Всичко за емиграцията във Флорида, САЩ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Всичко за емиграцията във Флорида, САЩ
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 3527 пъти
От много време обмислям да емигрирам, насочила съм се към Флорида, САЩ. Моля хора, които не са живели в Америка, да не коментират; изчела съм хиляди мнения и съм напълно наясно колко различна е реалността от филмите, имам много ясна представа колко ще ми е трудно в началото. До колкото съм си съставила мнение от четене подобни теми, като цяло американците са една идея по-добри от немците да речем, като характер. Та въпросът ми е, имам ли реален шанс за живот там, или ще се върна разорена след 2-3 години? Английският ми е на отлично ниво, нямам проблеми в официална и разговорна обстановка. Все още не съм завършила, но главно съм се насочила към Графичен и Уеб дизайн. Доколкото знам от семейство и приятели, в САЩ има потенциал за хора в областта на ИТ. Готова съм да работя много здраво, защото не съм от хората, които се залъгват "В гимназията имам само 6, бързо ще се оправя. "
Моята най-близка приятелка споделя тези.. "мечти", та се чудех дали ще можем да си намерим приличен апартамент, нещо скромно за 2-ма човека, и дали поделянето на сметките ще ни улесни по някакъв начин? Това не съм го обмисляла като реален вариант, защото при приятелите понякога е от дъжд на вятър.
От щат до щат - разлика голяма, знам. Чела съм, че в Флорида точно няма толкова зверски щатски данъци, вярно ли е? И ако прецените, че евентуално мога да живея в САЩ, колко точно сложни са нещата с гражданството, виза и документи като цяло? С тази част не съм запозната добре и ще се радвам да чуя мнения и препоръки. ( Повтарям - от хора, живеещи в Америка/ живели там, искам да прочета достоверна информация от хора, изпитали всичко това на свой гръб. )

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: ac9221833c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Запознай се първо с тази част, която не познаваш - визите. Каквато си неорентирана, може и да не те пуснат в Щатите, ако преценят, че имаш намерение да емигрираш. Трябва да си намериш друг повод да отидеш и стоиш там, а не емиграция - освен ако нямаш зелена карта.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 2e97a01efe
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ще следя темата с интерес. Аз също искам да живея в САЩ, не точно във Флорида, но Ню Йорк, Вашингтон, Чикаго ми се виждат добри възможности. Доколкото знам, е много трудно да се получи виза за работа. Може ли някой да сподели каква е процедурата, какви са изискванията и тн. Защото аз съм чувала, че е по-вероятно да спечелиш зилина карта, отколкото работна виза. Мерси

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: e601506c3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз съм в САЩ и познавам доста Българи тук. Не съм във Флорида.
За работата, да, тук има работа, но и конкуренция, образование и сертификати са много скъпи, завърши в България и направи солидно портфолио (нали каза, че се занимаваш с уеб дизайн). Регистрирай се в сайтове за фрийленс и направи хубав рейтинг и портфолио предварително. Така няма да има значение от къде работиш и като дойдеш няма да си съвсем без доходи. Т. е. не идвай неподготвена, това е моят съвет.
Документите, е това е сложната част! Няма начин да дойдеш с разрешително за работа, просто защото искаш. Те за туристическа виза имат много изисквания, пак камо ли за такава с право на работа.
Опитвай всяка година лотарията за зелена карта, ако имаш късмет - получаваш виза и разрешително за работа, ако не, ще си една от хилядите, които остават с празни надежди. Нищо не пречи да опиташ, не струва пари, но не разчитай на това. Говори се, че след няколко години няма вече да е на лотариен принцип, а ще се кандидатства с документи.
Иначе няма легален начин да дойдеш да живееш и работиш тук за постоянно. Може да опиташ да дойдеш да учиш тук, но не е лесно да спечелиш стипендия, иначе е много скъпо. Ако дойдеш да учиш тук, имаш шанс да си намериш работодател, който да те спонсорира с виза.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 311730ad7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   на този сайт има обща информация за вариянтите: http://www.ustraveldocs.com/bg_bg/bg-niv-typework.asp

Ако искате да работите временно в САЩ, като неимигранти, според имиграционното законодателство на САЩ имате нужда от специална виза, въз основа на вида работа, която ще извършвате. Повечето временни категории работници изискват от бъдещия работодател или агент да подадат петиция, която трябва да бъде одобрена от Службата за американско гражданство и имиграция на САЩ (USCIS) в САЩ, преди да могат да кандидатстват за работна виза.

Всички кандидати за визи от типа H, L, O, P и Q трябва да имат петиция, одобрена на тяхно име от USCIS. Петицията, формуляр I-129, трябва да бъде одобрена, преди да можете да кандидатствате за работна виза в Посолството. Когато бъде одобрена Вашата петиция, Вашият работодател или агент ще получи Указания за действие, формуляр I-797, който служи като уведомление за одобрението на Вашата петиция. Консулският служител ще провери одобрението на Вашата петиция чрез Системата за управление на информацията относно петициите на Държавния департамент (PIMS) по време на интервюто.

H-1B виза се изисква, ако идвате в САЩ за работа в предварително определена специализирана професия. За да се класирате, Вие трябва да притежавате бакалавърска или по-висока степен (или еквивалентна степен) в конкретната специалност, за които търсите работа. USCIS ще определи дали Вашата работа представлява специализирана професия и дали сте квалифицирани за изпълнение на услугите. Вашият работодател е длъжен да подаде заявление за трудово състояние в Департамента по труда относно реда и условията на договора си за работа с Вас.

Виза H-2A позволява на американските работодатели да водят чужди граждани в Съединените щати, за да запълнят временни работни места в селското стопанство, за които няма американски работници. Неимигрантска класификация H-2A се отнася за Вас, ако желаете да извършвате земеделска работа или услуги с временен или сезонен характер в Съединените щати. Работодател в САЩ (или асоциация на американски производители на селскостопански продукти, посочени като съвместен работодател) трябва да подадат формуляр I-129, Петиция за неимигрантски работник, на Ваше име.
Тази виза се изисква, ако идвате в Съединените щати, за да извършвате работа, която е с временен или сезонен характер и за която има недостиг на работници в САЩ. Вашият работодател е длъжен да се сдобие с одобрение от Департамента по труда потвърждаващо, че няма квалифицирани работници в САЩ, подходящи за вида заетост, за която е подадена Вашата петиция.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker