Жените по света и у нас - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Жените по света и у нас
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 5046 пъти
На 21 години съм, от 2 години съм в чужбина, с план за още 2-3 години навън най-вероятно, знам добре 5 езика и искам да ви попитам има ли някой от вас опит с жени от други държави, какви са ви впечатленията? Все пак в различните страни динамиката между мъже и жени е различна и това, което би проработило добре в една култура, би ти гарантирало отказ в друга. Прав ли съм да мисля, че българските мъже като цяло не са сред най-предпочитаните нито у нас, нито навън?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 2616241582
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм жена с подобен на твоя бекграунд - знам 4 езика и съм живяла в 4 дъжави.... ами българските мъже не са за предпочитане в чужбина, защото без да искам да разсърдя никого - множеството от тях са прости гастарбайтери по строежите или за тежка физическа работа и нямат не само професия и образование, но и култура, маниери, дори ХИГИЕНА понякога и често не спазват нормите на поведение не само у нас, но и в чужбина.
Българката от 70-те години е най-работещата жена в света. В другите държави, особено в развитите, не е прието жената да работи толкова, а мъжът по принцип е научен да си издържа семейството и да помага в домакинството и гледането на децата. Българката още от комунизма е осъдена да работи като вол и да си гледа семейството и домакинството сама, което я е накарало да се образова, защото чисто телесно не е в състояние да се конкурира с мъжа за хляба си на пазара на труда. Така повечето българки имат висше образование, което дори да е със съмнително качество, поне означава, че е чела-недочела някоя и друга книжка и се е мъдрила в академичните среди едни 4-5 годинки. Рядко има простачки сред жените-емигрантки, а и критериите за жените са други - гледа се красотата, да е домакиня, да е добра с деца и тем подобни.
Всичко това са червени точки за българката сред западните мъже в сравенение с тяхните жени, които имат и по-големи претенции към доход и стандарт на живот, а българките и тук са скромнички.

Така българките си намират много по-често западняк мъж, ако са емигрантки, докато мъжете българи удрят често на камък сред местните жени - включително и ако са образовани, защото пък им липсва това, в което са научени западните мъже - да уважават, дори почитат жена си, да я глезят и да издържат семейство, да помагат в домакинството, да не говорим за начин на общуване и поведение.
Която българка има малко повече акъл си тегли чертата и в крайна сметка избира западен мъж. Не, че няма качествени български момчета, но те са си в България - имат си семейства, кариера, идват от добри семейства и едва ли се скитат из чужбините. Аз след завършване на висше и работа по специалността си се прибрах със западен мъж като вид импорт :) в България и ми прави впечатление, че у нас има доста качествени момчета вече, които като манталитет, култура, начин на живот и т. н. НЕ ОТСТЪПВАТ на западняците, особено сред множеството български мъже под 35-40 г. не мога да намеря особено големи разлики със западните мъже вече - започнали са да се грижат за семейството си, да водят активен начин на живот (спорт, излети събота и неделя), да се изнасят от родителите си по-рано и да помагат с възпитанието на децата.
Моят съпруг много харесва българските жени не като външност, защото са му нисички, дребнички и нямали гърди, но като поведение, защото са домакини и са поддържани, гледат си добре мъжете и семейството, поддържат се, не противоречат на мъжа в обществото... понякога дори ме обвинява, че съм била развалена на Запад и, че щял да си намери друга, автентична българка :))), което си е шега, но честно казано не му липсва внимание и българките много го харесват и му обръщат много внимание.

Извод - българският мъж по-добре да се концентрира към търсенето на жена-българка или друга източно европейка. Никоя прилична западна жена няма да се занимава с българин най-малкото за да не си развали социалния статус и да няма проблеми със семейството си. Всякакви украйнки, рускини биха били благодарни, ако им обърнете внимание. Не ги подценявайте - те са често по-образовани, атрактивни и скромни от българките, които биха се занимавали с вас, които имат алтернатива - западняк например.
Българската жена е универсална, защото е запазила женствеността си за разлика от жените на Запад, а това точно сега е доста търсено и чисто статистически се получава една 10%-ова дупка от млади, фертилни жени у нас.
Време е българският мъж да се потруди за запълването на тази дупка и да се огледа сред рускини и тем подобни, освен това в Украйна и Молдова има доста българки от старите емигранти, избягали още през 19 век и те в момента ви търсят, българки момчета, защото можете действително да им предложите много по-добър живот, а и сте по-култивирани вече от техните мъже!
С много по-малко усилия и нерви ще можете да си намерите много хубава и образована жана от тези държави, защото българките сме пообрани вече, а и претенциите скачат...
УСПЕХ

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 531d1e0a2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами да прав си. Румънките си заминават в чужбината с приятелите си от две години, като учат същата специалност дори и да е мъжка професия. И ако случайно се скарат - румънката казва че мрази да си сменя нещата - ставаше въпрос за мъжа ама не искаше да каже директно, че са се скарали, понеже въпреки всичко каквото става между тях си остава между тях. А колкото до българките те спят с повече от 15 и новия го свалят като казват че никой от тия 15те не е обичала - докато с супер много информация му разправя за семенните течности на бившите си, също така се е и боцка. За румънците са си само с румънките и маъ само дотам са ми впечатлинията - както и да е българите понеже бягат като дявол от тамян от свестните си фащат предимно горепосочената `българка` и не поглеждат други, дори и когато са в чужбина. Някак си българите просто като отидат там и чужденките незнам защо просто не ги привличат - а в чужбината предимно не пращат свестните а отново гореспоменатата `българка`. Също така има и не чак толкова гореупоменати българки ама те само гледат отстрани как `гореупоменатата българка` говори само за семенни течности.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: cfd9cc0922
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

3.   Не мога да не се възхитя на коментар номер едно, изпълнен с клишета и израз на комплеси. Първо, популярното клише, че българката работи, гледа децата и поддържа дома, а мъжа, видиш ли, след работа се опъва пред телевизора с бира. Ами не знам, колкото познати семейства съм наблюдавал, за повечето мисля, че мъжа е ангажиран с домакинството не по-малко от жената. Естествено, работата не може да се измери и да се подели съвсем по-равно, но подобна поляризация, не знам, във вашето семейство така ли е било? Правило ми е неприятно впечатление, че знам за няколко жени, женени за чужденец, но само за един мъж чувах, че бил женен за жена от друга страна. Наскоро бях за няколко дни в Италия и на отиване самолета беше пълен с красиви млади момичета. На връщане не беше. Е, да българката е ценна стока - красива, умна, естествена, понякога и добре образована. Може да звучи сексистки, но персоната от първия коментар сама заявява, че западната жена търси мъж, който да я глези, да изкарва пари за цялото семейство (четирима души), да има статус. Това е възможно е западните държави, развити, стабилни икономики, в които доходите са по-високи. Жените, които си намират съпрузи-чужденци, с какво са по-различни в намеренията си от тълпите африканци и азиатци, наводняващи Европа? Търсят по-добро място наготово, да хванат гражданство и да забравят за бедната България. Само, че за мъжете е доста по-трудно. Друг е въпроса, на какви точно мъже попадат въпросните жени, защото и на запад има второкачествени съпрузи.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: e428476c53
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много завси от човека. Факт е, че много българки се омъжват в чужбина, но малко българи зе женят за чужденки. Спред мен причината е в манталитета на средностатистическия българин. Не е научен да уважава жената - да подарява цветя, да пркарва качествено време с нея, да говори и да уважава гледната точка на една жена. Българина обича да повишава тон, винаги да е прав, това е въпрос на его, да потиска и комплексира жената, не обича да прави комплименти, обича да се заглежда по други жени. Българина очаква, че жената трябва да чисти, да му готви, той като се прибере сам или с приятели, жената тряба да сложи масата и да прслугва. Обичат да се налагат - да казват на жената каде може да ходи, как да се облича, да ревнува. Случва се и шамари да раздава.
При чужденците е различнко, но като цяло те или са властни и потискат жените, но ги издържат изцяло финансово, така че жената да си стои вкъщи и да си гледа децата (е, стандарта на живот го поззволява) или уважават жените като равни и вършат домакинската работа на равно с тях. Българинат има изисквания за двете категории, но не дава нито едно от двете. За него чужденките са капризни и мързеливи.
Но пак казвам, това не важи за всички. Има страхтни млади интелигентни и интересни мъже в България и се надявам да стават все повече!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 7597d7aaad
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Пич, за съжаление българите в чужбина имат много лоша слава. Това ти го казвам, като един от тях - трябва ми време, за да докажа на тукашните, че не съм като останалите ни сънародници, за които трябва да призная, че с пълно основание има създадени клишета. Причините какви са в случая не е особено важно, но като цяло в чужбина имат доста лошо първоначално мнение за българите и румънците (на много места мислят, че сме една държава и един народ). Мнение, което подлежи на промяна, но така или иначе още при първоначалното запознанство е много вероятно жената/момичето до теб да си има едно на ум, особено пък ако е над 40-45 години.
Живея в Испания, и честно казано тук никога не съм търсел целенасочено контакти с чужденки, и въпреки това имам известен опит - спал съм с испанка и латиноамериканка (те тук са под път и над път). Ако наистина знаеш 5 езика това ще ти е ОГРОМЕН плюс, защото ще може да се разбираш с доста хора, а и самият факт, че знаеш толкова езици ще направи така, че чужденците да имат по-високо мнение за теб (в Испания например са много малко тези, които владеят на поне средно ниво чужд език). Но да си знаеш, че по-добро от българката няма да намериш, защото просто имате прекалено много общи неща с нея, и прекалено малко общи неща с чужденката. Затова мисля, че е много по-лесно да създадеш стабилна и трайна връзка с българка, отколкото с чужденка, без разбира се да казвам, че с чужденка е едва ли не невъзможно да се създаде нещо сериозно.
В леглото не са нещо особено, в това ако още не си, то много скоро ще се убедиш. Не е никак случайно, че мъжете от Западна Европа дават мило и драго да спят с някоя от Източна Европа - разликата в секса е наистина осезаема.
По-голям съм от теб с няколко години, и мога да те посъветвам да си изживееш пълноценно и на високи обороти младостта. Граби с пълни шепи от живота - сега ти се е паднало! Е, ако пък толкова искаш сериозна връзка, няма лошо - със сигурност няма да ти е чак толкова трудно да си намериш чужденка, която да иска да бъде с теб. :)
Успех ти пожелавам, и да разказваш как се развива житейският ти опит с чужденките. :)

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 91e2376c02
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

6.   Е- е, зaщо тaкa сте " зaковaли" н1, след кaто е нaпълно прaвa. Живея много години нa зaпaд и често пътувaм в още две зaпaдни държaви. И потвърждaвaм нaписaното от нея.
Кaто дойде тук бг женa и види друго отношение, не типично бaлкaнското... изводa е ясен.
Пък типичния бaлкaнец, ние не го щем, че зaпaднячкaтa ли?
Имa рaзбирa се мъже, женени зa чижденки, но сa много мaлко, с обрaзовaние и добрa кaриерa. Обикновено сa учили/ зaвършили в съответнaтa държaвa, време в което все още подлежaт нa превъзпитaние. Колкото и дa нaбивaте единички, нямa дa стaне по- мaлко вярно. Товa е положението!
Вaриaнтa е кaкто кaзa по- горе, дa си търсите укрaинки, молдовки... Бългaркa нa зaпaд - трудно, чужденкa - почти невъзможно.
Aз и зa миг вече не могa дa си предстaвя дa " трaя" подобен мaнтaлитет, и кaк дa стaне кaто имa по- добър избор!
Зa всичките години, които живея тук, познaвaм сaмо 2- мa бългaрски мъже, aдaптирaни, с добрa професия, със съпруги чужденки. И сaмо еднa бългaркa омъженa зa бългaрин, a познaвaм достa...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 93ea6c6846
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 1, вярно е, че българките, които имат връзка с чужденци са в пъти повече от българите с чужденка, за това има най-различни причини. Интересът на рускините към българите също е факт и то от години. Но да твърдиш, че "Никоя прилична западна жена няма да се занимава с българин най-малкото за да не си развали социалния статус и да няма проблеми със семейството си. " е твърде пресилено и бих казал обидно. При положение, че живееш на "Запад", знаеш, че там жените в повечето случаи са доста независими, а хорското мнение не играе чак такава роля като в България. Ако родителите на момичето не са коне с капаци, а съвременни и интелигентни хора, няма да се фиксират върху националността на мъжа, а ще гледат какъв е като човек, дали се отнася добре с дъщеря им, дали има добри обноски, образование, стабилна работа. Ако се е реализирал успешно в държавата им, може да останат впечатлени от способностите му и да си кажат, че дъщеря им ще има сигурност с него. Пак опираме до това, че не всички български мъже влизат в стереотипа за Бай Ганьо. Познавам българи, макар и не много, които имат връзки с чужденки, и то не само с рускини, а и със "западнячки" (самата дума звучи доста смешно и соц).
Към автора - прав си, че държавата, обществото, в което е израснал човек, повлияват развитието му. От друга страна семейната среда също е много важна, тук вече не опира само до националности - във всяка страна има хора с ценности и такива без особени ценности. Затова гледай и отвъд националността на момичето, концентрирай се върху това каква е като човек, като характер, разбирания за живота. Казвам ти го като млад мъж, който е изпитвал увлечение и дори чувства към жени от други националности и е осъзнал, че някои неща са си едни и същи при българите и при другите народи. Определено не е невъзможно да получиш взаимност, не си мисли, че момичетата ще откажат да бъдат с теб само защото си българин - възможно е и да има такива, но какво пък, продължаваш напред. А и щом си такъв полиглот, това ще ти помогне и в ухажването - ако говориш нейния език, някои прегради изчезват по-бързо. Успех с намирането на партньор!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 3de1e64808
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

8.   Браво, номер 1 - страхотен коментар!
А бг мъжлетата вместо да цъкат по една звезда на коментара на номер 1, по- добре да се позамислят върху написаното.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 2616241582
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

9.   От номер 1 - прочетете отново коментара ми и за НЕразбралите ще кажа - НЕ живея на Запад, а съм живяЛА в много западни страни, включително в САЩ и затова смея да говоря по темата. Омъжена съм за чужденец, но НЕ съм емигрирала навремето заради това, а защото просто отидох да се изуча там, запознахме се с мъжа ми и съвсем елементарната и банална история - изобщо не съм търсила мъж и не съм ходила там заради мъж, а за мен дойде Сляпата Неделя.

Не твърдя, че и всички български мъже били мачовци и Бай Ганьовци, напротив - в България ми прави впечатление, че мъжете все повече се доближават до западния манталитет, култура и начин на живот, но мъжете българи-емигранти на Запад просто са по-скоро от хората на физическия труд, а малкото изучили се там и направили кариера също гледат да си вземат българка или друга източно-европейка за жена.
Имам много приятелки от западни държави, РОДНИНИ вече и си казвам истината - тези жени НЕ искат да се занимават с български мъже. Точка. Говоря тук за средната класа и за жените от добри и образовани семейства, но дори действително асоциалните западнячки предпочитат да се занимават с някой от Африка, Турция, Мала Азия, защото тези хора имат отчайваща нужда от виза и в началото им свалят звезди, докато българските мъже просто нито имат нуждата, нито имат възпитанието да правят такива неща, а и имат големи претенции за фигурата на жената, коса, поддръжка - дори най-простият български работник-емигрант има ОГРОМНИ претенции, надвишаващи МЕЧТИТЕ на средния Западняк, който дори не смее да загледа или да заговори малко по-хубавка жена, докато за обикновенният българин ТРЯБВА да си хубава, слаба, с такава и онакава коса....важно е и какво работиш, колко искарваш....дали могат да живеят при теб :)
Аз като българка мога да оценя напредъка, промените в българското общество в посока цивилизация в западния смисъл на думата, но за една жена от САЩ да кажем си е чист културен шок дори общуването с българин дори, какво остава да живее с него.... като българка. Просто невъзможно.
При българка с чужденец е по-лесно, защото въплащаваме това, което търси тайно всеки мъж, колкото и еманципирани да са жените в обществото му. На западните мъже просто им е писнало цял живот да се бъхтят за една жена, която едно ядене не може и НЕ ИСКА да им сготви вечер, да не говорим за чистене и друга домакинска работа и да не говорим, че тези жени НЕ работят или работят на непълен работен ден. Не говоря тук само за хората със стандарт и за богатите семейства - така е било винаги, дори когато и на Запад като стандарт са били преди 50 г. на нивото като у нас сега - майката на моя съпруг е работила има-няма 5 г., родила е три деца и си е гледала децата, а мъжът ? е изкарвал парите, макар че са били бедни дори според нешия стандарт днес - 1 кола на старо, жилище под наем, стари мебели, никакви спестявания, пестене от храна и ежедневни неща. Когато отидем българките и НАСТОЯВАМЕ да работим дори има доста конфликти, защото за западния мъж това е ново, включително за хората в Северна Европа и САЩ, където жените са много еманципирани, имат големи усти и си знаят правата, законите ги защитават отвсякъде и така нататък - тези жени НЕ работят 8 ч. на ден и на никой не му идва на акъла да ги накара, докато не дойде българина, чиято майка е работила 6 дни в седмицата по 10 ч., после е чистила и готвила, правила е домашни с децата си, а неделя е помагала на баби и дядовци за градинките, правила е зимнина, родила е 1 детенце, което са ? го изгледали бабите, за да работи тя по 10 ч. на ден 6 дни в седмицата...на смени дори, а ако мъжът ? я зареже, да бъде осъден на 35 лв. издръжка (ГОВОРЯ ЗА ИСТИНСКИ СЛУЧАЙ).

Това, което за българинът се подразбира, за моят съпруг е специално отношение и глезене едва ли не - например, ако отида и му донеса чаша вода от кухнята или телефона от другата стая. Имахме гостенка от Западна Европа и несъзнателно му донесох нещо от другата стая, когато той ме помоли - тя направо избухна как било възможно такова отношение и тем подобни.
Представяте си българският мъж след 10 ч. работен ден се прибира и жена му след 0 ч. работен ден нито му е сготвила, нито му е изчистила, нито го посреща с добро настроение, разплула се е пред ТВ-то сто кила и дори не се е изкъпала този ден. Ами българинът ще ? бие шута!
До някъде и това е причината толкова рядко български мъже да се женят за западнячки - ами те имат най-малкото по-добра алтернатива и избор.
При това българките не мога да кажа, че сме били най-красивите жени на света - всичко е въпрос на вкус, но в сравнение със Западните жени, ние все още имаме някаква елементарна женственост, поддържаме се горе-долу и не правим скандали за една чаша вода от кухнята или ако сме изчистили с прахосмукачка днес, а мъжът утре не може или не иска да чисти. Без да си кривя душата иначе - в световен мащаб женските заплати са много по-ниски. Това се дължи и отчасти професиите, отчасти и на това, че мъжете са по-готови да поемат рискове и в България повечето жени също разчитат на мъжете си за семейство и деца.
Българки изкарваме 30-40% по-малко пари от мъжете си, но повечето българки сме благодарни и оценяваме грижата на мъжа за семейството - не малко мъже имат и две работи, бизнеси, изискващи много работа и много отговорности. Ако се налага някой да работи допълнително - това и у нас е мъжът. Ако един българин осигури на семейството си обаче добър стандарт на живот, той бива хвален, възхваляван, даван за пример и какво ли още не - ако един западняк го направи, но откаже да чисти с прахосмукачка след 12 ч. работен ден, да чисти баня и тоалента събота и неделя - той бива смазван в обществото и обявяван за Паша и какво ли още не - от черен по-черен става.
Това е и причината много български емигрантки да ходят да чистят по домовете на иначе не толкова богати хора с жени-домакини - просто на мъжете им идва по-добре да платят на някоя българка да им изчисти, вместо да имат караници и скандали с жените си и забележете - пак не е достатачно, защото повечето не могат да си позволят по-често от веднъж седмично домашна помощница и НИКОЙ не иска да подрежда дори - мъжете нямат време и сили, жените не виждат нужда да вършат тази „низка работа“, щом мъжът не помагал.
Така често ми се е случвало да ходя на гости в истински кочини, което е НЕВЪЗМОЖНО да ти се случи при българско семейство или при семейство със съпруга рускиня или източно-европейка.
Но много уникални наблюдения имам....пак казвам - в много Западни страни на два континента съм ходила на гости в Австралия, ЮАР, Нова Зенландия и т.н. - същите мизерии и същите проблеми - жени с големи претенции, смачкани мъже, докато у нас сякаш е малко или много обратното.

Не съм искала иначе да разсърдя българските мъже. На мен ми е ясно, че ако случайно не бях срещнала мъжа си и не се бях влюбила в него, аз щях сега да съм си с българин. Познавам много чудесни български мъже, които по нищо не отстъпват на западняците! Това, че българите не се женят за западни жени е двустранен неинтерес!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: abc889812c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И №1, и №8 могат са прави за едно - един истински мъж на място никога няма да тръгне да се митка по чужбините (освен в служебна командировка или на екскурзия) и да се оплаква колко му е ниско заплащането в България, та затова е отишъл там. Още по-малко пък ще се забива с някакви местни (там) изродии и чудовища.

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: d28910118b
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

11.   Браво за коментара на 3!!! Просто и ясно обяснено! Търсят по-добро място НАГОТОВО, да хванат гражданство и да забравят за бедната България, но акъл раздават, как да се оправят мъжете. Хубавото за мен, лошото за другите - това ако не е Ганювщина, здраве му кажи. Няма как от всички граждани на една страна жените да носят само положителните черти, а мъжете отрицателните. А бг женичките да се замислят върху това, не да вземат желаното за истина.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 2616241582
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 11 - какво гражданство те гони теб? Ние дори преди 2007 г. имахме доста предимства за визи и тем подобни, а като студент и без това нямаш проблеми - поне от 2000 г. насам гражданството не е било причина за българките да се омъжват за чужденци, а пък в днешно време пък поне в ЕС имаме всички права, което е достатачно, а в страни като Сингапур, Нова Зенландия и сума ти още и виза не ти трябва вече, а който искал животец на готово - ами то и у нас може да си го намери! Да не мислите, че в България няма заможни мъже?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: dfef4f1d02
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Авторът - беше ми интересно да прочета коментарите ви. На моята възраст е малко рано за сериозни взаимоотношения, но все пак денят, в който тази тема би била актуална не е чак толкова далеч. Образование в момента придобивам, знам езици и мога да се грижа за себе си. Като цяло в държавата, в която съм в момента е наистина по-трудно да се осъществи контакт с местни, защото е силно залегнал начинът на мислене : “в група/извън група“. Като чужденец е много трудно да влезеш "в групата".
Все пак успях да си намеря приятел от същата държава, но като излизаме и говорим с хора /от цял свят/ забелязвам как винаги хората изпитват повече интерес към него и аз съм един вид по-малко привлекателният приятел. Затова започнах да се чудя дали това, че съм българин, ми носи черни точки и отблъсква хората и реших да се поинтересувам какво мислят и другите по въпроса. Отделно първите ми опити да сваля и българки, и чужденки, бяха сравнително разочароващи, но вече знам, че и аз не съм имал най-добрият подход тогава.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 1722d99bdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Истината за жените: на никоя не и пука от къде идваш , ако знаеш как да се държиш с нея. Но наистина има някакви правила. Например, колкото по- на север е някоя държава, очаквай жените да правят първата крачка. Въпреки че не винаги е така де. Общо взето не се притеснявай от произхода си, докажи че си готин и свестен тип и няма да имаш проблеми.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 7597d7aaad
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Пфу, тъкмо коментар номер 1 даде криле на клетите български женици, които си мислят, че всички български мъже са бай Ганьовци, и след това самата тя им разби мечтите, с пояснението, което даде в коментар номер 9.
За съжаление на българките, които се оплакват, че всички български мъже били отвратителни, а чужденците били света вода ненапита - това е меко казано лъжа. Има много, ама наистина много свестни български мъже, но щом те не ви обръщат внимание, може би пък и във вас да си е проблемът, не мислите ли?
А малките жестове, които наистина чужденците правят по-често (няколко примера - закуска в леглото, казване до втръсване "обичам те", зачитането на Свети Валентин (който не е български празник, и е нормално в България все още да не е силно разпространено празнуването му) и т. н. ) може и да ги има, но една българска жена бързо разбира, че това далеч не е най-важното в живота.
Важното е да следваш сърцето си, и да се обвържеш/ожениш по любов, или най-малкото когато си сигурен, че половинката ти е човекът, с който искаш да изживееш дните си, независимо от какъв пол си. Ако на някоя българка й е фикс-идея да се омъжи за чужденец, няма да е кой знае колко трудно да го постигне. Е, много скоро ще разбере, че както българите, така и чужденците си имат своите много, и големи кусури. Има си го момента с културните различия, има го момента с разликите в начина на възпитание на децата, някои чужденци категорично отказват да се говори на български пред детето (което не всяка българска жена е съгласна да изпълнява, и съответно се получават търкания), начинът на забавление и представата за "хубаво прекарване" много често е твърде, твърде различна (въобще не говоря да се забавляват със селска чалга, а просто чужденците, които аз поне познавам нямат никаква култура на забавлението, ако мога така да се изразя, или с други думи - скучни са), а и не на последно място - доста често има и сексуални различия, което също е голям проблем за българките, и честа причина тайно да си имат любовници от Източна Европа.
Накрая искам да кажа, че не е лошо да не слагаме българите/българките в някакви шаблони и рамки, защото това, че около нас има преобладаващо чалга селянки, или нацепени батки не означава, че всички са такива. В крайна сметка, който търси - намира! Има мъже/жени за всеки вкус, и това дали са, или не са подходящи за партньори в живота далеч не се определя от това дали са българи, или чужденци. ;)

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 179edfcd86
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Много говорите вие че и най-простата жена няма да вземе българин, ама третият ми братовчед е сгоден за дъщеря на руски олигарх, а нейните родители нито и правят проблем нито нищо. Съмняваме някой от пишещите тук а и изобщо българки да имат мъж баш с този социален статус.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 23387d1512
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

17.   Номер 9 е некоректна, разбира се. В номер 1 оплюва здраво, и после се опитва да почисти. Което не е чак толкова изискано, по европейски... Да се правиш на по-голям католик от папата също е ганювщина. Един живот не стига, за да отстраниш манталитет трупан с векове и влязъл в гените ти. Дори когато този живот е минал в страни от Европа, САЩ, Австралия, Нова Зеландия и съпруга ти е западняк. И този манталитет на тарикатлъци и други мурафети е присъщ колкото на българите-мъже, толкова и на българите-жени. За съжаление...

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: cfd9cc0922
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

18.   Ха сега де, жената от номер 1 в последствие пак се изказа противоречиво. Първо, не й харесвало, че трябва да домакинства за българския мъж, а после казва, че само заради това ги харесвали западните мъже. Казва как на запад жените били глезени и го карали по-леко от мъжете, а се оказва, че тя самата не искала това. Казва, че българските мъже били простаци и ганьовци, а в същото време започнали да се подобряват - е, кога ще се изравнят с европейците, май май никога? !

А вие жените, женени там, да не сте с хирурзи, бизнесмени или инженери. Пробвате се, пък където ви излезе късмета. Има някаква екзотика да се омъжиш за чужденец, и тя е свързана най-вече с по-високия материален стандарт. Точка. Казах, за гражданството, а ме контрааргументираха със свободно пътуване. Двете неща не са същите. Всеки може да ходи и работи почти навсякъде, но трудно или никак не може да използва социалната система и винаги ще си остане чужденец, с ред негативи, произлизащи от това. След женитба, вече става италианка, англичанка, германка и е наравно с останалите. Това е разликата, надявам се, най-накрая, да я проумеете. Вече страните от ЕС заговарят за ограничаване на социалните привилегии за чужденци и брака отново се откроява като най-силното средство за оставане в западна страна.

Това да "внасяме рускини и украинки" е толкова малоумна идея, че едва ли има смисъл да я коментирам.

Не е възможно, просто не е възможно в една страна мъжете да не са годни, а жените да са първо качество. В крайна сметка, всеки е плод на възпитание от майка и баща.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 5d7beca799
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

19.   До коментар N1: Направо ме влуди феминисткия тон, който държиш! Най-наглото е: "МЪЖЪТ Е НАУЧЕН"! Кой го е научил мъжа да е глава на семейството? И като си толкова патриархална защо не уважаваш патриархалните порядки и не "се научиш" да уважаваш българските мъже?

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 23387d1512
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   До 18 - сега ще се появи 1 и ще ти каже, че мъжа ? е ядрен физик, завършил е и Кеймбридж/допълнително/, и девето поколение потомствен аристократ...

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: d28910118b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   №12 - не се хващай в правният смисъл на думата "гражданство". 18 го е обяснил на достъпен език:"След женитба, вече става италианка, англичанка, германка и е наравно с останалите. Това е разликата, надявам се, най-накрая, да я проумеете. Вече страните от ЕС заговарят за ограничаване на социалните привилегии за чужденци и брака отново се откроява като най-силното средство за оставане в западна страна. "

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: b4af183d49
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   №18, това не е вярно, че ако си чужденец и работиш в една западна държава, не можеш да ? ползваш социалната система. Дори е точно обратното, винаги има даден период от време, през който, ако работиш и си плащаш всички данъци и осигуровки, то след това ( ако се наложи ) имаш законно право на социална помощ. И също така не е вярно, че ако сключиш брак с чужденец ти ставаш автоматично чужденка. Първо, че произхода си никой не може да промени и второ, че въпросното гражданство ти се дава при определени условия : трябва да си живял няколко години, да си покрил определено езиково ниво и т. н. Самото гражданство не ти дава кой знае какви предимства, като изключим безвизовото пътуване до някои държави, участие в парламентарни избори, децата ти да получават стипендии като учащи се и горе долу това е. E и ( недай Боже ) някъде да търсиш закрила от новата държава ( с изключение на територията на България - при двойно гражданство ). Но, ако можеш да вземеш чуждо поданство си е тъпо да не го направиш, знае ли човек какво може да му се случи? Пък и да не говорим за това, че по-скоро може да те е срам да кажеш, че си българин, заради циганиите, дето ги сътворяваме навсякъде по света.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 5d7beca799
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   До номер 16: Приятелката ми е украинка, техните не са никак бедни. Даже напротив: водят се нещо, което тука определяме като провинциални феодали. Но дъщеря си държат без пари и казват: мъжът ти да те издържа.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 4fd81d6e47
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

26.   Западните мъже, които се увъртат на българки, в огромната си част са едни търгаши и хитреци. Показват възпитание и жестове на внимание, от които българката често особено ако е по-тъпичка, се впечатлява. Често се изкарват по-богати отколкото са. Обикновено са циции и стиснати. Като направят дете на българката постепенно без насилие и скандали, държейки я във пространствена и финансова зависимост, обсебват живота и и хитро я подчиняват на егото си. В същото време са кръшкачи и пълни използвачи на всяка възможност. Огромната част от тях са доста по-възрастни, имат ерективни и други проблеми, част са алкохолно и наркозависими и като сложим и културните различия и езиковата бариера, скоро българката установява, че този така изиграл я като елегантен джентълмен е доста по-голям простак от повечето българи, от които жената е получавала повече любов и подкрепа. Но която се излъже, излъже. С българки обикновено се занимават неудачниците на запад, които не могат да си намерят местна жена.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 547bca5e20
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   №26, как да ти вярваме, като ГОВОРИШ ОТ ИМЕТО НА ЗАПАДНИТЕ МЪЖЕ И БЪЛГАРСКИТЕ ЖЕНИ(включваш всички - пълния член).
Значи ли това, че ТИ ИМАШ ВЪЗМОЖНОСТ ДА КОМУНИКИРАШ С ВСИЧКИ ТЕЗИ СЛУЧАИ, ДА ЗНАЕШ ПОДРОБНО ВСИЧКО ТОВА, КОЕТО ПИШЕШ И ДА УБЕЖДАВАШ ЧЕТЯЩИТЕ ТЕ, че това е истина?
----
????? ?
---
Ако си откровен, моля отговори на публиката, как ти го знаеш това.

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 547bca5e20
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Никога не слагам българските мъже под един знаменател, нито българските жени под един знаменател, нито пък чуждестранните респективно мъже/ жени под един знаменател.
Всеки е това, което е.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: ff76390548
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

30.   Всичко е много, ама много индивидуално. Живяла съм в чужбина и съм имала гаджета от различни държави и да ви кажа всеки си е със собствения характер и виждания за живота и връзките. Да, като цяло уважават жените повече от българските мъже, особено ако жената има професия и образование, но пак казвам всичко си зависи от човека. Най-големият боклук с който съм била също не е българин... така, че няма как да кажеш всички чужденци са такива, а всички българи онакива.
Има и свестни има и пълни боклуци, но най-гадни са лицемерите. Тези, които в началото на връзката се правят на много влюбени и готини, а всъщност не спират да ти изневеряват и да ти се подиграват зад гърба. Е, в моя случай имах връзка с един такъв и не беше българин...
Колкото до това, че има много повече българки омъжени за чужденци отколкото българи женени за чужденки, ами не знам на какво се дължи. Може би на факта, че българките като цяло сме научени на всичко. В смисъл, че рядко в чужбина ще видиш жена, която работи на пълен работен ден, след това пазарува, готви, чисти, пере, пише домашни с децата... там жените или имат професия и викат жена да чисти и да готви и бавачка която помага с уроците (ако се налага), или са само домакини и майки и евентуално работят нещо почасово или си работят от вкъщи. Така, че май това ни е големият плюс и мъжете там доста се впечатляват, че работим наравно с тях, а дори не поставяме въпроса за домашна помощница. Докато българския мъж няма с какво толкова да впечатли жените там. Даже често е в много по-неизгодна позиция от местните, защото често работата му не е толкова престижна, което си е напълно нормално. Все пак няма как да си в една държава от 1-2 години и да имаш огромни претенции. Единственото изключение са хората, които са завършили образованието си там. Те вече са в състояние да се съпоставят с местните мъже и съответно доста често имат приятелки или съпруги от местното население. Познавам и такъв мъж. Женен е за французойка и са си много щастливи заедно. Има само една малка подробност. Той е лекар и то добър... а не е общ работник. Е, когато имаш собствен частен кабинет в Париж, мисля че произходът е без значение, но и на него не му беше лесно в началото. Замина още преди 1989 (винаги съм се чудила как е успял) и в началото всичко го гледаха с огромно недоверие въпреки лекарската му диплома. В началото работеше като санитар и едва след като положи куп изпити, му разрешиха да практикува. Не знам кога и как се е запознал с бъдещата си жена, но знам, че в началото на брака им семейството и хич не беше във възторг. Е, 30 години по-късно нещата са различни. Човекът е уважаван лекар, има прекрасно семейство, вече и внук, но като цяло неговата история е по-скоро изключение. Повечето българи в чужбина винаги си работят някаква доста обикновена работа и съответно нямат с какво да впечатлят жените там. Виж, децата им, вече имат повече шансове, но те вече не са съвсем българи. Да, може и двамата им родители да са с български произход, но те са родени там. Така, че мисля, че точно на това се дължи разликата в броя на българките омъжени за чужденци и съответно на българите женени за чужденки.
Обаче това си е просто мое мнение, а иначе свят широк-хора всякакви...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 5c1dc94c77
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Нещата опират до повече от пола мъж/жена. Става въпрос до култура (манталитет, начин на мислене), социалено, професионално и образователно потекло и т. н. Хора които също така пътуват също си разширяват мирогледа и начина на мислене.

Става въпрос и до съзнанието и възприятието на българина. Има три класи хора, като 2/3 от българите попадат в третата. Това е отражение на факта че масово хората са необразовани. непродуктивни и цялостно неинтегрирани спрямо изискванията на 21-ви век. Простотията е във величието си а много бягат и на вън като икономически имигранти, работейки обикновено на минимална заплата. Ярък пример е Париж и особено Лондон сега. В момента е на мода да се ходи в Лондон, много от нашите неквалифицирани кадри се сблъскват със други неквалифицирани от Източна Европа и бивши колонии и става много интересно.

Хората трябва да се научат на самоуважение, честност, амбициозност и да осъзнаят че могат да са повече от това което са, не само на вън, но и в България. За това обаче трябват книги. Както й да е. Който както си го направи. Моят коментар и без това е анонимен и ще бъде и забравен.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 47d3572168
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

32.   До 90те години, мъжете и жените от България бяха с много по-добро образование и възпитание, за разлика от сегашното чалгарско поколение, които ще ги чуеш много преди да ги видиш, защото говорят на висок глас и са много шумни. Това е една от типичните черти на прстаците - хора с ниска култура, възпитание и долнопробен вкус, на което бяха научени от курумпираната телевзия. По онова време, преди в България да нахлуе дивашката "ДЕМОКРАЦИЯ", само циганите и турците слушха тази цигнско-турска ориенталска "музика" наричана сега чалга и играеха кьочеци и се стараят да подражават на циганина Азис. Какво друго може да се очаква от такова НАРОЧНО увредено, с помоща на продажната българска преса поколение? - Освен простотия и низка култура, нищо друго! Коя ще е тази която ще им обърне някакво внимание? ! Само някоя захлупена, която е на тяхниото ниво на манталитет и възпитание. За българките от това ново поколение е по-лесно, защото ако е по-хубава, много от местните мъже гледат само да им вдигнат краката, но не и да се оженят за тях, защото и тяхния манталитет и възпитание са на същото ниво като на българските момчета а и се е разнесла славата им че са лесни курвета. Колкото за по-грозните и очукани български момичета, единствените които там ще се хванат с тях, са негри, араби и всякаква друга измет.
Какво друго мнение искате местните хора там да имат? ! ..
Ами никой не би искал, да се занимава с простаци които се държат като свине!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: d39c28818c
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

33.   Има една стара приказка, че камъкът си тежи на мястото, а у дома и стените помагат... Е как очаквате един мъж да бъде радушно приет, да бъде стожерът, около който да гради живот и семейство в чужбина? Това е противоестествено на подсъзнателно ниво. Затова всички общества гледат с подозрение чужденците, саботират ги, подценяват ги, гонят ги. И то дори да няма големи културни различия, преди векове изключително трудно е било да бъдеш приет дори в съседния град, какво остава за друга държава... И да стигнем до жените, е там е съвсем РАЗЛИЧНО! И то пак изхожда от елемнтарните предразсъдъци на хората, от народопсихологията. Жената НЕ НОСИ името на рода, от раждането си тя е отглеждана с идеята като порасне ДА ИЗЛЕЗЕ от къщата, да се задоми в друг род /град, държава/, където от значение е само да е красива и здрава, за да отгледа децата на стопанина на дома. Това са стереотипи, толкова вкоренени в съзнанието на хората, че независимо от раса, националност, пол и възраст, то те се реализират безотказно и затова МНОГО ПОВЕЧЕ българки ще се омъжват за чужденци и ще бъдат приемани от общетсвата им, отколкото мъже българи ще се реализират в чужбина.
М, 38

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: ff76390548
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

34.   Моля, някой да подари календар на номер 33, че май още живее в 1916... какви села, какви родове, какви 5 лева? !

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: d39c28818c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

35.   34, не чети между редовете:) Нещата се реализират на подсъзнателно ниво, така както са се реализирали векове наред, не си мисли, че за последния един век на еманципация всичко се е променило из основи, по външни признаци - така изглежда, но реално не е точно така. Мисля че това всеки специалист по народопсихология или пък просто психолог би ти го казал. Много неща и до днес правим неосъзнато, а те са се зародили в защита на живота и бита още на пещерния човек. Ама какво да ти обяснявам, потърси из нета за тези неща, почети малко и дано разбереш какво имам предвид, хайде със здраве:)
М, 38

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b65fbf22e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   Няма универсална истина, а само индивидуална съдба. Кой както я нареди. Вече една трета от живота си съм прекарал в Западна Европа и съм виждал всякакви ситуации. Например българки студентки да ходят с турци или негри, други пък с местни момчета от богати семейства, които искат да се оженят за тях и да имат деца, но жената панически се страхува от тази стъпка (на възраст около 25-28 години) и иска да си прави кариера и да отлага, затова и късат, а тя се хваща с който и падне - българин, негър, друг западняк и т. н. Виждал съм и местни жени и то доста красиви да ходят с негри или араби, че и деца им раждат. Просто съм се чудил как е възможно - жени с добро образование и перспективи, с чудесен външен вид заедно с някакви мангали или мелези ама от най-гадните, едни кафеникави с огромни гърбави носове и негърско къдрави коси. Ужас! На мен направо ми се обръща стомаха, но си трая. Кой както я нареди хора. Едно и също нещо за един човек е хубост, а за друг отрова.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 95296a6cb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

37.   Не съм ходил по света, но от малкото посетени страни съм забелязал следните разлики:
1. Харесват те и веднага опитват да търсят комуникация, а тук в България не е точно така, защото в повечето случаи стоят, зяпат и се чудят как да реагират, а също си измислят и оправданията, че ако реагират ще покажат, че са лесни и леки момичета, което е абсолютно малоумно за оправдание. Всички знаем, че никой интелигентен няма да ги сваля и да прави комплименти. Когато жените си харесват мъжете, жените трябва да направят сериозни знаци и намеци, за да може мъжете да действаме и да сме сигурни.
2. Не толкова амбицирани кариеристки и не мрънкат както тук, че трябвало мъжът да е стабилен и да може да гледа тях и децата. Има и такива, но тук почти всяко младо момиче има тези разбирания, но там въобще не е така. Не те определят по автомобил и жилище, по облекло и професия. Аз съм посещавал много пъти Чехия и Унгария и точно в Чехия си направих и сефтето на 24. Тук всяка излизаше с номера, че ако съм неопитен няма да съм добра партия, а там за супер опитните мацки не представляват проблем неопитните мъже, като дори се разбира, че такова чудо неопитност при мъжете не съществува. Не е чалъм да го ръгнеш, ала това тук им е сложно да го разберат :) Честно казано, ако за тукашните не съм бил привлекателен, то на тези места останах със съвсем други впечатления. Явно има проблем при нашите жени. Как може да харесваш един тип мъже и да тръгваш с друг, само защото другия имал възможности? Това в чужбнина не е така, там харесат ли те нищо не ги спира. Иначе не съм видял по-хубави от българките, обаче разликата в характерите е огромна, всеки пътувал ще го потвърди.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 61d362b87b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   " Всички знаем, че никой интелигентен няма да ги сваля и да прави комплименти "
Зависи какво разбираш под сваляне...

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 47d3572168
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

39.   Когато българските се женят за чужденци, 99% от тях ще са цигани, араби, турци, негри или с някакъв друг съмнителен ориенталски произход и колкото са по боядисани, по ги харесват. Те са толкова заблудени, че са готови без да се замислят, да предадат религията си, родината си и майките си чак, защото не мислят с главите си а с гръбначния си мозък и със задниците си. Никаква лоялност и никакв здрав разум, защото в мозъка си имат само две гънки - едната е за говорене а другата за вървене. То друго не може и да се очаква от полу-образовани, невежи хора, които се учат на вкус и поведение от американските филми и циганските сериали. В американските филми ще видите убийци, наркотици, проститутки, насилие и простшко поведение. От мангалските сериали се учат на ориенталщина и пошлост. Подражават на тях и това са и главните причини да се обличат като проститутки и дъжат като диви прасета. Юни месец пътувах от Великобритания летище Манчестър до Бургас. Огромната част от хората бяха англичани, които отиваха на почивка и няколко като мен които само пътуваха. Между всички тези хора имаше едно момиче което напълно се различаваше от останалите. Тя беше облечена с много къса и тясна черна поличка и някаква блуза с много голямо декулте, като половината и гърди бяха почти от вънка. Най голямо впечатление обаче правеха обувките и - с много висок ток, което я караше да върви на пръстите си с походка на някой каубой който е препускал цял ден след кравите. Като я погледнеш, жива проститутка от магистралата и не случайно хората я поглеждаха скритом и се подсмихваха. Тя беше с някакъв много тъмен азиатски мъж, който от време на време целуваше страстно и дълго с езици. Пълна срамотия. Повъртяха се в чакалнята, очевидно всички да я видят каква е красавица и накрая вземаха че седнаха наблизо до мен. Ивади си телефона и започна да се обажда на приятелите си. Изобщо не се учудих че се оказа че е българка. Без да исках можех да чуя какво приказва, защото говореше на висок глас. Едно от нещата което каза на някаква нейна приятелка беше; "Ами аз като гледам, ние българките се обличаме най-модерно". Като го чух това, едва не се изсмях. Не е за чудене че хората имат такова мнение за тях.
От другата страна, когато българските мъже се женят за чужденки 99%са бели европейки. Уж от една и съща държава идваме а сме толкова различни, това също ми го е казвал и един холандец.
Пази боже, нещастници с промити мозъци да "прогледнат".

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker