Запитване: имам ли шанс в чужбина?- - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Запитване: имам ли шанс в чужбина?-
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 1984 пъти
Здравейте, хора!

То е ясно, че когато заговорим за чужбина винаги има два мнения. Бягай, че държавата пропада и пара нема за нормален живот. И че в чужбина не е толкова светло, че по-хубаво си е тука, макар и с малко пари, там е студено в преносен смисъл, хората са еди какви, само работа работа и т.н. и т.н. и че извън бг може да намериш пари, но истинско щастие надали?!

Аз искам да ви питам дали най-страшният случай има шанс за "чужбина" и дали мечтите ми са реализирани...

Момче на 18, без богато семейство зад гърба си, без професия и квалификация, без алтернатива за следване, без познати в чужбина, даже не съм синеок и рус.

Не знам дали ще е за винаги, всъщност не ми се мисли за цял живот. Но просто да замина някъде, да видя свят, да поработя, да събера пари, да поддържам нашите в БГ, да живея един нормален живот извън Милата ми Родина 3-4 г., да обиколя, пък след това да си се върна..

Та без познати, само с английски, без много информация ит.н. имам ли някакъв реален шанс?

Предварително благодаря на всички :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: 6f267808ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Естествено, че имaш шaнс!
Рaботaтa ще е нискоквaлифицирaнa, но в Бг също.
Зaплaтaтa обaче ще е много по- високa. Без знaчение кaкво ще ти кaжaт други, aз живея " нaвън" много години и съм кaтегоричнa, че можеш!!!
Aнглийския ти стигa aко си в aнглоговорящa стрaнa, aко не зaдължително трябвa дa учиш местният език.
Би могъл дa рaботиш в строителство- помощник, в Гермaния примерно имa зa момчетa кaмериери в хотел- roomboy, проучи си.
Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: aa5fde0991
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А защо не заминеш студент? Преди да кажеш не, помисли че има страни в които такси няма (Шотландия, Швеция и т. н. ) Хвани професия, недей да ставаш лакей.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 2b4ca08d2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   защо не. щом имаш такава реална преценка за себе си изнаеш какво искаш - пробвай. път назад винаги има. разбира се, на първо време ще ти трябват приготвени пари, за да оцелееш докато си намериш работа. има едно правило: колкото мислиш да си приготвиш - удвои ги и тогав атръгвай. успех ти желая, дано ти с еполучи.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: ca3fa1e9bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абе как да ти кажа, и аз дойдох за две три години. Сега цели 11 съм в чужбина. Не е лесно да успееш, но с желание и упоритост винаги идва и успеха. Опитай като си решил да не те е яд след това. Успех ти желая.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 1c24a90127
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Знаеш ли колко народ са отишли без нищо и са направели добър за себе си живот?
"Момче на 18, без богато семейство зад гърба си, без професия и квалификация... "- както 99 процента от другите 18 годишни момчета. Личния ми съвет е да събереш колкото се може информация. Ползвай Facebook. Във всяка страна има поне една българска група и там ще получиш нужните ти данни.
Съветвам те да пробваш да учиш, но не "ей така"както е модата напоследък в България. Постави си цели - реши каква професия искаш да упражняваш или бизнес да създадеш, след това да видиш какво се изисква да учиш. Можеш да направиш всичко това, докъто работиш.

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 8940f1eb68
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ти си човек реалист, само недей да вярваш на някакви генерални заключения, които са се наложили сред обществото и са нещо като чешане на езици. Същото е като да кажеш, че блондинките са тъпи. Разбери, че няма една конкрента истина, и всяка житейска ситуация е различна. А това че хората били студени, просто не е за коментиране, в смисъл, това си е точно чешане на езици, както написах по-горе. Смешно и ограничено е да се правят такива изказвания, защото не са базирани нито на дадена статистика, нито на нищо! Имай си едно наум за хора, които често дават безпочвени изказвания за нещо. Не е ли малко нелепо да се казва, че българите сме топли, а чужденците кво са? Нали пак са хора, имат очи, уши, нос, ядат, спят, създават семейства, грижат се и то някои от тях доста добре са си устроили държавите, следователно не са роботи, а са си нормални човеци, също като нас.
Иначе е важно да осъзнаеш, че можеш да правиш всичко на тоя свят, каквото си поискаш. Границите само ние самите си ги поставяме, и може би някои хора никога не осъзнават това! Всеки избор е твой, дори това да правиш нищо е избор! Това че си беден е пречка, да, но все пак оковите само ти си ги слагаш, иначе всичко можеш да направиш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 дни
hash: a450fc3711
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Интересно.

 
  ...
преди: 10 години, 3 дни
hash: 0f41a3b43b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не разбирам, защо нямаш алтернатива за следване?

Има смисъл ако на тази възраст отидеш да учиш някъде в чужбина, като постепенно придобиеш квалификация, започнеш работа, градиш кариера и т. н. Дори и да се върнеш по някое време, ще си събрал много полезен опит. За целта е необходимо да си упорит, да имаш желание и нагласа да учиш много. Никакво значение няма дали си рус или не.

Другият вариант - просто да си дигнеш багажа и отидеш за да се хванеш на супер-ниско квалифицирана работа е безсмислен според мен. Само ще си пропилееш най-активните години, нито ще спестиш пари, нищо ще придобиеш квалификация. Много трудно ще успееш в чужбина започвайки като чужденец без образование.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker