не съм сигурна. За селско стопанство, си избрал най-точния град, според мен там е най-развита.

Иначе, за живота конкретно в Италия.... Аз съм оставала там само за по 2-3 седмици, не повече и то в Рим. Хубаво е, винаги можеш да си намериш занимавка - каквато и да е. Децата са много дружелюбни, поне с тези, който аз се запознах. Италианският език за мен не е много труден. Близък е с испанския, но не е латински език.

Имаше много ресторанти, магазини там. Ние всяка вечер на ресторант ядяхме ;д. А да в Токсана се обличат много странно - това ми направи впечатление. Там наистина бързо ще си намериш селско стопанска работа гарантирам ти го. Само трябва да си на ти - както се казва с италианския.

За храната - пицата им е много хубава (тя е възникнала от там де). Те не я правят както в България. В един от ресторантите, имаше нещо като пещ - там се печеше тестото. Даже, някъде май в Токсана беше го правеха тестото ръчно, ама пак стана хубава пицата.

По принцип там ядат повече пасти - смисъл спагети, макарони, ориз и така.... В Рим най-много по ресторантите ти предлагат тако. Аз съм яла, не е кой знае колко вкусно, ама ако трябва да го сравним с някой български храни го предпочитам.

Ами, това е общо взето за Италия. Пак ти повтарям хубав избор си направил за Токсана.


Падналото ангелче :*

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 13092ba301
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   До №2
Тоскана не е градче а е регион(област) в Италия.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 13092ba301
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До №2
Пак съм аз, просто искам да ти поясня че италианския език е ЛАТИНСКИ и че РИМЛЯНИТЕ са говорили латинси. Сега, този език се говори само във ВАТИКАНА и то само при официални случаи. Capisce? !

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 36e1736584
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

5.   номер 2, що не си пиеш млякото да си скачаш на ластика?

 
  ...


...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 7e85a20d2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Казва се Тоскана, а и това не е град, а регион в Италия. Най - голям град е Флоренция за този регион.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 2c45b4e254
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Aко все още не си се набутал в Южна Италия, или ходи на Север или си избери друга държава. Едно е да си турист друго е да си емигрант, тогава нещата не ти се струват толкова розови. Моят съвет е иди в Германия по - добра икономика, стандарт и начин на живот. Италия е в дълбока криза на 3 място по безработни млади хора в Европа, политическа нестабилност и неплатежоспособност.Успех.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 04ba918f37
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   До този дето отговаря на 2
Римляните са говорили Латински от лацио - областта от която произлизат. След Атила обаче от север нахлуват Ломбарди - едни от многото германски племена. Италианския произхожда от смесицата на Латински и Ломбардски. В Рим сега не говорят Латински като роден език. Иначе в Италия климата е много по-приятен от Балканите и Италия е една от най-развитите държави. Иначе и те си имат своите проблеми. Важното е човек да му се работи и да си разбира от занаята.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 18b0a96b4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За работа стана много трудно вече и тук. Аз живея в Неапол (Наполи). Като дойдеш за първи път в Италия си кръгла нула, а ако незнаеш и езика си за никъде, трябва да познаваш някой в Италия който да те поеме докато си стъпиш на краката и докато си намериш работа. Ако си жена ще работиш като „badante” тоест гледачка ще се грижиш за стари хора, ще им готвиш, чистиш, сменяш памперси, къпеш и переш. Ако си мъж, строителство, градини или в някоя хотелска кухня, това е, такава работа преобладава тук. Не си прави труда да си мъкнеш дипломите, никой не го интересува какво си завършил, дори и докторат да имаш, жабарите това не ги интересува, дошъл си да бачкаш за тях и точка. Образуванието тук не играе роля. Аз лично работя по хотели, в кухня от 7:00 сутринта до 1:30 / 2:00 часа сутринта, спя няколко часа и пак тръгвам. Ако имаш намерения да идваш в Италия пробвай се на север там плащат по добре и правят договори, тук където съм аз на юг е много зле, най-голямата селяния. Бягай на север.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 122bc05828
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Не е лесно никак . Всеки 2ри мисли , че тук е супер , изкарваш чувал пари и се връщаш с няколко бона в джоба . ;) ако беше така охо .....

 
  ...

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 45c350e4bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Не мисли, че парите в Италия стоят на всяко дърво (ако беше така всички да сме избягали). Такива работи като ''там е 6'' или ''там ще изкараш хиляди'' са на думи, но не и реалност. По-добре отиди в Германия, че там има работа и пари, а тук ще си човек от най-ниската част, която съществува. Ето ти малко информация:
1. Тук работа и да намериш ще ти плащат много по-малко, защото си чужденец.
2. Ще плащаш сметки, квартира и не се знае колко ще спечелиш за 1 месец
3. Приготви си пари за връщане, защото в случай, че си без работа и не познаваш никой - на улицата и без храна
*Sunny Day*

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker