Защо не Русия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Защо не Русия
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 6387 пъти
Здравейте. Хора защо почти никой от емигрантите не се насочва към Русия, а само ходят в извратения Запад, където е пълно с хомосексуални, педофили, зоофили и ако кажеш нещо против тях ти съсипват живота. Например чувам непрекъснато за глобени и арестувани хора във Великобритания, Швеция Сащ , Канада и други, защото чели откъси от Библията против хомосексуалните. Преди две години глобиха и Вучков за това. Русия е една от малкото останали държави, където тези работи не могат да станат и която е забранила мерзостите. Същевременно е добре икономически. Защото тогава не искате да ходите там?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: 653c3b647a
гласове:
1 2 3 4 5
  (48 гласа)

1.   Това е защото правителството е русофобско и се промиват мозъците на хората, че Русия ни била враг и дай да лижем задника на САЩ. Много грешна политика според мен.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 9d10884256
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторе, ти откъде знаеш какво е положението в Русия. Всички сме чували за руската мафия и престъпност като цяло. Ако беше толкова хубаво емигрантският поток щеше да се насочи натам. Да, ама не, никой не иска да ходи в Русия, нито българите, нито сърбите, нито румънците, нито африканците. Всички искат на запад.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 22f33b63e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (58 гласа)

3.   първо:
колко ти платиха да напишеш тази статия?
второ:
говориш пълни глупости и си нямаш представа за реалната икономическа и социална ситуация на запада и русия.
раазсъждаваш много повърхностно, това че виждаш западни порно сайтове с "педофили, зоофили" и т.н. не означава, че такива хора живеят само на запад. просто в русия има голяма цензура над медиите, което е още по зле. докато в германия медиите ще те информират ако бъде хванат такъв, то в русия няма да чуеш нищо заради дъравния контрол над тях.
ти сигурно си още малък за да задаваш такива глупави въпроси и не помниш комунизма, но много хора значт какво значи цензура.
освен това, руската цензура затруднява много дори полицаите, които търсят такива педофили, защото те използват дори още по-анонимни методи за разпспространение на детска порнография.

да обърнем внимание и на друго, на още по-важен недостатък -
никой не иска да ходи в русия, защото там е мизерия и бедност.
руското правителство винаги е давало всичко за оръжия и никога нищо за народа.
ако си виждал москва на снимки, може би ще ти хареса, но ако видиш живота в азиатските села, ще останеш с друго впечатление. ти някога виждал ли си швейцарско или австрийско село ?? те са толква добре уредени, че няма никаква разлика от столиците има и селата, освен само в мащабите. ако видиш руско село в азия, и цялата му мизерия и липса на услуги, ще разбереш за какво говоря.
там се живее, както се е живяло преди 200 години през феодализма. докато селата на запад са много добре уредени, в русия това са забравени от бога територии.

средната заплата: много по-ниска е от тази в германия или холандия примерно. качеството на живот - също, здравните услуги, социалната система, всичко това е на доста по-ниско ниво от западните държави.

производството:
да си чул русия да е известна с производството на нещо освен калашници, лади и москвичи ?? телефони, компютри, здравно оборудване, бяла техника и каквото и да е друго нещо което да е полезно за хората в ежедневието?? не, и няма и да чуеш, защото там всички пари се инвестират в оръжия. за тези неща няма спор - на нивото на америка са. те самите позлват американска и японска техника...
и много други проблеми....

...така че тази "социалистическа държава"
всъщност никак не е социална, а див капитализъм от азиатски тип....

така че моят съвет е:
преди да пишеш такива постове, посети русия и после някоя европейска държава, като швейцария или норвегия примерно,
тогава сам ще се убедиш в думите ми.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 8780291edc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Слаб мотив е обратността. Както не е нормално да се забранява и преследва/Русия/, така не е нормално и да се парадира с нея и насърчава/Запада/. Всеки човек иска по-доброто... Главно заради парите ходят на запад. Друга причина е подредеността на западните държави. Но в средносрочно бъдеще парите ще отстъпват като причина да се ходи там. Защото реда ще се променя. Твърде много мангали се концертрират там. Под мангали разбирам цигани, мюсулмани, негри, индуси и въобще хора, които с примитивният си манталитет и броят си, ще променят осезаемо начина на живот/политика, правила, ежедневие и т.н./, който все още привлича. Русия...-климат, прекалено затегнат режим на влизане, присъствие, излизане. Богатството и там е в ръцете на група хора/още по-малка отколкото на запад/,които/както ВЕЧЕ и на запад/ не пускат надолу...

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 07b37108a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (52 гласа)

5.   Защото са настройвани от ТВ, Радио, Интернет, Вестниците.. Даже вярват, че Русия била силна само във военно отношение, а всичко освен Москва и Санкт Петербург било мизерия.:D До 2017-та и аз мисля да я посетя. Мой приятел живее с рускиня и да ти кажа блазе му. Добър характер, честна и трудолюбива, защо и аз да не попадна на таква?

М25

 
  ...


...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 4c4808ef7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

6.   Русия не ми харесва. А и нямам нищо против хомосексуалните, те НЕ са виновни, че са такива, така че бъдете по-толерантни! Не знам защо повечето не искат да отидат в Русия, но знам защо бягат от българия - защото тук всеки гледа само себе си, работим под стрес, непрекъснато сме под напрежение, животът тук не е добър. И Русия не е добре финансово. Западът не е извратен, напротив, извратените сме ние!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 8f9cb1f9eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Теб какво те интересува, къде ходят хората? Щом ти харесва Русия, отивай там. Някой спрял ли те е? Всеки отива, където сметне за добре.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 04f3aa9a2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

8.   Защото не е вярно, че е добре икономически. Освен това има цензура.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 1f7ddf2afc
гласове:
1 2 3 4 5
  (39 гласа)

9.   Само Русия!Напълно те подкрепям!Русия е най-великата сила,образец за нравственост и духовнот,близка ни п
о език,кръв,и вяра.Но аз бих задала въпроса:защо изобщо емигрирате?Аз ще ти отговоря защо българите емигрират на Запад,а не в Русия,което е по-логично,защото,както ти сам отбеляза,стандарта е отличен.Защото българинът е а робска психика и обича да слугува на господаря си,тоест да мие и бърше задници,с извинение,на някой,стига той да е западняк,и в психиката на българина това означава да си "преуспял".Другата причина е,че просто в Русия не ни щат.Аз с удоволствие бих пуснала и темата за събитията в Украйна.Чудя се защо още никой не го е сторил досега.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 293e663e37
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Русия е диктатура, корумпирана бедна държава, висока престъпност и самоубийства, нисък жизнен стандарт, липса на гражданско общество, агресивна външна политика. Русия е ЗЛО! ЗЛО! ЗЛО!

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: f06ef8d7af
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

11.   До 20 години Русия ще бъде в топ 5 на икономическите фактори. Обаче и тогава никой няма да я избира, защото номер 9 е обяснила точно причините.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: ae2942a496
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ахахахах чистачите и миячите на някоя гнусна американска или немска тоалетна се изказаха по-горе. Неблагодарни Плевнелийковци такива. Не сте длъжни да харесвате нещо, но нямате никакво право да плюете!!!

Много прокопсахте като отидохте подмокрени и в Хомосксуалната Англия... излате се. Не помните кой ви спаси. И когато дойде видовия ден щеплачете за думите си!

За себе си смея да кажа, че уважавам Русия повече от запада. И с право.

В ислямската британя или бавария не искам да стъпя, няма и да го направя.

Поздрави, Узунов

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: bc1dd71844
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

13.   Ми, давай! Кой те спира? Само не разбрах защо като е толкова супер в Русия, защото масово руските богаташи бягат на Запад. Ама на някои хора сигурно и в Сев. Корея би им харесало.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: e2c05eace1
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

14.   Ей, някои от вас са много прости, честно! Русия може да е всякаква, но ако не беше Русия, сега мъжете щяха да ходят с фесове, а жените с фереджета, идиоти такива!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 225a0e3aa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

15.   Бързо забравихте за бомбите. И кой финансираше Османската Империя поради лични интереси. Който мрази Русия, мрази и България. САЩ и НАТО държат на Турция, а при една война тук няма граници и турците влизат веднага. САЩ ли ще помогне? Колко тъпо и безпочвено разсъждават русофобите. Това е идиотско самосъзнание и не го наричайте мнение, 100 хиляди умряха рамо до рамо с българските войници, за да сме свободни днес и да плюем по родината им. Все едно да спасиш жена от разярена глутница кучета, и като я попиташ как е тя да ти каже: Я се махай и не разговаряй с мен. Поколението ни е промито и наркоманско, лесно за манипулиране и озлобяване. Да не си знаеш историята и да плюеш срещу освободителите си - Срам!!! №3, ти нарочно ли пишеш весели неща под сериозните теми? Не знам дали знаеш, но руснаците нямат цел и намерение да губят, та да използват американски оръжия.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: c5bf97ac89
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

16.   От България трудно се емигрира към Русия, има визов режим. Живях там дълги години. Приех езика им, нравите, обичаите и за мен това е една велика нация. Не напразно един известен поет е написал:"Умом России не понять, аршином общим не измерить. У ней особенная стать в Россию можно только вертиь! "

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 5edad325d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   А ТИ защо не си там? Е, и ние затова.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 04f3aa9a2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

18.   Забелязвам, че и в други сайтове според гласуването за коментарите, проруските настроения преобладават, дори и фактите да не са в тяхна полза. Личи си, че емоциите надделяват над разума, а истината е очевадна - всеки си гледа интереса и щом почти никой не емигрира в Русия, значи няма далавера там. А най-комичното е, че и русофилите не искат да се преместят в Русия, защо? Не съм русофоб, просто не обичам да се самозалъгвам.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: e2c05eace1
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

19.   Номер 18, и ти не знаеш какъв си. Русофобите са най-простите хора, които познавам. Ако не беше Русия, сега щяхме да сме турска провинция, а българите щяха да бъдат претопени и повечето от нас изобщо нямаше да съществуваме!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 2db9217866
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

20.   А защо някой трябва да обича Русия. Защо Жириновски иска да и се кланяте и да сте в краката на руснаците (отнасяса се до русофилите). Нито Русия нито Запада не са дали нещо на България даром и няма да го дадат. Само че русофилите не могат да приемат този факт. И още нещо - защо в Русия има закон забраняващ хомосексуализма, ако там нямат този проблем или е минимизиран. Там е в огромни размери и става све по-голям, но има информационно затъмнение. А и на въпроса защо никой не емигрира там?! Отговорът е прост - защото не е по-различно от тук. Няма правила - може да градиш нещо през целия си живот и да ти го вземат за минути. За силните на деня няма ограничения. И тогава умните и прогресивни млади хора просто се махат от тази страна. Москва е красив град и Петербург, но за малките провинциални градове е ад както на повечето такива места в източна Европа.
Woz

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: a9b4c289e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Поддържането на приятелски отношения с Русия, базирани на нещата, които ни свързват, и на взаимни интереси е за мен правилният курс на поведение. Крайните русофили обаче искат нещо друго - обожание и страхопочитание, пълно покорство и подчинение, направо ако може да се осъществи някогашната идея за 16-та република на СССР. А един по-внимателен прочит на историята, без емоция би показал следното: да, руските войници са загинали за освобождението на България от османско владичество и това трябва да се помни от поколенията, но по-нататък политиката на Русия към България е много спорна и не винаги добронамерена.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: cf8f02ae65
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   Не разбирам какви са тезя драми? Като искате в Русия, отивайте, нито някой ви спира, нито нищо. Визите няма как да се проблем, убеден съм, че стига някой българин да има реалното желание, пътят към Русия е отворен.

Работата е там обаче, че колкото и да е русофил човек и да мрази "зофилите европейци", гледа все при тях да се намърда. Живея в България, контактувам ежедневно (работата ми го изисква) с руснаци и определено не са това, което всички поплювковци тука си мислите. Преди да величаеш някого е добре да го опознаеш истински, а не да разчитащ само на приказките на другарите.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 04f3aa9a2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   19, много добре знам какъв съм - човек, който е осъзнал, че фобството и филството не водят до нищо добро. Значи за 500 години не сме се претопили, но за още 136 щяхме да се претопим? Ти си доказателство, че и русофилите не са застраховани от простотия. Но съм убеден, че и двамата имаме съгласие по един въпрос - простотията от всякаква раса и цвят е причина за човешките беди и трябва да се борим срещу нея, за да се подобрява човечеството.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 2f83b3a99f
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

25.   Много е смешно да се сравняват алпийските и сибирските села. Някой да знае за швейцарско село с над 40 градуса под нулата? Че то и в американските села нямаше да има индустрия с такива условия. По никакъв начин това не е показател за слаба икономика. Руснаците си държат на здравите неща и не желаят да подражават на никой.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 71d5826dc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Виж БВП на човек в Русия и БВП на човек в Германия, Великобритания, Холандия, Нова Зеландия и т. н. Хомосексуалистите нямат много общо с притока, а икономическите възможности и шансове за реализация. Какво да направим, като едни от най-големите компании - IBM, KPMG, COCA-COLA, PEPSI... имат офиси на запад и привличат специалисти, като им предлагат много високи заплати. В Русия, ситуацията е съвсем различна. Да не говорим, че не може да говориш за, , Русия" като цяло. Ако отидеш в Сибир, едва ли ще ти хареса. По-скоро става въпрос за по-богатите места като Москва и Санкт Петербург. Ако можеш там да намериш реализация, давай. Само един факт - да отвориш бизнес в Русия са ти нужни много сериозни връзки, месеци документи и какво ли не. Да отвориш бизнес на запад, са ти нужни дни и нямаш никакъв натиск от мафия/държава и т. н.

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 71d5826dc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

28.   За тези, които казват, че историята е в полза на Русия. Както е, така и не е. Да, Руската държава освобождава България през 1978 (въпреки, че го прави не заради добра воля, а защото има интереси). Обаче, СССР докарва комунизма през 1944. Сега в момента, вместо да имаме някаква развита икономика, заплатите ни да са конкурентни с тези на запад, имаме огромен наплив за емиграция. Трябва много бързо да настигнем западните икономики, което е непосилно за толкова кратък период.

Вижте Гърция, дори и след дълговата криза, дългите години капитализъм си казват думата. Имат все пак по-голям стандарт, много по-голямо БВП на човек от България, конкурентни заплати и конкурентна икономика. Това е основната причина там да няма такава емиграция и демографска криза като тук.

Ама отиди да обясниш това на хора, които си нямат понятие от икономика и се чудят защо, , лада" вече не можела да издържи на пазара.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: bc1dd71844
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   А, ако искаш тръгвай, ама де що познати и роднини имам, които заминаха за там, всичките се върнаха и никой от тях не беше възхитен. Най-малкото заради климата. Зимата е наистина адски студ! Ама ако това и разни други неща не те притесняват, може пък и да ти хареса. В крайна сметка, хората са различни. На някои може и да им допада да мръзнат и да живеят в диктатура. На мен не ми харесва, ама ако теб те влече, защо не.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: e2c05eace1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   Номер 24, показваш невероятна историческа неграмотност! Да, за 500 години в робство сме се претопили, погледни данните от 1878г. и сега, умнико! Първо се запознай с историята и тогава спори!
Иначе за простотията съм съгласен. Само че в България простотията ни засипва отвсякъде- като започнеш от телевизията и стигнеш до посредствени лайнянковци, броящи се за рапърчета...

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: e2c05eace1
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

33.   Номер 28, ти счупи класациите по тъпизъм досега! Русия ни освободи през 1878г. и нашите славянски братя проляха кръвта си за нас. Но да кажем, че са имали интерес. Хубаво. В момента България води крайно антируска политика и Русия вече няма интерес от нас. Но ние продължаваме да бъдем свободни благодарение на руснаците, нали? И завинаги ще бъдем сводобни БЛАГОДАРЕНИЕ НА РУСНАЦИТЕ! И изобщо не ми говори за социализма. Социалистическата система беше МНОГО ПО-УСПЕШНА ОТ СЕГАШНАТА. Ако те попитам как се нарича социалистическата икономическа система, ти няма да мжоеш да ми отговориш, защото не знаеш! Не ми се прави на голям икономист, защото не си, така че млъкни и не се прави на много знаещ!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 514d53c0f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

34.   Така е 28, и благодарение на това не сме голо поле, а цивилизация. Значи са направили две велики неща за нас.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 987a19838c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   Един от нашите арменци решил да се връща в родината.. Другите му викат - ама си луд, знаеш ли какво правиш, как ще си зарязваш моабета - но той не, връщам се.
Тръгнал той и като го изпращали, разбрали се да се снима пред паегнал паметника на Героя - на пейката пред него. Ако е наред всичко - да е прав. Ако не е, да седи на пейката, зер има... цензура..
След три месеца идва снимката - не прав, не седнал, ами легнал пред пейката..
Та това е да имигрираш в Русия. Ако си квалифициран за строителството, или за прислуга, определено дохода ти няма да има голяма разлика на запад / изток. В Русия освен това ще имаш конкуренция от целия бивш СССР, докато на запад също, но от негри, турци и др. ислямска/жълта паплач. На запад почват да се благодарят на бога, че при тях идат вече квалифицирани хора от християнски европейски страни, вкл. Русия. Но в Путинланд могат да дишат само олигарси и мутри - също както у дома. Нашите всъщност гледат и се учат от руските...
Още един весел пример - ще се подстригвам във Вн лятото, но влиза един мужик и почва да се кара на фризьорките, че не говорели руски.. Теглихме му всички една майна...

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 165d65a4cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

36.   Здравейте, аз съм на половина руския т. е. майка ми е рускиня баща ми е българин.
Живяла съм и в Русия и в България извесно време съм била и в други държави свързани с работата ми Англия, Германия, Испания , Иран.
Ако си решил да тръгваш за Русия ще разбереш колко много руснаците се доближават до българите и по култура и по начин на мислене и просто ще ги вземеш за сънародници и ще те приемат много по лесно както и ти тях. Повярвай с другите наций няма да е така.
А Русия е хубава страна просто ще те накара да се чувстваш като у дома си.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 75dd3427e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

37.   Номер 33, ако социалистическата система беше успешна, защо рухна? Защо през периода от последното десетилетие на управлението на Живков само са се трупали заеми? Защо западните компании са биели по печалби, а нашите като излязоха сега на световния пазар, рухнаха? Или това е капиталистически заговор?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: fd70dd1b4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

38.   Русия, която ни е освободила няма нищо общо с днешна Русия или със СССР, как не го разбирате??? Нас ни освободи Царска Русия! Колкото до страната, по Нешънъл Джиографик даваха един филм за най-строгите руски затвори, е такива ненормалници и психопати няма, има дори и канибали. Айде сега ми кажете, дали и там няма психопати и убийци! В някое руско село някой гладен селянин може да открадне цял чувал с картофи и да лежи в Сибирски затвор поне 6 месеца. Единствено Москва и Санкт Петербург са красиви градове, направени за пред света, иначе истинската мизерия започва само на 20 километра след Москва. Някой беше написл, че в мюсюлманска Англия или Бавария нямало да стъпи. В Русия мюсюлманите сигурно вече са над 40%, чеченците даже искат християнския кръст да го махнат от герба. Русия в молента е едно огромно недоразумение, военна диктатура и мафия. И това го казва човек, който никога не е харесвал жувота на запад и не подкрепя идеалите на Европейския Съюз. Дано да се разпадне по-бързо, отколкоо се предвижда!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 04f3aa9a2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

39.   Какви данни да видя, бе 32? Самият факт, че говорим на български и се наричаме българи означава, че не сме се претопили! Претопяването тепърва предстои с глобализацията и нуждата от използване на общ език. Данните са, че след турското робство населението на страната ни е 3 милиона, а в края на 80-те - 9 милиона, а сега 7. 5 милиона.
За сравнение с Гърция, която не е освободена от Русия и е била под "вредното" влияние на Запада, вместо на Русия - начало на миналия век има около 2. 8 милиона, а сега над 10 милиона. А генетичното смесване между етносите е неизбежно и ще се увеличава - имало го е и преди хилядолетия. И ние сме смес от различни етноси - славяни, прабългари, траки, византийци, римляни и всичко що е минало през Балканския полуостров. Единственото нещо, което със сигурност ни определя като българи, това е езикът.

От теб и от хората, които те поддържат искам само един отговор, какъвто е въпросът и на авторът. Защо не имигрираш в Русия?

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: bc1dd71844
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

41.   Ами изслушай поредната реч на Жириновски по повод на България и ако още не се чувстваш обиден като българин тогава хуквай към посолството за виза. Лично аз бях потресена от наглостта на този човек, но той просто показа какво мислят повечето руснаци за нас. Разбери, за тях ние сме втора категория.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 439ed65b26
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   Аз съм би и това което си написал ме обижда. Ние също сме хора и мога да ти кажа че това да си лезбийка, гей или би според МЕН е изцяло на психична основа. По принцип изследователи и лекари са правили различни проучвания защо съществуват такъв вид хора. Според едни всичко опира до психологията и това при хората е резултат от травма в детството причинена от насилие, подигравки и прочие. Според други това е причинено от генетични или хормонални фактори. Искам да ти кажа че НИЕ НЕ СМЕ ВИНОВНИ ЧЕ СМЕ ТАКИВА!!! Колкото и да говорят че всеки сам избира - не е вярно! Ти не избираш дали да остарееш или косата ти да побелее нали? Я си представи (не ти го пожелавам), детето ти да е с нестандартна ориентация? Какво? Ще го отхвърлиш и вече няма да ти е дете ли? Или ще му окажеш подкрепа и ще му покажеш че си с него независимо от всичко. Независимо от ориентацията си, такива хора също имат чувства, амбиции и надежди. роява

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 5c54780fb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   Номер 42 виждам, че много добре разбираш различията и дори ги оправдаващ. Аз също подкрепям различията.
Имам само един въпрос - Защо вие хомо или би сексуалните сте против педофилите? Нямаме ли и ние същите проблеми като вас? И нас не ни подкрепят и ни отхвърлят. И при нас НЕ говорим за избор, а за някаква дълбока психика, отклоняваща се от нормата (от общо приетото). И при нас бошуват такива хормони, които замъгляват даже и най - здравият разум. Просто не е честно - прекалено еднакви сме.
Е ние водим битката за нашето признаване от по - скоро време от вас, но сме далеч от вашите постижения - да имаме паради, където открито да заявяваме какви сме. Може да ни подкрепите малко! Или поне да не сте против нас.

Но и аз по същата причина не бих отишъл в Русия - защото там няма да имам дори надежда някой ден да признаят правото ни на свобода.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: ac0ffd4d25
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

44.   42, знаем, че не сте виновни вие... Причината е, че човечеството пренаселва Земята, и по съвсем естествен начин този процес се опитва да се саморегулира, създавайки повече индивиди като вас, които няма да създадат поколение и така нещата поне ще се ограничат.
Така става с всяка растителна или животинска популация, която пренасели региона си. Това не зависи нито от съзнание, нито от избор.

Я си представи сега една комета да изпраска Земята (както преди броени дни Марс за малко да го отнесе..) и да останем 200 - 300 000 души на кръст? Тогава изведнъж всяка пишка и всяко путе ще станат безкрайно ценни, и всеки ще прави, ражда и отглежда деца като по часовник, и през ум няма да му минава дали това му е приятно или не, и дали съвпада със "сексуалната му ориентация", защото ще е въпрос на ОЦЕЛЯВАНЕ!

Или си представи да живееш по времето на Световна война! Когато всеки ден не знаеш дали няма да ти е последния, дали баща ти ще се върне от фронта и дали майка ти ще оцелее в блокадата... по цял ден да бачкаш като луд - недоял, недоспал да произвеждаш оръжия и експлозиви, или да се биеш на фронта и да гледаш/правиш всеки час кървища и убийства! Какви ти геьове, какви ти лесбийки, би- и други лиготии, какви 5 лева?! Хората стават тотално асексуални при такива условия! Радваш се, че изобщо си оживял, че имаш залък да сложиш в устата си и глътка чиста вода да отпиеш...

Сега хората са толкова презадоволени, че се чудят и се маят с какви глупости да се занимават и как да си губят времето! И какъв "нестандартен кеф" да си доставят!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: a11ba6e6a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   44 А не е ли истината по средата между теб и 42?
Не става въпрос за "нестандартен кеф" сам 42 ти каза, че не той е избирал и за него това не е нестандартно.
Добре си започнал с чистката на природата, обаче 42 ти казва че става въпрос 1вид: за психо насилие в детството, тоест природата чисти гени които са склонни да причинят или позволят насилие над децата си, и 2вид генетични или хормонални фактори това пък е на принципа % съотношение на брой население, тоест когато хората са били малко на брой съответно е имало малко на брой с объркан хормон.
Има запазени хилядолетни източници, от конните народи имало мъже ползващи за секс конете си, сред римляните е имало възрастни мъже които си "вземали" млади момчета, хем да ги обучават на бойни изкуства хем са правили секс с тях.
Така или иначе е изчислено, че около 5- до 8% от населението е такова, голяма част от което се прикрива старателно.
Иначе казано дори комета да изпраска Земята и да останем 200 - 300 000 души на кръст, пак ще има процент около 5% хора с нестандартно секс ориентиране, обаче тогава ще са само някакви си 10 000 бр, разпространени по цялата планета и не толкова набиващи се на очи.

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: ac0ffd4d25
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   45, нещо не сме се разбрали. С този "нестандартен кеф", както и с предишните ми изречения исках да кажа, че в момента хората поради нямане на сериозни трудности в живота си поставят сексуалността си и нейните нюанси едва ли не на първо и най-значително място, както и това да си правят питрсинги, да си навират най-различни неща по дупките и т.н. в този дух, а не че 42 си е избрал ориентацията от келешлък.
Това за конните народи и за Римската империя може и така да е било, и тогава вероятно процентът е бил 5-8, за да заработи механизмът за който пиша обаче този процент трябва да се вдигне на 50-80, което и наблюдаваме в момента.
А ако стане някакъв катаклизъм, тези 5-8% дори и да ги има, те ще са принудени да изпълнят биологичната си функция просто защото няма да има кой да им свърши работата, пък в "почивните дни" кого ще чукат за кеф си е тяхна работа... ако има такива дни и понятие като "кеф" изобщо в тяхното битие... 'бириш'?

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 385c59c03d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   Нещо много тихо стана по тая тема . Рублата силно поевтинява . Динамични времена...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: af574657b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   Много секс има в Русия. И много водка и сьомга.
Имам отлични спомени.
Препоръчвам!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: e9e2359941
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

50.   Едно се чудя... Защо когато има тема за Русия всички се надпреварват да плюят и да плюят... Хора, кажете си какво искате? Русия била диващина - ами наречете диващина Чайковски, Толостой, Достоевски, Пушкин, наречете бедност Москва, Санкт Петербург и мегаполисите в двете части на Русия. Нямало бяла техника, само оръжия били правели... Ами Италия какво прави, но ако някой пусне тека "Искам да ида в Италия", никой няма една лоша дума да каже. Бас ловя!

В Русия има корупция, да, но къде, Бога ми, няма? Нима мислите, че в Англия няма? Или в Германия? Да, Русия има и лицето на бедната страна от третия свят, шири се какво ли не по прашните пътища на Сибир, но нищо не може да се сравни с лицето на новата Русия, на стъклените небостъргачи в центъра на Москва, на борсите, на болниците, в които работят едни от най-големите специалисти в света, на международните компании, които привличат специалисти от цял свят, на университетите с подготвени кадри. Да, Русия има и лицето на първокласна страна, развита дори повече от Запада. Това е...

Но замислете се - на кого през всички тези години се е падала нелеката задача на балансьор на силите в Европа и в света? На Русия, затова там истината не се претупва под грим на разкош и консуматорство. Или не знаете последните данни, че ако всеки жител на Земята живее като американец, ще ни трябват ресурсите на ЧЕТИРИ планети като нашата? В един нестабилен свят Русия трябва да поддържа крехкия баланс на силите и точно заради това се молете, мили анонимни русофоби, "Путинландия" да е стабилна и здрава. Именно заради тази си роля в Русия не всеки човек живее в охолство и щастливо и безгрижно пилеене, в живот за сметка на останалата част от човечеството.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: c3760cb5a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

51.   До номер 50: През последните месеци, особено след изострянето на конфликта в Украйна, тече нещо, което на мен изобщо не ми допада - два лагера - анти-американски и анти-руски, са се заели със следната задача - едните демонизират САЩ и величаят Русия, другите - обратното - громят Русия и благоговеят пред Щатите. Връщаме се към онази неприятна и на моменти абсурдна пропаганда от времето на Студената война.

Термини като "русофили" и "русофоби" би трябвало да останат в миналото на България, по-точно в периода след Освобождението, а не да бъдат използвани в 21-ви век. Отношенията с Русия, както и с всяка друга държава, следва да се основават на взаимна коректност и съблюдаване на националния интерес, а не на емоционални про или анти-руски позиции.

Има обаче и нещо друго - Достоевски, Пушкин и другите имена, които Вие изброявате, принадлежат към руското и световното културно наследство, но те не са част от съвремието в Русия, творили са в съвсем друг период и политически строй. Критиците на Русия критикуват не тях, а състоянието на Руската държава в момента, 2014 година. Някои от защитниците на Русия пък правят поне според мен една съществена грешка - приравняват Путин с Русия, тоест, ако някой плюе Путин, плюе Русия. Ако критикуваме политиката на Ангела Меркел, значи ли че проявяваме антигермански настроения, или пък антифренски ако се изказваме против действията на Франсоа Оланд? Русия я е имало преди Путин, ще я има и след него. А положението с корупцията в Русия е доста по-тежко от това в Западна Европа.

Като извод от това, което написах, ще изведа следното - за Русия трябва да се говори с повече разум и обективност, не като я наричаме с обидни имена, нито пък като я идеализираме и използваме лозунги като "Майка Русия" (това ми напомня на лозунгите от социализма за нерушимата дружба с СССР). Хубаво е да се посочват положителните примери от настоящето, развитието в дадени области, но и да не се затварят очи за авторитарни тенденции и нарушени права спрямо собствените или чужди граждани.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: db906647d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

53.   До 50 от 51.

Никого не величая, но съм абсолютно съгласен с Вас, че трябва да говори разумът, а не някакви примитивни емоции.

Културата и на съвременна Русия не е никак малка, смея да се изразя. Не я величая, но много държа да се говори истината по този въпрос. Нека окончателно да скъсаме с емоционално-историческите си спомени - Русия е световна икономика и велика сила. Сега на Запад много се критикува политиката на Путин, но именно Путин е лицето на съвременна Русия, той успява (по един или друг начин) да издигне умиращото и тромаво тяло на страната след Елцин. Не е наистина съвсем коректно да се представя критиката срещу Путин като критика срещу Русия...

И тук наистина е време да си помислим за РЕАЛНИТЕ цифри и за "националния интерес" както по-горе бяхте казали. Помислете си какво щеше да е остатъкът от икономиката ни (закъсала от години), ако ги нямаше приходите от туризъм, идващи от Русия, руските фирми, които развиват бизнес тук и отварят работни места, инвестициите и т. н. В никакъв случай не величая Русия, но е неприемлив начинът на изразяване на коментарите по-горе.

Благодаря Ви, че единствено Вие се опитахте да погледнете обективно на темата. :)

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e9bae94ef2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

54.   А защо тогава много руснаци идват да живеят в България?:)

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 07ab3211c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

55.   За изгъзиците на запада си прав. С руснаците сме братя, но авторе, защо да не си стоим в България?! Имаме прекрасна страна и от нас зависи да я оправиме а не да я изоставяме.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker