За живота и порядките в Гърция - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

За живота и порядките в Гърция
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 4427 пъти
Здравейте,

Темата е отправена специално към хора, които са живяли или още живеят в Гърция и познават порядките там. И за българите, и за гърците семейството е много важно, но при тях като че ли са повече на почит традициите и консервативният дух на отношения и възпитание - неща, които в България по ред причини са изчезнали или са се маргинализирали.
Докато в България например се смята за нормално една млада двойка да живее заедно без брак и годеж, в Гърция това се случва много по-рядко, вероятно заради натиска на семействата да се прави венчавка. Знам и за традицията, че бащата на момичето в Гърция не се запознава с момчето преди да е сигурно, че ще има сватба - интересно това традиция от по-стари времена ли е, или все още я има? Странно ми е млад мъж и жена да са имали връзка няколко години, а да не са запознали половинката с родителите си, в България това си е като цяло в реда на нещата.
Знам, че в Гърция много се държи на историята и езика, и на това младите хора, дори и да са на хиляди километри, да пазят връзката с родината - това важи и за децата, на които само единият родител е грък.
Това са общи впечатления, които хора, живели в страната, със сигурност могат да допълнят и обогатят.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 6582ffc7ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Имат впечатление че сме бедни цигани. Хубавите ни момичета са евтини проститутки. Смятат че могат да ни купят за слуги много евтино. За уважение да не говорим. Те си имат огромното самочувствие и се радвам че им дойде тая криза на главите малко да се приземят.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a61e41a219
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Аз идвам от градче 50 км. от границата,в Гърция, но то Северна Гърция специално си е като при нас, но по-западнало - гледала съм в Гугъл Мапс и почти там няма селища и улици, а от нашата страна е доста по-населено. Много гърци идват при нас на пазар и на почивка лятото, защото е хладно и евтино и им харесва иначе. Братовчетка ми учи гръцистика и беше 6 м. там, оставайки разочарована - не работят почти никога, не можеш да си вземеш билет за влак следобяд, защото затварят и касите на влаковете и тя не можала да се приспособи там. Познавам и момче, което учи там за богословие и разказва как сами си палили горите, за да строят отгоре като имаше големи пожари там, разказва, че са мързеливи и глупави.
В моя град винаги гърците са били на почит, учило се е гръцки, а преди хората са се гърчеели, но аз не намирам с какво тези хора ни превъзхождат, освен в дълговете, направени от старите и сега за младите хора там няма бъдеще.
България поне е на чисто и можем нещо да направим. Иначе изобщо не са богати вече - спряха им заемите и заплатите са мижави, а работа за млади хора няма, храната е скъпа и не виждам да живеят кой знае колко добре

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: c87ea5d248
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Живях преди няколко години в Гърция. Подкрепям с две ръце казаното от номер 1!!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 1e51e025a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мързелива нация. Веднъж ме попитаха къде се намира България, преди това ме питаха защо съм толкова бяла, мислели, че българите са циганите, които работят тук...
Спазват си традицийте, на Великден е много хубаво, особено тук се обстрелват две църкви с фойеверки, климата е супер, морето също, но ако не беше приятелят ми, заради когото се озовах, нямаше да заменя България...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker