Германия или Англия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Германия или Англия
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 11347 пъти
Здравейте, за момче на 23 години със добър говорим и писмен английски език, обаче без никакъв немски може ли да се приюти в Германия и да си намери приятели и работа, мога ли с английски да се оправя там като в последствие уча на място немски, или по-добре да ходя в Англия колкото и да не ми харесва там? Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: 42a223c0d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм "за" Англия. Защо не ти харесва там? Всичко е по-хубаво, по-приятно, много приятели ще си намериш, дори и англичани, там ще ти плащат хубава заплата, ако имаш висше образование. В Германия е по-трудно за българите. Аз живея в Англия от вече 7 години и съм страшно доволен. Работя си по специалността, имам приятели, с които споделям, дори и родителите си ги взех със себе си. :) По-добре избери Англия.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: f3a76557be
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз бих заминал за Англия, ако дъждовния климат там не ти е проблем, и обратното движение (не знам дали си шофьор)

И Германия си има своите предимства, но там живота е много по-скучен

избора си е твой отиди там където те влече повече и смяташ че ще се чувстваш по-добре и по-щастлива езика не е чак такава пречка с английски пак ще се оправиш

Късмет и на добър час. :)

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: ff779a32b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Щом говориш английски, бягай в Англия. В Германия без език си за никъде.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 79476b3fb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   В Гермaния с aнглийски можеш, но тaм нямa живот. В смисъл, хорaтa сa по- студени, зaтворени, пък и никaк не хaресвaт бългaри и румънци. Предубени сa и рядко някой ще пожелaе дa те опознaе, преди дa съди. Не че, ти пък кaто ги поопaзнaеш ще ти хaресaт.
Aбе гaдове сa си.
Бях тaм, не ми хaресa изибщо и дойдох в Испaния и не си я зaменям вече нaд 10 год. ;)
Но, виж горните коментaри, препоръчвaт Aнглия.
Билa съм тaм сaмо нa ексукрзия, но нямaше кaк дa не зaбележa, че хорaтa сa много по- усмихнaти и положителни от в Гермaния.
Където и дa отидеш, успех!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: af4d25efb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   По добре Англия, че Германия е голяма скука(все едно спят вечен зимен сън).

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: d2b5ee300d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Естествено, че Германия. Езика не е проблем там всеки втори говори английски. Германския ще го научиш впоследствие. Германия е много по-добра държава от Англия бъди сигурен, технологиите и всички новости в електротехниката които не са ментета са от там. Германците са много трудолюбив народ, но трудно се доверяват на чужденци затова малко по-трудно ще си намериш приятели, но и това ще стане. Освен това нацията им е разнообразна, милиони турци, американци, гърци работят там, възможността да се интегрираш е много по-голяма. Заплащането е високо стига да се ориентираш в правилната посока.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: cffa7d2a3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Аз съм "за" Германия! Зная перфектно немски, на много високо ниво английски и говоря испански и френски. Първо да ти кажа за езикът – ако не знаеш немски, няма да можеш да `оцелееш` в Германия. По-добре научи немски тук, в България. Той е по-труден от английския и е доста лаещ, но е полезен и готин (лично мое мнение :D). Германия е една много хубава страна, най–развитата в Европа. Ако знаеш езика и имаш професия, животът ти е уреден. :) (: Немците са възпитани, точни, толерантни – Хитлер ги е дисциплинирал. В Англия не ми харесва толкова.. Англичаните имат голямо самочувствие, изродени са (да се ожениш за братовчед си, :X) и не ни харесват, климатичните условия са ужасни. Затова аз ти предлагам да се стегнеш, да научиш немския и газ към Германия! Успех! :)

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: d797ddab9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Гермaния.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 39a66cd424
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   8

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 70e3c30c13
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   В германия с английски - трудно. Аз съм пред абсолютно същия избор в момента. Искам в Германия защото съм бил няколко пъти там и държавата ми харесва, но не знам немски. Само английски и руски. В Англия не ми се ходи защото знам що за прасета са. Мислил ли си за скандинавските страни? Аз мисля за Норвегия защото там повечето хора говорят английски. Имам приятели, които се устроиха там само с английски и с годините научиха норвежкия. Жена ми също е навита за Норвегия. Там заплатата за един имигрант като нас е 26 евро на час, а след 6 години работя имаш право на норвежка пенсия на старини!

 
  ...

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 822a2ca4ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм завършила висшето си образование в Германия и съм живяла в три други европейски страни и мога да ти гарантирам, че в НЕМСКОТО езиково пространство БЕЗ ЕЗИК НЕМСКИ ЕЗИК НЕ СТАВА, освен ако не си на много високо управленческо ниво или в бранш/фирма, в която се говори английски (например в научните среди (химия, физика), в IT фирмите, в американски компании).
Не ти препоръчвам дори Скандинавските държави и тези от Северна Европа, защото там ще се оправяш нормално на английски, но пълната интеграция си иска език. И все пак поне имаш някакво време, ако някой те вземе на работа де без език, докато в Германия без немски не може хляб да си купиш и не е вярно, че знаели английски език - 80% от немците завършват на 16 г. и почват да работят (дуална образователна система). Тези хора са практици, много са добри в това, което работят - сглобяват коли, уреди, готвят, строят, продавачи са и така нататък, но нито знаят езици, нито имат елементарни познания за света. Не са националисти, ПРОСТО НЕ ЗНАЯТ АНГЛИЙСКИ.
Общо взето в България с английски по-добре ще се оправиш в НАП, отколкото в Германия дори в местния магазин!!!
Без немски си загубен!

Едно мога да кажа на всички Емигранти като Имигрант вече от 3 г. в красив наш град - който е успял у нас, той ще успее и в чужбина. Който у нас не е постигнал нищо, много малко вероятно е да постигне нещо и в чужбина. Опитайте си късмета, но не очаквайте прекалено много. Никое общество или държава няма да ви оправи проблемите, живота, характера, да ви направи по-добри, по-умни, работливи и успели - това всичко зависи от вас!!!
На добър път каквото и да решиш. Изборите в живота човек ВИНАГИ трябва да прави сам!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 3838bfad1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   АНГЛИЯ!
Влез в този сайт www.3mart.co.uk

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: b4c8404e30
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Кaкво реши?

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: e41c1e1d6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Живях и в двете държави. Лично аз, много повече предпочитам Германия. Живота там е по добър и най важното, няма го това лицемерие при немците. Съветът ми е да положиш усилия и да научиш езика.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: f863ab3d1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Автора: Благодаря за мненията, след дълго мислене вече почнах да уча немския език и определено избирам Германия! Надявам се да го науча за 2-3 години да мога да общувам нормално с хората. Според мен никога не е късно да се научи нов език като се има желанието и волята.

За Англия като цяло не ми харесват следните неща:
1. Обратно движение(десен волан) - шофьор съм и това изобщо не ми харесва. Като видя интересна кола с десен волан ми става едно кофти.
2. Много сиво и еднакво нявсякъде (тухлени къщички) еднакви улици, по-скоро там не намирам живот (както някой беше споменал за Германия).
3. Много пренаселено за такава малка територия (индийци, цигани и разни други дето даже и в Бг ги няма)
4. По-голяма престъпност

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 16b31e6a5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Номер 5, с коментара си описа Англия само дето и смени името с Германия. Англия е държавата, където хората са студени, неприятни и ненавиждат чужденци, за Германия не знам. Но ти ще направиш правилното решение, авторе. Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: d269dbf14b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Номер 5 - в Англия е много скучно и хората те съдят без да те познават, а и не желаят да те опознаят. Странят на групички от теб. В Англия съм била толкова жертва на дискриминация и студено отношение, само защото съм българка. Всички ме харесваха до момента, в който им кажех откъде съм - споменех ли ''от България'' и чувствам как им ставаше лошо, ужасяваха се, и бягаха от мен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker