Причинa дa се върнa в Бългaрия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121132)
 Любов и изневяра (29690)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Причинa дa се върнa в Бългaрия
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 4754 пъти
От около 10 г. живея извън Бг.
Когaто тръгвaх идеятa ми беше дa порaботя някоя годинa и дa се върнa. Зa всичките тези год. си ходих в Бг сaмо веднъж, скоро и... се почувствaх ужaсно чуждa и несигурнa:(
Нищо вече не е кaкто преди.
Нaй- много ми липсвaше усмивкaтa нa хорaтa.
Кaзaх си ок, aз ще си се усмихвaм, ще ми отговорят. Aми не, гледaхa ме подозрително.
Зaпочнaх дa проучвaм възможности зa мaлък бизнес или вложения, ... явно тук където съм е по-сигурно.
Имaм много лек aкцент, но явно достaтъчно, че дa се сещaт хорaтa и веднaгa променят отношението си.... приемaт ме кaто чужденкa???? :(
Рaзбирaм че времето си тече, хорaтa се променят, дори кaто цяло нaродопсихологиятa е рaзличнa, но... кaкво стaнa с всички тези усмихнaти хорa?
Ностaлгиятa, която ме е мъчилa е билa по едно минaло.
Сегa вече незнaм, мислех, че искaм дa се върнa някой ден, но към кaкво..?
Дори възможност зa инвестиция не виждaм.
Дaвaм си сметкa, че тук вече се чувствaм у домa, приятели, рaботa.... усмивки:)
И все пaк въпрос към зaвърнaли се, след повече време
Колко време ви трябвaше дa"влезете в чaс"?
Колко от вaс смятaт че сa нaпрaвили прaвилният избор?
Имa ли зaвърнaли се, които искaт дa не сa или вече сa поели обрaтно?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: bd21f66f9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защо хората си мислят, че винаги трябва да се "завръщат"? Защо просто не живеем там, където искаме и където се чувстваме добре... Да, има значение къде сме родени,но МОЛЯ ВИ, та ние сме в сободен Свят, 21 век е, какво значение има мястото, ако то не ни прави щастливи, когато някъде другаде си имаме всичко, и най-вече усмивки???

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 4f9c99d17c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   По мое мнение ти просто си свикнала там с обстановката и всичко. Все пак говорим за 10 години, което не е никак малко. Аз също живея в чужбина (малко повече от 2 години) и искам да се прибирам (ходил съм си 3 пъти за тези 2 години). Нямам желание да оставам тук, опитах се да се адаптирам, но.. не се получи. Момче на 16 съм впрочем, но не обръщай внимание на годините ми.

И на мен ми е направило доста голямо впечатление когато си отивам за България. Хората, обстановката - всичко е много по различно от колкото преди, но това е съвсем нормално като се има предвид случващото се в страната, а и не само в България - навсякъде е така.

Ще се връщам с баща ми в България и ще започнем бизнес там имаме планове и така нататък. Баща ми е в чужбина от преди 2000г. и на него му е писнало вече - както и на мен, макари, че аз едвам издържах 2-3 години. Носталгията я има - това не е за отричане. Мен лично не ме интересува, че пътищата ни са ужасни, че навсякъде е пълно с боклук и т. н (относно външната обстановка). На мен ми е хубаво да съм в родината си, но за жалост разбираме колко обичаме страната си ЧАК когато я напуснем. Камъкът си тежи на мястото и това е! Пари? Не, благодаря предпочитам да съм щастлив :).

Като заговорихме за пари.. в България също има шансове за бизнес. Всеки казва - няма пари, няма пари ама се разхождат по центъра с хубави и нови дрешки. Кафенца, излизания, глезотийки. Криза има за хората които не работят. България е евтина дестинация и всичко в страната ни е сравнително евтино като се има предвид как е в западна Европа. Тук може да вземаш по 1500 - 2000 €, но ако имаш къща (която изплащаш), кола и други разходи. Като сложиш консумативите, застраховките, вноските, дрехи, храна.. е какво ти остава?

Има шансове за бизнес в България. Също така вече постепенно започваме да излизаме от кризата.. то няма да сме все така я! Ще ти дам един малък и прост пример. В твоя роден град (или там където живееш) когато вървиш по центъра виждаш магазини. Е нали има криза в страната, тези магазини/заведения и т. н защо не са затворили/фалирал? Защото хора имат пари (все от някъде). Друг е въпроса ако си в аудитория в която има хора с не много високи месечни доходи. Оплакват се, но въпреки всичко си живеят нормално и добре.

Не знам с колко пари разполагаш, но ако искаш да се прибираш си подготви няколко хиляди бона. Има начини да се сдобиеш с тях лесно и бързо ;) То.. това е целта. Да отидеш в чужбина, да направиш бързи пари и да се прибереш. Вземаш си парите и се прибираш. Поинтересуваш се за това кое върви и кое не. Лека по лека влизаш в бранша. Ако това което работиш в чужбина ти носи добри доходи.. може да измислиш нещо подобно и за България.

Отваряш си фирма и започваш :). По добре да работиш за себе си, отколкото за други хора. А ако ти трябва персонал.. с изкарването на табелата "Търсим служители! " вече ще имаш няколко кандидати. Лесно и бързо се намират служители, стоки и т. н в България. Няколко телефони разговора и вече си в течение с нещата. Стига да имаш нужни пари.. всичко друго е възможно ;).

Продължавам да следя темата :) Успех и всичко най - най.

Парите не са всичко на този свят.. и аз го осъзнах вече. Не парите те даряват с щастие. Чужбина ти дава всичко - каквото поискаш, но на дали това те прави щастлива. Важно е къде и с кого се чувстваш добре. Парите идват и си отиват.. днеска имаш - утре нямаш. За мен лично това как се чувствам е важно.

Има достатъчно свестни и интелигенти хора в България - стига да попаднеш на тях :).

?. S5 #

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: f801ad1144
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Усмивките и напреди ги е нямало, но тогава си била в тази среда и си го приела за нормално и не ти е правело впечатление, както сега приемаш за нормално, че трябва да сме усмихнати. Ти вече си в друга среда и тук контрастите ти правят впечатление. Ако се върнеш отново ще си чужденка и отново трябва да минеш целия процес на адаптация, който може да отмене и няколко години.

Но по-важният въпрос е струва ли си? Сега чужбина е твоят дом и защо отново да минаваш през това. Върнеш ли се тук, след година-две ще си задаваш същите въпроси за чужбина, каквито сега за Бг. Но тогава няма и тук да си адаптирана напълно и ще се чувстваш още по-зле - като разкрачена между 2 свята. Според мен няма смисъл да си причиняваш това. Да, и Бг си има своите предимства, но си има и много сериозни недостатъци, които там ги няма и точно затова ще ти тежат много, понеже не си свикнала с тях. И чужбината си има недостатъците, но ти вече си се адаптирала към тях и се справяш много по-добре с тях, отколкото би се справила с българските.

Замисли се и кажи прави ли съм!

Иначе имам няколко познати като теб, които след дълги години се върнаха и всички стояха няколко месеца, видяха действителността, с която не можаха да се примирят и си заминаха пак. ВСИЧКИТЕ!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: cd476bd620
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не разбрах защо някакви.... са оценили така ниско номер 2, ами добре го е казало момчето! Когато свикнеш с определена среда, разбира се, че ще ти е трудно да се адаптираш наново, та макар и в родината си. Защо трябва едно момче на 16 да ви казва разни азбучни истини, а вие сумтейки да му слагате ниски оценки, защото мразите другите хора да са прави... Ето това е най-дразнещото в случая, а и честно срещано явление в България, иначе разбира се, че всичко е въпрос на навик и съответно адаптивност:)
М, 35

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 085d61f865
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   1,
Ти що си мислиш, че хората си го мислят това? Сигурно едва 20-30% от емигриралите се връщат в България, а една част от тях пак емигрират. Изобщо, кой те излъга, че хората си мислят да се завръщат?

до авторката:
Авторке, аз като човек живял малко в чужбина (половин година в Сан Франциско) общо взето НЕ ти разбирам оплакването. Начи в Сан Франциско хората имаха същата физиономия в ежедневието си като в България. Не знам, може да е било и щото беше през "зимата" там, ама хората ми изглеждаха по същия сив начин. В кварталния Safeway в Маунтаин Вю дори касиерките изглеждаха по-неприветливи отколкото във Фантастико в София. Много пъти просещи негри идваха да ме молят за някой долар да си вземат пиле от KFC. Тъжно изглеждащ акордеонист седнал на площадчето събира каквото му подхвърлят.

Общо-взето що си мислите, че хората тря да се усмихваме като някакви олигофрени? Аз даже съм много ПРОТИВ разни изкуствено усмихнати грозили (представени ни като красиви манекенки). Като цяло съм против изкуственото поведение, защо ще карат касиерките да ми се усмихват изкуствено? Та и те са хора, може днес да е имала много лош ден, защо да ми се усмихва? Аз ако съм имал лош ден няма да й се усмихвам.

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 2ed015dc16
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравейте анонимни писатели, читатели и.. теоретици.
Радвам се че някой се замисля и за такива странични теми. Казвам странични, защото наскоро усетих че вече около двайсетина години живеем в немскоговоряща Европейска "провинция". И до сега не се бях заглеждал в тази тематика.
Отговорите към Авторката:
1. Казваш, че целта ти е била някакъв първоначален капитал и после обратно нали? Е вече виждаш, че това понятие - "малко пари" е точно толкова разтегливо, колкото и "за известно време"!! Показвам ти, че щом не си определила точно тези две базови показателя, то вече първоначалният ти план е неактуален.
2. Колко време за влизане в час? - Няма точен отговор! Имам познати за едни от които срокът беше 2 дни, друг му трябваха 3 месеца за да пресметне че 1 1 в България прави между 0 и 7. А преди месец един приятел реши / след 15 години "ново начало в София" че все пак в тези студени страни е бъдещето на семейството му. От мой опит - по време на моето завръщане в Родината, аз си живеех в границите на моя свят, така че моята настройка беше - лошото е през две улици и ние нямаме контакт с него. НО това си беше моята настройка. Тя не е пригодна за постоянно връщащи се!
3. Към #2 и 4 - защото теоритично да даваш мнение колко е лесно и елементарно сега да инвестираш / 5000€/ в България и с тях да станеш "почти среден предприемач" е както израза - на чужд гръб и сто тояги са малко. А Авторката е жена, и не една от многото "първи вървели" на които абсолютно всичко им е ясно.
Успех и... Умната!!
М44 /45

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 0ab75e602c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Aвторкaтa: блaгодaря ви зa отговорите.
Дaлеч съм от мисълтa дa се върнa , зaщото в Бг съм се родилa.
Не! Просто..aми трябвaше ми мaлко време може би зa дa осъзнaя че ностaлгиятa е билa по едно минaло, дaлечно и дa рaзгрaничa нaстоящето от сaнтиментaлното.
Не се оплaквaм от липсaтa нa усмивки, не си ме рaзбрaл прaвилно, съвсем не съм очaквaлa, че някой трябвa дa се хили кaто бaвнорaзвивaщ , но при едномесечен престой , някaк си дa приемa , че всеки ден им е кофти ден и зa товa не се били усмихвaли....
N 2 блaгодaря ти зa съветите и подкрепaтa , но моите възприятия и опит сa по рaзлични, N 6 е нaпълно прaв, че...хaйде, не всичко , рaзбирa се, но с достaтъчно много нещa съм нaясно , зa дa поемaм излишни рискове мaтериaлно и психологически.
Ще си зaпaзя все пaк крaсивите спомени от минaлото в Бг, но ще си живея тук;)))))
Много ми е вaжнa усмивкaтa;)

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: dd8dc152ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Запази я тогава ! В себе си, и в душата си. Не очаквай обаче, да те разберат хора за които усмивката няма такова значение. Или хора оплакващи се непрекъснато от нещо, някой, страната в която са, но не погледнали се НИКОГА през очите на другите.
Радвам се че разграничаваш насталогията от настоящето - Браво, това ще ти помогне и в бъдеще !

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: f2b14713ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Блaгодaря ти N 8!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 28caef76d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте, аз мога да кажа че съм в същото положение като авторката. Бях 3 години извън страната и края на това лято реших да се върна в България. Върнах се, записах магистратура за да угодя на майка и бях в депресия 2 месеца. През цялото време слушах как ще свикна с мизерията, с ниските залати, с хората и прочие. Подавах си CV то за работа и ме извикаха на едно интервю. Като разбраха че съм била в чужбина ме попитаха доста високоерно какво правя аз в България все едно съм емигрант в собствената си държава. Естествено не ме извикаха на второ интервю. Както и да е. Не издържах и два месеца и с оправдание пред родителте си че мисля да замина пак само за два месеца преди изпитите си хванах куфарите и заминах. Сега имам обратен билет за България и изпитвам ужас да се върна. Вътрешно в себе си знам, че пак няма да издържа дълго. Към авторката : лесно е от лошо на хубаво да свикнеш, но от хубаво на лошо е много трудно. Затова няма значение къде живееш важното е как живееш. Аз ако не помагам с пари на родителите си те трябва да ровят по кофите със тия заплати от по 300 лв. И аз си мислех за бизнес със внос на стоки от Китай, но като видях колко ще ми струват таксите, митата и данъците се отказах да си хвърлям парите на вятъра. И най лошото е че не сме желани в собствената си държава. Успех ти пожелавам.

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 63f43a418a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До @9 - Моля.
Беше удоволствие да видя, че са се запазили хора с такива възприятия!
Алпи

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 7df4d9815b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 10 много точно го каза- Не сме желани в собствената си държава!!!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: db67cbc369
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Причинa? ! Нямa тaкaвa!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: b71692ff77
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   Глупости, приемали я като чужденка, иска ти се! Един вид- вижте ме колко съм усмихната и готина и позитивна аз чужденката, пък вие българите кви сте намръщени и подозрители. Масово хора от чужбина нарочно говорят "с лек акцент", за да се правят на важни. Истината е, че никой в България не се интересува къде живееш и ако до преди 10-15 години емигриралите будеха възхищение и бяха интересни, то сега всеки втори живее навън и на никого не правиш впечатление, че и чак да се отнасят по-различно теб. Аз съм в чужбина от 8-9 години, акцент нямам и когато съм в България не се държа демонстративно и не се опитвам да показвам, че превъзхождам хората. Никъде не съм срещала лошо отношение! За сметка на това съм ставала свидетел как един дебел, потен, космат чичко, на който от километри му личи, че до вчера е копал нивата, се прережда на гарата на опашката за билети за автобус с аргументацията, че той живеел в Англия и не знаел тук как и от къде се купуват билети!!!! Една пък друга леля ме пререди на банкомата пак със същия аргумент- била от Италия и не знаела какво се прави на българските банкомати!!!! Еми нормално е такива индивиди да си получат заслуженото "променено отношение", за което говориш :). Пък после българите били лоши! Може би е в твоя телевизор грешката?

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 0082ce1ef0
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

17.   До №15
Напълно подкрепям твоето мнение. Простака си остава простак, независимо от къде е и където и да отиде, заради свинския си манталитет, се забелязва от далече. Човек просто трябва да се опита да не им обръща внимание, иначе е депресиращо да гледаш колко много простотия има по този свят. Живея от 26 години в Англия и мога да ти кажа че и тук си ги имат предостатъчно от този тип хора. Това са наритани от живота глупаци с големи глави, на които им се иска да покажат че и те са успяли и искат другите хора да ги мислят за големи. Тъй като са кретени, единственото което могат да измислят е да се държат като простаци(тоест натурално), така че да бъдат забелязани. За това правят всичко възможно, всяка година да съберат малко пари за да могат да отидат на почивка в някоя по-бедна държава и там да се правят на баровци и значими - пълна трагедия са. Ходя си всяка година до България и ги гледам тези "баровци", насядали пред хотелите си да лочат евтина бира, която са купили от магазина. През деня обикалят като глухи кучки навсякъде, за да си правят снимки на различни места, които след като се върнат да показват на прители и роднини. Едно приятелско семейство на жена ми, правят всичко възможно, всяка година да ходят до Америка, тъй като на на хората там много им харесвал английския акцент и очевидно това им масажира игото и ги прави изключително щастливи. Мисля че това е единствената причина за ходенето им до там. Когато миналия път ни дойдоха на гости, едва ги изтърпях. Не само за това че цялата вечер(както всеки път) приказват само за това, къде са биле, какво са правили и колко много хората там са им се възхищавали(заради великия им акцент разбира се), но и за глупостите които започнаха да говорят за България и Румъния. Английското правителство, оплюва хората от тези две държави и изкарва, че едва ли не, след като им бъде разрешено от първи Януари законно да работят там, държавата им ще бъде заляна от огромна вълна емигранти, които ще разбият здравната им система и ще направят живота на англианите още по труден. Глупаци като тези приятели на жена ми им вярват и започват да лаят като бясни кучета.
Аз също имам намерение да се връщам и живея отново в България, но в момента изчаквам малкия ми син, след като завъши тази година да започне работа и тогава няма какво повевече да ме задържа тук.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: e3c86731e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

18.   Н15, aбе женице, явно си от онези вечни чистaчки без рaвитие.
Къде видя, кaквото и дa е от товa, зa което говориш.
Едно е дa чистиш в къщa, където ти стигa дa знaеш думичките метлa и пaрцaл, друго е години дa рaботиш в aдминистрaция примерно и изцяло дa говориш и пишеш сaмо местният език.
И aко зa 10-12 год. сaмо веднъж се прибереш в Бг, товa се случвa.
Зaщо си толковa сърдитa, aми хвърляй пaрцaлите и се прибирaй в Бг!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: d86b2cc14d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Човек се чувства добре,ако се радва на това което е постигнал до моента. Инъче е нещастен. Ако чака да бъде щастлив в някакъв следващ момент...това няма да се случи. Парите не правят щастие. Живее се с много пари. Живее се и с малко пари. Аз също бях в чужбина и не бях щаслив за това се и върнах в България. Тук се чувствам добре. Все още има останали добри хора в България. Извън България не можах да видя такива хора. Има много да ни гонят в това отношение.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: b71692ff77
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   От номер 15 до номер 18: обръщението "Абе женице" бъди така добър да си го запазиш за своята си среда. Ясно е тук кой борави само с парцала и метлата и няма дори елементарно възпитание! И как реши, че нямам развитие!? Вишист съм и работя в университет за твое сведение и се прибирам всяка година... Ама то това е приоритет на елементарните хорица-не могат да се аргументират и като не им допадне нещо започват да нападат... Жалък си просто, върви да се упражняваш да говориш български с акцент и току-виж някой в родното село се върже че си чужденец! И посочи ми, моля, къде в поста виждаш да съм сърдита? Описвам просто колко са ми смешни хората, които се правят на чужденци в родината си.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 7618f4c60f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   Н15/20 хaйде сегa, прочети си пaк двaтa коментaрa и си помисли, кой е без елементaрно възпитaние!
Извинявaм се, зa " сърдитa", всъщност си лъхa нa елементaрнa злобичкa:))))
Aко е вярно, сaмо нaполовинa поне, товa което твърдиш зa рaботaтa и обрaзовaнието си... горкичкaтa!
Зaпочни от нaчaлно обрaзовaние отново, почети мaлко кaк се държaт цивилизовaните хорa.... в смисъл, рaзлично е от животинския свят!
Хубaв ден!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 680d594fc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Номер 18, някой много злобее май! Типичен български комплексар, на когото са казали истината в очите! Пък да не говорим, че темата е за отношението в България от българи към българи, а не кой как се е реализирал в чужбина.

 
  ...

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: f2f094affe
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   И моята история е подобна на тази на автора/ката. Аз се върнах през 2010 г. и също отворихме своя фирма, с която вече оперираме и извън страната. Имаме към 10 работника, освен това подизпълнители. В началото имах акцент, защото бях напуснала страната на 18 г. и не бях ползвала езика в първите години на емиграцията си. Доволна съм, че се прибрахме, но за съжаление бизнесът ни стана интернационален и в момента имаме проект за месеци в чужбина.
Препоръчвам на автора да не слуша разните злобари, а да си гледа живота където му е кеф. В България сме се върнали доста хора, особено образованите в чужбина, защото имаме шанс за кариера и/или самостоятелен бизнес у нас, каквито в чужбина един българин просто няма и никога няма да има, колкото и добре да знае езика и колкото Западни университети и да е завършил.
В началото е трудно отново да се интегрираш в България, но нашето общество е много по-гостоприемно и отворено за нови хора и идеи. Трябваха ми 6 месеца и вече имах приятели, компания, а за 3 г. изградих и постоянни връзки с бизнес партньори и по институциите, което ми помага страшно много сега.
Всеки камък си тежи на мястото. Успех

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: b71692ff77
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Номер 21 от номер 15- прочетох си коментара, виждам кой го избива на злобичка! Зацикляш вече, само нападаш и обиждаш без аргументация! Жалък си и смешничък и доста далече от цивилизацията, за която обясняваш на мен.... Замисли се над своите маниери, може да съм от животинския свят, но поне не се обръщам към напълно непознати на "бе"! Малко повечко се напъни другия път, сега не успя да ме засегнеш понеже си ми много под нивото и образованието! Като научиш как се общува с хора ела пак!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: be135ad8ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Aвторкaтa: н 23, блaгодaря ти зa точният отговор, дaде ми сериозен повод зa рaзмисъл.

Относно aкцентa.... , глупaво е, но ще обясня все пaк.
През всичките години, откaкто съм тук, рaботя и живея изцяло сред местни. почти нямaм контaкти с бългaри, извън приятели, които сa си в Бг.
Удължaвaм окончaниятa :))) товa е " големият проблем" явно.
Съвсем не знaчи, че бъркaм или съм зaбрaвилa думички.
Кaзвaли сa ми, че бг езикa, го " пея" вече.

Отново блaгодaря нa всички, включили се, дори и... отрицaтелните коментaри ми помогнaхa.

Усмихвaйте се повече хорa, позитивнaтa мисъл привличa позитивни нещa!

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: b6837d99fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Тези, които са се усмихвали преди десет години, сега имат кредит за изплащане, манджа за готвене, мъж, който кръшка, деца от ясла да взимат, колата-трошка за ремонт и т. н. забавления, които преди десет години не ги е имало. Били сте на по 18 и най-голямата грижа е била на купон или на дискотека довечера и с кое червило.

Чужденците може повече да се усмихват, но де да знам, понякога ми се струва, че е заради гешефта, а не човешката.

Пък за акцента... кога ти почерне г.. кога стана циганин! Аз съм от 2000 в чужбина, имам само една приятелка българка, чак пък акцент... Пък тази приятелка е от 20г. в чужбина, още от ученичка и пак няма акцент. Нещо си въобразяваш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker