Заслужава ли си да се връщам отново в Англия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Заслужава ли си да се връщам отново в Англия
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 3086 пъти
Здравейте,
Искам да споделя или по скоро да получа съвет.
Преди няколко години работих в Англия около година. но по независещи от мен обстоятелства се върнах в България и започнах работа тук. Заплатата ми е около минималната, но проблема е, че явно загубя тази работа след нова година, а аз живея в град, където почти няма работа. В Англия работих като камериерка по хотелите, доста тежка работа е. Аз съм на 49 и се чудя дали да се върна отново там, дали ще си намеря работа на тези години, просто не зная какво да предприема. Друг е въпроса, че ме страх, че ако не намеря бързо, ще съм изхарчила парите, които ще взема на заем, за да замина.
Моля ви да ме посъветвате какво да предприема, ако имате някакви идеи.
Благодаря ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: 80ce10ac94
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не ми стана ясно, ти семейство нямаш ли? Как ходиш напред назад? Мъж, деца, нещо? Иначе сама си си виновна за това че си камериерка и работата ти е тежка. Да си учила едно време, не да си брояла зведите. Иначе ти хубова получаваш малко пари тук, но не си обяснила те стигат ли ти, как живееш, ние тука гадатели трябва да ставаме. Ако в Англия ти е по-добре отиди там, ако тук ти е по-добре стой тук. Аз не виждам какво очакваш да ти кажем ние, ти трябва сама да прецениш къде се чувстваш на мястото си. Иначе там можеш да работиш съвсем други не толкова тежки неща пак за торе-долу същите пари. Чудно ми е защо се мъчиш.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 88d1195653
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Труден въпрос задаваш, защото никой не може да каже дали ще си намериш там работа и колко бързо. Но все си мисля, че тук да работиш за такава заплата, не си е работа. А и щом казваш, че във вашия град няма работа, ми се струва, че в Англия е по-голяма вероятността да си намериш, а и заплащането ще ти позволява малко по-добър живот.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: c5f085ede2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ако загубиш сегашната си работа и не си намериш друга работа В България в Англия имаш по голям шанс да си намериш работа.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 3fddcee075
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Въпроса ти е малко наивен. И едва ли някой знае верния отговор на това. Все едно да питаш: Ако изтегля кредит от банката, за да започна бизнес, дали ще ми тръгне бизнеса или ще се проваля и няма да имам пари с които да върна кредита си към банката?
На тези въпроси никой няма как да знае отговора.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 1e521c3f2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Всеки има своите проблеми. Това което със сигурност знам е че те притеснява възрастта ти и страха да ти откажат работа. Ситуацията в която се намираш е деликатна наистина - малък град и малко работа. Явно нямаш претенции за работата а просто искаш пари за да живееш. Казваш че веднъж вече си била в Англия, значи имаш работното разрешително предполагам? (National Insurance) Не си написала дали владееш и език - наистина никой от нас не може да ти даде адекватен съвет за нещо което не е сигурно - в днешно време нищо не е сигурно дори и за чужбина. Не знам ти как си търсиш работа - агенция използваш ли? Работата във всички случаи е тежка. Най-адекватният съвет който мога да ти дам е евентуално да се пуснеш на бригада и така да препечелиш нещо. После с парите може да опиташ да се задържиш и да си намериш работа някъде. Щом си на 49 години съвета ми е да се опиташ да се задържиш в UK - бъди силна! Бъди изрядна като данъкоплатец. След няколко години поне ще можеш да имаш претенции за минимална пенсия а макар и минимална ще ти е от полза за допълнение към мижавата българска за която си си отделила младините.

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 7d1a1ef7cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз работя в Англия от много години. Чистя къщи, но напоследък ми намаля работата. Намерих си работа от една агенция, но не мога да си взема парите, които съм заработила. Та и това явление вече го има в Англия-да работиш за без пари. Самите англичани казват че Велика Британия не е вече велика. Според мен всеки сам си преценява.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker