Да замина ли? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Да замина ли?
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 1951 пъти
От определено време никак не ми върви в училище с новия клас и обмислям да замина в Англия при приятели, но не съм съвсем сигурна понеже все още нямам 18 (на 17 съм). Да знам че звучи откачено да избягам и да зарежа всичко но не издържам на напрежението, постоянно трябва да уча защото ме изпитват, имам конфликти с много хора тук, в новото училище нямам почти никакви приятели а тези които имам не съм сигурна дали наистина са такива за каквито ги смятам. Говорих с приятелите си в Англия и те казаха че мога да остана при тях, живеят на квартира, но все пак има място за мен. Най-големия ми проблем е да кажа ли на нашите или просто да замина и да им оставя бележка, за да знаят че съм добре. Объркана съм.
Имам пари за билет, това не е проблем...
Дайте ми съвет, не знам какво да правя, от една страна не искам да заминавам, но от друга не издържам вече на това напрежение тук...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: 73c48acfc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти си късметлийка! Замини за Англия, това е една много хубава възможност за получиш добро образование, да се запознаеш в нови хора и да имаш приятели. Англия е много хубава държава, всеки българин би желал да живее там. Отиди, няма да съжаляваш. :) Ще ти хареса!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: e7debd151b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ми замини! Ще станеш редовен антураж на турците и арабите, понеже образователният ви ценз ще е еднакъв.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 963a57c40d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Номер 2- що така злобно? Нека замине, всички знаем, че в българия нищо не е както трябва.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 73c48acfc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Можеш да заминеш, защо не? Толкова много интересни неща ще видиш там, а и малко разнообразие не пречи. Тъкмо и английския ще научиш... Ето колко много положителни страни има твоето заминаване за Англия. :) После не забравяй да кажеш как е там. :)

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 38b5db765b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Изкарай поне средното си образование за да не си създадеш проблеми в бъдеще. Най-добре просто смени училището - говори с родителите ти за проблемите които имаш или им обясни индиректно ако изпитваш дискомфорт за такъв разговор с тях, те ще те разберат. Заминаването за чужбина не е толкова лесно. Не заминавай на сляпо. Не постъпвай глупаво и да се отнесеш по такъв начин с родителите ти - със сигурност не го заслужават. В крайна сметка са те отгледали.

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 38ed2967e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Според мен трябва да заминеш щом не искаш да си тук, на мен ми се иска да се махна от България но просто няма при кого да отида а ти щом имаш давай смело! Един път се живее, изживей го както искаш ти а не както искат другите защото така никога няма да си щастлива! Във Великобритания е страхотно, ходила съм на екскурзия там. Не си споменала в кой град отиваш, но мога да ти кажа че там тийнеджърите са супер купонджии, ще се забавляваш, само внимавай да не се забъркаш в неприятности с наркотици защото все пак ще бъдеш незаконно там след като нямаш 18 и позволение от родителите ти. Като решиш какво ще правиш - пиши.


*Suny Beach*

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 38ed2967e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторката: Номер 2, какво искаш да кажеш?

На всички други, благодаря ви за положителните коментари, честно казано много ми се иска да се махна от тук, но не знам как да го кажа на нашите, те 100% ще са против....
Иначе всичко друго е уредено, след Нова година заминавам за Лондон. Реших се, но моля ви кажете как да го кажа на нашите, или просто да тръгна и да им оставя бележка, наистина не знам...

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 38ed2967e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   ясно е кво ще стане като заминеш, ще останеш без средно образование, приятелите ти най вероятно са наркомани, като ги знам там кви са простооо... ще станеш и ти такава, ще си съсипеш живота и ще се върнеш за нула време, не разбирам кви са тия лапешки истории изпитвалите ми учи, имаш конфликти ми недей да си създава проблеми и няма да имаш. приятелите ти на колко са? какви са? първо виж това а после говори друго защото тея могат да те зарежат и ако нямаш пари да се върнеш кво ще правиш? ай мисли малко де!!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 38b5db765b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Момиче, не слушай никой от коментиращите, освен коментар номер #5!
По-добре си завърши средното образование и тогава тръгни за чужбина! Тези дето коментират не виждат по-далече от носа си! Света на запад е съвсем различен от този в България! Този коментар номер #6 особено ме разби! Да си турист е едно, да трябва да се изправиш срещу системата е друго! Момиче, никой няма да ти постели червен килим на запад, никой не те очаква точно теб да отидеш там! Държавите са заляти с неквалифицирани работници и конкуренцията е смазваща - най-добре ако решиш да заминеш го направи като си получиш дипломата за средно образование - някой ден може и да ти потрябва ако искаш да продържиш образованието си. Най-добре смени училището и опитай в друго. Тези твоите приятели дето са там със сигурност са си завършили средното образование поне, не те ли посъветваха и те същото или и те са глупаци - бачкатори? Те дори и да ти обещават да ти помогнат не разчитай на тях а на себе си най-вече! Живота е такъв че трябва да се научиш да си самостоятелен и знай че никой няма да направи нещо за теб самата както ти го направила сама за себе си. Не забравяй и че приятелите идват и си отиват, както и хората които са ни разочаровани. Майка ти и баща ти със сигурност са хората които ще застават до теб и на сто процента ще ти подадат ръка когати имаш нужда - "приятелите" не биха поставили твоите интереси пред техните за разлика от саможертвата която родителя би направил за детето си - вярвай в това което казвам и го осмисли.

Успех в живота! Всеки минава през трудности но те са за да се превъзмогват, иска се търпение и усилие да излезеш от калта.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 38ed2967e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хахах! Гледай поне веднъж серияла Misfits и ще видиш за какво става въпрос в Англия.

 
  ...

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 73c48acfc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторке, много се радвам за теб, че ще заминаваш! Кажи на родителите си, че искаш да заминеш. Те нямат право да те спират. И какво като са против? Защо ти е да ги слушаш? Ти имаш право на избор, имаш право да си щастлива, всеки е свободен сам да избира по какъв път да поеме и как да живее живота си. Много често, когато големи хора слушат родителите си, след това съжаляват. Но въпреки това и аз бих те съветвала да си завършиш тук образованието. Ти си на 17 г., значи сега си 11-ти клас. И аз съм 11-ти клас. По-малко от две години ни остават, ей сега ще минат като сън! И след това замини за Великата Англия! <3 Аз ще завърша висше, и тогава ще отида там. :)

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 38ed2967e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторката: Благодаря на всички коментиращи, най-вече на номер 11! Все още се двоумя дали да изчакам да завърша и тогава да замина, така може би ще е по-добре защото ще събера и още пари...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 88d10f9369
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   И аз, като номер 11 мисля, че най добре е да завършиш образованието си. Без образование си за никъде. Освен това, имай в предвид, че да заминеш и да успееш някъде, хич, ама хич не е толкова лесно.. Ти искащ да избягаш, защото те изпитват и ти е трудно, а имаш ли си на идея, след завършването ти, колко ще стане сложен живота ти. Сега ти звучи, като клише, но повярвай това е самата истина. Не знам, защо приемаш, че заминаването за някъде далеч, е нещо толкова лесно. Там отиваш, при познати, ИМАЙ В ПРЕДВИТ, ЧЕ ХОРАТА В ЧУЖБИНА СА МНОГО, РАЗЛИЧНИ И ТО НЕ В ПОЛОЖИТЕЛНА ПОСОКА. Какво ще правиш, ако се скарате и те ти обърнат обърнат гръб. Какво ще правиш, ако покрай тях се забъркаш в неприятности, какво ще правиш, когато рано или късно се наложи да работиш и да плащаш наем, а работа няма. Какво си мислиш, че ще работиш без образование. Ако останеш на улицата и нямаш пари и за билет, какво правим. Това там са твои познати, те няма да те ти дават подслон и храна за дълго, каквото и да са ти казали. Чужбина има много предимства, но в никакъв случай не е само цветя и рози, и толкова лесно. Ами дори ида си намериш работа, един ден си идваш, и искаш да останеш тук, а дори и да живееш там, без средно образование, кво цял живот общак ли, дори и в БГ ти друга работа няма да имаш, защото вече всеки 2 е вишист, а ти и без средно. Помисли хубаво. и в никакъв случаи не бягай без да знаят вашите. Ти имаш нужда от тях, където и да си, така, че говори с тях, да ти помогнат да се реализираш в, чужбина. но след, като завършиш. А защо не и да се ориентираш за някоя бригада след това, така поне ще имаш много повече шансове. Бъди разумен човек, не е лесно да си голям и самостоятелен, не бързай ще имаш много време, да взимаш самостоятелни решения и да не се съобразяваш с никой, но тогава ще видиш колко е било лесно сега.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker