Позната има предложение от безработен, на социално подпомагане мъж с немски поданство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Позната има предложение от безработен, на социално подпомагане мъж с немски поданство
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 2964 пъти
Позната има предложение за брак. Мъжът е с двойно гражданство българско и немско/германско/ Безработен е от дълги години и получава социална помощ. Тя е съгласна да се омъжи за него с надеждата, че там ще получи наследство и пенсионно осигуряване. Т. е. след смъртта му ще е осигурена. В БГ е работила много малко/може би 4-5 години, като е замествала/ и този трудов стаж не може да и послужи за пенсиониране.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: e0836b7e11
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Започваме с това, че в Германия не е позволено да имаш двойно гражданство, а ако този човек не се е отказал от българското си гражданство, това е незаконно.
Второ, в Германия няма соц. Помощи за хора с имущество - той няма нищо, за да взима помощи и тя няма да наследи нищо. Възможно е да има кола-трошка и до 10 хил. Евро на сметка, но това е. В България може той да има имущество, но в Германия със сигурност НЯМА.
този човек, ако не е влюбен в нея, има за цел просто да вземе повече социални помощи, т.е нейнитр помощи и ще я държи на хляб и вода, за да си заслужава за него.
Немската държава иначе няма да я осигурява пенсионно и тем подобни. Тя ще има право на соц. Помощ като мъжа, с която може да преживява физически, но без екстри. Ще е здравно осигурена. Общо взето имаш социално жилище, към 350 евро е соц. Помощ, което в значи, че ще живее на минимум, а в Германия тези пари са достатачни само за ядене, но и това е много за хора, които не са работили цял живот и си търсят държава да ги храни. СРАМОТА

п.П. Ще я хрантутят докато живее в Германия, но пари няма, ако живее в България. Може да забрави за живот с немски соц. Помощ и социална пенсия у нас.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: cad26bccf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Зa дa рaзчитa твоятa познaтa, че ще го унaследи след смърттa му, предполaгaм, че стaвa думa зa пенсионер ( възрaстен)нa социaлнa пенсия. Сaмо че, нa мен ми се струвa, че идятa нa " пичa" е дa си увеличи помощите кaто се " нaтовaри" с отговорност към семейство, aко имa и дете - още по- добре зa него. Aко пък тя се нaвие и дa рaботи нa черно- перфектно, хем зaплaтa ще му носи, хем помощи. Тя хитрaтa сврaкa....
Aко тя искa дa се уреди в Гермaния, некa дa зaмине, но без дете( aко имa), дa не бързa дa сключвa брaк, некa и помогне дa си нaмери рaботa и дa му бие шутa. Инaче ще му стaне нещо кaто бялa робиня- гaрaнтирaно!!!
От aлчност се нaбутвaт тaкивa, нaкрaя... офф, СРAМОТA ще кaжa и aз!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 44b4738c6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Н. 1 е казал каквото трябва- Германия не допуска двойно гражданство. А той за да е на помощи значи е без абсолютно никаква собственост. От какво ще чака наследство-той няма нищо! ...
Аз само ще добавя, че на социални помощи живеят само хора от много низко социално ниво, много от тях са в общински къщи. Живота им е в нещо като в гета в къщи построени от общината и наоколо обстановката е подтискаща-пълно с прости необразовани хора, алкохолици и емигранти от азиатски и африкански държави, с манталитет на цигани или хора с лоша хигиена. Това са най-пропадналите, утайките в обшеството.

Никой уважаваш себе си човек не би легнал и не би се оставил да живее на помощи с години без да работи, защото е мизерно и унизително. Какъв ще е тоя мъж-ако в Германия не може да си намери работа, то къде... Тоя ще е някой прошляк и мизерник. Ама и тая жена-работила само 4-5 год. в живота си.... И търси да легне на леко и меко някъде.
Незнам как ще вземе пенсия като няма да има трудов стаж-на база на какво? Може да и дадат някаква социална пенсия след време, но след 65г вероятно и трябва да доказва, че живее постоянно там, а сумата която отпускат е колкото да не умре от глад.

Лично аз не виждам големи ползи от тоя брак-не се знае какви главоболия само може да си причини.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: ab037a49da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   от автора.
Благодаря за информацията. Но тези немски служби и помощи не са ми много ясни. Търсят доход, за да доплащат. Уж са минимални, а поддържат добър стандарт/поне за моите представи/ жилище, за което плащат наема и консумативите и им дават пари всеки месец, и до колкото разбирам в доста продължителен период- да кажем 7 години.
Да дам още малко информация за Споделеното:
За съжаление тя е млада жена/малко относително-40 г/, имам в предвид, че не е достигнала пенсионна възраст. Връзката им е с голяма давност/повече от 20години/ и тя, преди ЕС е живяла при него на гости, но без работна виза. От влизането ни в ЕС не е живяла при него.
Основанието да и предложи брак е, че сега след 2013 г. законите се били променили и след като тя ще живее в Германия и ще получи неговото гражданство и ще е осигурена за в бъдеще.
Той е живял повече от 40 г. в Германия, а от няколко години е получил българско гражданство/или по-скоро си го е възвърнал/ Доста добре образован и информиран човек, завършил във Виена.
Честно, малко ми е трудно да я разбера. С висше образование и следдипломна квалификация -владеене на англииски... да не си намери работа до сега!? Предполагам, много вярва на обещанията и разчита на него тъй, като до сега и е помагал материално. Как, като е на помощи?

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: e65acab801
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке помощите за сам мъж в германия са в размер на 800 евро месечно отделно квартира, здравни и сметки. Тъй като тя чака на помощ от него в България, за тях е по добре тя да иде при него и да сключат брак така и за нея ще има помощи. Така или иначе 800 евро са достатъчни за нормален живот в Германия, в сравнение с български живот на 500лв заплата може да се каже, че в Германия на помощи се живее луксозно.
Разбира се зависи какъв живот иска човек за себе си, но с 800 евро в Германия, можеш да си позволиш доста неща над това, което можеш да си позволиш с 500лв заплата в БГ.
Не всички живеещи на помощи са в гетата на големите градове, всъщност в малък град с помощите се живее по добре и е по евтино и не си настанен между алкохолици и емигранти, а държавата плаща квартирата която сам си си намерил, стига да е до 350 евро на човек, а в малките градове такива квартири бол.
Като съпруга на германски гражданин тя ще получи гражданство и ще има придобивката до живот, стига да не се промени закона.

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: f2dc5e6652
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Германия и България имат спогодба за двойно гражданство от 2007г. Аз ги имам и двете от 2009г. Не подвеждайте хората.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: ed7d120aad
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Доста добре образован и информиран човек завършил във Виена, живял 40г в Германия и виси на социални помощи към днешна дата??? Абсурдно... За това време е нормално да имал солиден трудов стаж ако не на престижна, то поне на средно ниво работа и ако е пенсионер вече да има да взима и добра пенсия, както и негов изплатен към банката имот, евентуално. Ама да е на гола поляна до сега и да чака на помощи.... Той цял живот ли е живял на помощи. Да не е пенсионер по болест или нещо такова.... Нещо не се връзват нещата.

А пък жената-и тя с квалификация, с английски и само 4-5 г трудов стаж, а е на около 40г???
Много абсурдно ми се вижда всичко.
Ако е работил и сега взима добра пенсия-така да, с нея може да я издържа.... Ама тогава какви помощи ще взима-не му се полагат.
Нещо те будалкат ми се струва...

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: e0836b7e11
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Пномер 7, не заблуждавай хората. Социални Помощи в Германия изобщо няма, а има "помощ при безработица", която е 350 евро зслед 3-тата г. Безработица или ако не си работил, наем до 450 евро за сам човек, за двойка е осигуряване на двустайно жилище, но си имат много строги граници - демек в гетото живееш, а ако преценят, че жилището на мъжа стига, там живееш. Плащат се сметки до определена граница, но при 33 цента за 1 киловат ток доста хора са без ток. Здравно осигурен си и ти осигуряват елементарни мебели и ел. Уреди без екстри и втора ръка често.
Това е!
Иначе те задължават да правиш интеграционен курс и да работиш каквато и да е работа, ако нямаш квалификация. Ако откажеш ти спират помощите. Това е и идеята да се наричат за безработица, не социални - ако не искаш да работиш ги спират!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: e65acab801
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   №10 Мой познат е бивш медицински работник, в настоящем алкохолик в Германия, той ми е обяснил, че е на помощи в размер на 800 евро от 12 години насам. Знам че отделно му плащат квартирата и сметките. Нямам намерение да го питам точно как се наричат помощите му заради теб. По цял ден си пие студена биричка, защото бирата му излиза под 40 цента бутилката.
А в България с заплата от 500лв и уреди втора ръка без екстри не можеш да си позволиш.
И да познатият ми прави някакъв интеграционен курс, работи там към общината два-три пъти месечно за по 4 часа. Но живее в малко градче и не е в гето, пък и в това градче няма гето. Градчето е обиколено от поля и горички, и често ми праща снимки как ходи на разходка за гъби с негов приятел фармацевт. Плащат му тока до 50 евро от там нагоре той трябва да поема и казва че доплаща под 10 евра ток на месец.
От №7

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: b56c8c8b23
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Опитах се да допиша, но явно редакторът е преценил, че нарушавам някое от правилата или нещо съм сбъркала при изпращането. За това разрешавам редактиране, в случай, че нещо от споменатото се счита за лично, или нарушава общите правила.
Двамата, за които разказвам: Мъжът е на повече от 50 г. дете на соц. емигранти-бегълци по старому. Поддържа малко жилище – по- скоро стая със санитарен възел в едно градче. Помощи получава /не съм сигурна/ от около 8-9 години. През годините на връзката им е работил за различни фирми на доста отговорна работа и все с добро възнаграждение.
Преди повече от 20 г., почти веднага след промените е бил в командировка в България, като консултант за немска инвеститорска фирма. Тя се разхождала из София и го е попитала за часа. Помолила да и помогне да се ориентира в София, той се е отзовал и обикаляли града. Вечерта отишли на ресторант. И както се случва- започнали връзка. С негова помощ и по негово настояване завършва в Нов български –специалност българистика. Също посещава курсове по английски език..
Предложих списък с вакантни работни места. Отговорът е: „Не ме искат, там където си подавам документите”, „Дипломата ми не отговаря на изискванията им”, „.. и заплатата няма да ми е повече от 500лв”, „лесно ти е на теб, не всички са като теб”.
След като прочетох написаното от коментаторите, вече съм убедена, че за нея бракът е правилното решение и ако е възможно почти веднага да роди дете. А уважаемият господин може да се реши и да поработи, за са осигури по-добро бъдеще за любовта на живота си. Благодаря за информацията

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: e0836b7e11
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Авторке, ако пишеш за себе си - съветвам те да не раждаш дете, защото немската Държав няма да ти го храни. Сама ще се чудиш и маеш колко мизерно може да живее човек в Германия със соц. Помощ. Ходи и си живей така, но не обричай дете на мизеруване.
С тази специалност в Германия работа за теб няма!!!

Номер 11 те лъже, няма 800 евро помощ, соц. Помощ изобщо няма, а въпросният алкохолик може би има някаква пенсия и инвалидност, но помощ за безработица е 350 евро и те карат да работиш каквото ти намерят, ако не искаш да ти ги спрат

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: ab037a49da
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   От автора

Аз си имам детенце. И хубава работа. За моя радост и на семейството ми съм от малкото жени, който се борят, не се примиряват и търсят решение.
След като останах без работа, бях "На борсата" с максималното заплащане и то за срок от една година, но започнах работа и работих 3 месеца, доборволно, на под минималното заплащане, за да се докажа и сега виждам, че е било правилно. Имам доверието на ръководителя и ръководството и знаят, че могат да разчитат на мен, като отговорен човек.
За тази жена търся начин да и помогна.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 4e5f97af67
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Двойно гражданство за българи има - моя първа братовчедка има и двете. Живее от 15 години в Мюнхен.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: e65acab801
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   №13 Не е възпитано да обвиняваш непознат в лъжа, без да си на 100% сигурен. Ако моят познат беше с пенсия по инвалидност нямаше да го викат да работи към общината.
Помощите от 350 евро може също да са за други изисквания, за ниско квалифицирани кадри, за чужденци или за хора без никакъв стаж, все пак моят познат е бил медицински работник там. Възможно е и тези 800 евро дето ги взема той да са свързани с друг вид помощ върху нормалната, аз нямам намерение да се излагам да го питам заради теб. Но не мога да понеса да ме обвиняваш в ЛЪЖА, без да ме познаваш.
Каква полза имам аз, като коментиращ в анонимен сайт да лъжа някого?
И №13 не всички могат да са като теб и да раждат осигурени с триетажна къща и кайен деца. Има хора на този свят, за които осигуреният хляб днес на масата е лукс. Жена на 40г какви са й шансовете в България, с нейния стаж от 5 години и пенсия няма да вземе, това мислиш ли го. Да, може би според теб не бива да раждат деца тези, които не могат да си позволят да им дадат най-доброто, но ако разнищим теб и ти не можеш да дадеш най-луксозното на света на детето си. Луксът не е най-доброто за децата. Защо плюеш хората без възможности, какво лошо има тя да роди дете и то да стане нормален работник в германия, защо е задължително детето й да има богати родители, тя е на 40 това е последният й шанс да стане майка.

Дамата описана в темата ще е най-добре да замине и да сключи брак с човек с немско гражданство. Ако господ й даде дете няма нищо лошо, то ще е германче /по документи/ и немската държава няма да се откаже от него, както прави България с децата си. Дори и без да ражда тя ще има осигурен много повече от хляб на масата си, покрив над главата и ще наследи част от пенсията на съпруга си. Да, ще живее без почивки по 5 звездни хотели, и няма да кара нови модели автомобили, но няма да й се налага да проси, както ще й се случи ако остане в бг. За твоя изненада тя и тук не ходи по 5 звездни хотели, и не кара нови модели автомобили. На 40г без стаж, вярвай, тя от тук нататък и шансове за това няма, където и да било. А там може и работа да си намери е няма да е по специалността българистика, но със сигурност ще взема достатъчно заплата, че да се само издържа по добре от това да живее с 500лв. Една чистачка на 8 часа да стане ще взема 1500 евро. От там пък ако направи 10 години стаж германия ще й се отблагодари с минимална немска пенсия.
На какво може да се надява, ако остане?
Евентуално да си намери работа в България, да работи и да оживява мизерно с 500лв заплата. После при липса на достатъчно стаж пенсия няма да вземе, най-много социална в размер на 120лв месечно, докато навърши възраст 90години и чак тогава може да й увеличат пенсията на 150лв. Пробвай да живееш с 120лв на месец и тогава казвай, че там тя, като наследник на немски гражданин ще е зле.
Лошото е че познавам и хора в България на 68год възраст с 11 години стаж по документи, от там знам какво им предлага нашата мила родина, цели 127лв социална пенсия, да ядеш ли, сметки ли да плащаш, лекарства ли да си купиш, да ги миришеш ли?
Когато човек няма избор, трябва да избере по малкото зло за себе си. №13 гледа на света от своя си балкон, на най-високия етаж и не мисли въобще, че хората като жената описана в темата живеят под балкона на първия етаж извън сградата. И да ако тази жена има дете е малка вероятността то да стане министър, но света има нужда и от нормални хора.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: b370e2b4aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Незнам обаче дали ще им разрешат да се оженят щом той е на социал, а тя безработна. Най-вероятно не. Сега приеха нови закони за емигрантите и за всяко евро ще се минава през цедка. За нея най-добрия вариант е да си намери работа. Чистачките в Германия са на Mиниджоб - 450 евро. Никой няма да я назначи на 8 часа и да ? дава 1500 евро, че и осигуровки да ? плаща. Струва ми се, че няма да стане така както са го намислили - да си лежат по цял ден и държавата да ги издържа. Направили са си сметката, ама без кръчмар :))) Немците имат страхотни закони, всяко нещо е премислено. Най-добре е първо да се проучат нещата и да се консултират с адвокаг. И какви са тия глупости - в Германия нямало социални помощи :)) За Харц 4 не си ли чувал/а? Ако това не са социални помощи, незнам кое друго може да е. 800 евро сигурно е общо с квартирата и тока. При никое положение не дават 800 евро на ръка!!! Но и с 350 пак може да се налива с бира, колкото си иска - за бившия медицински работник става дума.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 80321bafe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Тази тема потвърждава за пореден път, че българите са най-мързеливите същества, най-големите търтеи-хрантутници.
Надявам се номер 17 да е прав/а и наистина да има такива закони и да не се допускат такива бракове.
Няма такова безобразие ....
Да живееш с години на помощи, че и да се жениш заради още помощи и ... наследство?!

Дали, ако Паисий Хилендарски беше жив днес, щеше да пита: "О, неразумний юроде, поради що се срамиш да се наречеш българин?"

Едва ли ...

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: b370e2b4aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Правилно предположих, че немците няма да ? разрешат да живее в Германия. За брака - незнам, но няма да ? дадат разрешение за пребиваване в страната, тъй като издръжката ? за живот не е обезпечена. Ще ? искат доказателства, че има достатъчно доходи и средства за живеене ( около 800 евро на месец ). Освен това трябва да посочи целта на пребиваването си. Ако каже, че е с цел търсене на работа ще има право да търси до 6 месеца и ако не си намери такава, трябва да напусне страната. Ако иска да осъществи желанието си трябва да започне с търсенето на работа и то по-бързо, защото все пак работа не се намира толкова лесно, а и тя не пише как е с немския. Ако незнае немски ще ? бъде много трудно да си намери каквато и да е работа. 1

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: e0836b7e11
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Номер 19, като гражданин на ЕС НЯМАШ нужда от разрешение за пребиваване за друга страна в ЕС!!!
Доказателства за доходи и тем подобни имаше ПРЕДИ 2007 г. и ИМА за турци и др. НЕевропейски граждани.
ВСИЧКО, КОЕТО ПИШЕШ НЕ ВАЖИ ВЕЧЕ ЗА БЪЛГАРИ!
От началото на годината нямаме вече и нужда от позволително за работа.

Просто отиваш с лична карта и се регистрираш адресно. В повечето провинции и градове НЕ искат дори договор за наем, достатачно е да кажете, че живеете при ХУ човек.
НЯМАТЕ обаче право на социални помощи и в момента, в който ги потърсите действително имат ТЕОРЕТНИЧНО право да ви изгонят, но на практика не се случва.
Запишете се просто в бюрото по труда.
Имате дори право до 2 г. да живеете с Европейска здравна карта от България, НО ако не пребивавате по-дълго от 6 месеца на година в Германия, но има и изключения и изключениица.
Здравните осигуровки са задължителни!
Ако искате да се пробвате в Германия, спазвайте просто правилата в страната, но имайте предвид, че държавата не дава толкова, колкото си представяте, но взима много който не спазва правилата има проблем.
ОБАЧЕ имайте САМОЧУВСТВИЕ като европейски граждани и не се оставяйте да ви спират в свободното ви движение, ВАШЕ ПРАВО Е

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f84708f896
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Боже мили, гледам и не вярвам на ушите си! Двойно гражданство има, има и справедливи условия за него, не го дават просто така. НЕ СЕ ИСКА РАЗРЕШЕНИЕ ЗА СКЛЮЧВАНЕ НА БРАК за пълнолетни лица. Единствено за близки роднини има ограничения.

До авторката: освен дългове няма какво да наследи. За да взима помощи в Гемания, човек минава през проверки на имотно и финансово състояние. Чак след като си изяде имотите и спестяванията има право на помощи от държавата. Твоята позната може да замине и да започне работа там, ако някой я наеме. Или да си отвори фирма. Иначе ще мизерства като в бг, само че без грам социална среда.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 7aeb775dd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Само да кажа на уважаемата авторка и на по голямата част от кометиращтите че са написали абсолютни глупости. Човека е германец и със абсолютна сигурност си знае правата. А те не са малко. След като се познават толкова дълго време и са живели заедно тази българска жена знае при кого отива и какво ще и бъде предложено като жилище соц. контакти т. н. Така че от един такъв сайт като този нищо полезно и конкретно не може да научиш, защтото всяка една немска провинция дори всеки Landkreis както се казва на община си има различни разпоредби и отношение към безработните.
И щом германеца/българин живее от дълго време така си има основателна причина да бъде на соц. помощи. Немските служби може да ги излъжеш един два пъти но все някой някога си свършва работата и те хващат ако ги ментосваш. Вярно има гета и живеят някой общински жилища, но както писах по горе всичко е различно от община до община и не вярвам един нормален германец с образование да се остави да живее в гето. В гето живеят асоцилните които искат да живеят така. Така че Авторке от тук помощ за твоята позната няма да намериш по скоро ще прочетеш ругатни и вопли като горните коментари. Най добре и кажи на жената"Познаваш човека премисли си добре и върви пък като не става се върни. Поне ще си опитала"На 40год човек не е млад ама не е и стар. Да понаучи малко немски с германеца и ще я вземат на полвин работен ден в някоя хлебарница или закусвалня. Ще си общува с немските баби които за разлика от българските са много общителни. Толкова от мен. Успех

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: b370e2b4aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Това, че той има и немско гражданство, не означава, че ако се оженят тя ще го получи автоматично. Маже да го получи чак след 3 години и то при определени условия. Както вече ви казах, немците не си поплюват и на 27. 08. 2014 г. приеха нов закон за емиграцията и по-специално - за българите и за румънците. Ще се разследват най-обстойно всички, които получават социални помощи вкл. и Кindergeld. При случаи на злоупотреба ( в това число и фиктивните бракове, както е в нейния случай) ще бъдат санкционирани, екстрадирани и т. н. Обърнато е внимание специално на фиктивните бракове като едни от НАЙ-МНОГОБРОЙНИТЕ случаи на злоупотреба със социални помощи. Ако се оженят, тя няма да има право да иска социални помощи, нито пък той - някакви допълнителни подпомагания, защото ще им бъдат повдигнати НАКАЗАТЕЛНИ обвинения. В момента започват масови проверки на тези с Gewerbe - тата, заради кухите фирми, както и на всички, които под една или друга форма получават някакво подпомагане от страна на немската държава. Ако тя след 6-стия месец на пребиваването си в Германия не е започнала работа, няма да я спаси брака ? със безработен на социална издръжка, а напротив - ще доведе до много големи проблеми и за двамата. Интересно ще ми бъде да науча как ще си намери работа без да знае езика, след като в Германия и за чистачите се изисква много добър разговорен немски. За работа на черно е по-добре и да не си помисля, защото и там започват засилени проверки. Свидетел съм на това, защото вчера само в рамките на 3 часа, видях Zoll-а в действие и то на съвсем различни места. Ако тя е омъжена и живее постоянно в Германия трябва да е здравно осигурена в някоя от касите. Не може да се осигурява към мъжа си, защото той също не се осигурява сам. С Европейската здравна карта може само временно и то с цел - туризъм. Забравете да се правите на по-католици от папата и да си играете на "Европейски граждани", защото в Германия важат законите на Германия и в момента разрешаването на проблема с българската и румънска емиграция е поставен на челно място и всички медии в Германия не спират да го раздухват и то денонощно.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: b370e2b4aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Забравих да допълня към горното си мнение и това, че този, който получава социална помощ няма право да се мести в друго жилище, ако в определен срок не е уведомил писменно и не е получил съответното разрешение за това от Job-центъра, както и няма право да регистрира друго лице ( или лица ) на същия адрес. Ако го направи ще бъде санкциониран, като му се намали социалната издръжка. На практика той изцяло е контролиран от властите, подлежи на отчет и за всяко и най-малко нарушение на правилата се стига до парични санкции, както и може да се стигне до 100% спиране на социалните помощи. В техния случай, както са решили да се женят и ДА ОСТАВАТ ДА ЖИВЕЯТ В ГЕРМАНИЯ ( на държавна издръжка ), просто не ми се мисли точно какви случки ще им се случат, но ако искат - нека опитат :)), опитът е добър учител!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: aad76766ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Германия допуска двойно гражданство при условие, че човек е гражданин на държава от ЕС. България е такава държава. Толкова по въпроса. Разбира се, правилото за България важи от 2007 година. От безработем от дълго време и на социална помощ не знам какво наследство може да се очаква. Ако ще да е нещо голямо, социална помощ не се дава. Социалната помощ не се наследява впрочем. Та ако ще се жени, нека да не е за празни надежди, а за нещо друго.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 6d969f6ff3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Супер яки въпроси се задават тук. Жена на 40 години се чуди как по-бързо да прибере парите на някакъв дядо. Същата за тия 40 години почти няма трудов стаж-безценно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker