Канада или Нова Зеландия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Канада или Нова Зеландия
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 7235 пъти
Здравейте. Аз съм мъж на 32 години от седем години работя като счетоводител необъвързан съм все още и мисля да се махам от България. Почти всичко тук ме дразни - страхотно висока корупция ширеща се навсякъде икономика и здравеопазване в окаяно състояние ако не си мафиот бизнес змен или нямаш връзки те изкарват извън равновесие мизерстваш дори едно дете не можеш да си позволиш не можеш никъде да мръднеш чудиш как да си платиш сметките безкрайна политическа криза и най - лошото прост и завистлив народ който го интересува не дали той е добре а дали другите са зле и както каза Вучков не се бори за правата си. Дилемата ми за емиграция е между държавите Канада и Нова Зеландия. Някой дали знае коя страна е по - добре икономически къде здравеопазването е на по- високо ниво и къде е по- стабилна политическата ситуация? Мерси предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 508d24f0c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Лично аз бих се ориентирала към Канада, тъй като май са по-добре икономически. Доколкото знам имат безплатно здравеопазване и много добра социална политика. Имай предвид обаче, че май е по-хладничко, а и в някои области се говори предимно френски (Квебек например). И двете страни са много красиви, добър избор. :) Пожелавам успех!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 3ee0ce0116
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В Канада може и да не можеш да свикнеш с климата. Погледни и от тази гл. т. Имам позната там и вика, че до април има сняг и всяка сутрин по 1 час си чисти колата, само докато тръгне за работа. Пък и често е облачно и дъждовно, което е депресиращо. От тази гл. т. Нова Зеландия си е много по-добре.

А по каква програма мислиш да заминаваш, ако не е тайна, защото и аз обмислям подобни възможности?

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: d6f81cabf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Нова Зеландия е моят избор. За Канада мога да кажа само едно - не съди книгата по корицата ?. Тя също е корумпирана държава, просто добре го прикрива. И един съвет - научи се да пишеш грамотно - все пак си мъж на 32г., и на всичкото отгоре си счетоводител.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: de7081bdae
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Навсякъде е трудно. Проблемите, които нямаш тук ще ги имаш там, и обратно... проблемите които нямаш там ги имаш тук.

Нещата не са толкова зле в България, само да не ти се налага да стигнеш до съдебната система или до здравеопазването, защото обслужват други интереси, но не и тези на обикновения човек :).

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: ab64e43cc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Разбира се, че Канада е по-развита икономически, обаче пък е и много по-студено... За хора в напреднала възраст Н. Зеландия е по-добре!

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 959927b843
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Много хубаво да се избере между Канада и друга страна, но по-важен е въпроса дали оттам ще те приемат. Имам предвид дали ще ти дадат работна виза, това е първото. Тези страни не са в ЕС и не може да отидеш там "просто така". За Канада не съм проучвал сериозно, но има различни програми за прием на имигранти, точкова система. Ако не успееш по тези схеми няма как да отидеш. А и пътят до там не е малко, Нова Зеландия е на другия край на света, Канада също не е много близо. И на мен не ми харесват много неща в нашата страна, но човек трябва да си даде ясно сметка, защо излиза навън. Отиваш веднъж завинаги т.е. да се установиш там и децата ти да са чужденци? Да спестиш някаква сума и да се върнеш в България? Да работиш там до пенсиониране и отново да избереш дали да не се върнеш? Какво точно?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 3126dfcdfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Знам за различните програми за прием на имигранти и точковата система и за работната виза. Проучил съм нещата. Голяма е вероятността никъде да не отида, или също така и да отида, но да не потръгнат нещата. Аз искам само да опитам, като не стане оставам тук, или се връщам. Това, че живея там не означава, че аз и децата ми сме чужденци, особено ако не са от смесен брак. Като дойде време да се пенсионирам ще видя какво ще правя, аз още не съм се установил, за да мисля за тогава.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 18f3de636f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Бях на почивка в Нова Зенландия. Не ни трябва виза там до 3 месеца пребиваване, но е МНОГО СКУЧНО. Аз едвам изкарах 2 седмици!
Иначе четете за програмите work and travel за млади хора
Аз и в двете държави не бих се заселила за постоянно.
ж30

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 618298b17f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Номер 8 разкажи повече за Нова Зеландия. Мечта ми е да отида там, много е красиво!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 5d7ccd33cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Кандидатствай и за двете (много документи и пари), пак където ти е късмета.

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 249d9db48d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   ако избереш канада , във никакъв случай не отивай в нюфаундленд и лабрадор.
Тази провинция е най зле иконмически безработицата е 20 процента , от цяла канада жизненият стандарт там е най нисък и на всичко отгоре е огромен студ.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 53f5a742df
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Номер 8, наистина е невероятна страна. Не съм ходил, но имам роднини, които са ходили там при техни си роднини и наистина е уникално. Природата там няма нищо общо с целия свят, всичко е ниво, продължителността на живота е много висока, хората са енергични. Изобщо страните от Океания май са най-непокътнатите на планетата, пожелавам ти един ден да отидеш!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 18f3de636f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Номер 13, ако мислиш така - събери пари и отиди. Климатъ е студен, защото са близо до полюса- бяхме лятото там и замръзнахме, валутата е много надценена - без майтап един хляб ни излизаше 10 лв., много туристи и пустуш... по природа е подобно много на Европа, има уникални неща, но за турист - ако там трябваше да живея, щях да се гръмна от скука. Бяхме 2 седмици, ОК, но за повече - НАСИЛА ТРЯБВА ДА МЕ ЗАВЛЕКАТ. стандартът на живот е нисък за западна страна, не са си оправили още щетите от последното земетресение, а е било преди -15 г., градовете са миниатурни.
Само и единствено Куинстаун ми хареса, но пак там да живея - ама НИКОГА. и знаеш, че си изолиран и далеч от целия свят - не можеш туку тъй да запялиш самолета до париж да кажем....
Аз колкото повече обикалям, точкова повече оценявам България и не мога да повярвям, какъв късмет съм ударила да се родя на това райско кътче.
Пътувайте, само така ще оцените това, което имате и ще се излекувате от митовете и легендите на разни хора.
ВКанада не съм била, но имам познати от там, които разказват, че в града им живеят повече крави от хора и онлайн си търсиха българки да им се навият да живеят в готата с тях :) .....в САЩ съм често и за там си заслужава да се отиде. Отидете обаче първо в столиците в ЕС, в близки държаеи, преди да хванете дивото. Аз пътувам много по работа и заради мъжа ми-приключенец, но честно казано всеки път като се прибете серадвам най-много, но за това трябва човек да е пътувал, да е видял, пипнал и разбрал и доброто, и отрицателното в другите страни и народи.
Ж30

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 53f5a742df
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Номер 13 до Номер 14
1. Това е другият край на света, не мога прости да събера пари току така и да отида, пък и с документите и визите е сложно.
2. Измръзнала си, защото си била там лятото, а нашето лято е тяхната зима.
3. Не знам дали живота не може да се сравнява с този от Европа, но на моите братовчеди, които имат роднини там, неговата баба е на 91 години и се запис на уроци по сърф, върши цялото домакинство у тях, пътува сама за Европа при тях и никога не се оплаква. Тук в Европа по-трудно се изкарва до такава възраст.
4. Относно това за скуката - всеки с разбиранията си.
5.. Аз също харесвам България, не се виждам да уча, където и да е в чужбина, а камо ли пък да работяя и да живея. Не мисля, че в чужбина е за мен

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 18f3de636f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Номер 15 - вярвай в мечтите си, ако искаш, ще отидеш, където искаш!
Колкото до това, че едва ли не мястото ти определя начина на живот, здравето и тем подобни - лъжеш се. Всичко е 80% ген и 20% ти. В моето семейство всички са дълголетници, баба ми има 3 декара градина и двор, които обработва сама, а е на 92 г.
Всичко е до положително мислене, до активен начин на живот и... ами грнче. И в Нова Зенландия, и в Космоса да отидеш, не можеш да избягаш от себе си.
Ако искаш, разбира се, че ще отидеш в Нова Зенландия, дори виза не ти трябва. Вярвай повечко в мечтите си и в себе си!

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 53f5a742df
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Номер 16, кой ти говори за мечти и други глупости. Казвам ти, че Нова Зеландия, както и другите страни от мяюат нищо общо а тези в Европа и най-вече с България. Радвам се за баба ти, дано да е жива и здрава още дълги години, но дълголетници като нея в България са рядкост, а таю са нещо често. А това за гените и за мечтите ввъобще не знам откъде ти хрумна при положение, че говорим за Нова Зеландия.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 97ca0fe2ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Канада-не, заради климата най-вече, а и начина на живот е по-затворен. Нова Зенландия е 2 острова с един два по-големи градове. За туризъм е супер, но ако трябва да живееш за постоянно не виждам какви възможности за работа би имал там, освен ако нямаш нещо, което се търси... като сърф инструктор или нещо друго. Изолирано място....
Щом си склонен за по-далечно място аз ти препоръчвам да помислиш за Австралия. Има сайтаве за емиграция в нета-намери ги и чети. Много по-добре е там и от двете места, които си споменал. Става по точковата система. Добре е да имаш някаква по-практична професия(електротехник, строител, дърводелец- на това да наблегнеш когато попълваш апликацията), с икономиката/счетоводството едва ли ще си намериш работа или поне не на първо време. Може да кандитадстваш за работа онлайн, ако имаш нещо готово за първо време ще е по-добре.
Страната има доста висок стандарт, екзотична природа и дава възможности за развитие стига да не те мързи и стреса не е такъв както e на други места по света- живота е по-спокоен. Къщите са големи и просторни и не по-скъпи от тези в Англия например. Англичаните си мечтаят за там, ама вече и за тях има визи. Говорела съм с няколко души лично за там и всички са доволни.
Единствен недостатък е отдалечеността от Европа/БГ и ако това не ти е проблем -хич не се замисляй ами действай.
Това е мястото... няма да съжаляваш.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: c4c8f13103
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   От Номер 17 до Номер 18, всичко което каза за Австралия е вярно. Наистина уникална страна. И най-големият и плюс е че е далеч от всички останали контийенти (освен Азия)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 97ca0fe2ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Дааа... Може и така да се каже-отдалечеността от един ъгъл е недостатък,а от друг пък преимущество.Зависи как гледаш на нещата.
Например ако забравиш от какво си избягал и те хване носталгията да ти е по-трудно да си дойдеш.:)

от н.18

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 249d9db48d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   В Нова Зеландия отнели детето на руски туристи, защото те му се скарали и то заплакало. Една година, се борели за да го виждат. Помислете малко.

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 93b748f3fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Няма как да им го вземат ако са туристи. Ако са имигранти вече може.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker