Амстердам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Амстердам
преди: 10 години, 4 месеца, прочетена 2726 пъти
Здравейте. Интересувам се от живота в Амстердам. Всеки който ми разкаже нещо за този този град ще ми е от полза. Благодаря. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 4 месеца
hash: c7d6467837
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Какво точно те интересува? Живея тук от 11 години вече!

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 004cd0b7fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер, 1 - Всичко ме интересува. Разкажи ми за живота, работата и всичко, което ми кажеш, ще ми е от полза. :)

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: f5c4fb2696
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Пишете деее

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 46d744b9b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ми... не знaм деее
Aз живея нa друго място;)))

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 8f4d300443
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Първо отидах на екскурзия и много ми хареса, климатът е малко мрачен, тоест почти всеки ден вали. Особено през зимата може човек да се депресира от толкова валеж, но пък затова сняг пада рядко. Трябва да знаеш перфектно фламанския, който много прилича на английски, но с малко немски акцент. Когато пристигнах не бях много развълнувана, че трябва да уча език, който на мен ми се струваше като някакъв много сложен и екзотичен език, но след хубавият пейзаж на красивите къщички и приятната атмосфера, и най-вече след като отворих учебника и видях, че това е един от най-лесните, но пък и от най-забавните езици на тази планета, придобих нещо като страст към изучаването му. оня ден един приятел ми сподели, че тръгнал на целодневни безплатни курсове, а такива има много, стига да имаш желание де, и изкарал на последния тест около 98 от 100 и много му харесва езика като цяло. Работа също се намира. Има много чужденци. Не трябва да се стряскаш, че някои хора не реагират много добре щом чуят каква националност си. Има много цигани тук издържащи се на социални помощи, които също крадат много. Но те тук се бият в гърдите и се водят като българи. Даже не ние, ами те понякога проявяват расизъм. В школата имаме една Айше, която се представя за чиста българка и понякога ме излага като почне да се изказва как всички негри, араби и всякакви чужденци трябва да бъдат на сапун, с изключение на хората от "европейския съюз". Тук те се имат за велики, горди граждани на Европа. Не ни знаят, като една от малкото страни където средното образование е на най-високо ниво, че българите са трудолюбиви и много умни, а мислят, че в България е една проститутска държава, да то наистина 90 процента от жриците на любовта са нашенки, и това всички го знаят. Но ако някой ти се заяде не му обръщай внимание. То реално като махнеш всички чужденци, те холандците са само една десета от цялото население. Поне ще се чувстваш като един от малкото отнасящи се към групата на бялата раса.
Всичко това не го взимай на сериозно. Тук си намерих много приятели китайчета, индийчета и българчета, другарчета от цял свят си имам вече и ми е много добре. Магазините са супер. Холанките и холанците са много красиви. И задължително си вземи колело, защото тук всички карат колело денонощно. Има даже и паркинги, специално за колелета, за които и не можеш да си представиш за какво става въпрос. Хората са много любезни. Но за да те приемат добре очакват същото от теб. Има много паради по малките градчета. Веселба много. Не е лошо преди това да си си купил един костюм на динозавър. Малко странно звучи как ще се облечеш целият като жаба, но пък ще ти е много забавно, а и на жените много им харесва.
Успех ти желая, пък колкото за климата, мога да кажа, че ми е е един от най-приятните. Аз лично не си падам много по снега и целогодишната есен ми допада.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker