Жените по света... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Жените по света...
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 18809 пъти
Така на 21 съм, мъж, отскоро живея в чужбина-в една от така наречените Скандинавски държави-Дания. И какво да ви кажа, винаги съм мислел, че по-хубави от българките няма, но сега разбирам колко много съм грешал... В държата в която съм ежедневно се сблъсквам с хубавици. И това са момичета и жени които нямат грим по себе си!!! Няма ги вафлите в косите нито макияжа тип'маска', нито пък нацупените устни тип 'кокоши задник'. Момичета, които когато ги заговориш ти отговарят най-добросърдечно, а не се държат все едно не съществуваш. И най-важното момичета, които знаят какво искат и не се страхуват да го получат. Момичета които сутрин карат колело, за да стигнат до работа или до университета. Момичета, които са секси дори без да се обличат като магистрални жрици!!! Както и да е, това са моите впечатления! А сега се надявам и вие да споделите нещичко. Къде сте срещали красавици, в коя държава има ли ли сте чуждестранно гадже и т. н.?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 121

преди: 10 години, 6 месеца
hash: e6495254ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

1.   В която и държава да отидеш, ще видиш, че както има и красиви жени, така има и доста кучета.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: b9be24fcca
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Абсолютно си прав, брато.

Българките БЯХА красиви. Днес са толкова изкуствени, приличат на някакви кукли, ала захвърлени кукли. Все по-често виждам жени с толкова тънки вежди, че все едно нямат вежди. А за вафлите нямам думи. Начинът им на говорене е все едно слушам диалог между транжори (тези дето режат месото в кухнята). Масово се обличат като идолките си - чалга певачките, т. е. като проститутките в Амстердам. Мотивацията им е нулева, емоционално много от тях са на ниво 16 годишни. Имат трудности с разумното и самостоятелно мислене (от там тръгват повечето проблеми).

Масово българката стана ужасно грозна и ужасно мързелива, говори ужасно и е много злобна.

Най-красивите жени са... естествените жени!!!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: a92a1d0c29
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

3.   Съгласен съм с №2, ПРЕДИ българските жени бяха ЖЕНИ с главно Ж. Сега всичко е трагедия и пародия, всички гледат да хванат някой богат чичко, обличат се като проститутки и ако не дай си боже ги заговориш и случайно не им се вписваш в представите за подходящ мъж, те режат брутално и се правят на недостъпни! Хубаво е, че си се спасил, дано се ожениш за чужденка, успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 06a2d44859
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

4.   Номер 1 го е казал най-точно, а авторът според мен трябва да обърна гръб на комплексите си...

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: fc1309d770
гласове:
1 2 3 4 5
  (34 гласа)

5.   Ха, момчета, много сте ми смешни като започнете така... "най-красивите жени били естествените... ". Тогава защо точно тези естествени момичета винаги са в сянка и никой не ги забелязва?? Нали били по-красиви... уви, никой не ги забелязва с тази безлична визия. Само вие ги забелязвате и да... естесвено, че в чужбина.... Я излезте навън в БГ и пребройте колко естествени момичета ще забележите.. По-скоро ще ги подминете като пътен знак.

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 37ec7fed24
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

6.   Номер 5 е много права, повечето мъже само твърдят, че предпочитат естествената визия, а всъщност не е съвсем така. Кое бихте предпочели- жена с вързана коса, по клин и маратонки, без капка грим или с прическа, с грим и впити дънки? Бъдете честни със себе си...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: b9be24fcca
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   до 5:

Какво разбираш под "винаги са в сянка"? Според мен представата ти за идеалната жена е луда купонджийка, така че всички да я забелязват и да искат да я минат. Ето там е проблема. Според теб, жената иска да изпъква, за да бъде забелязана от някакъв готин мъж. Въпросът е как изпъква - дали чрез естествена красота или с опит да се направи на гримирано плашило? Другият въпрос е - кой е готиният мъж? Глупавият чичко-паричко в чалготеката?

Но признавам и, че проблемът е по-всеобхватен. Мъжете също са виновни, че са издигнали чалга певачките и изобщо лекото женско поведение на пиедестал. Това важи и за богатите чалгари. Простата чалгарка няма друг начин да привлече богат чалгар, освен да заприлича на грозна чалга певачка.

до 6:

Истината е, че зависи! Аз винаги съм предпочитал момичета с малко или никакъв грим. За мен липсата на грим у една жена означава, че е индивидуалист и не се води по мнението на стадото овце, около себе си. А аз търся това качество.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 575bbd774c
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

8.   Номер 2 "всички гледат да хванат някой богат чичко, обличат се като проститутки и ако не дай си боже ги заговориш и случайно не им се вписваш в представите за подходящ мъж, те режат брутално и се правят на недостъпни! "
НЕ МОЖЕШ да казваш, че всички българки сме такива! Има различни жени. Аз съм от тези, които не се гримират ( веднъж два пъти лятото слагам очна линия), не нося високи токове ( само 7, 8 см ботуши с дебел ток и платформи) иначе нося кецове, ниски обувки), поли не нося, рокли нося ( само лятото ) иначе ходя с дънки и лятото с къси панталонки, мразя да си слагам фондьотен. Хубава съм и без гримове и подобни неща! Вярно е, обичам парите, но не бих се обличала като проститутка или не бих си " хванала " някой чичко... Гнусна работа чичко? ! НИКОГА! Няма по гнусноо от това да имаш връзка със мъж по-голям от теб с ХАЙДЕ ДА НЕ СА 10, а с 15 и години. Някаква позната на 25, пък е с мъж на 50 . Ненормална работа. Ами като стане на тя на 50, той ще е с единия крак в гроба. Много детинско се държа знам, спокойно винаги съм се държала така. Хайде лека вечер, ОТИВАМ ДА си гледам Наруто Шипуден 338! и да си прочета следващата глава от мангата, после ще се погавря с котката и ще си легна в 11. Аз съм едно дете и няма да спра детското в мен.... Не ме е срам от себе си ( съжалявам, че спамя, просто се разписах и исках да подопълня ) Тайна е, но все още заспивам на нощна лампа, не казвайте на никого, моля ви. И през нощта виждам сенки...

Ж ; 26 години С-я

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: ef5a724aaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

9.   Евала. Така е. Подкрепям с три ръце :) Българските жени са злобни и завистливи. Интригантстват на поразия. Групират се в нещо като женска "мафия" по комплекси и солидарност и плюят по всеки мъж които не им допада.


@градивна критика@

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 1e39650749
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Съгласна съм с автора! Аз живея в Норвегия и тука жените и момичетата са секси въпреки, че се обличат най- обикновено, не носят грим и то ако носят е малко спирала или малко фон-дю- тен и то естествено, а не както в България жените слагат 1 тон и то колкото може по черен ;дд

Тука спортуват и сутрин рано вместо да станат нацупени и да запалят цигара, те си взимат душ закусват и карат колело или бягат. Тука хората мъже/ жени се усмихват и те поздравяват дори да не те познават! :) Тази г. бях на почивка в БГ и освен нацупени магазинерки/ сервитиорки (не мога да намеря буквата дето ми трябва). или някавки дето са имат за най красивите КИФЛИ и те гледат надмедно или с злоба друго не видях! :).. жалко мн жалко :( Добре, че съм отраснала в Държава с Култура, Въспитание И нормален начин на живот!!!!

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: a92a1d0c29
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

11.   До №8
Точно детското е проблемът при теб! Ако това, което казваш е истина, то те разбирам защо не си като останалите, ти си ДЕТЕ! Едно е да запазиш детското в теб, друго е да се държиш като такова!!! А относно жените, права си, не всички жени са такива, но МНОГО ГОЛЯМ процент са такива, защото всяка иска мекото на хляба, но без да има й 1 ден трудов стаж, а само си е вирила задника на богати чичковци или мамини синчета! А защо са такива, ами списанията и телевизията им промиват мозъците със статии и предавания за това как 1 жена е преуспяла, като се е омъжила за еди кой си или е станала любовница на някоя тъпа мутра! После като ги удари пубертета и забият 1-2 гаджета и почнат да ги въртят на малкия си пръст със закани, че повече няма да им пускат, ако не изпълняват! И започват да си мислят, че цял живот ще преуспяват с п*тката между краката си! И едва ли всички мъже сме некви загорели и бихме си продали й душата за нейната п*тка, а истината е че такива мъжете ги използват само за едно - секс! А нормалните момичете, повечето завършват и отиват да учат в чужбина и познай кои остават и защо темите от сорта "Ама къде отидоха нормалните момичета" и "Защо мъжете са такива свине" никнат като гъби! Ние не мислим само за това коя да изч*каме, но вие като не предлагате друго, какво да направим!? Това не се отнася за нормалните момичета, които се обличат нормално, а понякога и доста стилно, което смятам за много по секси от черното прилепнало клинче, и държат на момчето до себе си, а не го изнудват със секс!!!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 386b8ed0c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 6. Аз обожавам жени с вързани коси, клин и маратонки. По кафета и дискотеки не ходя, така че можеш да си извадиш заключенията. Ще ти дам и друг пример. Сутрин, когато ходя да тичам и виждам такива момичета, винаги ги поздравявам. В 90% от случаите ме подминават като пътен знак! Така че, лично за мен авторът има право, макар и да не съм ходил в Дания.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: a1ff55e467
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Навсякъде има красиви момичета - първо на първо. Второ... Българката има много особена, нетипична красота. Аз лично не спирам да се учудвам колко различни и разнообразни "цветове" се срещат тук - по-светли, по-тъмни, всякакви комбинации.
Колкото до грима - да, някои прекаляват. Опитвам се да мисля за това като за период в техния живот...
А за тичането сутрин и любезността... хах, има едно нещо, наречено манталитет, което никой не може да ти отнеме и съответно - да ти даде. :-)

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 337e672e7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

14.   Преди малко някакъв комплексар си дрифтеше БМВ-то и мина на червено в Студентски град. СТУДЕНТКИ на 22 год възраст (от моя курс) нещо взеха да се хихикат и да го гледат. Радват се на олигофрена, който си е купил БМВ с парите на баща си и нарушава закона, застрашавайки здравето и живота на околните. Тоест, радват се на едно нищожество, което може да обърне липсата си на качества в плюс, защото живее в нашето идиотско общество...

Ето такава е масовата българската жена днес: харесва мъже без качества и достойнства, стига да имат пари. Или даже, не да имат, а да ДЕМОНСТРИРАТ. Т. е. той може да няма много пари, ама ако може да се покаже, че има, българската кифла ще го харесва.

Масовата българска жена има интелектуалния капацитет и се радва на същите неща, на които се радва средностатистическата негърка в САЩ.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: f9a9f33e65
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   Има нещо, свързано с темата, което според мен пропускате - много хора се интересуват от различното и непознатото. На автора, който преди това сигурно е контактувал основно с български жени, му правят впечатление скандинавките, докато на скандинавските мъже може да им се струват обикновени и безинтересни, а да се заглеждат примерно по българки.
В привличането и любовта между хора от различни националности според мен има нещо много вълнуващо, защото за другите той/тя е "чужденец", но за теб престава да бъде такъв, а е човекът, към когото имаш чувства, за когото си мислиш и мечтаеш, когото сънуваш, а понякога и заради когото научаваш езика на съответната страна. Не съм имал приятелка чужденка, но съм изпитвал силно привличане към момичета от други националности, и то не само към външния им вид, а към характер, възпитание, разбиране за живота и така нататък.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: a5379548ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

17.   Бил съм в 10-тина държави и мога да кажа, че автора и номер 2 са прави... за съжаление. Но за едно не е прав номер 2 - че ВСИЧКИ българки са такива. Все още ИМА много свестни, така че нека тези, които не се припознават в т. нар. кифли, не се обиждат.

И друго ми прави впечатление - не само жените са такива, а и мъжете отиват на зле (не всички). Едва ли не, за да се наречеш мъж, трябва да гледаш лошо, да обиждаш, да си злобен, да си с гола глава, да караш черен джип, да имаш големи бицепси и най-важното да имаш много кинти и разбира се как си ги изкарал, колко ти е акъла и каква ти е ценностната система е без всякакво значение.

Най-елементарния пример - всички форуми преливат от злобни, завистливи и комплексирани хейтъри (примера с единичката по дефолт). Тук не се усеща чак толкова, защото има цензура, но при повечето форуми ако вляза и си питам нещо по най-нормалния и културен начин, просто за да ми обясни някой нещо, ама абсолютно винаги се намират поне един-двама, които ще започнат да обиждат без видима причина и да се самоизтъкват какви богове са, а ние простосмъртните колко сме зле и то при положение, че темата си е някаква съвсем невинна и въобще не предполага конфликт.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: b9be24fcca
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   до 17 от 2:

Не съм казал, че всички българки са такива, на няколко пъти използвам думата "масово", което ще рече, че мнозинството са такива.

Иначе си прав, че проблемът е на цялото общество. Във форумите наистина ако някой не ти се подиграе или започне конфликт с теб, все едно не си в български форум. Това е комплексарско поведение - той се опитва да се направи на по-можещ от тебе, за да си почеше нараненото его.

Питам се откъде обаче тръгват проблемите? Тоест, защо този човек се чувства недостатъчен и неоценен и иска да запълва тази своя нужда за признание подигравайки се на другите? Дали родителите му са му повлияли, дали ранната училищна среда...? !

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 740e4fa67c
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

19.   Авторе само една грешка имаш, между красива жена и жена със самочувствие има голяма разлика. Вярно е това че българките имат най-висок процент красота, но имат много, ама много ниско самочувствие от години насам, мъчат се да прикрият ниското си самочувствие с грим и магистрално облекло, с необръщане на внимание на случайни непознати мъже, но така работата изглежда още по зле.
Реално в България можеш да срещнеш, най-малко, като процент от населението жени с криви носове, с големи задници, кривогледи, с криви крака, зъби или друго /ако говорим за физическа красота/, но в българия жените са най-отчаяни, най-нещастни от където и да било другаде /ако говорим за самочувствие/. А при липса на самочувствие липсват усмивки, а усмивката най-много краси човека. Та ако в България мъжете и бащите можеха да ощасливят жените и дъщерите си, жените щяха да бъдат пак усмихнати и пак най-красиви.
Иди в едно българско училище и съответно в едно чуждо по избор стой на входа и брой момичета до 15год. с физически недостатъци, сам ще видиш че в България има много по малко момичета с криви носове и други физически некрасоти, но в същата ситгуация в университет ще е обратно, защото повечето чужденики имат по голям достъп до пластична хирургия.
Казваш ходили в Дания младите момичета с колело до училище, а сега кажи как младото Българско момиче да отиде с колело на училище? Първо не се знае баща й дали ще й купи колело, знаеш заплатите на бащите в България / Вече 1, 7 милиона българи са под прага на бедност от 251 лв. месечно/? Второ всички съученици ще я бъзикат страшно много, ще и подбият още повече самочувствието. Трето няма къде пред училлище са си остави колелото, пък и да имаше вероятността да намери след училище само вързаната джанта е висока /да го откраднат на части/.
Сега признавам жените в Бъгария изглеждат грозно, но това е заради българските мъже и заради българската политика. Дължи се много и на изискването на българските мъже, защото те искат жени, които да са смачкани и съгласни на семество с две деца и 500лв доходи. Кажи ми честно колко от тези красиви чужденки, биха взели българин с 500лв доход за мъж и биха му народили деца? А българките съгласни, защото са с ниско самочувствие.
Няма как българските жени да знаят какво искат, защото от бебета им е отказвано, те са нямали право да искат, подрязваме им крилцата психически още в ранна детска възраст. Няма как да не се страхуват да получат, като вече от малки са обучени и знаят, че в България исканите неща не се заплащат нормално /с труд и знания/, а или под масата или с връзки или със секс, начинът за заплащане с труд и знания, като в чужбина в българия го няма или е толкова минимален, че не се вижда.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 8e0a0d18e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

20.   Радвам се, за всички български мъже намерили си жени, които не са българки и им пожелавам късмет и щастие с тях. Аз съм българка и се харесвам. Харесвам и другите български жени по улиците. За всичките им лоши качества които сте изредили е виновен начинът ни на живот. Ако аз живеех в скандинавска държава и ползвах техните привилегий и заплати щях да съм позитивна, усмихната, добра и щастлива. А не забравяйте, че и вие-мъжете не сте идеални. Късмет в живота на автора и другите като него.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 575bbd774c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Номер 11 - "Едно е да запазиш детското в теб, друго е да се държиш като такова!!! "

Аз съм си ДЕТЕ, това ми е ясно.

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: b9be24fcca
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

22.   Преди време в един новинарски сайт пуснаха статия за някакъв милиардер. Имаше негова снимка. Човекът беше облечен в обикновено яке и зимна шапка, както се обличат милиони хора. Отдолу коментарите бяха "е тоя какъв милиардер е като се облича така", "тоя що се облича като тъп селяндур, като е милиардер" и прочие. Ето колко повърхностен е масовия българин... Дано един ден се оправи!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 7379518eba
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

23.   Интересна дискусия се е заформила. Замислете се ЗАЩО българите - мъже и жени са това, което сме към момента, мисля че отговорът се набива на очи - хора, ние живеем вече 24 години в т. нар. "преход" от един обществено-икономически строй в друг, този преход е едно своеобразно БЕЗВРЕМИЕ или пък "интересни времена" според китайските разбирания. Това е време, през което никой не тачи общочовешките ценности, а просто оцелява и си търси място под слънцето, време на разпад на обществото. И как може да сравните сегашното ни плачевно обществено състояние с добре организираните Скандинавски общества, та тези хора отдавна са построили комунизма, дами и господа, да, точно комунизма, макар и в по-олекотен вариант. Това че един сифилистик /Ленин/, с куп еврейски пари направи "революция" и опропасти света /най-вече Източна Европа/ за 100 години напред, не означава, че идеите на Маркс в "Капиталът" са лишени от логика. Човекът е написал - само в едно богато и морално общество може да се роди и развие комунизма. Ами такива общества в днешно време са Скандинавските, затова хората там са добронамерени, щастливи в кожата си, естествено красиви.
А ние къде сме? Купищата грим прикриват комплексите на жените ни, както скъпите коли на нас мъжете, ние сме бедни и комплексирани, жертви на "прехода" от някаква странна форма на социализъм към див капитализъм. Ами нещастни и грозни ще сме докато всичко това не приключи, това е истината, дами и годпода...
М, 35

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 386b8ed0c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Номер 17, напълно съм съгласен с теб!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 3b5572e597
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   17. изтъква комплексираните си аргоменти по хитър начин

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: fc1309d770
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Абе номер 7, каква ти 'луда купонджийка'? Изобщо представата ми за идеалната жена не е това. Една жена трябва да е елегантна и със секси грим. Не визирам жените със вечерен грим оше от сутринта. Но малко фдт, добре нанесен руж, спирала и молив под очите или очна линия придава страхотен завършек. Не мисля, че това е МНОГО грим... според мен момичетата, които не се гримират и ходят постоянно с вързани коси - не знаят как да се правят и не се харесват, а искат другите да ги харесват. Нали знаете, че няма как да стане това??

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: eb9edd0ffb
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

27.   ОТ Автора:
Браво че се е заформила дискусия. Относно това дали някоя чужденка би се прежалила с някой който не е чак толкова богат, ами да. Огромно да. Тук което и момиче да заговорих- на улицата, в клуб, във фитнеса, в университета-всяка една ми отговори. Между другото не видях никоя с дебел задник или с крив нос! А и как да имат задници като спортуват, вместо да нагъват бургери, като много от нашенките, които тежат по 80 кг, или пък тези които тежат по 40 кг и клонят към анорексия. Другото което е, видях че някой беше писал, че имали тук достъп до пластична хирургия. Така! Незнам каква е тази пластична хирургия, която да ги прави по-високи, нито по-умни(защото са умни и то много) нито пък по-отворени към разговори! Но ако пластичната хирургия е напреднала до толкова че да имплантира мозък(което би било чудесно), силно се надявам БГ момичетата да се възползват! (особено така наречените чалгатропки)

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 337e672e7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

28.   до 26 от 7/2:

Според теб момиче без грим остава незабелязано, защото няма грим и никой не я харесва.

Ти си идеалният пример за повърхностното и глуповато мислене не българската жена. Не се обиждай, 90% от жените са като теб.

Бившата ми приятелка не носеше АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ ГРИМ, но където отидеше - не оставаше незабелязана. Смееше се по супер приятен начин. Хареса ми как се опитваше да пее докато свири на китара.

Та, мисълта ми е - по-полека с бомбастичните изказвания като "жена без грим никой не я харесва". Защото това мислене ни е докарало дотука.

до 20:

Ако отидеш в някоя скандинавска страна ще се усмихваш повече не защото ще имаш повече пари, а защото другите ще ти се усмихват. Връзката между щастие и пари е абсолютно несъществуваща. Тя съществува само в света на маркетинга. Преживяванията носят щастие, не вещите.

Въпросът е, че ако някой в България се усмихва малко повече - значи животът му му харесва и е наред. Което ще доведе до завистта на околните. От тука трябва да почнем.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 295209f792
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   До 24

А-а, ясно - ти си оня с единичките. Затова налиташ на номер 17. Засегна се нещо. Освен това се припозна в описанията.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 87fd1aee65
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

30.   "жените в Бъгария изглеждат грозно, но това е заради българските мъже и заради българската политика. Дължи се много и на изискването на българските мъже, защото те искат жени, които да са смачкани и съгласни на семество с две деца и 500лв доходи. "
Това беше цитат от коментар на 19. Това само една българка може да измисли и напише. Нещо като:на кривата ракета космоса и пречи. Абе, има нещо гнило... ама дали е в Дания? !

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 740e4fa67c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

31.   Прав си №19 Жена съм и го написах. И все още вярвам в това което написах, ти не ме разубеди.
"Красотата" между половете зависи от изискванията на другия пол. Мъжете ни в България знаят, че са не качествени и сикат некачествени жени. Повечето мъже българи са на 500лв и под нея заплата, как жените им и дъщерите им да имат самочувствие? Като бащите стъпкват самочувствието с идеята ако жените в семейството му са със самочувствие той като мъж къде ще е? нито може да храни нито да облича.
Авторе, виждам коментирал си извадки само от моя коментар.
Първо Не ти говоря за мъж които не е толкова богат, а за мъж с български доходи от 500лв или 250 евро. Ако ти имаше в Дания доход от 250 евро, дали ще ти обърнат внимание? Пробвай, облечи се като мъж с доход от 250 евро месечно, не влизай в клубове и фитнеси, защото не можеш и кафе да си позволиш, пии кафе от уличните автомати и заговаряй минувачките та да видим какъв успех ще имаш с тамошните жени? Ако все пак някоя се върже да ти стане приятелка, я води само на разходка пеша в парка, защото "нямаш пари", междувременно й дигай скандали и имаи изисквания, като бълргарски мъж, да видиш колко бързо ще те остави.
"А и как да имат задници като спортуват" - спортуват във фитнес, който се плаща.
Прочети пак коментара ми в изречението за "достъп до пластична хирургия" става въпрос за "физически некрасоти".
А чалготропките ходят в заведения с чалга, където ходят и чалготропците български мъже. Жените не са повече от мъжете в тези заведения, иди и преброй по сепаретата. Затова и певиците са повече като бройка. Ако чалготеките бяха заведения за "чалготропки" то изпълнителите щяха да са в по голямо количество мъже. Обаче какво става мъжете пълнят чалготеките прехласват се по певици с остър грим и магистрално облекло и младите момичета, копират певиците с цел да привлечат вниманието на мъжете към себе си. Това им харесва на по голямото количество български мъже и това предлагат повечето момичета в България.
Ако пчелите харесваха повече жълти цветове и природата щеше да се промени и почти всички цветя щяха да са жълти. Защото само жълтите щяха да са опрашвани ха-ха.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: b9be24fcca
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

32.   до 31:

Цитат от тебе: "Облечи се като мъж с доход от 250 евро". Аман бе! По-горе писах за повърхностното мислене на българите като цяло, не само на жените. Писах за милиардера, който българите определят като селяндур, защото не се обличал като милиардер.

Според теб една жена иска един мъж, за да може той да я изкарва с колата си някъде, докато е облечен с дрехи за 1000 евро. Ето това е твоята идея за междуполовите отношения...

За българката важи максимата: "По дрехите посрещат и по дрехите изпращат". Едно време може и да е било друго. На мен ми се струва, че като типична българка си фраш с комплекси, но ти е по-лесно да обвиниш липсата на пари за това.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: cf735f2dbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

33.   Много ми хареса коментар 19.

Много смислени неща си казал/а. Имаше една шега, че след време ако се построи паметник на българската жена, то тя ще е изобразена с две торби на Кауфланд.

Ниското самочувствие и трудния живот, който водят повечето жени в България им пречи реално да почувстват себе си добре. Едните прибягват до тонове грим в опит да се харесват повече, а другите потъват в своите комплекси, умора, грижи и въобще не се вълнуват от това как изглеждат.

Аз примерно няма как да тичам в парка. Къде ти? ! Ставам в 5:30 за работа, прибирам се в 19:00 от работа. Работя за малко пари, осигуряват ме неправоспособно, сметките за тока се покачват, болни роднини, грижа за вечерята. Мъжът ми се прибира скапан от работа. Добре че все пак в тази обстановка успяваме да си се обичаме и да сме усмихнати един на друг. Ако имаме някакъв повод и излезем някъде събота и неделя и аз се глася - гримче, спиралка нещо, гланц, пооправям си косата (защото на работа ми е забранено да я нося пусната и я стягам много в кок) Обувам си токчета - просто искам да се почувствам сексапилна, млада, красива и може би да избягам от вечния образ на сивата и смачкана работничка, който ме гледа всяка вечер от огледалото.

А колко хубаво би било да имам някаква хубава работа, която ми носи удоволствие, да мога да отделям време за спорт, за разходки в природата. Или да си имам някакъв график за посещение при фризьор, козметик и т. н

Да живееш нормално, да се чувстваш добре, пълноценен и зддрав, за съжаление в България е все още само далечна мечта.

Та... може би разликата в стандарта на живот е от огромно значение за това едните жени да изглеждат така, а другите по друг начин.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 740e4fa67c
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

34.   От №19, 31. Първо да благодаря на 33, хубаво е да има човек, който да обясни по друг начин, за да разберът недоволните мъже, защо нещата стоят така.
После да отговоря на №32 Разбирам какво искаш да кажеш, но дрехите на милиардера са приличали на дрехите втора употреба, които купуват българските дядовци от селата.
Как да коментират хората, които нямат възможности да видят нормално облекло в чужбина, които са виждали такива дрехи само в магазин втора ръка? Те остават с убеждението, че милиардерът е купил дрехите от подобен магазин, иди и се мъчи да им обясниш, че това са дрехи първа ръка. Те са с убеждение, че богатите ходят само както са ги гледали по тв с бално облекло и костюм.
"Според теб една жена иска един мъж.... " Според мен жена, за да е красива й трябва мъж /баща/, които да може да храни и издържа поне децата, които е създал, да издържа семейство. За да изхранва един мъж деца, той трябва да работи за доход по висок от 1000 евро. Когато българинът има 500лв доход, ще има претоварена жена и дъщери със смачкано самочувствие. Тези дъщери ще са по българските улици и чалготеки, облечени в евтини магистрални парцали с три тона грим, за да прикрият ниското си самочувствие, че в къщи има само леща за ядене и кабелната и нета са изключени, защото не са платени. "Тати тоя месец успя да плати тока, няма да ни изключват до другия, можем да сме горди" това ли да излъчват лицата им? Прочети тийн темите в сайта, на колко бг момичета, семействата им нямали пари за техните нужди. Как се срамували да поканят приятели у дома, защото не е боядисвано от години.
Дали в Дания има момиче от тези, които споменава автора, чуло от родителите си думи като "не прави сметки за тел, защото нямаме пари да ги платим", техните бащи имат достатъчно доходи за платят телефонна сметка от 24ч и няма да коментират въпроса въобще, какво са там някъкви си 150 евро за телефонна сметка на щерката. А почти няма младо момиче в България без ограничение в тел разговорите, за 300лв сметка, баща й ще вдигне скандал до бога, може и да я бие.
Момичетата в Европа до отделяне от семейството си, до 20 гтодишна възраст, не знаят че тока и водата се плащат, в последствие доходите им са достатъчни, за да не им прави впечатление сметката за ток. В България няма да намериш първокласничка, която да не знае, че тока се плаща, защото вкъщи само затова се говори, как да платим? нямаме пари! . Първолаците във всяко бг училище могат да ти изброят абревиатурите на енергодружествата в бг, мозъчетата им са заети с пробелмите на родителите.
На българско дете се обяснява да се облече топло, защото лекарствата скъпи, на европейче се обяснява да се облече топло, защото не е полезно за здравето, ако се пият лекарства. Ей това е разликата между българско и европейско момиче.
Така пак ситгнах до там, че жените в бг са без самочувствие, защото мъжете ни са смачкани. Дали вината е изцяло в мъжете, не разбира се. Вината е най-вече в политиката на държавата.
Това ми напомня на този виц:
Саркози:
- При нас заплатата е 4000 евро, данъците като се извадят, получават се 3500. За живеене са нужни 2000. Къде отиват другите 1500 не ни интересува!
Обама:
- При нас заплатата е 6000 долара, данъците като се извадят, получават се 5500. За живеене трябват 3000. Къде отиват другите 2500 нас не ни интересува.
Българския президент:
- При нас заплатата е 600 лева, данъците като се извадят, получават се 500. За живеене трябват 1000. Откъде взимат другите 500 нас не ни интересува!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: b9be24fcca
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

35.   до 34 от 32:

Пак не си разбрала. Откъде-накъде реши, че милиардерът е с дрехи от първа употреба, но понеже българите не били виждали такива дрехи си мислели, че били втора? ОТКЪДЕ-НАКЪДЕ изобщо реши, че на милиардерът му пука за това с какво е облечен и е гледал да се облече скъпо? Наистина сте много повърхностни! Защо си мислиш, че той като е милиардер трябва да се интересува какво носи?

Не разбирам защо според теб има връзка между липсата на пари и обличането като амстердамска проститутка. Според теб самочувствието на дъщерята се придобива от това бащата в семейството да може да изкарва пари. Това е някакъв тотален фалш и тотална повърхностност. И дори имам пример за това - сестра ми. Аз също съм от бедно семейство, токът ни е бил спиран много пъти. Въпреки това сестра ми има достатъчно самоуважение да не се облича като магистралка. Не ползва почти никакъв грим, дори си има и мъж. Странно, нали?

Излиза, че нещата опират до САМОУВАЖЕНИЕ, САМОСЪЗНАНИЕ и ВЪЗПИТАНИЕ, а това са неща, които изобщо не зависят от пари.

За допълнителен пример сети се, че има още много много жени, произхождащи от заможни семейства, но се обличат като проститутки.

Не парите са ви проблема, а съзнанието, мисленето и нагласата.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: a2b1fa5781
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

36.   От №30 до 35-И аз това разправям, ама няма кой да разбере...

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 5ac58a6e5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Пак съм 33

Само да добавя нещо. В никакъв случай не обвинявам парите, мъжът ми или пък още по-малко баща си.
За щастие избрах мъжа си със сърцето, а не по портфейла и съм щастлива от избора си. Да, нямаме пари и това наистина ме смачква, но алтернативата не ми харесваше. Защото имах възможност да взема един човек по сметка... както и да е - дълга история.

Нито пък мога да кажа, че е до възпитание. Баща ми винаги е бил и до днес е неверотен човек - с широко сърце.

И до съзнание не е сякаш. Като цяла седмица ставаш в 5:30 за работа, събота гледаш да се понаспиш повече. Умората е, което си казва думата при мен.

И до голяма степен нерешителността да поемам рискове. Много пъти съм се замисляла да напусна работа и какво? Стояла съм дълго време безработна - въобще не е за предпочитане.

Но това е за мен.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 8e0a0d18e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   До 28 от 20. Много ти е грешно мнението относно парите. За преживяванията си прав, но много от тях са свързани с пари. Я ми доведи някоя скандинавка тук и работете двамата за минимална заплата пък ще ти видя и преживяванията, и усмивките и позитивноста. Я бъди реалист.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 740e4fa67c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

39.   До №35 тези българи са виждали милиардери само по тв и вестник, снимки от балове, хората в костюми и снимка на милиардер в ежедневно облекло ги шокирва. Не си мисля, че е ненормално милиалдер да носи ежедневно облекло, опитах се да обясня шока на тези коменрирали българи. Мен не слагай в това число. Милиардерът не му пука въобще с какво облекло ще иде да изведе кучето си. Той си е купил ежедневни дрехи от маркова спортна конфекция, обаче същата маркова спортна конфекция идва в бг по магазини втора/трета употреба.
САМОУВАЖЕНИЕ, САМОСЪЗНАНИЕ и ВЪЗПИТАНИЕ, а от къде идва това у хората? От семейството, децата копират самоуважението, самосъзнанието и възпитанието на родителите си.
Сестра ти се облича нормално, защото баща ти не слуша чалга и майка ти не мисли, че ако се облече, като "амстердамска проститутка" шефът ще я повиши. Много просто, майка ти разчита на знанията си за повишаване в длъжността си, баща ти не е посрещан у дома по пенюар с ракия салата и чалга музика, и сестра ти обикновенно е имала джобни и избор какво да вечеря, а не само леща с дни, от там сестра ти мисли по реално нещата и е сред "красивите" българки. Дори тока ви да е спиран, винаги сте имали за храна у дома и не знаеш вкуса на мухлясъл хляб намазан с домати консерва.
За съжаление обаче в България има доста родители с обратно на твойте родители разбиране. Има доста бащи отчаяни от това, че блъскат по цял ден тежък физически труд за 500лв, и вечер поливат отчаянието си с бутилка ракия и чалга музика. Щерките от бебета откърмени с "тез червени домати" и подобни глупости. И заради цената на ракията, децата се хранят главно със хляб и домати консерва. От такива щерки става, това което виждаш по улиците. Даннните показват, колко безработни родители и колко родители със заплати под 500лв има в бг? сам знаеш колко отчаяни хора живеят в бг.
Дано вие отгледате българки със самочувствие, но като гледам от сега бягате по чужбина и вероятността децата ви да са българи е толкова минимална, почти невидима. Айде хванете се стойте в бг, на български заплати, отгледайте българки със самоуважение! За следващото поколение мъже да има повече "красиви българки".
Колко са заможните семейства в бг и колко от дъщерите им остават да учат в бг, сам се сети? Не съм дори чувала за дъщеря на заможно семейство, която се облича, като магистрална жрица, ако това облекло не е свързано с работата й като певица, моля дай пример?
Иначе познавам долу горе заможни родители бизнесмени, чийто омъжени дъщери са на 400лв заплата с общ семеен доход на младото семейство от 900лв, и деца, кръстени на богатия дядо срещу автомобил/апартамент, име - кола, такъв е реалния живот. Името на детето се продаваше на търг с участие на двамата дядовци, цената стигна до 5000лв плюс консумативите за начално отглеждане на детето количка, кошара и дрешки. Този търг беше миналия август, а има много такива, ако искаш да участваш, да получиш дете носещо твоето име, ще те уредя, не е нужно да си дядо нужно е само да наддадеш най-висока цена.

Лично познавам самотна майка на две дъщери, която от безпаричие е принудена да кани шефа си у дома за секс и да се облича като амстердамска... , какви ще станат дъщерите й ли, ами сам си отговори! Съседка ми е, във входа, говорили сме по въпроса, защо го прави, тя мрази шефа си, той е отвратителен шишко на вид, но казва "принудена съм, като идва в къщи пазари храна, и на децата оставя пари, понякога техника, освен заплатата, която ми дава, ако види, че тока е спрян веднага плаща и има връзки веднага да ме свържат. Където и да работя другаде повече от 350лв не мога да донеса у дома, баща им не мога да намеря, за да го осъдя, нямам рязвод, той е по чужбина, никой не знае къде, не съм го виждала или чувала от 8 години, а 350лв не покриват и половината от семейните разходи". Тя сама знае, че не е правилно, плаче като говори, но казва "става въпрос за отселяване или трябва да го направя или да държа на ръце децата ми, докато умират от глад". Преди да намери тази работа, беше кодуктор в градски транспорт, децата й лично съм ги сварвала да се хранят с хляб натопен в разттворима напитка "степче" или вечерята в новогодишната вечер е била зелен лук и хляб /общо 1, 30лв/. С това се хранят децата на родители работещи в градски транспорт. Яли са също 1 праз и 1 яйце, за трите, за цял ден, това е яденето, айде ако си дъщерята в този дом, иди с бистър ум на училище и учи, и имай самочувствие и самоуважение. Между другото жената не пие и не пуши. Давала съм им храна, водила съм ги в къщи да се окъпят, защото са нямали ток с месеци, но не мога да ги издържам и аз не съм от богатите, и аз съм избрала мъж по любов. За дъщерите й е ясно, че ако не успеят да избягат в чужбина, и те за пари ще се продадът един ден, ще облекът дрехи подобни на мамините.

Та 70- 80% от дъщерите в България са отгледани или в семейство на продаващи се майки, или в семейство на отчаяни от безпаричие родители.
Живея в нормален български град в нормален квартал с панелки и в нашия и околните блокове няма жена със самочувствие, или са отчаяни парцалани облечени с шарений от втора ръка, или с привидно самочувствие облечени в магистрално облекло, трето положение няма за съжаление.
А мъжа ми със златни ръце, работлив, работи като вол по 12-14 часа на ден, но е неоценен.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 798530bd51
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

40.   Много повърхностно не се съди по една жена колко грим си е сложила. Не забравяйте, че живеем в свободна страна и всеки има право да се облича и ходи както се харесва и се чувства добре. Аз съм жена не се гримирам просто защото не се харесвам с грим, не нося рокли и поли и дълбоки деколтета защото мисля че не ми отиват, не си търся и чичко с пари, защото не харесвам възрастни мъже. това, че на мен тия неща не ми харесват и не ги правя, не означава трябва да тръгна да съдя и коментирам коя колко грим си е сложила и колко къса пола си е облякла. Като цяло българският народ е много не толерантен и отдавна е забравил какво е да си човечен. Все пак има останали такива хора, но за съжаление те стават обект за присмех или им се лепкат определения като "натегачи" " артисти", че постъпките им били постановки... а бе изобщо се чудя на българина толкова ли му е трудно да приеме че човек е искрен в действията си и върши нещата както им иде отвътре. Чудя се на нашият българин защо винаги вижда отрицателните качества в другия и сякаш си затваря очите нарочно за положителните. Изобщо си мисля, че в България е срамно да си добър човек и да го показваш

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 87fd1aee65
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   39, ти защо не си такава като описаните от теб? Защото си възпитана в самоуважение и съзнание кое е правилно и добро/мисля аз... /. С коментара си буквално пэтвърждаваш тезата на 35.

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 4e3c70c51a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

42.   И аз живея в Норвегия. Ама къде ги видяхте тези красиви, стройни, секси жени. Никакви женствени форми, късо подстригани коси, анцуга и маратонките- облекло за всеки повод. Има и изключения, но те са толкова малко и в повечето случаи се оказва, че са чужденки. Мъжете, ако мога да ги нарека така - пълни темерути, егоисти и пияници. Едно хубаво нещо имат като цяло- парите. Няма друга причина, която би задържала нормален човек на това място.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 6803e77fea
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

43.   И аз не смятам, че е редно да говорим за това дали една жена е свястна или не по това дали си слагала грим и т. н. Важното е всичко да е умерено - не да си на 12см ток и не с вечерен грим и мъжът ти да не познае дали с теб си е легнал, ама какво лошо има да си сложиш малко спирала, молив, фон дьо тен и т. н. За мен е важно човек да бъде приличен. И каквото и да си говорим в някой работи си има дрескод и косата на опашка, липсата на лек грим и ходенето на абсолютно равни обувки - просто не вървят. Не може да си някаква главна позиция във фирма, да ходиш по преговори и да не си с костюм и на 4-5см ток или да си мъж с джапанки и шорти. Просто човек трябва да знае къде, кога, как и защо да се облече - факт е, че на голяма част от българките това им е трудно да го асимилират или където и да отидат са като за долнопробна дискотека. Ама все пак нека не отиваме от едната крайност в другата - от 12см ток до липсата, от каскада в косата до тотално неоправена коса и т. н.
Иначе за Дания може много да се говори. Жените там е вярно, че изглеждат много добре. Но наистина самата държава дава предпоставките. Живяла съм няколко години там и мога да кажа, че и аз тичах всеки ден - за съжаление тук в България си имаме бездомни кучета, които определено не ти дават да тичаш или всъщност акто те подгонят те стимулират да тичаш по-бързо ;)
Та - една част от жените са наистина много хубави, но същото мога да кажа и за мъжете. Техните мъже нито са напомпани като Шварценегер, нито са кльощави, нучевали за спорт. Просто цялата нация активно спортува. Бих казала, че мисловно са доста по-широкоскроени, но естествено обстановката им го позволява и така ги възпитават.
Както по горе казаха за това влия и социо-иконмическата обстановка в страната. Там хората взимат пари, с които могат спокойно да се издържат. Следователно има по-малко стрес и нерви. Работното време е стриктно регламентирано и е под 8 часа на ден - ако не ме лъе паметта към 7 часа и 15 минути, т. е. имат повече време да отидат някъде. Преди години в Дания карта за фитнес за месеца беше 400 крони или 100лв - неограничено ходене като фитнеса е почти денонощен - това се отнася и за други спортове. Тук една аеробика ти е 5лв на час или ти правят с няква карта за 8 пъти няква минимална отстъпка. Както споменах там могат и безплатно да спортуват - тичане и т. н. - тук нито парковете са поддържат, вечерно време да те е страх да влезеш в някой парк, кучета навсякъде, а ако тръгнеш с колело да ходиш някъде - я оживееш до достигане на финалната дестинация я не. Да направим и една друга съпоставка - по това време на годината там всички дрехи от зимните колекции са вече на 50% намаление, а до януари и на 75% - тук февруари като мине баш сезона пускат някво, но не е като тях. Тоест хората имат и по-добра възможонст за малко пари да се обличат добре.
Спокойстви, сигурност, финансова стабилност - това е разковничето за успеха. Тогава човек не се бори за оцеляването си или на децата си и има достатъчно време и възможност да направи нещо градивно, да направи нещо за себе си, нещо за общността. Тогава човек има възможност и да обърне внимание на децата си. А при нас какво става - в България се ражда едно дете, отива в детска градина с други 30 деца, отива на училище, после на занималня, от там вкъщи яде, прочете нещо и си легне. Родителите я прекарват 30 минути на ден с него, я не - а и да имат повече в масовия случай просто нямат сили да се занимават. После идва проблемът с разюзданата младеж и т. н. Ама там майката мисли как да си гледа детето, а не как да изкара 5лв, за да има пари за началото на учебната година, която струва поне 300лв на първолаците и отгоре.
Ана

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 740e4fa67c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   До №41 от 39,
39, ти защо не си такава като описаните от теб? - Защото също не минавам за красива. Аз съм едната крайност, описана от мен "отчаяни от безпаричие". Не съм красива заради измъчения живот на нас обикновенните българи. Макар да съм на 32години минавам за лелка-парцалана облечена в шарении, която работи за отселяването на семейството си. Боядисваме си косите по комшийски, не винаги добре, но за нас безплатното нетолкова качествено е приемливо, защото не можем да си позволим да платим.
Мислиш не искам да отида да си купя маркова кофекция, или да ида на фризьор? Искам разбира се, ама парите не стигат, дори за сметкине и храна на семейството са недостатъчни. Щом в хранителния магазин не мисля, какво им се яде на моите вкъщи, а за каква храна ще ми стигнат парите. Щом не мога да си позволя да сготвя два пъти седмично месо и веднъж риба, значи и от недохранване страдаме. Макар да работим и двамата.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 5f0e409c38
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   Много ми хареса ценностният свят на 33 и не мога да не я поздравя/ако всичко е така - Браво, добра жено!
А за жените по света/и у нас - всякакви ги има и то навсякъде. Постарай се да намериш точно твоята, покажи и го и... наслаждавайте се на живота.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 1eb619a420
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

48.   ;)))aвторе, личи, че много мaлко време си нaвън. е, aз съм от 12 год, рaботaтa ми е свързaнa с много пътувaне в Европa, кaто постоянно живея в Испaния. нaвсякъде жените и мъжете сa усмихнaти, толерaнтни, учтиви. къде естествено, къде лицемерно.
Но сaмо един бългaрин ще си помисли, че след кaто сa му се усмихнaли имa някaкви шaнсове, мноооого си дaлеч от истинaтa, но поживей някоя годинa и ще ти се изясни.
Сред колеги и колежки aз съм единственaтa Бг, веднъж ги вофих тук в Бг дискотекa, УЖAAAС. умрях от срaм, всичко що е бългaри тръгнa дa нaлитa, сaмо зaщото сa именно тaкивa усмихнaти и рaзговорливи. точно след 1 чaс сменихме дискотекaтa, зaщото кaкто ми кaзa еднaтa колежкa"тия тукa още мaлко ще ни зaхaпят зa врaтовете и ще ни водят в пещерите си"
Друг е мaнтaлитетa и друго е нивото нa живот.
Ще ти трябвa време дa пречупиш тоя Бг мaнтaлитет(тaя ми се усмихвa, знaчи скaчaм, моя е, искa ме);)))))
Опитaй някой път, зaговори двойкa, ще ти се усмихвa женaтa по същият нaчин, кaкто и aко е сaмa.
О, зa протоколa-женa съм!
Тaкa че, кaзвaм го без извинения и всъщност зa твое добре. просто си поредният Бaй- Гaню, от теб зaвиси тaкъв ли ще си остaнеш.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: a064748737
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

49.   От автора:
Въобще не си ми разбрала идеята 48. Изказването ти само потвърждава написаното от мен! Въобще нямам намерение да водя когото и да било в "пещерата си". Мисълта ми е, че в БГ жените още преди да ги заговориш, ако не си няко "нацепен батка" или "мутроподобно", са ти били шута!!! Иначе като Бай Ганю, засега се справям доста добре!
Поздрави!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 643cb4f3e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

50.   От 48- възможно е дa не съм рaзбрaлa съвсем точно идеятa ти ( нaдaли:))))
В резюме : товa, което искa дa кaжa кaто цяло е, че ето, aз съм от много год нaвън, професионaлно и в личен плaн удовлетворенa.
Което предполaгa сaмочувствие, спокойствие, съответно толерaнция, усмивкa и т. н.
Но дори и тук бългaрките избягвaме дa се усмихвaме и дa въобще дa влизaме в контaкт с мъже бългaри, зaщото нaшaтa усмивкa те приемaт кaто покaнa. едно "Здрaвей" обикновено се превеждa- у нaс или у вaс.
Сегa, дaлеч съм от мисълтa, че и ти си точно тaкъв, не те познaвaм, но говориш( пишеш) по същият познaт ми от тук и по рaботa от ( Aвстрия, Гермaния, Фрaнсия, Белгия и Швейцaрия с повечето Бг, нa които съм попaдaлa.
Случвaло се е дори, съпругът ми до тоaлетнa, познaт бързa дa използвa отсъствието ми зa дa ми кaже къде и в колко чaсa ще ме чaкa. когaто го отрязaх, ми кaзвa: Е, aйде не ми се прaви нa монaхиня, цялa вечер ми се усмихвaш.
Мдaa, Е вече дaлеееееч от Бг- тa.
Знaм че, имa и много свестни хорa, но aко предположим, че сa 1-10, предпочитaм дa пропуснa 1, но пък ще избегнa 10.
Съпругът ми си е Бг и не, не бих си го зaменилa зa който и дa е чужденец, но дори и той и той признaвa, че именно мъжкото поведение е " виновно" зa женският отговор.
Кaкто и дa е, поживей мaлко повечко, 1-2 год. поне и ще рaзбереш зa кaкво говоря.
Aко погледнеш нa товa, което ти кaзвaм кaто опит от който дa си извaдиш полезни изводи, a не сaмо критикa, мисля че ще ти е полезно.
Инaче от мен- Успех в новото нaчaло! ;)

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: bd260eacda
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

51.   Хора, все пак говорим за Скандинавска държава, а там жените-искаме или не са по-красиви и по-отворени за общуване! Колкото по-на север толкова по-лесни! Поне знам че имаше подобна теория! :)
JimmyTo

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: e5d52f6cc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

52.   Здравей!
Скандинавките наистина са много красиви жени. Те и холандките. Нищо, че съм момиче, намирам ги за страхотни жени. (Е, мъжете също, но те не те интересуват).
Истината обаче е, че всичко е въпрос на гледна точка. Ние ги намираме за хубави, защото са по-различни от нас. Интересни са ни, светли, по-едри (не в лошия смисъл), по-усмихнати. Само недей да бъркаш сърдечната усмивка с лицемерието, защото и аз съм живяла в Скандинавия, само че в друга страна. Може да са много усмихнати и мили, но трудно те допускат, винаги си имат едно на ум за чужденците.
Освен това, както казах, красотата е въпрос на гледна точка. Мъжете там не намират сънародничките си за толкова красиви и изключителни, защото някак са им свикнали. Споменах ти за Холандия (нищо, че не е нордик). Имах гадже холандец, което още в началото ми каза "ти си много хубава, нашите жени са... ). Учудих се, но той не ги харесва. Направо си каза, че не стават.
Разбираш ли сега, красотата не е точна дефиниция. :)

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 5f0e409c38
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

53.   До 50 - не схващам/разбирам какво точно мислиш с "именно мъжкото поведение е " виновно" зa женският отговор".
Моля, ако имаш време да поясниш.

 
  ...

1-50 от 121
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker