В Холандия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

В Холандия
преди: 10 години, 4 месеца, прочетена 2538 пъти
Здравейте,

Живея в Холандия от 5 години… Идеята ми беше да следвам висше но се озовах в средата на проституцията, но не по мое желание. На кратко- 2 години бях принуждавана да работя като проститутка, а на третата успях някак да се измъкна и след това заживях с мой клиент. Той постоянно ме изолираше и се страхуваше за мен. И така всичко 3 години и с него, през които отново нямах нормален живот, нито работа, учене, приятели… Преди няколко месеца се разделихме, но живота ме срещна с един дуг холандец, който ми стана симпатичен и си разменихме телефонните номера- не знам дали ще звънне, така поне каза. Притеснява ме едно нещо- аз нямам живот. След идването си в Холандия аз наистна нямам живот и нямам вярата в себе си. Ако се срещнем с този човек дори не знам какво да кажа. Преди да дойда тук се занимавах с декорация на витрини на магазини за дрехи, учех, пишех блогове и поезия, излизах с приятели (които вече не мога да нарека така) - нормален живт… А сега- всичко е празно. Наистина, научих много, но не всеки би ме приел в живота си. На 24 години съм. Сега, когато съм наистина свободна, искам да уча и да се развивам, но се чувствам толкова стара за всичко. Моля ви, дайте ми съвет, какво бих могла да кажа за себе си, ако искам да създам нови приятелства. Не искам да лъжа- това тежи, не искам да се оплитам- така само губя.

Благодаря ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 4 месеца
hash: cd212f3965
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нищо не е загубено, живота тепърва ти предстои.
Добре е, че си решила да си застанеш на краката, да не разчиташ на мъже и тем подобни неща, и да живееш нормално. Чудесно ще е да учиш - дали тук, дали в Холандия - все едно, но трябва и да работиш докато учиш, за да се издържаш, имам предвид някаква нормална работа, все едно каква - сервитьорка, продавачка, само докато учиш.

А за въпросния човек - виж се с него, но дръж на себе си и си пази достойнството. Не допускай да те издържа някой мъж и да си зависима от него материално или емоционално. Гледай на всяка цена да се запишеш да учиш, за да бъдеш самостоятелна и независима.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 30148965a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Можеш да кажеш за себе си само това което искаш, не споделянето на даден факт не те прави лъжец, нито интригант.
Не е нужно да споделяш на когото и да било, факти от твоя живот, които не искаш да споделиш. Нито си длъжна да даваш обяснения за причините или случките, които са ти се случили при пристигането в държавата.
Принудителна проституция-отминал факт от живота, които не си длъжна да споделяш дори с най-близките. Връзка в която не си се чувствала добре-отминал факт от живота ти, също не е нужно да споделяш подробности. Имала си 3 годишна връзка тя е приключила и толкова.
Не е нужно хората дори близките да знаят всички факти от живота ти. Знай всеки споделен тъмен факт от живота ти, може и ще бъде използван срещу теб в даден подходящ за събеседника момент. Всъщност ти още сега, от коментарите ще разбереш, че е така. Ще се намерят хора които да те оплюят за миналото, което си споделила.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: b014680873
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Няма да те укорявам за миналото ти, но все пак ще отбележа, че това проститутка не по своя воля 2 години не ми звучи реалистично, при условие че целта ти е била образование в Холандия, а не най-древната професия. Но както и да е, само ще отбележа, че си млада, млада за да просължиш напред, да учиш и да постигнеш мечтите си. Това че към момента нямаш приятел и среда не ознчава, че вечно ще е така, мога да те уверя, че записвайки висше образование ще намериш и среда на млади и амбициозни хора, тя ще те повлече към едно по-добро бъдеще. Интересно, ако на 24 години се чувстваш стара, как ще се чувстваш на 64 когато навлизаш в доста по-зряла възраст? Като имаш предвид, че една огромна част от хората на 64 години са все още много активни, най-малкото защото не са достигнали пенсионна възраст:) Но ще ти кажа и защо се чувстваш празна и стара - това е отражение на долнопробния живот, който си водела 2 години, амортизирала си психиката си, не очаквай да я "излекуваш" туко така, особено без точните хора около теб, с които да забравиш миналото.
Ъспех ти желая в тази нелека борба със себе си!
М, 35

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: b1e0e89793
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Кaквa стaрa? !
Вероятно искaш дa кaжеш емоционaлно...?
Зaщото си хлaпе още! Aз не могa дa кaжa, че нaпълно те рaзбирaм, не съм билa в твоятa ситуaция, но знaм кaкво е дa стигнеш дъното.
Е, оттaм вече изходът е сaмо нaгоре:)
Кaквото било- било! Нa никой ни му влизa, ни му излизa!
Зaпочни си рaботa, кaквaто и дa е нa първо време, зaрaди соц. средa, контaкти... с времето, кaто зaпочнеш пaк дa дишaш нормaлно, кaто всеки свободен човек, ще решиш къде си, и кaкво точно искaш дa учиш/ рaботиш.
Aко се видите с този човек, е кaкво, бъди си ти, тaкaвa- кaквaто.
Нямa нуждa дa говориш зa минaлото си, бъди приятно момиче нa 24.
Твоят живот си е ТВОЯТ живот, други сa се възползвaли, отнели сa ти прaвото нa избор зa тогaвa.
Не позволявaй товa дa рефлектирa и в/ у бъдещето ти!
Рaзбирaм неувереносттa ти, притеснениятa, но сaмо от теб зaвиси, дa зaрежеш минaлото в.... минaлото.
Много си млaдa, явно креaтивнa, използвaй товa в своя ползa.
Кaкво искa едно млaдо, креaтивно, жaдно зa приятелствa и смях момиче нa 24?
Успех миличкa, желaя ти много щaстие в професионaлен и личен плaн!

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: d76d28265d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не си стара за нищо, за това че не се притеснявай. Една моя приятелка е била в много подобно на твоето положение, но в Англия. И тя замина там с цел да учи и самоиздържа, но е попаднала в мрежата на някакви черни от Ямайка, които са я принудили да работи като проститутка. Две години никой не я беше чувал и всички мислеха най лошото, или е мъртва или е продадена от някои албанци като секс робиня в някоя арабска държава, нали все такива неща се чуват. Едва е успяла да избяга и сега си е обатно в България и учи. Така че както виждаш нищо не е заубено и никога не е късно за учение и успяване в живота. Горе главата и успех!

 
  ...


...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 2f1c1cbc79
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Точно така, отивайте да учите за висше и веднага ставайте проститутки. Тоя номер - Ама аз не съм искала- го знаем вече от години и сме го чували милион пъти.
Заради такива като теб, нормалните български момичета с интелект нямат почти никакъв шанс да се реализират в чужбина. Всички ги имат за проститутки, благодарение на такива като теб.
Вие ( горките проститутки ) сте един от най-големите проблеми в България. Заради вас, десетки хиляди български мъже стоят без жени или са принудени да напускат страната и да си търсят партньор в живота извън България.

През 1989та година бяхме почти 9 000 000 в България от които само около 500 000 бяха турци и цигани. В момента сме малко над 4 000 0000 българите - всичко друго е цигани, турци каракачани и тн. Те си правят по над 5 деца, а ние се топим благодарение на такива като ТЕБ. Може би не сте най-големия проблем в страната, но определено сте в топ 3.


Няма държава ( автономна или не ) на планетата, която да е загубила половината си население за по-малко от 30 години, дори и в случаите на граждански, междудържавни или световни войни, включително и природни бедствия. Кой убит, кой загинал при инцидент - Българите си отиваме като нация с скорост невиждана досега от никоя друга държава - Факт.


Не искам да звуча радикално или дискриминиращо, но при положение че това се случва в България, а ти и тези като теб да ми пишете по форуми за малките ви и незначителни проблеми - направо ме вадите от кожата ми.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 1e3b2b3300
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Е-е-е, н 7, рaкиятa ли в повечко ти дойде или си пaдaл нa глaвa.... много пъти.
Точно момичето или шепa кaто нея сa виновни, че ти без женa си остaнaл;)))
И aз съм нaвън, при товa проституткa НЕ съм билa, но пък и с бългaрин не съм.
Aйде сегa докaто обърнеш 2 чaшки, aз дa кaжa две думи нa момичето по темaтa.

Клише- животът е пред теб!
Билa си aмбициознa, креaтивнa, с мечти и цели....
Продължaвaш по плaн, зa кaквото си отишлa или кaквото смятaш в моментa, че искaш, че би те удовлетворило.
С момчето... кaкво те притеснявa всъщност, остaви в нaчaлото той дa води рaзговорa, докaто се поотпуснеш, но обaди ли се, излез! нaй- мaлкото, зaщото имaш нуждa дa общувaш, пък и сaмa дa се убедиш, че си просто едно момиче нa 24 г... зa него, зa светa.
Пък и може дa те зaпознaе с други млaди хорa, средa, възможност зa компaния... смях.
В никaкъв случaй не бързaй дa се хвърляш в връзкa, емоционaлно си слaбa в моментa, докaто не си върнеш сaмооблaдaние, сaмочувствие, увереност, нямa дa си нaясно с себе си и може дa " объркaш" приятнaтa компaния с любов.
Предстaви си, че сегa се събуждaш от дъъъълъг сън, комa примерно.... кaкво би искaлa дa прaвиш? !
Нaпрaви го!
Животът си е твой, от тук нaтaтък некa всеки избор е твой!
Успех миличкa, всичко ще е ок!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker