България или чужбина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

България или чужбина
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 2684 пъти
Не разбирам, защо всички български емигранти, след като са толкова щастливи и им е толкова добре в ужбина, непрекъсато висят в български форуми. Ако те, наистина бяха толкова щастиви там, нямаше и да им минава и през ума, да влизат в български сайтове и да ни навират в очите, колко са успели и какъв страхотен живот живеят там. Мисля, а и от хора които се върнаха обратно съм го чувал, че истината за много от тях, е съвсем различна.
Тука се бяха качили на една патка и като отидоха там, ги курдисаха на още по голяма.
Казват, че в България трудно се прави бизнес, което не е вярно. Ако знаеш какво правиш, не е по трудно от където и да е другаде. Трудности има навсякъде, но точно от това, как се справяш с тях отличава мъжете от момчетата. Ако ги иаш знанията и сивото вещесто в гавата, винаги има наичн - НИЩО НЕВЪЗМОЖНО НЯМА В ТОЗИ ЖИВОТ. Истината е, че който не може да се оправя сам в живота, винаги обвинява другите за проблемите си и където и да отиде, ще е все същата. Може би, един ден ще проумеят, че ако си бяха стояли на задника тука и си бяха напоили тревата, сега и тяхната щеше да е поне толкова зелена колкото и на друите, на които толкова се възхищават.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: ba534989ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо, фактът че човек е в чужбина, не го прави по-малко българин. Аз имам деца от чужденка, , и те говорят както български така и езика на майка си. Второ- хората които искат да успеят без връзки, подкупи и измами, бягат в чужбина. Аз преди 6 години дойдох в Белгия да уча и не съжалявам. Не защото не исках да си седя на задника, а защото в БГ щях да се проваля. Виждах моите съученици в БГ как постоянно бяха по чалготеки и т. н. Докато аз учех и работех, за да се издържам. Трето : Връщат се неуспелите! Грубо го казвам, но е факт. Хората които познавам и са се върнали в БГ за постоянно, обикновено са се провалили зверски. Четвърто: Бизнес в БГ няма. Всичко се рекетира... Банките ограбват малките бизнеси и т. н. И накрая: Супер много правописни грешки имаш, за такъв голям проповедник...

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 71e247df7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Точно така! Неудачникът навсякъде си е неудачник и все другите хора, обстоятелствата, държавата, правителството, Господ... са му виновни за неудачничеството.
Малцина са хората, които са успели да постигнат нещо в живота си, и България просто в един момент им е отесняла за мащабите и/или таланта им.
Типичен пример е тази тема:
http://spodeli.net/16/story-69672.html
там номер 89 много хубаво е поставил на мястото му "прогледналия" номер 79, макар че е объркал номерацията (70) в началото на поста си. Според мен, номер 89 по-горе е споменал Ботев не за да хвърля стръв на 79, а да му покаже, че България е имала своите най-големи възходи след като в нея за се раждали хора с мисленето на Ботев, и е имало своите най-тежки падения, след като в нея са се раждали хора с мисленето на 79.
На калпавите ракети и космосът им е крив! Повечето емигранти навън "успяват" най-вече с това, че социалните помощи са им гарантирани.
Да, в България повечето неща са по-трудни, по-ниско подсигурени, по-рисковани и т.н., но това възпитава и много положителни качества - калява волята, психиката, развиваш гъвкавост, борбеност, адаптивност, мислене, познаване на хора, принципи, и ситуации, които никога не би ти хрумнало да опознаеш в едно по-уредено общество.
Въобще, съзнателният, съзидателният, творческият човек успява да открие предимствата и да извлече полза, не задължително материална, и в най-неизгодната ситуация. Успява да превърне дефектът в ефект.
Отново ще напиша, че който има желание и потенциал да направи нещо си намира начин да го направи, а който няма - си намира съответно оправдание.
Избягвайте хора които мрънкат, оплакват се, или като им споделиш някоя своя по-дръзка идея веднага започват да ти обясняват как и защо това няма да стане, и нямало да стане най-вече в България!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 7d2350fb73
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Не разбирам какъв е смисълът постоянно да се обсъжда това. Това личен избор, конто всеки взима за себе си, правейки някакъв компромис. Защо трябва да се оплюват едните или другите?

Всичко е строго индивудуално - професия, манталитет, близки, стечениие на обстоятелства, други хора.

Смешно е да сравняваш стандарта на Запад с Бг. И не виждам защо трябва да искаш да ти е трудно. Естествено има си минуси и плюсове, но всеки си има предпочитания. Никой няма право да критикува някого за личния му избор, както правиш ти, мислейки, че някой ще ти окачи тиквен медал за псевдопатриотизма ти. Това си си е твой избор и не виждам защо трбва да парадираш с него и да критикуваш тези с различен избор типично по български.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 6652beed06
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разсъждаваш доста елементарно и тесногръдо. Всичко е до човека. Вземи за пример Котоошу. С неговите умения, знания, работа и професия ще е, меко казано, тъпо да се върне в България и да преподава сумо на 2 мутри тип "Пешо Килъра" (Петър Стоянов Сумиста) за 300, макс. 400 лв, нали? Той в Япония има съвсем други възможности за развитие, които са на светлинни години от тукашните.

Този въпрос е безсмислено да се дискутира. Все едно един да казва на друг какъв цвят кола да си купи и да го убедждава, че черните са по-хубави от сивите. Живеем в едно глобално село и всеки си решава за себе си къде се чувства по-добре, къде има по-добри възможности да се реализира, да живее по-щастливо и т. н.

Тези отговори са различни за всеки, ако имаше едно универсално хубаво място за всички, то всички щяхме да се набутаме в него и да се тъпчем като риби в консерви там, а нявсякъде по света да е празно и да няма пукнат човек.

Бъдете малко толерантни към свободата и правото на избор. Най-мразя емигрантите да критикуват остналите в тук, както и обратното. Или пък емигрантите да демонстрират колко са "успели", "щастливи" и колко са "зле" останалите в България. Както и останлите в България да демонстрират колко "големи родолюбци" и "мъже" са, след като са останали тук да се мъчат като грешни дяволи и да "градят" държавата (нищо че един протест като хората не можаха да направят) и колко "големи родоотсъпници" са емигрантите. Също ми е смешно, когато останалите тук едва ли не очакват някой да им окачи тиквен медал за личния им избор и говорят с назидателен тон за емигрантите, все едно са направили престъпление. Кому е нужно това и на кого какво доказвате?

До утре мога да ти изброявам аргументи и в двете посоки, но мисля, че не е необходимо, защото всеки си знае себе си и нито аз, нито ти нямаме право да критикуваме нечий избор.

НЕ критикувам никого за личния му избор, мога да критикувам единствено за ненужна демонстративност и критичност към нечий чужд избор. Ти точно това правиш в поста си - критикуваш чуждите ЛИЧНИ избори.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 557801ea0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не е вярно това, че българите в чужбина седят в български форуми. Авторът си е измислил това, за да има с какво да затвърди глупостта, че в българия е по-добре отколкото чужбина. Познавам много хора, които заминаха за чужбина и повече не се върнаха. Авторът сигурно е от софия - там заплатите са високи, окей, НО само в софия са високи. А в останала част в българия, а? Авторе, ела в провинцията да видиш как се живее с 300 лева на месец. Токът е най-малко 100 лева през зимата, водата е 50 лв, не забравяй и интернет, телефони. Ела в провинцията и после друга песен ще пееш за това, дали в българия е хубаво или не. Дори в Румъния хората живеят много по-добре. Ето пример: в Румъния една мед. сестра започва със стартова заплата 1200 евро! Това са 2400 ЛЕВА, а една мед. сестра тук получава 600 лева само! Това са 1800 лв по-малко. Всеки има право да се махне от българия, всеки иска по-хубав живот. Казват, че здравето е най-важно. Да, обаче като нямаш пари, с които да платиш елементарни неща? Родителите ми нямат пари, и само затова се карат. Човек без пари е егоист, мисли само за себе си. Ние българите нямаме пари, следователно сме егоисти. Затова всеки поотделно заминава за чужбина и се спасява поединично. Затова българия ще става все по-зле. Затова сме виновни ние, че си избрахме такива оправници....

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 0b542e7afc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторе много, ама много рядко има хора, които отиват зад граница с идеята да правят собствен бизнес. В чужбина са добре черноработниците, имат редовна работа и им се заплаща толкова, че да могат да си позволят да вечерят всяка вечер пържола със салатка, да си купят нова дрешка и обувки на децата, което в БГ няма как да стане. Обаче ти питаш тези хора, защо висят по форуми, еми защото чужбината ги лишава от други неща, които ги има в бг. Лишава ги от ракиената компания в селската/махленската кръчма, лишава ги от слушатели, които да им завиждат на постигнатото и т. н. В чужбината работното време е реномирано, а свободното време не е като в България и това е проблем за тях. Какво да прави след работно време, човек заминал за чужбина да работи, като чистач, помощник кухня или нещо такова? Във България същия е работил по 15 часа дневно за 300лв и е нямал време за форуми, ако въобще е имал свободно време е бил зает с проблеми как да пазари така че да оцелее със средствата от заплатата, там обаче работи 8 часа и после, какво, остава му свободно време, което той не знае какво да прави, няма ги приятелските компании на ракийка и салатка, парите са достатъчни за нормален семеен живот. Ето тук идва ползата от форуми.
Аз все още живея в България, но обмислям заминаване. По добре помощник кухня там на 2 000-2500 евро от колкото продавач тук на 450лв. Признавам не ми достига сивото вещество в главата да правя собствен бизнес, но мисля че и аз заслужавам достатъчно заплата за нормален живот.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 4d9773acf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Още една тема, в която най-вероятно хората ще започнат да се обиждат и да се критикуват един друг.
На мен лично ми е неприятно как някои българи, живеещи в чужбина, говорят за българите, останали в България, като за "загубеняци". Също обаче ми е неприятно когато българите в България наричат заминалите "предатели", защото са искали да променят/подобрят живота си по някакъв начин. Защо просто не можем да приемем избора на другия? Който иска да е в България - добре, който иска да опита в чужбина - също е ок, какъв е проблемът? А причините един българин да замине за чужбина са най-различни и не се изчерпват с икономически. Мисля, че преди да плюем, трябва да познаваме по-добре другия, всеки си има някаква история зад гърба, която невинаги е весела.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 65e993d06c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   До №5
Причината за това, че заплатите в България са толкова малки, е че всичко това се манипулира от вън, от някои от новите ни "приятели". Целта им е да накарат българите да напуснат България.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 7d2350fb73
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9, и каква им е изгодата да ходим при тях? Даже напротив те не ни искат. Аман от конспирации. Толкова ли не можеш да разбереш, че всеки човек си пробва късмета и иска най-доброто като работа, доходи и живот като цяло? Защо за всичко трябва да са "виновни" я евреи, я масони, я соросоиди, я извънземни и не знам още какви? Много филми гледате някои.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 938b7d6ae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   В чужбина е много ПО-ТРУДНО за чужденец, особено пък от страна като България да започне бизнес, а да не говорим пък да го поддържа. В 9 от 10 случая този "бизнес" е алеле майко - някакво магазинче, заведение, ресторантче, работилничка за поправяне на коли, или нещо друго съвсем обикновено. Пак в 9 от 10 случая, собствениците на този "бизнес" обикновено са започнали като бачкатори в същия сектор, работили са, и са спестявали като луди, в резултат на което след 10-ина години са успели да отворят нещо свое. Тук вече започват и трудностите - скъсван си от проверки, рушвет и да даваш никой не ти го взема, така че ако имаш нещо неизправно ще бъдеш солено глобен, понеже си чужденец клиенти може да си набавиш само с подбиване на цените, и накрая какво се оказва? Ами, оказва се, че особено в тази криза като теглиш чертата работиш пак за има-няма 2 000 евро, с разликата че се скъсваш от бачкане, нерви, притеснения и т. н., ама сам си си шеф. Само че твоят работник може да взема 1 000 евро, но хич не му пука, защото ако фалираш той работа пак ще си намери, ама теглените кредити си ги погасяваш ти...
Също така изобщо не мисля, че се връщат неуспелите - нищо подобно, далеч не всички българи, заминали по един или друг повод в чужбина имат дори минимална амбиция да остават там. Даже по-скоро съм склонен да се съглася с тезата, че неуспелите в България заминават за чужбина, но все пак и двете тези ги намирам за много пресилени, и не бих си позволил да заемам категорична позиция.
Аз самият съм емигрант, изобщо не съм неуспял, дори бих казал че съм си доста добре, но в края на годината твърдо се връщам в България, ако не стане нещо непредвидено вече за постоянно. Познавам и доста други българи, които по една или друга причина се върнаха. Познавам и такива, които не щат и да чуят за България - хора всякакви, дето се вика.
И накрая - аз напълно разбирам българите, които като мен са в чужбина, но разглеждат български сайтове и форуми. Това което не разбирам, е откъде тая злоба на емигрантите към България, и българите останали в Родината? И най-странното е, че много, ама много често точно тези най-разпалени критикари, след като излеят злобата си в интернет моментално отиват в българските магазини, за да си купят български стоки, след това в тях си пускат българската телевизия, докато пият донесена от България ракия с шопска салата за мезе, ходят в българските ресторанти и дискотеки, и като цяло само плюят по България, а начинът им на живот е едно към едно с този на бай Ганьо Балкански...

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 557801ea0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От 5 до 9 - цитат от теб: "Причината за това, че заплатите в България са толкова малки, е че всичко това се манипулира от вън" - това не е вярно. Заплатите в българия са ниски, защото държавата е бедна. Всеки има право да има по-добър живот. :))))

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 1ae3d3f5ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Разбира се, че в чужбина! Ако останеш в България рискуваш всички роднини, приятели и познати да ти видят резила, а в чужбина това може да стане много по-трудно - снимаш се до мерджана на някой местен и веднага ставаш Номер 1 във Фейса! Мнозина заминаха с големите кошници, а някои от тях не са се връщали с години, защото нямат с какво. Един успя чрез посредник да продаде нивите на дядо си, та можа да се прибере и да се устрои горе долу.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 557801ea0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   От 5
Браво, номер 13! Съгласен съм напълно с теб! България може да ти дава образование и да те е отгледала до 18-годишна възраст, но после какво ти дава? Работа дава ли ти? - НЕ! Затова повечето млади са безработни, защото им искат стаж, но те няма как да имат, като не са работили. Вземат по-възрастни на работа, защото те имат опит. И като няма работа за младите, дори и тези с висше, те отиват в чужбина. А ако някой случайно успее да си намери работа, то тя е за 300-350 лв. Осигуряват те на мининална заплата и ти дават после едни 50-100 лева на ръка, които в крайна сметка не стигат да си платиш тока и др. сметки. И като те осигуряват на минимална, после каква пенсия вземаш? Никаква! Баба ми(лека й пръст) имаше пенсия 270 лв., и непрекъснато идваше в нас, за да си вземе нещо за ядене. Тя наистина гладуваше, защото парите й свършваха още на 2-рия ден!!!! Това ли искате вие младите, които мислите да останете в българия? Вместо да имате едни достойни старини, ще мизерствате - особено тези в провинцията.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: e450ca9dad
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Н 11 не знaм кaк е в другите " чужбини ", но в тaзи, в която съм aз, проверките сa нормaлни, нaпълно зaконови зa рaзликa от Бг. Рушвет никогa не съм плaтилa - зa рaзликa от Бг ( aко опитaм подобно нещо, ще ме съдят по бързaтa процедурa).
Относно документaциятa - плaщaм си нa фирмa ( 200 евро) и нямaм грижи зa нищо. Всякaкви рaзрешителни, счетоводство, договори, дори зaплaтите нa персонaлa изчислявaт и превеждaт.
И не съм 1 от 10. Познaвaм много бългaри, които си дойдохa с пaрите и си нaпрaвихa, кой кaквото му е било нa сърце.
A пък зa другите - " бaчкaторите" кaкто ги нaрече, от мен евaлa! Дошъл/ отишъл, рaботил, спестявaл, лишaвaл се и си нaпрaвил/ постигнaл цел. Aко целтa е билa дa се изкaрвa зa издръжкaтa нa едно семейство, но спокойно, без шефове нa глaвaтa, знaчи сa го постигнaли. Не е вaжно кой, колко е успял, по- вaжното е кой е успял с товa, което е искaл. И някои искaт точно товa - мaлко мaгaзинче, сервиз, бaрче/ ресторaнтче... и сa си щaстливи. Ето, товa е вaжното!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 938b7d6ae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   От номер 11 за номер 15 - аз не съм казал, че проверките не са нормални, а просто че са твърде стриктни, и за разлика от България рушвета не минава. С други думи - ако не си изряден за нещо в България срещу сравнително скромна сума минаваш метър, докато в чужбина няма такъв вариант. Точно за дребния бизнес е много трудно да е напълно изряден по всички стандарти и критерии, проблемите на едрия бизнес са съвсем други, и са свързани най-вече с укриване на данъци, което разбира се го има по цял свят, а не само в България.
Интересно под "много" българи, които били дошли с парите си в чужбина и направили нещо колко точно имаш предвид? Може би 7-8, или по-малко? Някак си ми се вижда странно да имаш пари (изкарани в България, очевидно), и изведнъж да ти хрумне да отидеш да правиш бизнес в страна, в която преди това си ходил едва ли не само на екскурзия, и то по твоите думи явно говорим за среден и/или едър бизнес - съжалявам, трудно ми е да го повярвам. По-точно, напълно ти вярвам, че има и такива примери, но определено не са "много", а са по-скоро единични случаи.
Живея в Испания, тук има над 200 хиляди българи, занимаващите се с по-едър бизнес от магазинче, заведение, ресторантче, работилничка, или нещо подобно са 1 на 1000. За съжаление обаче те имат по-едър бизнес, не защото са много кадърни, и са успели заради мозъка си, а защото чрез този бизнес си перат парите от наркотици, проституция, хазарт, кражби на коли и т. н. За още по-голямо съжаление, познавам няколко такива българи, но за мое щастие ги познавам само бегло и по физиономия, че с такива хора изобщо нямам желание да си имам работа.
Не искам за кажа, че всеки, който има едър бизнес в Испания е измамник - нищо подобно! Но както навсякъде по-света, в едрия бизнес има много мизерия и корупция, в това отношение разлика между България и страна Х няма. Разликата е точно в малкия и среден бизнес, където в България е далеч по-лесно да го отвориш и развиеш, особено сега по време на кризата, отколкото в чужбина.
Тук познавам няколко мъже и жени, които имат дребен или среден бизнес - откакто сви кризата като си сметнат приходите и разходите работят за под 2000 евро на месец, а изхабените нерви са им в пъти повече от на един работник, работещ за 1000. Да не говорим пък, че работникът бачка 8 часа на ден и си отива в тях, а шефа му трябва да бачка 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата и т. н.
Най-зле са тези, които имат бизнес със заведения, ресторанти, дискотеки, хотели, строителство и въобще хората, които се занимават с типичния емигрантски бизнес. С очите си съм виждал как строител, изкарващ преди 8 години по 6000 евро на месец сега работи повече от преди, и изкарва 1500. С очите си съм виждал как едно заведение, което изкарваше на най-големите фиести по 6-7000 евро на вечер, сега на същите фиести едва достига до 1000. Да не говорим пък за колко българи знам, които имаха дребен бизнес и бяха безмилостно пометени от кризата.
Градските легенди как в чужбина се успявало, пък видиш ли в България всеки ти пречел не отговарят на истината, или поне не напълно. Ако говорим за Америка там съм склонен да се съглася, че ако си кадърен и способен само небето може да ти е граница, но пък се разпиляваш от работа. Имам успели, да не кажа и преуспели роднини там, наскоро ми бяха на гости и определено знам за какво става въпрос.
Но в заключение ще се съглася с теб - важното е човек да е щастлив - факт! Пък вече дали в България, или в чужбина - въпрос на личен избор. ;)

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 52eafe6c71
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Много ми е странно как така слагате целия свят под един знаменател - "чужбина". Колкото страни и хора, толкова и истории с различно ниво на успех.
Разбира се, че на българите в чужбина ни липсва България и четем как са и как живеят хората там.
А това какъв е живота на Българите - има всякакви истории от нелегални наркомани до успешни собственици на бизнес, както казах - колкото хора, толкова и истории.
При мен лично ситуацията не се промени много след като излязох от България. Имах си работа в международна компания, предложиха ми преместване, аз приех. Позволявам си същите неща със заплата тук, както и, когато бях в Бг., но трупам международен опит и ако реша да се върна, ще имам още по-голям шанс за приличен живот. Млада съм, реших да опитам от любопитство и не съжалявам, вкъщи съм за по-малко време в самолет, отколкото варненците с кола от София. С тези лоу кост полети, мога да си идвам всеки месец, че и по-често, ако го планирам от по-рано. Има неща, които ми харесват повече тук и други, които са по-добре в България, но много зависи какво търсиш и какво разбираш под качество на живот - храна, заведения, коли, култура, семейство?
Като цяло съм съгласна, че за хората които имат образование и шансове в България, и навън е много по-лесно. За хората без големи преспективи в Бг. и навън не е много по-различно, особено ако не знаят език.
Успех на всички!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 65e993d06c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Но. 15
Така както го описваш, да имаш бизнеси в западно европейска държава, е все едно като разходка в парка. Казваш, че всеки българин отишъл там с пари в джоба си, е направил каквото му е било на сърце - кой магазинче, кой ресторатче, сервиз... няма проблеми. Нещо спестяваш много от истината. Защо не кажеш на хората в сайта, защо след като им изтече договора за помещението, веднага затварят бизнса? Няма да им кажеш, защто не за това ги пишеш тези глупости. От около десетина години, малките бизнеси започнаха много да страдат, защото големите фирми също се намесиха в евтиния пазар, а от както започна кризата, много от тях банкрутираха. Навсяде е пълно със закрити магазини.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 65e993d06c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Някои хора тук, наричат българите емигрирали на запад - предатели. Аз не мисля така - на против, възхищавам им се. Според мен, всеки човек, който може да търпи подигравките, омразата, презрението и псувните на местните хора, да клепа и да върви като сритано куче, с наведена глава и свита между краката опашка, заслужава уважение.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: a8656ff126
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Вижте товa -
http://www. monitor. bg/bin/marticle? id=436895
И сегa кaкво? Вместо дa дрънкaте глупости някои, кaти искaте дa сте си в Бг- то, стойте си и се рaзвивaйте тaм, но дa обяснявaте кaк едвa ли не сaмо " глупaци " излизaт...
Къде сa вече лекaри, инженери, кaквото и дa сa специaлисти, те вече дори и обслужвaш персонaл не могaт дa подлъжaт дa рaботи по Бг море, тa нaемaт децa. Не знaм aвторе кой нa " пaткa " се е кaчил, че и нaдувнa, кaто пусне въздухa и тя...

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 9577537adb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   До номер 21: Да, защото в България хората пък се отнасят с огромно уважение един към друг...
Моето впечатление е, че в този "запад", за който говориш, често пъти местните се държат много по-човечно, отколкото в България. Но разбира се никой не бива да очаква добро отношение в чужбина, ако се самият той демонстрира невъзпитано и просташко поведение.

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: fdddbc2e44
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   ;))) н 21 ти от твоето село излизaл ли си изобщо?
По себе си ли съдиш , клепaш и вървиш през животa кaто сритaно кученце? Чувствaш омрaзaтa и презрението , кaкто нa другите към теб , тaкa и ти сaмият към себе си? Мм....смени селото с по- голямо , не знaм в грaд кaк би се чувствaл. Между другото ( виждaм , че си зaмръзнaл в някоя дaлечнa годинa в минaлото или си подминaт от цивилизaциятa) в 21 век сме.
Сaмо Бългaрия още кретa някъде изотзaд.
Колко милионa сме нaвън? Колко се зaвръщaт или имaт нaмерение? Не си измисляй , a виж стaтистиките! Колко студенти учaт/ зaвършвaт и си остaвaт нaвън?
И имaм още едня изненaдa , много от нaс си изтеглили семействaтa, вкл.родители и много сa го постaвили зa цел. И тогaвa знaеш ли кaкво се случвa - нямa вече емигрaнтски пaри!!!
Нямa емигрaнстки роднини. Кaпиш?! Нее , и през ум не ми минaвa , че някaкво съществувaщо кaто теб , рaзбирa зa кaкво говоря!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: d645bc2ce2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Нов форум за българи в Обединеното Кралство
www.3mart.co.uk

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 65e993d06c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   №24
Това което пишеш, си го копирал от книгата "Съкровенните желания на МРЪСНИКА". Без значние, колкото и да се опитвате да ни разбиете, няма да стане.
Може би си чувал за закона на кармата "Получаваш това, което даваш, но умножено многократно". Господ, може да ви го припомни това един ден.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 65e993d06c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   До 24
Като те гледам с каква злоба, омраза и злорадство пишеш за България си личи че не си българин. Това че държавата ни е в затруднено положение в момента, очевидно те прави изключително щастлив "човек"(ла*но). Запомни, че толкова злоба и омраза не е донесло на никого нищо хубаво!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: de6da525cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Да и аз виждам у 24 благородно злорадство, което напълно одобрявам :)
Българи, наистина сте предадени от българите.
Кадърните българи вече не стоят в България, да им лазят Некадърните българи по главите.
Свърши тая, простите да командват умните.
Сбогом и благодаря за рибките :)

Y D

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker