Животът в САЩ ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Животът в САЩ ?
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 59158 пъти
Здравейте! Преди всичко искам да кажа, че вече съм бил много пъти в чужбина (главно в Европа) и дори в момента живея в чужбина. Така че няма да е кой знае колко трудно да се адаптирам към нова среда.

И тук е въпроса ми към всички които са били, а и още са в Щатите. Как е живота там? (от - до) - като се почне от самата държава, закони, нужни документи (за емигранти, сертификати и т. н), храна, отношението към емигрантите , а и въобще към другите хора. Какви хора са американците, култури, начина им на мислене и общо взето всичко.

Смятам да отида там (да живея), но не само за да припечеля пари, а за да остана там - завинаги. В момента съм в Германия и имам доста възможности и целта ми в момента е САЩ. Тук хората са много по студени от колкото там (поне така мисля) законите, климата и всичко е много различно и не мога да се приспособя напълно, а когато гледам филми, чета или си пиша/говоря с някой които живее в Щатите ми става едно такова хубаво.. сякаш там е моя дом. Не знам кака ви опиша точно чувството, но ми се струва, че там ще се чувствам много по добре от колкото в България или Германия или където и другаде да съм.

*Моля да пишат само хора които са БИЛИ или пък все още СА там и знаят за какво става на въпрос :).

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 100

преди: 10 години, 8 месеца
hash: d423f53ef8
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

1.   Да, бил съм там. Хората са по-отворени отколкото в Германия, но общитя тон е изключително лицемерен, ама щом се оправяш в Германия, това няма да ти е проблем. Не очаквай кой знае колко топло и приятелско отношение, няма такъв филм, всеки е задълбочен в собствения си живот и желание за просперитет или в живуркането си. Жените са по-агресивни и по-меркантилни в сравнение с европейките, колкото и странно да ти се струва това, имаш реален шанс да се ожениш за някоя мадама, а след 5 години да си сам, но затова пък наполовина по-беден и с непосилни суми за издръжка на жена и дете. Законите там насърчават подобни неща и ти няма какво да правиш освен да се опиташ да се изправиш отново на крака, за да захраниш някоя друга касичка в перспектива. Забавно, нали? :)
Но пък пазарът е совбоден, голям, и дава шансове за прилично и бързо забогатяване, ако си с всичкия си. Тогава ще има и "кугарите" около теб, пък и ти няма да останеш гладен:)

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: aa7fe47aed
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

2.   В тази полицейска държава не отивай. По-добре в Австралия.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: b0dc96c19e
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

3.   Не съм там, но познавам хора, които живеят там. Общото ми впечатление е, че американците са доста социални хора. Германците са по-студени и по-затворени. Ако имаш възможност да се преместиш там - отивай, нищо не губиш ако пробваш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 70be081749
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

4.   От 12 години живея в САЩ, също живях в Холандия между 2008 и 2012. Трудно е да отговоря на въпросите ти поради простата причина, че САЩ е огромна държава и разнообразието също е огромно. Аз живея на Западния бряг и тук като цяло атмосферата е спокойна. Ако ти се работи и имая мотивация и хъс ще успееш. Като цяло и хората са по топли и на никой не мъ пука от къде си, а по-скоро какво впечатление съдаваш. Повечето даже нямат идея къде е България. Нещо което много ме дразнеше в Холандия е как всеки ти напомня за правилата (законите), а те самите не ги спазват. Пример: разхождаме се в парка с кучето на каишка. Имаше знак който според мен значи, че каишката е задължителна. Пет човека се изредиха да ми кажат, че там кучетата били забранени. Не ме подразни факта, че ми го казаха това, а по-скоро отношението и тона с който го направиха. Друго, като кажех на някой Холандец, че съм Българин и едва ли не изпадаха в нервна криза, нищо че бях поканен в тяхната шибана държава да работя защото специалисти като мен там са кът. В САЩ на никой не му пука от каде си, защото всички са дошли от някъде.
Друго, впечатлението ти от филмите е абсолютно подвеждащо и няма много близко с реалността. Иначе климата е може да е много по-добре от Германия, но може и да е по-зле. Много зависи къде ще се озовеш.
Хубавото е, че все още може да се печели и живее добре стига да имаш желания да си скъсаш задника от работа. Забрави Германските отпоски от по месец. Тук 2 седмици годишно, или ако си в някоя много добра компания 3 седмици най-много отпуска. Болнични няма и ако се случи да се разболееш, отпуската ти заминава.

Пиши ако имаш по конкретни въпроси и ще се опитам да споделя моите впечатления и опит.
М29

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: e5ae6fe071
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

6.   Аз живея сега в Дъблин, 2 години съм живял в Мичиган щата. Моите впечатления са да отидеш и пробваш, по-добре е от Европа, пък и няма какво да губиш, ако не ти хареса винаги може да се върнеш и работиш в Европа. Климата зависи от щата, хората са лицемерни, но по-културни. В Европа са същите, но селяци, особено в Ирландия. Отиди и виж, на 90% от емигрантите им харесва САЩ, на теб също ще ти хареса. Законите за мъжете са смотани, както казаха по-горе - разводи, издръжки и семейни проблеми винаги. Препоръчвам ти Чикаго, ню Йорк или източното крайбрежие - Калифорния. Не се забутвай в централен щат, селски живот е там и не разнообразен. Успех!

 
  ...


...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 33c9997f83
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От Автора до номер 4 :

Първо искам да ти благодаря за това подробно изказване и наистина съм съгласен с теб относно "тона" . Бил съм почти навсякъде в Европа (вкл. и Холандия) и тук в Германия е същото.Имам чувството , че ми се карат , а не могат да говорят нормално и спокойно.Забелязал съм , че холанци , германци и англичани са по студени от всички други (главно в ЕС) .

И относно поведението/реакцията им когато чуят , че сме българи е доста неприятна.Проблема не е в нас (българите) , а в онези хорица които са стояли доооооста време на слънце (ако ме разбирате). Нямам нищо против тях.Има и пекани хора от "махлата" , но просто самото им поведение в чужбина е отвратително.Почти всеки ден ги виждам и още от километри мога да кажа , че това са българи.Нашето е пълна Бай Ганьовщина ;xx Което наистина ме отвращава.И все пак колкото и акъл на вливаш на тези хора.. те пак си знаят същото.

Относно Америка .. искам да те попитам къде точно си бил (щат , град) и ако си бил на повече места.. - къде е най - добре.Лично аз предпочитам по топлата част на страната (не съм фен на студеното) .

Как са нещата относно документите и т.н , храната , има ли достатъчно развлечения и какво е отношението на афро-американците към останалите (независимо дали си българин , французин и т.н) .

И ще се радвам да ми дадеш каквато и да е друга информация (интересувам се от всичко свързано със САЩ).

И още нещо.. как варират жилищата там ? Говоря от типа .. отиваш - купуваш.И има ли шансове за развитие на малък и среден бизнес (без значение дали е малък семеен бизнес или нещо повече) :) ?

Благодаря още веднъж , че се отзова толкова бързо на темата ми :) .

*Ще изслушам всяко следващо мнение.Интересува ме - ВСИЧКО!! :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 850a28387f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   От автора до номер 6 :

И аз съм на мнение, че ще ми хареса и както казах в предишния си коментар - не си падам по студените места, така че е за предпочитане в някой "по топъл щат". Но от всичките ви коментари не разбрах какви документи са нужни относно заминаването, престоя и т. н. Наясно съм как стоят нещата в България и Германия, но.. в САЩ - нямам си и на идея.

Иначе Калиформия, Маями може би.. не знам не съм решил честно казано, но все пак.. където ме отведе вятъра. Честно казано не си падам по големите градове въпреки, че винаги съм живял в тях и сега искам някое по малко и спокойно градче :).

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 70be081749
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

9.   От Номер 4ри:

Да, вярно е че Българското реноме отдавна е съсипано от една малка, но много нахална общност. В Амстердам 9 от 10 човека с Български паспорти не бяха Българи. Наложи ми се да си подновя паспорта в Хага и на опашката в Българското посолство за съжаление не чух да се говори Български език. Разликата с САЩ е, че тук хората може да са първоначално малко лицемерни, но ако се докажеш, произхода ти няма много значение в последствие.

Аз съм живял в Сиатъл, щата Вашингтон и Портланд, щата Орегон. Сиатъл е голям метрополис с 3 милиона жители. Много забързан и натоварен град, но си е направо спокойно място в сравнение с Ню Йорк, Бостон или Лос Анджелис. Иначе в Вашингтон нямат щатски данъци на доходите и плашташ само федералните данъци. За сметка на това пък има 10% ДДС на всичко, без храната. В Орегон е точно обратното - плашташ 10% щатски данък на доходите плюс федералните данъци, но пък няма ДДС. В някои щати плашташ щатски, федерални данъци и имат ДДС на всичко. Пак много зависи къде ще попаднеш. Портланд е около 1 милионен град разположен на 2 реки от габарита на Дунав и много по-спокойно място. Всичко е доста по-забавено, и е доста хипарско място. След годините прекарани в Сиатъл и Амстердам, Портланд ми харесва именно заради по спокойната атмосфера. Пак има достатъчно какво да се прави и къде да се излиза. Климата в Орегон и Вашингтон е сравним с Българския, но специално Вашингтон е малко по-валежни място, но в никакъв случай колкото Холандия например. Зимите са меки, но пък и летата не са горещи. Тази година беше изключение.

Иначе, аз съм пообиколил всички западни щати и на мен тук най-много ми харесва. Източния бряг е много по-напрегнато, пренаселено, мръсно и натоварено по мои впечатления, но не съм живял там. За средните и южни щати нямам впечатления, но с изклчение на Тексас, май е голяма селяния.

Иначе, без разрешително за работа не те съветвам да идваш, въпреки че с достатъчно пари може да се легализираш сравнително бързо, даже да дойдеш нелегално. Въпроса е на финансови средства и добри адвокати.

Храната е много много шибана. Пълна е с ГМО-та и консерванти. Аз си направих малка зеленчукова градина в задния двор за да избягам от боклуците които продават като храна в магазина и минах главно на зеленчуци. Купувам си месо от местните фермери, които се изхранват с собствения си добитък. Доста по скъпо е, но пък си заслужава.

Черните (афро-американците, тук не се обиждат като го наречеш Black, обаче откачат ако ги наречеш негър) не са проблем по принцип освен ако не се завреж в някое от техните гета. Както всички други има и точни хора има и много измет. Същото важи за мексиканците, китайците, и всякви други етноси с които ще се сблъскаш. В някои Южни щати преобладава черното население - град Аталанта е точно такъв. Не ти препоръчвам.

Жилищата не са проблем, но като навсякъде има квартали които трябва да избягваш и такива в коите се живее като по-филмите. Разликата е в цената. Като решиш с колко пари разполагаш за наем, ще ти стане ясно в кой квартал ще попаднеш. Колкото по-голям е града, толкова са по-скъпи жилищата.

Законите за които другите споменаха, са реалност. Гледай да не направиш на някоя меркантилна Американка дете, че както са мили в началото, така ще откачи после, че живота ти ще стане ад. Закона е на тяхна страна и винаги ги защитава. Също не ти препоръчвам да сключваш брак с такава, че направо им прехвърляш всички твои активи и забравяш за тях. Тук изклучение е ако е някоя много богата и тогава може да напажеш нещо, но ако си работяга и нахъсан да успееш, пак не си струва. В някои щати като Калифорния например, като се разведеш, трябва да плашташ на бившата издръжка толкова години, колкото сте били женени. А бракът ви е бил над 10 години, издръжката е до живот.
За бизнес винаги има място, стига да можеш да правиш каквато и да е дейноста, по-ефективно, ефтино и качествено от конкуренцията. Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 850a28387f
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

11.   От Автора до номер 9 :

Наистина ми става все по интересно когато слушам за тази държава. Може ли да ми разкажеш още нещо?

Като например.. колко $ ти трябват на месец (за 1 човек или една двойка) за да изкараш месеца. Ако си под наем и имаш кола. Ии.. как е ако си имаш собствено жилище и все още го изплащаш.

Като заговорих за коли.. разгледам доста снимки, филми и т. н и ми се струва, че американците.. нямат кой знае какъв вкус относно колите? Защото виждам само стари коли от преди аз да се родя. И ми е чудно защо.. Колко е минималната заплата? И толкова ли са зле, че не могат да си купят някоя по прилична кола.. да речем от 2005г. нагоре. Тук лично в Германия.. всеки 2-ри кара кола ПОСЛЕДЕН МОДЕЛ. А нали уж САЩ е най - развитата икономическа държава (много пари, ала бала, а всъщност не личи много в изражението и начина на живот на местите)

И пак въпрос към хората които са там.. какви са те всъщност. Религиозни ли са, ако им кажеш нещо на криво биха ли се обиди и до каква степен. И общо казано.. какви всъщност са Американците.

Сега като започнахте все повече и повече да говорите за тези пусти "жени".. какво имаш предвид под това, че са мили и добри в началото, а после се променят. Американките изневеряват ли? И какви са те всъщност :)?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 380c4c22a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От номер 9:

Трудно е да ти кажа колко пари ти трябват да преживееш на месец защото първо зависи от какъв начин на живот си свикнал и второ незнаеш в кой щат ще живееш. Има места на които може да си намериш някой двустаен апартамент за $350 на месец ама няма да ти хареса. В приличните квартали на Сиатъл и Портланд, най-евтините апартаменти започват от $850-$900 за двустаен. Отделно имаш сметки за ток, вода, газ, бензин, застраховка на колата. Минималната заплата при мен е около $9/час преди данъците. Средната работна седмица е 40 часа. Ако работиш поне 40 часа, това са $1440 преди данъците или групо $1100 чисти. Ако това е единствения ти доход, и ти ще караш 15 годишна кола. Има места в САЩ по-богати от Германия ама има и много по-бедни. Пак казвам държавата е огромнна и реалността различна в отделните щати. Хората са също толкова разнообразни. Религиозните са предимно в средните и южни щати, но тук теми като религия, доход и сексуална ориентация по-принцип не се коментират.

Гледам че си писал Флорида, но кадето и да избереш направи проучване. В Флорида минималната заплата е около $5/час. Мисля че това е федералния минимум. Там нямат щатски данъци на доходите. В Калифорния минималната заплата е около $9/час ама имат доста високи данъци. Калифорния освен климата и шоу бизнеса, няма много какво да предложи по мое мнение. Щата е практически фалирал, мексиканците са го превзели отдавна. Изключение е Силиконовата долина и IT индустрията там. Живота там в тази част на Калифорния е много скъп.

За да работиш легално, ти трябва Зелена карта или виза кояти да ти разрешава работа. Зелена карта дават от лотарията ако си късметлия, за виза ти трябва много сериозен работодател.
Жените като навсякъде има и свестни, има и много меркантилни. Знаят си правата и закона е на тяхна страна, ако сгазиш лука.

Трябва да уточня, че тези мнения са чисто мои и базирани на моя опит и впечатления. Не претендирам да са достоверни или изчерпателни. Успех!

 
  ...

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 8e2ff23e02
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

13.   Живях в САЩ 25г. Допуснах грешка като реших че в България нещо се е променило. Всъщност наистина се е променило
живота е непоносим. Мразех комунистите но сега виждам че все пак живота при тях беше на по-високо равнище отколкото е сега. Много неприятна за мен констатация. Мога много неща да Ви обясня за живота в САЩ. И аз в момента съм в Германия и имам основа за сравнение. Ако желаете подробности пишете ми на:atomov56@gmail. com Знайте че за да се справиш в САЩ по-бързо е необходима информация. Тя е по-значима от това някой да те приеме в дома си и да те финансира. Лошото е че българите там не обичат да помагат по никакъв начин за разлика от всички други националности.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: e63ee593a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

14.   Нека ви обясня нещо за САЩ. Прочетох коментарите и никой не казва нищо положително или ориентировъчно на този който не е бил и иска да отиде. Началото е трудно както навсякъде. Изчислил съм че са ти необходими около 5000 долара за да започнеш някакъв нормален живот. Първо за да отидеш ти е необходима покана за гостуване изпратена от САЩ. След това ако те пуснат от посолството в България заминаваш. Има различни места където можеш да намериш квартира според изискванията ти но трябва някой да те упъти. Аз започнах от Чикаго. Има билдинги под наем които са собственост на сърби и са покрай езерото. Там можеш да си наемеш студио-хол и кухня заедно и отделно баня и тоалетна за 250 на месец в което влизат всички разходи. За сам човек е идеално. Ако някой те заведе в събърбите в четвъртък хората си изнасят от домовете всичко което вече не им е необходимо. От там можеш да се обзаведеш защото всичко е почти ново-телевизори канапета фотьойли - каквото се сетиш. Плащаш апартамента за 6 месеца напред за да имаш осигурено жилище-това са 1500 долара минус от твоите 5000. След това търсиш някаква лека кола за около 1500 която можеш да намериш не от дилърите а от частни лица пак в събърбите. Така можеш да си сигурен че колата е добра и можеш да я ползваш докато имаш възможност да си купиш нова. За останалите пари намираш добър адвокат което ще рече скъп -взима по 200 на час но ще ти свърши работа с разрешението за работа.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 75de9cac81
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

15.   Не бих живяла в САЩ. Изворът на човешките пороци. Само бих отишла на екскурзия. Според мен там е добре само за хора, които работят по професията си. Бачкаторите по-добре биха се чувствали в някоя европейска страна, в град с история и атмосфера. Какво е Америка? Кое е традиционно за Америка? Като чуете Гърция си представяте море, маслини, портокали, Италия - Венеция, пица и спагети, и тн, а Америка... какво културно наследство има? Има ли общност? Аз лично не виждам смисъл в безцелно трупане на пари. Ако някой има възможност да постигне целта си в Америка (например да учи), тогава има смисъл, защото има качествено образование, но да се ходи само защото с времето на всички им се натяква, че там е нещо по-добро, е пълна заблуда.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 72c78df45b
гласове:
1 2 3 4 5
  (49 гласа)

16.   Здравей!

Живял съм в девет страни, (6 год. и в САЩ, на източното крайбрежие) и мога да спомена нещо по въпроса. В крайна сметка предпочетох Швейцария. Всъщност, много обичам да посещавам Америка, много съм се разкарвал из Щатите, както по работа, така и за удоволствие и продължавам да ги посещавам средно веднъж годишно, заради нещата и атмосферата, които човек не може да намери в Европа, заради безкрайно интересната и богата американска природа, приятелите, пък и както се казва да купи човек едни дънки. (Да се разбереме, под Америка имам предвид САЩ, не вярвам да обидя накой латино, който тука да чете български. )

Дали ще ти хареса Америка е много индивидуално и си зависи от човека. На мен поне ми е все едно къде живея - навсякъде се чуствам добре, та нали все някъде трябва да съм, да му се не види. Според мен човек навсякъде трябва да се чуства добре, дали в България, дали във Виетнам, все тая. Така, че поставям под съмнение мотива ти: Германия е гадна страна и немците са гадни и студени, защото изобщо не са. Тепърва в Америка ще преусмисляш понятията за социалност и студенина, но щом те влече нататък, давай. Аз лично не бих живял в Америка или поне не завинаги, но пък по-долу малко си противореча, така че не взимай написаното за чиста монета.

От моя гледна точка са ми най-интересни мотивите, поради които искаш да напуснеш Германия, в посока Щатите. На твое място не бих го направил (след като вече съм минал по този път). Та въпросите, които си задал ми се струват повърхностни. Работа е в това, не какви били черните и с колко пари ще живееш, каква е храната и т. н., а в в това дали ти харесват ценностната система на обществото и хората, дали ще ги приемеш като свои и дали ще се чустваш добре с тях за да се впишеш, и не дай боже, асимилираш. (Да, ще караш голяма кола в Щатите! )

Америка е голяма - става дума за цял континент, така, че не е все едно къде си. Има много Америки.

Америка има две страни - едната "слънчева", другата "сенчеста". Много, ама много малко са хората, които живеят в слънчева Америка. Огромната част от хората пребивават в сенчестата Америка - две-три седмици отпуск с късмет, "at will employment" (непременно виж какво значи, защото в Европа го няма, а американската система се базира на това понятие), ден след ден спестявания за следване на децата, от къщи в колата, на работа и шопинг и пак обратно в голямата къща в събърбията и всичко това с постоянна, напрегната работа - американците му викат "hamster wheel". Даже хората, които живеят в "слънчева" Америка полагат доста усилия за да не попаднат в "сенчестата" такава. Въпреки всичко, бих посъветвал всеки здрав, млад човек да отиде, да работи и живее в Америка, за да види що е разнообразие или просто да се кали, научи на издръжливост и здрава психика, и да спре да се оплаква колко лоши били хората около него, и колко несправедлив живота.

Като всеки народ "американците" (основно говоря за "WASP") имат и положителни и отрицателни черти. Положителните са, че работят здраво (но само, ако им се плаща), не се вайкат и оплакват, не им дреме откъде си и откъде идваш (всъщност те не осъзнават за съществуването на останалия свят или поне доста смътно, а той съставлява 95%) бързо асимилират новото, имат понятието "move on", което не съм срещал у други народи и което ги прави много предприемчиви и динамични. Не се бъркат в работата на другите, подкрепят и удобряват ентусиазма, предприемчивостта, усилията, енергията, пък била и на халост, или типично по американски, основно на халост. Американската икономика е изключително жилава и динамична, и винаги може някак си да се внедри човек, а и може би и да прогресира по-лесно от другаде, въпреки, че това в последните десетилетия е вече твърде спорно.

Американците притежават тъй наречения "Frontier spirit", който им помага да преудоляват препятствия и ако човек пообиколи големите пространства на запад и види с какви огромни усилия и саможертва са били покорени и заселени, ще им свали шапка на тогавашните американци, ако изобщо са се имали за такива. В много отношения американците са хора, безпределно енергични, нахъсани, едностранни, захапват като добермани, самоцелни, които са и положителни, и отрицателни черти. Лесни са за разгадаване и общо взето слагат картите на масата. Ако ти каже някой, ще стрелям, това значи, че ще стреля, така че човек да ги има предвид. А колкото до отрицателните страни, това са: меркантилност, абсолютна повърхностност, най-лицемерните хора, които съм срещал, постоянен страх и напрегнатост (от всички и от всичко, в "South Park" има цял епизод за тая работа), краен индивидуализъм, психоза, нарцисизъм, безкрайна напереност и надъханост - като видиш армия американски адвокати с лаптопите, костюмите и избелените зъби, ти става ясно за какво става дума - просто никой няма шанс да им се репчи. Същият онзи "Frontier spirit" ги кара за щяло и не щяло да си вадят пушката или пистолета, и да се стрелят. (Да не се случва да засечеш някой откаченяк на светофар в някое забито Тексаско землище. ) Кръвожадни са и насилието е повсеместно (от детинтсво) - колко само индианци и бизони за изтрепани, не си е работа, и... "винаги има решение с пистолет" - американска поговорка! Вярват, че всеки проблем има решение, било то и от психоаналитик и че хората се делят на добри и лоши. Вчера добър, днеска лош. Обикновено, добрите имат пушки за да се пазят от и да стрелят по лошите, докато се обърнат нещата презглава. Трудно озъзнават какво означава разговор, компромис или нещо като дай да изпиеме две ракии и да се разбереме. Не! Семейството ми е в опасност и трябва да го защитавам. -You will hurt my family! Американците по-малко от всеки друг народ са в състояние да се поставят на мястото на другия - направо невероятно, но е така. Не разбират въобще от ирония или сарказам, както и от ежедневна политика и коли (има да ти липсва Бавария), но пък са специалисти по пуйки, тикви и динозаври, повече от който и да било на земята. Постоянно търсят щастието (което всеки един американец заслужава по рождение) повече от всеки друг на планетата, но пък са може би едни от най-нещастните на същата, изключая българите, прикривайки липсата с фалшива приповдигнатост от сорта на - "Hi, how are youuu? " Религиозни са, но по начин, дето ще ти напъхат в носа религиозността си като горчица. Не дай си боже да кажеш, че си атеист в Америка, това е по-лошо от педофил. Но, ако си педофил, трябва публично за се обявиш като такъв, за да те знаят всички. Но иначе, си мразят правителството точно както в България, че и повече, и всеки, който взима помощи за безработни е социалист (поне не го нарочват за комунист, де. )

За Америка може още да се пише (а за американките темата е съвсем отделна), една ли има смисъл, защото от написаното може да се прецени за какво горе-долу става въпрос оттатък голямата локва. Дано да ти е от полза в решението. Лично на мен здравето, свободното време, по-голямата свобода, финеса и повечето вложен смисъл на европейския начин на живот са ми по-важни от американската мечта, затова и не съм вече в Америка. Up to you както се казва, много успехи и късмет!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 29b5922376
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

17.   "и не дай боже, асимилираш"
Всичко хубаво но защо не дай боже? Нима трябва цял живот да си хортува с българи и да не общува с местните? Кой ще я търпи ако не спазва правилата?

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: b5061274bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Браво на 16!!! Сценарий за филм!

 
  ...
преди: 10 години, 10 дни
hash: f0bb00ac86
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Към автора

Здравейте не знам дали все още следите темата но искам връзка с вас! Ще чакам да отговорите и ще ви дам мой имейл. Благодаря

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 07319ea64a
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

20.   Наистина БРАВО на N16, единственият грамотен човек от писалите ТУК! Също си личи, че е интелигентен и съвсем точно
е посочил най-важните черти от американския начин на живот и
характер на американските граждани от англосаксонски произход!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 2221fc37af
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Здравейте
Знам че трябва да коментирам по темата но искам да ми обясните за танцовите академии в САЩ :)

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: b5061274bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   №16, напиши и за американките, ако обичаш.

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 2c31dbb139
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

23.   Както казаха по-горе, Америка е цял континент - от Холивуд, Вегас, Ню Йорк и Маями до ферми в нищото, амиши, мормони и каубои. Различни данъци, предлагане на работа, заплащане, престъпност, култура и т. н.
За Европеец не бих препоръчала малко градче в средните щати, просто живота е много скучен - хора живеещи в покрайнинте, които прекарват свободното си време предимно в задния си двор, в неделя ходят на църква и до най-близкия супермаркет на 20тина мин. с кола.
Ако не си в Ню Йорк или Чикаго, трябва да караш кола постоянно, няма градски транспорт, няма къде да се разхождаш. Може да има някой - друг парк, но центъра е бизнес парк предимно.
Храната е боклук, половината е забранена в Европа. Американците са много болни, рядкост е да срещнеш човек над 40, които да не е на лекарства редовно. Сега е голяма борба да накарат производителите да слагат на етикетите на храната какво съдържа, но това няма да стане. Храната иначе е супер евтина, ако искаш хормони, антибиотици, оцветители, ГМОта и цялата менделеева таблица. Иначе търсиш органична храна и плащаш като в Европа.
Здравеопазването и образованието са бизнес. Предполагам, че образованието няма да те интересува, ще мина към здравеопазването - мноого скъпо. Четеш седмици преди да избереш застрахователен план и пак плащаш много. Един преглед при личен лекар е 400 долара.
Ако образоваш деца, можеш да избираш - да платиш университет или да им купиш жилище - двете струват еднакво.
Платен отпуск - 10 дни, след 5 години в същата фирма може да станат 12. Болничен - няколко дни, по желание на работодател, иначе като си болен си взимаш отпуск. Болничен не се полазва, ако детето ти е болно, важи само за теб. Майчинство - 6 седмици. След това 900 долара на месец за ясла. Детските градини често са до следобяд, не до края на работния ден. Гонят те от работа от днес за утре, без да дълват предизвестие или обесщетение. От добра воля може да го направят.
Иначе е чисто, подредено, хубави широки пътища. Престъпност има голяма в определени райони.
Хората са любезни, не ти се бъркат в живота, малко са ограничени, ако искаш да говориш с тях за политика, наука, култура или живота извън САЩ. Не те гледат на криво, винаги са усмихват, приятелски настроени са.
Живота е значително по уреден, но има и много задължения. Взимаш заплата, гледаш хубава сума и се почва - данъци, спестявания за пенсия, застраховка на кола, бензин (евтин е, но и за единия хляб трябва да се качиш на колата), застраховка жилище (живеят в дървени къщи на улицата - лесно горят, отнасят ги урагани, обират ги; за наем са задължителни), сметки, прилична храна, здравна осигуровка... и оставаш с 10-20 процента от първоначалната сума. Разбира се, много зависи, това е моята ситуация в момента.
Документите са големи главоболия и много пари, мисля, че някой писа за това по-горе.
Едва ли има еднозначен отговор дали е по-добре от Германия, зависи какво търсиш и какво искаш.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 6b3d8cf6b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   Здравейте, много интересна тема. Номер 23 и останалите, които споменаха, че уреждането на документи за работа е много скъпо. Може ли да споделите по-подробно как точно става, колко пари струва, работна виза ли се получава, за колко време е валидна и след колко години престой човек в Америка може да получи гражданство или статут на постоянно пребиваващ, за да не трябва да вади виза за работа. Благодаря ви предварително.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 63be6296e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

25.   Здравейте номер 23, искам да попитам къде в САЩ живеете, от колко време сте там и какво работите ако не е лично. И другият ми въпрос е как заминахте за Америка.. зелена карта, брак може би?

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 63be6296e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

26.   Благодаря предварително :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: f2a1b5134e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   от номер 23:
Вариантите са: 1 - лотария за зелена карта, 2 - работни визи, 3 - семейство и 4 - училище
1 - безплатно е, но е мал шанс
2- моя случай - работодател подаде всички документи. Работех в международна фирма, в малък екип от 4 човека, много специфична работа, по един човек в 4 различни държави. Американката забременя и напусна и ми предложиха да ме преместят, а аз да обуча българин преди да замина да поеме моята работа. Т.е. при мен така се случи.
Като цяло визи за работа издават работодатели, които доказват на емиграционните, че им трябвате - или със специфични умения, които се придобиват за повече от шест месеца или отивате за земеделска работа, където има недостиг. Но ако не сте работили за тази фирма, шанса е малък, защото рисковете и задълженията на работодателите са много големи. Аз работих 8 години за тях в Бг.
3 - Да имате брак с техен гражданин или българин с американско гражданство. Второто отнема 2-4 години докато се уредят документите, първото май само 1. Иначе родител на Българин с американско гражданство може да замине също.
Ако съпруг получи бизнес виза за няколко години, може да заминете с него.
4 - Това май е най-лесно от гледна точка на документи. Намира се по евтин университет, който спонсорира чужденци - пишат се есета, изкарват се езикови тестове и ако ви приемат, ви дават виза. Така шанса да си намерите работодател, вече на американска земя, който да ви спонсорира с виза е доста по-голям.

Това са вариантите, които аз знам.

До 25. От 2 години съм тук, дойдох с работа виза, както писах по-горе. Работя специфична офис работа - финансови регулации, комисионни и такси. Фирмата има клонове на доста места. Първо отидох в Орландо, Флорида, сега се преместих в Далас, Тексас, т.е. в едно от предградията, което е като бизнес парк. Но пътувах доста за тези 2 години.

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 6b3d8cf6b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Номер 27, блазя ти! Радвам се искрено за теб и ми се иска и аз да замина по някакъв начин. За университета не става, защото вече завършвам, а и знам, че студентите не получават право на работа. Какво ще препоръчаш като план за действие? Легално имам предвид. Или дори заминаването да е само с туристическа виза, как можеш да си оправиш документите след това?

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: bccd2ece50
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   От 25
Много Ви благодаря за отговора :) лек ден

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: f72bb6b6d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

31.   Здравейте,

Ами не знам какво да ви кажа... мисля че студените имат право на работа след първата година. Има университети, които спонсорират чуждестранни студенти, но и това изисква доста подготовка. Това, че вече завършвате, не е проблем да запишете или магистратура или още един бакалавър. Но пак си е риск, защото първоначално трябват пари. След това самостоятелно трябва да кандидатствате за разрешително за работа, което има шанс да бъде отказано. Не съм запозната с детайлите, аз като заминавах за няколко неща се допитвах до онлайн адвокати - http://www.justanswer.com/ и търсих по имигрантски форуми, този има много информация: http://www.visajourney.com/forums/forum/142-student-exchange-visitor-visas/
Аз лично бих се върнала някъде в Европа след като направя опит тук. Пътувала съм и имам много близки приятели из Европа и мисля, че бих се чувствала по-добре. Но това е мое мнение.
На хартия хора дошли в САЩ като туристи, които остават да работят много по-трудно си оправят документите, но сигурно има адвокати, които знаят как става... Съжалявам, че не мога да бъда полезна с повече.

Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 09c3657907
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

32.   Европа е за предпочитане пред Щатите, щом като човек завършит MIT и работил години наред в силиконовата долина, реши да се премести в Швейцария и да работи за Гугъл, правети си извода. А мога да ви кажа, че човека е гений. Освен това, правилата в американските компании, дори тези в Европа, са на години назад от тези в европейските и особено скандинавските.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 09c3657907
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

33.   И още, ако можеш да успееш в България или Европа, говоря за интелектуалните професии, така че да продаваш продукта си на целият свят, не ти трябва да ходиш да си тровиш живота там и да се скъсваш от бачкане, просит ходи на екскурзия, когато ти е кеф.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 39945869a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

34.   Тук в САЩ:

Хората са много фалшиви, привидно любезни, но имай предвид, на никого не му пука за теб. Приятелствата са съвсем повърхностни и хора които считаш за близки ти забиват нож в гърба при първа възможност, ако това им носи някаква полза. Всеки си гледа собствените интереси и плете собствената кошница. Индивидуализмът им граничи с психопатия. Отдавна вече не гледам на хората като на хора, а като на потенциална заплаха (и мен ли ме хваща? )

Отвсякъде дебнат лешояди, само нещо да ти се случи. Трябва да се защитаваш от лекари и зъболекари които ти пробутват ненужни процедури за да изцедят каквото могат от теб. Същото важи за автосервизи и финансови институции.

Животът е доста скучен и лесно можеш да изпаднеш в социална изолация. Отдавна съм тук и първоначалния ентусиазъм вече се е изпарил, заместен от неприятен реализъм. Често си мисля да се прибера в България или да си пробвам късмета в Европа.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: bcd157a03b
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

35.   Номер 34, ти си описал оцеляването в България!!!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: d9ae948872
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

36.   Съгласна съм с 35.. И на мен ми звучи така

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 7ab5a85499
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

37.   В САЩ точно не съм бил, но животът им ми се струва доста изкуствен. Преди, може би под влиянието най-вече на филмите и възрастта, и аз много исках да отида там. В последно време обаче, започвам да осъзнавам, че в България не е чак толкова зле.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: bba28aecba
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

38.   живях 10 години в щатите работих във строителството и като тираджия, истината е че пари се правят и то добри със мнооого работа ако сравня със бг. тука е ваканция. след като поживях няколко години там разбрах че дори и много пари да направиш там не можеш да ги ползваш и да им се радваш колкото и странно и абсурдно да ви звучи. просто там живота ми се струва безсмислен приятели американци не можах да намеря те просто са други хора, ниска обща култура не се интересуват от нищо само работа и в къщи. лъжат за всичко ако не знаеш английски и имаш някакъв проблем, ще те прекарат често ми се е случвало. вярно е това което пишат по горе че са хищници или по точно хиени ако им се отдаде възможност ти забиват ножа в гърба, съдят се за дреболии, отмъстителни са и ще ви смачкат по закон (съдебен път)ако имат изгода от това. трябва да кажа че съм срещал и много нормални и добри хора но са малцинство за мое учудване на много източно европейци им харесва, а и ако в бг. нямате жилище и някакъв собствен бизнес е по добре там, поне имате възможност да направите пари ако имате малко акъл и знаете езика, иначе повечето неща са уредени чисто е, подредено е няма нищо общо с бг. входовете на блокчетата нямат нищо общо с нашите тротоарите, асфалта паркингите, никога не може да ги стигнем в това отношениев общи линии е това.

 
  ...

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 978516567d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Може ли да ми кажете горе долу колко струва подаването на документи за САЩ?(ние сме 4 човека)

-благодаря ви предварително!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 7ab5a85499
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

40.   От финансова гледна точка нещата в САЩ наистина са много добри ( не съм ходил, но познавам доста хора, които са живели или живеят там ), но всичко останало за мен е твърде преувеличено. До към 25-26 годишна възраст и аз бленувах по тази страна. Всичко там ми се струваше перфектно, небето беше по-синьо, морето по-истинско и т. н. Общо взето глупави детски разсъждения, по които обаче доста хора се подлъгват. Имам предвид такива, които и в България са имали доста добър живот, без да са били притиснати до стената. Примерно, имам една съученичка, която замина за щатите малко след, като завършихме университета. Тук остави доста добра работа ( не само според мен, но и според нея ), много добри приятели и среда ( също по нейни думи ), плюс вероятно още куп други неща. Да не говорим, че е от заможно семейство и да кажем, че като цяло парите никога не са й били първа грижа. Оттогава минаха 6 години, а тя дори не работи нещо близко до специалността си. Работи си като сервитьорка, мисля от самото начало. Разбира се, всеки сам си решава, просто не трябва да губим реална представа за света около себе си, понеже при мен беше точно така, предполагам и при нея.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 14ec1aa1d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

41.   Ех отчаях се вече нищо не остана тука е 3ле там е 3ле :/

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: f98978f2b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

42.   Всеки си избира къде да живее - аз бях на екскурзия до преди седмица-две там - кацнахме в Л.А. и после обикаляхме с кола чак до Лас Вегас, Death Valley и Големият каньон - какво да ти кажа, хубаво е за екскурзия, да види свят, но да живея в тази пустуш - никога!
Европа си е Европа!
Мъжът ми харесва САЩ, Калифорния харесва, но аз там не мога да си представя да живея, но който иска - защо не - бъдете свободни.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: df292cce1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

43.   Здравейте искам да попитам, какво стана с човека който живееше в Германия и смяташе да заминава за САЩ. Останови ли се там? Замина ли? И ако да къде живееш, как е там, изрази някакво мнение. Благодаря предварително.

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 8e01632595
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

44.   много са смешни българите, които емигрираха и след 10 - на години започнаха да казват - аз съм американец

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: f7e8fb8bc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

45.   Здравейте,
Аз съм в САЩ от месец. Нямам много опит с тука'ният живот, но това което мога да кажа е, че на никой не му пука какъв си бил там откъдето идваш. В България бях на доста висока позиция и си мислих, че тук ще мога да си намеря бързо работа и да правя това, което съм правил в БГ. Уви не става. Сега най-вероятно ще почна като чистач и то с връзки :) :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 90df80ce7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

46.   #45

Имал си високи очаквания - ама това е реалността и не е само там а навсякъде. Никой не чака само тебе, мене или някой друг. Първо има голяма конкуренция, второ английският се води ДЕ факто официален след като болшинството говорят на него език и с какво ти би бил по-добър с английски език като втори, не майчин пред друг с такъв чиито английският език е майчин? Друго, с какво твоите квалификации (чуждите, българските), ще са конкурентни пред местните, познати? И т. н. и т. н. и т. н.

Не си опоменал как си отишъл. С какъв тип виза си, имаш ли SSN и други докс или работиш нелегално?

Аз пък съм в UK, знам език а нямам квалификации и сега тепърва трябва да изкарвам местни. Други пък, имат квалификации УЖ, но не знаят език. Всеки с проблемите си.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: c2933ee080
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

48.   Здравейте, много ме заинтригува темата тъй като от известно време обмислям напускане на държавата ''България". Изчетох всички коментари и определено бяха полезни за мен като любител на САЩ, но искам да ви кажа на тези който са в чужбина не зависимо къде НЕ СЕ ВРЪЩАЙТЕ тук е ужасно място! Хората нямат пари, изнемогват, нямат със какво да се стоплят зимата, нито да се охладят през лятото, тук всеки се опитва да цака и дори надцака другия не зависимо дали му е приятел или не. Казвате че и в другите страни го правят? Да, но поне са чужди хора, а не близки приятели. Правителството краде парите на пенсионерите, на хора работещи за едва 200, 300 лв. на месец, което кара добри хора да зпочват лош бизнес като имам предвид нелегален. Аз съм от град който се намира на 2 граници и виждам всеки един ден какво се случва. Хора прекарват нелегално бежанци срещу мизерно заплащане за да сложат нещо на масата в къщи. Иззхващат хора на възраст от 40 до 50 години със 150 растения, само защото иначе не могат да преживеят няколко месеца, та какво да говорим за годината! Парите се въртят но само при тези който имат, и благодарение на тях и на оправната ни система бедни хора който са направили опит да изкарат пари нелегално затварят, а тези който цял живот така си изкарват парите поздравяват. Не смятам, че историята е причина за пребиваване някъде, щом живота не е поносим каквато и история да има това е без значение, или това че хората били студени или лицемерни, по-добре там където е лицемерието и парите от колкото безпаричие лицемерие лъжи и кражби. Така, че смятам, че навсякъде е по-добре но не и тук в БЪЛГАРИЯ.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: ba5a9ec64c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

49.   Съмнявам се, че някой от писалите е бил там, но както и да е..
Избери някоя развита страна от Източна Европа - Русия или Казахстан. Даже в Казахстан ще ти хареса много.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: b474d63a17
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

50.   Здравейте, темата е много интересна. Много искам някой, които живее по специално в Аризона да сподели мнения и личен опит.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: f98978f2b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

51.   Аз съм била в Аризона - просто минахме през там на път към Калифорния, обикаляхме САЩ като туристи. На мен много ми хареса, защото имаше каобои и изобщо изглеждаше автентично - магистралата, дайнърите, бензиностанциите, всичко, НО честно казано си е една квази пустиня, не много населена - прашно навсякъде и каобоите нямат пари да си направят зъбите, а дайнърите са като от 60-те години и супата ти е 60 цента, кафе от кана към 1 долар и непрекъснато ти го пълнят, има и мафин към него за още 30-50 цента. Друг свят. Има и индиански резервати, но там индианците просто вегитират и поне имат някаква помощ от държавата, а останалите се джуркат и се пробват нещичко да препечелят. Няма нито черни, нито мексиканци - просто няма какво да правят там. Ако някой като нас мине, то всеки те гледа сякаш си извънземно. Там да минеш, да останеш един-два дни е ОК, но да живееш сигурно е наказание - то е просто живот в пустинята и в борба за оцеляване. В САЩ има истинска бедност, но хората са щастливи, защото са свободни и позитивно настроени, винаги учтиви един към друг и винаги вярват в положителното развитие на нещата, НО реално такава бедност като в повечето части на Аризона у нас има само в Северозапада без да преувеличавам, но в Северозапада поне почвата е много плодородна и има села, живот някак си, а в Аризона има пустущ, големи стада телета и техните каобои с пикапите и дори на кон.
Ако им кажеш, че си от Европа им святкат очичките, а ако им бях показала снимки от Северозапада щяха сигурно да ми завидят за плодородната земя, зеленото и къщите :)

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: b474d63a17
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

52.   Моля, ако някой има повече инфо за град Финикс да разкаже имам предвид за живот, работа, има ли много българи и всичко друго.
Мерси

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 0443a36ad2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

53.   №14

Къде са тия квартири за $250 долара?
Не лъжи момчето, освен ако си живял в кочина!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 0443a36ad2
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

54.   за №51

Хората са щастливи или по-скоро нямат друг избор.
На американецът му се внушава, че живее в най-великата държава!

Как да тръгнеш да търсиш нещо по-добро?
А на нас ни се внушава, че в България е зле и че навън е по-добре!

И като идеш със семейство, какво да правиш?
Къде да лашкаш децата?

Това е част от целенасочената политика на новите ни колонизатори.
Да вземат цвета на нацията ни и да заграбят лесно обезлюдената ни земя!
Ама няма да стане!

Русия се събуди и ние с тях също!

 
  ...

1-50 от 100
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker