Искам да живея ,работя ,уча и създам семейство в САЩ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Искам да живея ,работя ,уча и създам семейство в САЩ
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 10896 пъти
Здравейте! Аз съм на 14 и в момента живея с семейството ми в България и уча мултимедия, компютърен графичен дизайн и анимация в София. Мечтата ми е да живея, продължа образованието си, работя и имам семейство във Сиатъл, Вашингтон САЩ! :)
Дотук добре мечтая, но искам някак си което знам, че не е във възможност на семейството ми веднага да се преместим и да заживеем там!!! :c
Понякога до такава степен се ядосвам, че съм в България, че съм роден в прекрасна държава, която пропада с всяка изминала година, че започвам от нищо да рева!!! Не мога да понесе това, че майка ми и баща ми и баба и дядо помагат с каквото могат, за да сме на средно статистическо финансово ниво! :X
В Америка в началото ще е трудно, трябва виза, език, билети за самолет, наем на къща или апартамент, но после когато се установиш и имаш дом, семейство, пари, за които не си дори и подозирал, че можеш да спечелиш (майка ми беше учител по английски от 8 - 12 клас и може би ще си намери лесно работа с нейното образование ).
И когато помисля за това изпадам в едно такова състояние, което ми се иска да се разкрещя и да си събера багажа ако имах възможност и да се махна на самата секунда!!!

Сега ще кажете та ти си на 14 не знаеш какво е да живееш там и, че е много трудно, че хората взимат наем, за да си купят къща и да имат подслон. ПРАВИ СТЕ, НО УСИЛИЯТА СИ ЗАСЛУЖАВАТ!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: 9fef1a235f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз пък искам 6-ца от тото-то. Е, и?

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: d52c410089
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

2.   ... пари, за които не си дори и подозирал, че можеш да спечелиш...

Само ако знаеше колко си заблуден! Пожелавам ти желанието ти да се изпълни, за да се убедиш сам, че в Америка е много по-зле отколкото у нас. Всички живеят на кредит и никога не могат да си изплатят дълговете, здравеопазването и образованието струват много пари. Обществените училища са за олигофрени, а едно висше образование с качество като нашето ти струва от порядъка на 100 хиляди долара, които семейството ти трябва да спестява цял живот. В България поне имаш шанс да стане нещо от теб дори и да си от бедно семейство, а в класовата държава САЩ си обречен.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 399cb10dd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   На 14 искаш едно, след като завършиш т. e след няколко години - ще искаш друго.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 24ff275ebb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Аз пък искам у Англия. Е, и?

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 708215e1b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

5.   ''Америка е много по-зле отколкото у нас'' - хаха голям виц е това! Не знам там повечето хора да са на ръба на мизерията, за разлика от тук. С дългове или не, те живеят в пъти по-добре от нас. Ако не ви е ясно, все повече българи затъват в дългове. Разликата е, че не ние едвам ги покриваме. Не мисля че има място за сравнение!

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: c55a64965f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Стягайте си багажа и тръгвайте. Там ви очакват - разпънали са ви червено килимче. Пък и точно вас ви чакат да работите - там надали някой друг говори английски. Само като се замислиш - как да не търсят човек, завършил английска филология в България. Само се приготви, защото там ще ревеш не за Сиатъл, а за баба и дядо.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 3382e3da0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Съгласна съм напълно с номер три. Америка в момента фалира не виждаш ли, че всички я напускат - крайно време беше да се случи. Тази държава се поддържа само с дългове и войни още от създаването и. Знаеш ли, че имат 13трил. публичен дълг само на Израел, а да не казвам на Канада и Мексико колко още дължат, сега и на Индия. Пък вътрешен дълг колко имат ехе най-много от всички държави във света им е общия дълг. Не могат да си го плащат. Зависими са от Израел, то половината им конгресмени са евреи какво повече да ти кажа тогава.

По-добре се насочи към държава със стабилна икономика, а не като Америка. То тяхната икономика се крепи от долара, петрола и Холивут (филмите). Това е не са стабилни, ама грам. За това само войни ходят да обявяват. Замисли се. Наистина ли искаш да живееш в страна, която всеки Божи ден търси война. Та те си терорезират собствения народ, правят си експерименти с тях какво остава за другите. Най-голямото зло е там. Причиниха лошо на толкова държави особено по арабския свят (Иран, Ирак, Афганистан, Либия, Сирия). Те са отвратителни, а и не вярвам да съществуват, докато навършиш пълнолетие.

Има толкова по-богати държави от тях ще ти изброя по четири пет по-богати страни (без Южна Америка и Африка) от всички континенти.

Азия:
1. Израел (Ерусалим)
2. Емирствата (Абу Даби)
3. Индия (Делхи)
4. Япония (Токио)
5. Китай (Пекин)

Европа:
1. Германия (Берлин)
2. Франция (Париж)
3. Белгия (Брюксел)
4. Русия ? (Москва ?)
5. Великобритания (Лондон)

Сама си прецени...


Йоана ?

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: ebaf9b9851
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Номер 5 Съгласен съм на пълно с теб, поради тази нричини искам това за което съм писал в историята си!!

От : автора.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 4ecf9b6447
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Не си мисли, че някой ще те чака с отворени обятия там, винаги ще гледат на теб като човек втора ръка и като на боклук, защото не си от там. По-добре завърши хубаво више в родината си и ще си имаш пари и си иди на почивка в САЩ, но живота там за българите и немислим, освен ако не си богаташ и тогава ще ти е лесно да се изместиш там.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 8319ccb7b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   до номер 2 ти сигурно си от онези националисти които обожават родината си и превръщат всеки един нейн недостатък в качество е да ама не Американците може да са консуматори но имат стандарт на живот

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 81d9b310c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

11.   Програмирането, дизайнът и мултимедията са добър старт. Кандидатствай по програми за учене в чужбина, търси стипендии. Не гледай писанията на идиотите. Те ще си умрат бедни и глдани в калта. Ако успееш да стигнеш до Сащ и да, с добро диплома, можеш да изкараваш наистина големи пари. Повечето тук саработели в Макдоналдс за 7 долара на час и не са умрели от глад, само защотоот са крали от храната на заведението. Учи, търси опции да заминеш там. Има агнции за студенти и ученици в чужбина, почни от там. Учи и натискай, не се надявах на светая светих да ти помогне.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 4e934d63f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ако отидеш да живееш в САЩ, имаш пари, мислиш ли, че ще те приеме обществото? За тях ще си българин и винаги ще се отнасят по различен начин с теб, от колкото със своите си хора.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: ee57ea4d06
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   Номер 12 е твърде прав, малкия. Казвам ти го от личен опит. В момента приемаш нещата около теб в България за даденост. Семейство, приятели, кухнята на баба.. прясна храна с нормален вкус и произход; пък и има кой да ти сготви, нали? А също и някой неща, които със сигурност скоро ще ти влязат в главата.. дискотеки, алкохол... даже и момичетата в САЩ са по-различни.
Та.. сега си искай колкото искаш, това не вреди. За мен българите, на които истински им харесва животът в САЩ просто не са изпитали динамиката на детството в България. Вярно, трудно е, но само като си спомня ценностната система на тийнейджърите в Щатите ме побиват тръпки. Аз не искам децата ми да са глезени материалисти, които нямат никакво чувство за обвързаност към семейството и хората, които са ги създали. Не мога да си представя как синът ми ще иска да го водя на тренировка по бейзбол и в колата ще слушаме Канйе Уест (или недай си боже Джъстин Бийбър) вместо да ходим на Левски-ЦСКА и да си разказваме мръсни вицове. Мога да ти напиша цяло есе на тази тема, но надявам се схващаш идеята. България наистина е прекрасна държава. А вместо да мечтаеш за чинията на Сиатъл и гадния дъжд на Вашингтон, налягай над уроците и се замисли как можеш да спреш пропадъка и да я изправиш на крака. Има и други хора, които мислят по този начин. Говори с приятелите ти; често те ще ти дадат най-добрите, непринудени съвети.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 1999c37be6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Полудяхте ли всички, съвсем побъркахте детето ;)
оставете да си мечтае :) някъде по течението ще разбере как стоят точно нещата.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 33fdcb86cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   Хич не ги слушай! Ако наистина искаш да идеш и да се установиш в САЩ усилията си струват, но ще трябва здраво да учиш. Трябва да изкарваш само 6-ци, да наблегнеш и на английския, отсега да търсиш подходящи университети. В САЩ искат най-добрите - трудолюбиви отличници. Имам бивша колежка, която замина за ЛА, Калифорния да си прави докторантурата в биологична лаборатория. Добра специалност си избрал, всичко с информатика е перспективно и високо ценено в чужбина. Ако седнеш отсега над учебниците и си пълен отличник имаш реални шансове за стипендия в американски университет - а американските университети са най-добрите в света. Отсега се ориентирай към поне 2-3 университета и имай в предвид, че и самото кандидатстване изисква пари. Не се оставяй неуспелите и страхливите да те разубедят! Бори се! Успех! :)

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: d94e54a4d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

17.   Сигурна съм, че 99% от коментиращите не сте стъпвали никога в САЩ ама много ви знае устата! България била много по-добре? Хаха! Българският народ е толкова завистлив и злобен и вие доказвате това твърдение. Има много българи които живеят в щатите и то така, както не сте си и мечтали. Там има много повече възможности за развитие, а както виждате България запада все повече и повече. Аз лично съм учила и живяла доста дълго в Америка и мога да ви кажа, че няма абсолютно никаква база за сравнение.

П. С: Знам, че историята е стара, но като видях какви ги пишете не се сдържах да изразя и моето мнение.

 
  ...
преди: 9 години, 21 дни
hash: 51d383b55e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

18.   Много е лесно да кажете там не е хубаво или там е еди какво си. Всички имат мечти - независимо какви са, но едно е да мечтаеш за хубав живот в Америка с работа, а друго е да мечтаеш от тотото да ти паднат много пари. И аз страшно искам да живея там, даже сажелявам, че всеки ден трябва да търпя едно и също. Мисълта, че всичко се повтаря ме убива. И родителите ми са били деца, ученици, завършили и работят. Сигурен съм, че и те са имали мечти - но не знам колко от тях са изпълнили. Наясно съм, че старта ще е трудно, но според мен ти не желаеш да живееш в Америка а в къщата с обширен двор от екраните на телевизорите, да ходиш на море пълно с млади, които се разбират и водят истинския ТИЙН ЖИВОТ. Ние не искаме да живеем в Америка, а да живеем живота на едно амерканско момче или момиче на нашите години! И аз съм на 14 и наистина искам един живот в който да съм щастлив независимо в коя страна на света. Но не и в България - защото тук нашите мечти са само са за кофчега за празните надежди! Никога не забравяй, ако можеш нещо, ако го искаш - започни сега защото смелостта в себе си крие гениалността, силата и магията.

 
  ...
преди: 9 години, 20 дни
hash: 02ccc33c32
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   На мен ми се живее в Сиатъл. Чувал съм, че вали много дъжд, но аз обичам дъжда. Да си имам някаква къщурка, да имам добра работа. Да боцкам млади булки...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 6a0e3d4fb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Ако си свикнал да мрънкаш и да чакаш на държавата, ще ти е зле и в България, и в Америка. Съответно, ако си работлив, можеш да се оправиш навсякъде. Сам си преценяваш. :)

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: c0f73a5b3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

21.   Здравей млади човече!

Имаш хубави мечти и не оставяй на другите да ти ги отнемат!

Аз бях като тебе - на 18 години исках да живея в Америка, защото е страната на неограничените възможности.

Отне ми много време до дойда в Америка, но бях добре подготвен.

Сега това е моята втора родина... и действително е страната на неограничените възможности.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: dbe5fab5da
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Аз също искам да отида в Америка на 13 години съм момиче но моята мечта е да съм актриса и като знан че у нас заплатата на актьор е да не казвам каква не казва че ще напусна Българи просто да играя там какво според вас може да се направи за да те вземат за актьор в Холивуд не казвам с лошо просто питам

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: ef9a92a7e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   "Понякога до такава степен се ядосвам, че съм в България, че съм роден в прекрасна държава, която пропада с всяка изминала година, че започвам от нищо да рева!!! "

Даже и Христо Ботев не е ревал за страната си. А ти си вече 8 клас и си преизпълнен с безбрежна мъка за народа си. Рано ти е да правиш генерални оценки. Ако родителите ти изразяват недоволство, това не е заради държавата, а заради личните им неуспехи. Хората обичат да търсят вината в обстоятелствата. Ти се научи да гледаш бъдещето с отворени очи, а не със затворени, както сега. Вярвай в способснотите си, но намали прекомерните очаквания.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 540df176d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   N. 25 заслужава 10 звездички!
Жалко е, че вече и младото поколение отровиха такива родители. Аз живея в САЩ временно заради работен проект, в Ню Йорк съм, който е най-интересният град все пак и мога да ви гарантирам, че такава мизерия има тук, каквато у нас не сте виждали. Всичко си зависи от личността - може в САЩ да си бездомник, в България да си милионер. Родители като тези на Автора никъде нямат успех. И на Луната да отидеш, все тая

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 18da09d5f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Родителите ми имат доход от около 8000 лева на месец, което на фона на всеобщата мизерия но прави "богати", но чувствата ми за страната ни колерират с тези на автора.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: fe1e47e86a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Сега би трябвало да си на 18 нали? Е какво реши? Аз също имам мечти и съм горе-долу на твоята възраст когато си писал това:) Ами живота в САЩ не в цялата страна е такъв като по холивудските филми. Ако искате спокоен и еднообразен живот-може да живеете в по-централните щати, тези по крайбрежията са по-истинските “американски” хайлайф но не за всеки живот. За мен Канада е много хубава и стабилна държава, обаче във всяка страна има и различна нагласа към емигрантите. Както в по-висшите страни в Европа не можеш да се добереш до местните в университетите, така и в различните страни не винаги те приемат като един от тях. Да, САЩ е държава, изградена от хората, които искат по-различен живот и затова там е отдушникът на нациите. (ако мога така да се изразя, може би не е много правилно) и аз искам да получа хубаво образование, да имам работа, която ми харесва, дай боже да изградя семейство и такива неща :))

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: fb85187eb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

29.   Кенефът на света е тая помия сащ (умишлено е с малки букви). Наложи ми се преди три месеца едноседмична командировка в ню йорк-а прехвален. Наркотици, простотия буквално на всеки ъгъл (навсякъде я има, но в сащ и специално в ню йорк е в престъпни размери), тъпи араби, негри и измамници, разбира се наркомани, грозен кич, няма да изброявам повече, не че няма и друга повърня, напротив, но ще трябва да пиша до другиден, за да бъде доописано всичко гадно в тоя град, както и за кенефа като цяло. Може би знаеш, че 95 % от всички воини, които някога са се водили на тази планета, както и от тези, които в момента се водят, са започнати от Хамерика. Кенеф, крепящ се на промитите мозъци на вярващите, че Хамерика и Хамериканците са нещо кой знае какво. Бъди сигурен/сигурна, че ако събереш всички бездомници в Ню Йорк (спящи в изоставени сгради, по улици, площади, пейки, в метрото и т. н. ), ще получиш населението на град като Велико Търново, на квартал като Надежда, в случай че си направиш труда да погледнеш нещата от този ъгъл. Съшо така не съм ползвал не по-малко прехваления английски там, преспокойно се оправях на немски и френски. Ти си решаваш, но не смятам, че цял живот ти се ядат замразени пици и като цяло Менделееви таблици, като в същото време си заобиколен/а от пропадняци от всички точки на земята (образно го казвам), чети нагоре за другите лайна.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 540df176d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (33 гласа)

30.   Преместихме се в САЩ преди 3 месеца заради работата на мъжа ми и за съжаление мога да потвърдя написаното от 29. Живяхме 2 месеца в Манхатън докато си купим къща в бяло, уредено предградие на 1 час път от града и в Манхатън дори в най-добрите и скъпи квартали е точно както го описва 29
Да, за туризъм определено е хубаво да отиде човек, да види свят, но за живот там не става. Който може да си позволи да си купи къща в предградие като нашето (почват цените за елементарните къщи от 800 000 долара стари и керпичени! ), той живее сносно и сигурно. Тревата му зелена пред къщата, полиция патрулира и те защитава, няма боклуци и е пълна идилия, но плащаш 2000 долара общински данък МЕСЕЧНО плюс си плащаш за услуги като сметосъбиране допълнително, плащаш да ти чистят улицата от сняг, тротоарът ти го строиш за своя сметка и поддържаш и така нататък. Тези 2000 долара месечно ги плащаш само за полицията и за привилегията да живееш в такъв квартал с хубави училища. Училищния автобус плащаш допълнително.

Хубавата и истинска храна струва 3-4 пъти по-скъпо от у нас. Примерно кисело мляко елементарно 1 кофичка от около 800 мл. наши е 5-6 долара, хляб 5 долара качествен (50 цента химия), мляко хубаво - 5 долара за 1. 5 литра, а фалшивото е 1. 5 долара цяла туба и е фрашкано с боклуци.
Тук бедните са дебели, защото ядат тези боклуци, защото не могат да си позволят и 1 чушка да си купят - 1 чушка е 1. 15 долара, 1 краставица е 1. 34 долара
Или имаш пари, или умираш от диабет и други подобни болести, живееш в някое гето, където гледаш гадориите и както описа 29 бездомниците, които продават и дроги. Беше изчистен Ню Йорк преди години от Блумбърг, но отново управляват демократите и сега си е чист социализъм - бяхме наели апартамент временно в един небостъргач и мъжът ми като се прибира от работа не може да влезне, защото на входната врата се е проснал бездомник без гащи, в собствения си пикоч и не мърда. С линейка са го изнесли. Аз почти не излизах навън като живяхме в Манхатън.
Само, за да живеем нормално сега мъжът ми пътува 2 часа всеки ден. И не е кой знае какъв и в предградието животът - живот като в елементарен български градец от 30-40 000 души, в който обаче и сметосъбирането ти е без пари на практика, и престъпността е по-ниска и плащаш за това 50 лв. ГОДИШНО данък на общината. Да не отварям изобщо темата за инфраструктурата, защото тук ел. стълбовете им са дървени и още на втория ден бяхме без ток и имаме генератор. Всеки има генератор. В Каварна имаме също къща и там ел. жиците са под земята. В КАВАРНА - едино от най-бедните градчета у нас...смятайте.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 602f4cd2d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Не ги слушай тези, които пишат, че в Бг било по-добре. Учи се и ще успееш. Всяко начало е трудно, докато свикнеш

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker