Какво е нужно за заминаване в Америка? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Какво е нужно за заминаване в Америка?
преди: 10 години, 5 месеца, прочетена 13541 пъти
Здравейте на всички! За пръв път пиша тема в този сайт, надявам се да ми помогнете и да не ме нападате :)))) Имам идеи за другата година, една от тях е есента да замина за Америка.. Но честно да ви кажа, идея си нямам какво точно трябва да направя.. Пари ще си събера от лятната си работа, ако може ми обяснете за визите, за колко време разбираш дали си одобрен и т. н. Вчера ми казаха, че трябва да платиш и отделно пари, за да идеш там, така ли е? Надявам се хора, които са били там да споделят и да си сформираме дълга и богата темичка :))
Благодаря ви много предварително! Ще се радвам да се отзовете!
Усмивки!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 5 месеца
hash: be89c5f116
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много зависи за коя Америка ще пътуваш, коя страна и по каква причина и за колко време. Като цяло трябва да знаеш езика, да имаш валиден паспорт и виза. Ако ще оставаш там нещата се усложняват малко.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 3d4f2428b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами малко акъл е нужно и четене. В Интернет има ужасно много информация, за лотарията за зелена карта, за студентски и работни визи, бригади и др. Какво искаш без да си направиш труда да провериш, някой наготово да ти го разкаже ли? Няма как да стане, всеки случай е различен. Дори има цял официален сайт и форум към него. Много се дразня от нелепи теми от типа много искам ама... не ми се мърда пръста сам/а да си свърша работата.

Успех от мен!

Mell

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 739a9f5b44
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Аз получих покана от Америка за гостуване на близки. След това отидох да си извадя виза в посолството - без някой да те покани не знам как ще стане. Има и някаква такса - преди беше към 100 и няколко лева, сега не знам - разпитват те доста неща и след време ти я дават.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 8dc182acb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   От авторката: БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО! До номер 2 - не е нужно да ме нападаш, аз съм проучила, но исках да прочета и други мнения. За какво винаги трябва да се заяждате?
Иначе за Ню Йорк става въпрос :))

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 8dc182acb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Задължително ли е да имаш покана от някого от Америка?

 
  ...


...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 3d4f2428b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, ако не си на студентска бригада или зелена карта. Другото е екскурзия с тур оператор. И Mell съм, демек №2, не беше заяждане, съжалявам, че така си го приела, просто ти предложих правилният начин, вместо да четеш тук, чети във официалният сайт и пиши във форума там. Със сигурност ще получиш по адекватни отговори. Но както искаш, явно търсиш внимание във темата тук. Не съм била заядлива или злонамерена.... Успех! Но честно казано от изречението ти

"Имам идеи за другата година, една от тях е есента да замина за Америка.. Но честно да ви кажа, идея си нямам какво точно трябва да направя.. "

Разбирам, че не си положила труд да прочетеш или да се информираш.... иначе даже нямаше да ни занимаваш с неадекватната си тема.

Mell

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 8dc182acb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Просто тепърва щях да проучвам и затова реших направо тук да пиша..
Няма значение, ще си проуча всичко :) Благодаря много за коментарите!
Благодаря и на теб, Mell! :))

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: b6594b0da5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Искам само да попитам какво ще работиш лятото, че от едно лято ще изкараш достатъчно пари за Америка??
Съветвам те да чукнеш в гугъл и да провериш колко струва самолетния билет до Ню Йорк, и после пак да премислиш нещата.
Сестра ми живее там със семейството си, и в началото на годината мислям участвах в лотарията за зелена карта. За съжаление беше неуспешно.
Иначе за да ти изкарат виза, отиваш в посолството и кандидатстваш за нея. Тук е въпроса дали ще е работна, или с цел "1 седмица във Вегас" ;) Примерно!
Още нещо, това няма да е единственото ти посещение там. Буквално казано се ходи на интервю за да ти дадат визата, КОЯТО ВПРОЧЕМ няма да получиш след седмица, две. Има хора, които чакат с месеци и накрая пак не ги огрява.
Иначе с покана става най-лесно. Въпроса е, че поканата за гостуване си има срок... Друг е въпроса, че през 2014 ще има някой промени в законите, пак не е сигурно де, но изчакай.
Остава последния вариант-роднина да те издърпа при него, чрез покана за визита, след което да се обърнете към тамошното посолство и да опитате да останеш там по всеки възможен начин, понеже възможностите там са по-големи от възможностите тук.
Сетих се още нещо-винаги можеш да запишеш във армията ;)
Цялата работа е свързана с много пари, търпение, и питане. Тук няма да научиш всичко. Всичко се научава в процес на действие ;)

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 3b42c2e295
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Най-вече ТРЯБВА да имаш празна кутия на раменете си, за да се запътиш някъде където откъдето хората бягат, защото са били жестоко експлоатирани и излъгани от работодателите си.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 91415f1437
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Защо би си го причинила щом даже и работа имаш в България? Разбирам напълно как хората заминават на Запад за пари, но освен пари там няма нищо друго...
На колко години си ако не е проблем?

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 1ba7c4a918
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И на мен би ми било интересно какви са условията пък не пречи, който знае да сподели :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 924709c7eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Аз също се интересувам, също и за заминаване за Англия. Не съм наясно с нещата изобщо, а искам да замина на сигурна работа в Англия, само че не съм студентка и в момента съм безработна и не знам колко пари ми трябват горе долу да замина. И никога не съм пътувала, а нямам познати с които да се допитам или кой да ме покани. Много искам да замина. Разглеждам обяви за работа, като детегледачка, прислужница или нещо подобно, или някаква работа без опит, но не знам сигурни ли са иначе с езика се справям. Дано някой, който е там и е наясно се включи по темата.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: b96180cec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Около 10 бона си приготви. Доста парички ще ти трябват за да те допуснат само до консултации и интервюта. Първоначално ти искат само 1700 евро, което прави 3 бона и половина. Останалите ще ти трябва в случай че бъдеш одобрен. Но в общи линии го изчислих около 10 бона. това е.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 7da44452e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Чак 10 бона не, но около 5-6 ще бъдат необходими.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 7f458987f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Пътуването до непознати места може да бъде интересно и приятно преживяване ако не смяташ да живееш там. Емигрирането в САЩ не е толкова лесно колкото изглежда на пръв поглед. Познавам доста българи тук които биха били много по щастливи в България.
Ако наистина сериозно си го маислила, преди да мислиш за лесните неща като виза и пари за билет, помисли какво ще направи живота ти в САЩ по добър от това което си постигнала вече. Знаеш ли езика? Имаш ли образование или умения със стойност? Имаш ли приатели и семейство на които да рачиташ? Готова ли си да прекараш години в лишения и умееш ли лесно да се адаптираш?
Американският закон не толерира нелегалната имиграция, а възможностите за легална имиграция са ограничени. Ще са ти нужни хиляди долара само за адвокати и такси.
Не можеш да работиш ако нямаш работна виза. А живота е скъп. Наема е поне $700, храната на ден е най-малко $15, ще ти е нужна кола... Ако все още нямаш идея откъде ще дойдат парите, не очаквай да ти плащат повече от $8/час.
Не искам да ти развалям мечтата. Бъди подготвена.
travel.state.gov
www.uscis.gov
https://en.wikipedia.org/wiki/Standard_of_living_in_the_United_States
https://en.wikipedia.org/wiki/Household_income_in_the_United_States
https://en.wikipedia.org/wiki/Poverty_in_the_United_States

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 180cbbebf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Нужна ти е или зелена карта или някаква виза. Не е толкова лесно да се замине там, но определено си заслужава. Не е като в Западна Европа, където утре всеки един бра'чед от махалата с българско гражданство, може да си хване куфара и да замине за Германия, Англия, Белгия и т. н. Но пък за сметка на това, в САЩ, за разлика от Западна Европа, не мислят българите за цигани и турци. Там си просто европеец и никога няма да срещнеш такава огромна дискриминация като в Европа.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker