Емиграция в Англия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Емиграция в Англия
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 9846 пъти
Здравейте. Аз съм Ж19 и с приятеля ми М30 искаме тази зима да емигрираме. Моля за малко помощ!
Завършила съм само средно професионално образование тук, притежавам само FCE сертификат. Работила съм няколко години в нощни заведения - демек опит нямам никакъв по пътя на реализация в професионална сфера. Приятелят ми има висше в практическа сфера, но езикът го знае разговорно.
Идеята ни е да изчакаме новите закони за българите и румънците в Англия, които се очаква да настъпят след 01. 01. 2014г., евентуално за да имаме повече отворени врати. Знам, че от тук трябва да си наемем квартира и мислим да започнем с работи от сорта на строител и чистачка. Дотук окей - това ще го мислим по-нататък. Основният проблем е самото заминаване или по-точно изкарването на виза и документи.
Ако има някой, който е минал по тоя път, нека по приятелски да сподели каква е процедурата (тъй като се очаква аз да се заема с нея, защото английският ми е малко по-добър) и да подаде едно рамо. Нито ще взема хляба на някой, нито работното му място. Не от един човек съм чувала съвета: "В Англия се пази най-много от българи. ", за това съм убедена, че ще има кофти или подвеждащи коментари, но аз моля за малко побратска помощ.
Знам, че има няколко вида визи. За self-employed за момента не искам и да си помислям. Устройва ме виза от сорта на "емигрант, който не желае английско гражданство". Разгледах в някои сайтове изискванията за подобни визи и от голямо значение е високото образование, това дали работодател от България ме изпраща на командировка или дали тамошен работодател гарантира за мен. Какво по...?
Общо взето цялата информация в интернет е изключително оскъдна и объркваща, особено за млада девойка, едва излюпваща се, като мен. Другото, което ме интересува е откъде се започва - до някое посолство ли трябва да отида, какви документи трябва да нося? Кои документи са най-належащи за изваждане? Как да се свържа с работодател директно, вместо чрез агенция? Ако може и някой да ми обясни на чист български всяка една от визите как се изкарва и какво ти позволява и изисква, ще съм благодарна. А после като пристигнем там, къде трябва да се ходи за дооправяне на документите. Като цяло разбрах, че е голяма разправия, но съм готова да се втурна и да запомня всичко до най-малка подробност.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: c09c739ae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, не знам дали ще ти помогна, но ще ти напиша каквото знам, в Англия търсят и сервитьорки, защо не кандидатстваш в jobsa има много обяви, за една година заетост докато си стъпите на краката... не казваш какво е висшето на приятеля ти, по принцип възможно е според мен да отиде в някаква институция като бюро по труда и оттам да му намерят някаква работа или да потърсиш английски сайтове за работа, еквивалентни на нашите. Оттук да търсиш засега щом знаеш добре английски. Определено изчакай 2014 според мен. Другото което знам, братовчед ми е в Англия, но той учи висше и работи за добри пари като сервитьор, оправя си сметките, а образованието му е финансирано от студентски заем, който ще изплаща след като завърши. Помисли и за този вариант. Поне при него няма дискриминация, пък и там има всякакви народи, ако всички ги дискриминират не знам какво ще стане. Помисли си за висше там, щом и сертификат имаш.
Успех, дано се случат нещата лесно и безболезнено!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 550b51f6cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ето безценен съвет - отваряш гугъл и пишеш immigration to uk и ще ти изкочи официалния сайт на британските имиграционни служби. щом сте добре с английски език, няма да имате проблеми. информацията е безценна! подгответе се....

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 7d4940ddd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Отговори на всички твои въпроси и на други до най-малка подробност можеш да намериш в сайта на бг хелп. Защото не е лесно да се напише всичко в един пост.
Чети и виж:

http://www. bghelp. co. uk/

- за хора живеещи в Англия.... или заминаващи такива.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 3d7b59bf2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката: Този сайт неведнъж го прегледах и наистина - там има много информация, но за живущите в Англия. Що се отнася до документите, за които попитах, има информация как там се оправят - в Англия. Мен ме интересуват тукашните разправии, преди самото заминаване. Благодаря ви все пак. :)

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 7d4940ddd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   От н 3

Какви тукашни разправии?

Всичко се оправя там на място. Единственото, което ти трябва е да имаш от Бг е:
- документ за самоличност(лична карта или межд. паспорт),
-акт за раждане
-евентуално някаква диплома(обаче само ако си доктор или ИТ специалист ще имаш реална полза от нея честно казано)

Преведени само, не е нужно да са легализирани вече.

Службата в ЮК към която ще се обръщате за изкарване на документи се нарича Home Office.

Ако нямате при кой да дойдете първоначално наемате си хостел за няколко дни(това може да си го уредите още от БГ онлайн), а после и квартира чрез имотна агенция. В Лондон е най- скъпо. Там само за една стая(около 450 паунда) се плаща колкото в провинцията за цяла къща.

За работа-намира се чрез агенция за работа или директно за компания;или ако някой приятел те препоръча някъде или вземе при него(от началото на 2014г без рестрикции да бъдеш нает директно като емплои)
Може да отнеме 2-3 месеца, а може и повече. Няма гаранция.

С колкото повече пари тръгнеш по-добре. Ще имаш за непредвидени обстоятелства.

Забрави за това какво си бил и какво си правил в БГ. Тука почваш от нулата. Aко не знаеш и език-под нулата.

Ако чувстваш, че ти е нужен повече английски записваш се на курс за чужденци в колеж-по 2часа и половина на седмица. Тoва са курсовете ESOL.

Емиграцията не е лесен избор, но когото човек се е решил...

Пак казвам, че в сайта, който съм писала по-горе има всичко, което те интересува. Чети в подфорум имиграция и работа.

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 57d7e01938
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   В сайта на UK Border Agency, наистина всичко е обяснено, не знам защо казваш, че не си намерила информацията, може да помолиш някой да ти преведе части, които не разбираш.
Иначе моят съвет е да се ориентирате към средно голям град (идеята е, че няма да е толкова скъп и пак ще си има всичко като забавления, атмосфера и тн). А за квартира ви трябва guarantor т.е. нещо като поръчител, човек, който поема отговорноста да я плаща в случай, че вие сте възпрепятствани и условието е че този човек трябва да живее във Великобритания и да има определени доходи. Ако не можете да намерите такъв, имате две опции - да платите наема за целия период, в който наемате (което предполагам го изключваш като вариант, тъй като вие в началото едва ще свързвате двата края), а другата да търсите директно чрез landlord т.е. без агенция. Проблемът е, че всички предложения за квартири в интернет са чрез агенции, освен Gumtree. Но там има фалшиви обяви, така че внимавай. Другият вариант е ако познавате човек, който освобождава стая за даден период от време, да живеете там, докато намерите нещо друго (така в договора фигурира той, а не вие, а вие плащате директно на живущия).
А за намирането на работа, ви трябва и банкова сметка (всеки работодател изисква да имате такава). Най-важното е да заминете с начален капитал, който да ви стига за няколко месеца. Тъй като дори едно от изискванията за изкарване на документи за работа е представянето на bank statement. А иначе най много се търсят хора по хотели (камериерки, сервитьорки, бармани), там винаги има недостиг на персонал, тъй като работата е много, и на практика издържат само източноевропейците. Това е което знам, тъй като моите условия са различни като студент, и няма как да дам повече инфо за другите въпроси, но дано съм бил полезен.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 442ad67190
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На сйта " инфо за UK " има много голямо количество информация и то много ценна.Разбита е точно по видове - преди да тръгнете, настаняване, работа и т.н. Има много полезна информация. Ето и сайта - http://infozauk.com/
Успех

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 6850072d12
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Аз не бих отишъл в Англия а в Германия. Чува се, че ромите са започнали да изкупувт големи количества автобусни билети за Лондон и се готвят масово да емигрират за Англия. Още от сега много от автобусните фирми са разпродали всички билети до средата на Март и че почти всички, са биле закупени от роми.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 8b3c41d3c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Най-лесно е да си намериш работа с фирма посредник, тъй като те ще ти уредят заминаването, престоя, квартира и работа. Повече информация можеш да намериш на http://www.jobconsult.bg

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: e23cfef0fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Нов форум за българи в Обединеното Кралство
www.3mart.co.uk

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: c4e7e727c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   живеещ в англия
преди да дойдеш в англия трябва да имаш поне два документа за идентификация, а тоест паспорт и лична карта или лична карта или шофьорска книжка.
Какво трябва да направиш
1.Адрес- много е важно да можеш да докажеш че имаш постоянен адрес , а как става това - когато си наемеш жилище прехвърли сметките за вода ток и газ на твое име , запиши се за консил такса
2. отиди до близката банка и си отвори банкова сметка , като те питат за какво ти е кажи че имаш сметки за плащане...
3. извади си банк стейтмънт регистрирай се в една от хилядите агенции за подбор на персонал .
4. насрочи си интервю за иншуранс номер (задължителен при започване на работа ) вземи всички документи изброени по-горе договорите за тока водата и газта консил таксата банк стейтмънта и документа от агенцията в която си вече регистрирана и двата докумнета за самоличност много е важно да не се явяваш на интервю неподготвена на интервюто в никакъв случай не искай преводач . неговоренето на английски е голям минус . Когато отидеш до общината за регистрация за консил такса кажи че живееш сама и по късно можеш да кандидатстваш за отстъпка от цената (ако искаш да останеш в това жилище )
отговора за иншуранса идва по пощата до 6 седмици ако изтече срока и не си получила писмо значи имаш отказ направо се явявай на ново интервю.
И ДА ТУК БЪЛГАРИТЕ ИЗБЯГВАТ ДРУГИ БЪЛГАРИ НЕ ЗНАМ ЗАЩО.

ТОВА Е ОТ МЕН

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker