А сега накъде? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

А сега накъде?
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 2261 пъти
Здравейте ще се опитам да скъся моята история която е мн голяма така че да бъда възможно най-кратък, преди 4 месеца се сгодихме с приятелката ми и се прибрахме в Бг и живеем в малък град където работа няма и да има не е повече от 500лв.,и ето ни пак на кръстопът На Къде пак, и 2мата не ни се ходи никъде изморени сме от пътища,ядове и проблеми, и 2мата имаме зравословни проблеми породени от стрес като моите че почти всекидневно имам нервни кризи които станаха хронични, но България отново ни принуждава да я напуснем а през годините бях в Италия, Англия,Белгия,Германия на работа а в останалите страни от европа бях шофьор и няма държава която да не съм минавал и преспива. Приятелката ми е била няколко години в Норвегия после в Германия аз също бях в Германия няколко пъти но късмета все ни убягва или просто се връщаме в изходна позиция и тя е БГ. и 2мата знаем перфектно англииски, аз италиански а тя немски.Писна ми от Европа на нея също макар че в моменти на безизходица иска да се връщаме в Германия а аз вече незнам какво искам, а във Бг всичко бавно умира, и сега накъде? За САЩ е доста трудно почти невъзможно да се добереш за Канада също, искаше ми се в Дубай но много документи,чакане и пари, искаме да си създадем вече дом и семейство а насреща нищо като омагьосан кръг се въртиме.Благодаря

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: 2bd2713799
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не знам до колко ще ти попадне съветът ми, но защо не се замислиш за някакъв малък бизнес? Направи списък с всички неща, в които си поне малко добър. Не само това, което си работил, ами това, което правиш вкъщи, правил си услуги на приятели, хобита, неща, за които имаш мерак да се научиш, абсолютно всичко, дори и на пръв поглед да изглежда, че е тъпо и няма смисъл да го пишеш, развихри си фантазията, мисли като дете, без задръжки и предразсъдъци. После остави списъка на страна и след 2-3 дни пак го погледни, като през това време не мислиш за него. После се замисли от кое от тези неща би могъл да изкарваш пари и как точно да направиш продукт/услуга от това умение. После се замисли кой би имал интерес и му предложи.

Влез в този сайт http://kadebg. com и зитегли една безплатна книжчица "допълнителен доход за начинаещи". Смятам, че ще ти е полезна. Има идеи почти без пари да започнеш някакъв допълнителен доход, който би могъл да се превърне в бизнес.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 8d684231ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Опитайте се да си намерите работа в по-голям град. А междувренно се преквалифицирайте, за да имате умения за друга работа.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 2094a52a8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Англия.Аз съм тук с приятелката си.Двамата работим кажи речи на минималната работна заплата и заплатата на единия покрива разходите,а заплатата на другия се спестява.Щом знаете английски това е вашето място.В Лондон работа има,само оправяте документите и всичко се нарежда.
Успех :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 97fb949b20
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За късмета не се притеснявай. На всеки убягва по някакъв начин. Не сте единствените в чужбина, които имат проблеми с късмета. Аз съм на същата позиция. Заминавам и нещо с късмета се прекършва. България си умира, това всеки го знае, но и това мачкане, което е в Европа спрямо българи и румънци стопява всяка корава човешка душа. Моето мнение е да си направите кратка почивка сред природата и да се отърсите от напрежението, то решението ще дойде само.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: be822dba58
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Доста хора си го задават тоя въпрос, държавата ни умира- а сега накъде !?!

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 88f5a573ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Не споменаваш нищо за образование, специалност? Образованите хора все пак се ценят повече в чужбина. Ако си обаче със едно средно навсякъде ще ви гледат като втора ръка и квалифицирана работи трудно ще намерите. Защо се отказа да си шофьор? Просто отидете с жена ти в Испания или Франция, ще се прибираш в месеца по два пъти и ще можеш да осигуряваш що годе нормални пари. В България да работиш за чорбаджия не е вариант, просто нищо няма да постигнеш. Ако имаш възможност за собствен бизнес по-скоро се ориентирай и започвай. Да си измекярин на някого за смешни пари не си струва!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: e75e5c0f5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Абе, вие на по колко години сте? Може би не е най-логичния възможен въпрос, но така както го описваш "няколко години тук, после няколко години там, после още няколко на друго място" ми се струва, че гоните 40-така, ако не сте и прехвърлили тази възраст. В този ред на мисли, мисля че вие двамата трябва много по-добре да знаете какво да правите на тези години с живота си, отколкото разни анонимни непознати в интернет.
Все пак ще опитам да ти дам съвет - хванете се на работа за 500 лева в малкия град и хич да не ти пука, парите поне за мен не са най-важното нещо на света. Ако обаче за теб имат чак такова значение - емигрирайте и толкова! Обиколили сте света, би трябвало да сте разбрали къде се чувствате най-щастливи, пък и като гледам с тези познания на полиглот имате богат избор от потенциални държави за живеене.
Освен това не мога да си обясня как в чужбина си работил като шофьор, а в България не може да си намериш работа като международен шофьор, където ще изкарваш предостатъчно пари, но разбира се ще виждаш и по-рядко семейството си. Но щом пък веднъж си го работил и не е имало проблем, значи може би това не е от първостепенна важност за теб - трудно ми е да преценя, особено пък като не знам повече детайли.
В заключение, аз ако бях на теб просто щях да остана в България - емигрант в чужбина съм, мисля до няколко месеца да се върна в България, и като цяло съжалявам, че навремето твърде млад заминах за чужбина. Сега все още имам отворени пред мен врати, но преди 5-6 години щяха да са значително повече, но както и да е, минало е вече. Пък и не на последно място - животът не е само в малките градове с 500 лева заплата, има и големи градове, има и опция да си отворите някакъв бизнес, както вече те посъветваха, а има и опция просто да си сядате на задниците, да работите за 500 лева и да си гледате с тях семейството. Повярвай ми, има хиляди български семейства, които си живеят доста добре с подобни, или дори по-малки от тези доходи. Особено по дълбоката провинция такива пари са си доста сносни, стига да не плащаш квартира, и да работите и двамата.
Но в крайна сметка като те гледам, сякаш решението за емигриране вече си го взел, и чакаш явно някой да ти даде финалния тласък, който окончателно да те засили към чужбина. Дано все пак да ти потръгне, в която и част на света да се озовеш! :)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 69b3dc6d40
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   от Автора:
Благодаря за отговорите, искам да ви кажа че преди 3 4 години се заминавах с внос на автомобили от Италия и Германия, беше добър бизнес но сега пазара е преситен и хората нямат пари и почти не купуват а и маймуните на клона са хиляди и това замря, добър съм в търговията на автомобили и авточасти, мислил съм за бизнес но просто за да има търговия хората трябва да имат пари да купуват за каквато и да е стока а те нямат и затова нямаме и икономика. Имам средно специално образование електротехник и висше"Финанси" завършен 2ри курс и зарязано поради липса тогава на пари във Велико Търново, а ена ми е само със средно, какво ли не сме работили и в Бг и в Чужбина за всичките тия години, и сега тъпчем на едно място БГ или навън отново.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: c438b4cf98
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Държавата се разпада така е!!! Моето мнение е да отивате в Германия или Холандия и там да си хванете работа но послушай ме в НИКАКЪВ СЛУЧАИ не оставай в България държавата става циганска и се разпада!!!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: d2667c3e57
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Отивай да продаваш хладилници в Гренландия.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker