Работа в Германия с англииски език - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Работа в Германия с англииски език
преди: 10 години, 4 месеца, прочетена 7814 пъти
Здравейте, бих искал да ви попитам възможно ли е да си намеря работа като IT специалист в Германия с английски език? Незнам немски език, затова питам може ли да се живее и работи нормално в Германия без да се знае немски език? Имам завършена степен бакалавър и 3 години стаж, но вече ми писна да стоя на средна заплата и да получавам толкова колкото да не ходя гладен на работа. Искам и аз да карам нова кола и да имам добре обзаведено жилище. Затова съм решил до 1-2 години да емигрирам и да отида да работя там където ще ми плащат на час. Поне да знам че като ще работя по 10-11 часа на ден ще ми платят времето.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 4 месеца
hash: b3ca65b98e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Дори да си IT специалист, задължително ще трябва да доказваш ниво на владеене на езика, най-вероятно поне C1. А това си е високо ниво. В Германия без да знаеш немски няма да стане. То във всички бели държави си държат на съответния език, а не на наложилия се в България английски. Без значение в каква сфера смяташ да работиш. Говоря за професии, изискващи висок образователен ценз, не за другите.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 3b19cff161
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   в Германия без немски - ЗАБРАВИ за каквато и да е свястна работа и въобще като цяло за нормален живот. Въпреки, че в големите градове хората говорят английски като цяло, за работа НЕМСКИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!! - от личен опит :(

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 740427bd12
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Кaтегорично- ДA!!!
90% гермaнци говорят aнглийски.
Рaзрови се из нетa зa обяви зa рaботa тaм и сaм ще видиш.
Но търси обяви нa немски, преведи си сaмо- търся рaботa кaто...
Или влез във eures.
Aз рaботих 2 сезонa с aнглийски, испaнски и руски и нито думичкa зa тогaвa немски.
Е, сегa вече рaботя и с немски, но в много по- топлa държaвa.
Ще го учиш нa място, но кaквото и дa ти кaжaт тук, провери си сaм в нетa.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 44a036454b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз работя в Германия в интернационална фирма и мога да ти кажа от собствен опит как стоят нещата. Имаме двама ИТ админа, които говорят и английски и немски. Впрочем те и двамата са немци. Преди това имахме един, които беше с майчин език английски но говореше и немски много добре. По принцип мисля, че като ИТ администратор имаш добри шансове да си намериш работа и само с англииски, но в Германя немския е голямо предимство. Почни да го учиш, дори и да не го владееш перфектно, това че го учиш ще ти донесе само плюсове. Примерно, ако те вземат на работа, ще те представят като "Господин този и този, който говори англиийски, български и руски и в момента учи немски. " (Знаеш ли руски на учлилищно ниво можеш да го казваш). Друго е. А не да те представят едва ли не като "Един от Българя дето знае само английски. " Звучи гадно, като "Абе една пръчка от България дето поназнайва английски и тва е дошла тука да ни взема хубавите работни места. " Според мен за да имаш нова кола и хубав апаратмент може и да не учиш немски- стига да си намериш нормално платена работа по специалността. Но ако искаш да се интегрираш и да бъдеш щастлив в Германия, трябва да научиш немски. Иначе ще се чувстваш изолиран и ще си седиш самотен и неразбран в хубаво обзаведения си апартамент. О още нещо: За да те вземат на работа тук трябва да си по-добър от тукашните.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 8ea5a00df2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Здравей. Позволявам си да пиша в темата ти, понеже по косвен начин съм свързан с Германия-работа за Германска фирма от 10 години. Говоря немски по-зле в момента отколкото като започнах, понеже не живея в Германия и ходя до офиса чат пат а бизнеса на фирмата е международен и кореспонденцията е на Английски основно. Така. Добре си го решил, но просто забрави да поработи, да спестиш пари за апартамент и нова кола и да се прибереш в България. Някога може и да е ставало това, но в момента с 2000-3000 евро заплата според района и късмета, от която 40% данъци, квартира, храна, дрехимкола... Я сметни колко ще ти остават за спестяване и колко години ще ти отнеме да спестиш за партамент в голям град в България. Щото ако си мизерник и само гледаш да спестяваш няма много добре да се впишеш в колектива. А трябва все пак хората с които работиш да те харесват, да излизаш с тях, да имате общи теми за разговор. А цените в България вече не са много по-ниски от тези в Германия. Просто ти пиша за да нямаш илюзии и да идеш с голямата кошница а да останеш разочарован. Ако искаш добре платена работа и добър жизнен стандарт погледни към Дубай. Но пак ти казвам-забрави я тази гастербайтерска схема защто света вече е едно глобално село и след година-две изобщо няма да ти се прибира в България за по-дълго от месец-два лятото.
М36

 
  ...


...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: f34ac72472
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Да караш нова кола и да имаш добре обзаведено жилище в Германия като IT специалист? Хмм, ми то аз съм IT специалист в Германия и хем съм учил тук и знам немски език и имам много добра диплома. Само дето нямам никаква кола и живея в боксониера, за която хич не ми пука как е обзаведена, защото през цялото време съм на работа, пък и не мога да правя конструктивни промени без да питам хазяйката.
Пич, тук за данъци и осигуровки отива половината от заплатата, навсякъде те дебнат адвокатски кантори с цел да изискат от тебе плащане за каквото им хрумне, а отделно ако ти затрябва нещо всичко е много скъпо. Не че не спестявам пари, но това е защото не харча за нищо освен най-необходимото. За една година съм спестил само 10 хил. евро и ми се вижда много тъпо да ги пръсна за кола и мебели. Смятай, че само едно кухненско обзавеждане ще ти излезе поне 5 бона, ако всичко е ново. За колите да не говорим. Ще си караш същата трошка както и в БГ, иначе ще бачкаш 2-3 години само за кола.
Ако това те устройва идвай. Аз събирам пари за жилище в БГ и мисля след няколко години да се връщам обратно, щото тука жилище и след 100 години няма как да си купя.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 1951a9b9c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Може и да успееш. Разрови се малко из нета и може да отриеш полезна информация, но според мен би трябвало да има такива фирми (американски примерно) където се изисква добър английски :) .

Но съм повече от убеден (живея в Германия), че в повечето немски фирми ще ти се налага да знаеш немски :( . По добре се свържи чрез Интернет, с някоя фирма и ги попитай!

Успех, всичко най - най и дано след година - две караш някой друг нов Мерцедес :D

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 1092dc588c
гласове:
1 2 3 4 5
  (34 гласа)

8.   Има работа с английски в Люксембург. По-скъпо е, но и по-добре плащат и ще можеш да спестяваш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker