Защо така сме се настроли, едни срещу други? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Защо така сме се настроли, едни срещу други?
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 1907 пъти
Виждам че хората тук в сайта, почти са се рзделили на два лагера. Едните одобряват емиграцята, другите предпочитат да си стоят в България. Всеки си има причините и правото на избор. Това са си много лични неща. Мого е неприятно, като гледам как единия лагер се заяжда с друия и обратното. Едните ги наричат предатели, от другата страна започват да ги оплюват че са останали или върнали в България, защото са неуспели некадърници. Това са глупости.
Аз също работих 2 години в западна страна и след като събрах сумта която си бях поставил за цел, се завърнах обратно в България. Прибрах се, не защото съм неуспял и провалил, а просто обичам живота си тука и никога не бих искал да живея никъде другаде. По професя съм стругар и можех да остана там колкото си искам. Това че съм предпочел България пред чужбина, не ме прави по прост от тези "успелите". Щом като на тях им харесва да живеят в чужди държави като емиграни, нека си стоят там, никой тук не ги съди, всеки си избират пътя в живота. В рая на кращата, целта на всеки е да бъде щастлив. Аз например, не измервам щастието с пари. За мен парите могат само да ти направят живота по-лесен, но не могат да ти дадът щастие. За някой друг, може и да е обратното. Всеки е различен и вижда живота под различен ъгъл и за това не съдя никого.
Много ми е неприятно, като чета глупостите на някой от тези "успелите", да ни изкарват глупаци защото сме предпочели да живеем в България. Но може би, както някой писа в този сайт, че това не са никакви българи, а чужденци, добре говорещи български език и го правят с единствената цел да ни манипулират и настройват един срещу друг. Кой знае, един ден и това ще излезе на яве, защото нищо не остава скрито-покрито за винаги.

Желая на всички българи, без значение къде сте, в България или чужбина, много здраве и успехи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 9b30f7a71b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз също като теб съм си задавал този въпрос - деленето не е само по показатeл България-чужбина, а и по много други. Явно просто е национална черта, покойният Джоко Росич в едно интервю каза нещо много вярно - първото условие, за да живеем българите по-добре, е да спрем да се мразим помежду си. Според мен хората, пишещи коментарите, които споменаваш, са си българи - не вярвам в конспиративните теории, че чужденци ще тръгнат да се занимават да настройват българите един срещу друг, то не е и нужно, българите се справяме прекрасно сами...
Конкретно по въпроса за живота в България и чужбина - обсъждано е много пъти, включително и в този сайт. Вярно е, че в повечето случаи причините за имиграцията са икономически, но има и хора, които напускат България заради лични мотиви, не е редно да съдим някого, без да познаваме добре обстоятелствата. Трябва да се научим да уважаваме избора на другия, а той може да е както да живее и да се развива в България, така и да отиде в чужбина.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 467ccdb993
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тези имигранти дето се мислят за много успели са всъщост с промити мозъци и след време ще разберат, че са ги "накарали доброволно" да се махнат от тук. Има много теми за това. Някой обаче почват да се осъзнават за и се прибират.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: c80f175494
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Но.1
Това че в българските сайтове влизат чуденци, с цел да промиват мозъците на наивниците е истина и е било доказвано много пъти. Пишат всевъзможни глупости за да ни настройват едни срещу други, за да ни разединят.
Самият факт че сме се хванали един друг за гушите го доказва това.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 85056708ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Номер3 - може ли примери, къде и как точно е доказвано много пъти това, което твърдиш - имам предвид тези ти думи:
"Това че в българските сайтове влизат чуденци, с цел да промиват мозъците на наивниците е истина и е било доказвано много пъти"
Айде да не си говорим глупости, щото олеква цялата тема така.

Естествено, че всеки си обича страната, обаче и от хубавото никой не бяга. Нека не си затваряме очите за обективните причини, поради които хората напускат. И да те също са българи, не са предатели, идиоти, неуспели, боклуци и както още там се опитвате да ги класифицирате в тази тема. мействата си? Защо е тази грубост или може би пак чужденци влизат да плюят по емигрантите? Нима нямат право да потърсят по-добро бъдеще за себе си и се

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 324d9733af
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   За съжаление на нас българите това ни е национална черта. Вечно се делим. Дали ще е на София-провинция, дали ще е на мъже-жени, дали ще е на живеещи в България-емигранти...и аз не знам защо не можем да сме единни, ама явно ни е дълбоко вкоренено да сме индивидуалисти и да мразим всеки различен. И това е и една от причините България да е в това положение. Защото не се обединяваме в името на обща цел, както би направил някой друг народ, ами се караме помежду си за дреболии. И после ревем, че сме били най-бедните и най-онеправданите. Ами като не знаем как да си отстояваме интересите и губим много сили в разправии за глупости, така ще е. И не, не са ни виновни нито руснаците, нито американците, нито НАТО, нито ЕС, нито някой друг. Спомни си историята с пръчките на хан Кубрат. Е, по единично сме лесна плячка и другите просто се възползват. В крайна сметка всеки си гони собствения интерес и никой няма да се погрижи за нас, защото сме му много симпатични. Сами трябва да се погрижим, ама как да стане като сме заети с махленски разправии. Та ти си засегнал само един аспект от проблема, ама има още много.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker