Обучение извън България ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Обучение извън България ?
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 1781 пъти
Здравейте. Момиче съм на 17 и тази година ще съм 12 клас. След като завърша основното си образование, искам да уча в чужбина. Имам доста въпроси относно това, ще ви задам някой от тях и ще се радвам да ми отговорите. ( Моля, без коментари от сорта на: питай ваще. Защото наще изобщо не се интересуват от мен и какво искам да правя. )
1. Занимавам се с рисуване, главно с визулни изкуства. Иска ми се да съм с някаква подобна специалност, ако може да ми препоръчате някой университети.
2. Тръгнала съм по-рано на училище, и ще направя 17 години на 12 Септември ( следователно ще направя и 18 през 2015 ) което ме навежда на въпроса изобщо мога ли замина извън България сама, ако не съм пълнолетна?
3. Родителите ми и аз нямаме финансова възможност да заплащаме университета и не могат и квартира да ми осигурят.. дали с отлични оценки мога да взимам пълна стипендия и да ми дадът апартамент?
4. Какво е нужно за да се преместиш да живееш в друга държава? Чувала съм за визи и за зелени карти.

Благодаря предварително на хората, които ще отговорят на въпросите ми. Надявам се историята ми да бъде одобрена от редакторите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 3ec5946cb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   1. Занимавам се с рисуване, главно с визулни изкуства. Иска ми се да съм с някаква подобна специалност, ако може да ми препоръчате някой университети.

Аи ти сама трябва да си намериш ВУЗ. Имай предвид, че доста се наричат академии, имат ограничен прием, но определено специално за ВУЗ-а ще трябва сама да си намериш

2. Тръгнала съм по-рано на училище, и ще направя 17 години на 12 Септември ( следователно ще направя и 18 през 2015 ) което ме навежда на въпроса изобщо мога ли замина извън България сама, ако не съм пълнолетна?

Под 18 г. не можеш сама да се записваш, да сключваш договор за наем и тем подобни - ще трябва един родител непрекъснато с теб поне в началото.

3. Родителите ми и аз нямаме финансова възможност да заплащаме университета и не могат и квартира да ми осигурят.. дали с отлични оценки мога да взимам пълна стипендия и да ми дадът апартамент?

Няма такива сладки поне за хората наизкуството или не ми е известно. Аз съм учила в Германия и в града ни имаше и академия на изкуствата. Познавам само едно момче, което учи там скулптора, но работише на 2 места, включително като хамалин. Единствените българи със стипендии, които знаех бяха внуци на видни комунисти и си го признаваха. Имаше и едно момче със стипендия заради златен медал от олимпияда, но... не си взимаше изпитите и го изгониха.
Не знам обаче да има пълни стипендии за нормални българи да училичв Чужбина, най-малкото защото масово имаме Отличен успех - аз имах диплома 5, 90 и НЯМАХ стипендия, а работих здраво, за да се издържам, а две години близо само работих, за да си спестя пари за началото

4. Какво е нужно за да се преместиш да живееш в друга държава? Чувала съм за визи и за зелени карти.
-)))) не се сърди, но много наивен поглед имаш.
Аз пък съм чувала за Космоса, но да съм станала Астронафт?

Първо, спри да хвърчиш в облаците и поне страна си избери, научи езика и виж какви са условията там. Имай цели!
После си избери ВУЗ и виж как можеш да се добереш за място, зящото хора на изкуството много...
... какво стана с моя познат, който завърши скулпторство или нещо такова? Ами работише като хамалин, после жена ми забременя и роди и сега го издържа, а той взе майчинство, защото артист къща не храни... и не само у нас е така!
Колкото до живота в чужбина - не е за всеки, 3/4 от всички, опитали да емигрират се завръщат според изследванията на ООН. Не е лесно определено, но поне за ЕС вече бариери няма, визови режими няма и си заслужава поне даопита човек и да види ичопознае друго държави и хора.

Иначе аз препоръчвам на младите хора днес да си завършат Бакалавър у нас и после за Магистър да отидат в Европа или Америка, Азия, защото на години човек е по- зрял, а и по-кратък е Магистъра и по-вероятно ще го избутате.
На хората, които не искат да учат в чужбина, но искат да опознаят живота на Запад, да завържат контакти, научат езика и културата на някоя страна, препоръчвам програмата " Еразмус" на ЕС за обмен на студенти - получавате стипендия и общежитие за 1 семестър, посещавате лекции по специалността си в съответния ВУЗ. Всеки получава това финансиране НЕЗАВИСИМО ОТ СПЕЦИАЛНОСТ И ОЦЕНКИ! Заслужава си, опитайте с Еразмус - това е подарен шанс, страхотно си прекарват хората и правят приятелство до живот. НЕ се гледат оценки, връзки и глупости! Накрая дамо 1 изпит трябва да вземете, но професорите ви го дават така ичи иначе, защото смисълът е културообмен, не зубрене. Аз съжалявам, че трябваше да работя толкова, за да се издържам и не видях нищо от студентския живот, но времената бяха други, не бяхме в ЕС. Сега бих учила Бакалавър у нас, един семестър Еразмус и после Магистър в чужбина. По време на Еразмуса ще мога да видя, дали ми допада страната, университетът, ще завърша познанства и после хоп - магистърче без особени усилия и драми. Не питай старило, а патило.

Успех

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 55e7f8485e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   До колкото зная, да учиш в чужбина, е много скъпо, особено в Англия.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: ee34f65dfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Споделям горното мнение, най-добре е ВУЗ в България и след това магистър в чужбина.
Аз така направих и си намерих хубава работа с добра заплата, но специалността не е за всички, IT специалист съм.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: fa9e079668
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Е как да не е за всички, след като и ти си взел диплома :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker