Канят ме да стана Масон - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Канят ме да стана Масон
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 16170 пъти
Здравейте,

Живея в страна от Средиземноморието. Чувствам се доста самотен и понякога с един колега водим доста екзистенциални разговори. Познаваме се от година и на скоро той ми каза, че е масон и ме покани и аз да стана. Въпросът ми е дали да приема. Аз съм вярващ, християнин и не искам да се вкарвам в някаква секта. Чувал съм много неща и не знам колко са истина. Нямам доверие на тайни общества и мисля, че се занимават с окултизъм. Но от друга страна може да греша и наистина това да са глупости. Чувствам се самотен и неразбран, а мисля, че там ще намеря хора, с които да общувам. Какво бихте ме посъветвали да направя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: 6d1fb45192
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

1.   Масоните могат да бъдат мюсюлмани, християни и каквито си искат - това не е секта, а тайно общество, както казваш. Ако си самотен, там ще намериш приятели. Иначе 10% някъде от населението и у нас са масони - носят се какви ли не глупости за тях, но по-скоро става дума за мъжки клуб, в който се следи да се спазват някакви ценности.
Отиди - виж и ако не ти харесва, ще си напуснеш. Нищо няма да ти направят. Иначе това е един от много университетски клубове, имат някакви смешни ритуали, но не са религиозни, а за да сплотят групата.
Аз познавам такива хора, както и бивши масони - християни са си, имат си и семейства и масонството няма отношение към живота им, а някои са ги отписали и от липса на време за общността, а и какво имаш да губиш?
Действително опасна е сектата Сайнтолоджи, другото е безобидно и се излиза лесно, а масонството дори не е религия или секта, а „тайно“ мъжко общество - колко е тайно сам си видял, щом така лесно си получил покана да влезнеш.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 564dfad65d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   По-добре не отивай. Потърси някакъв клуб за хора със сходни на твоите интереси, смени работата, или каквато и да е по-обичайна стъпка, но не ставай масон само за да си намериш "компания".

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: a5053ad747
гласове:
1 2 3 4 5
  (34 гласа)

3.   Никога не се съгласявай да ставаш Масон!
Масоните са сатанисти, и окултисти и вредят само на хората!
Илюминатите ръководят но, на по-долно стаполо са Масоните.
Това са тайни общества които си играят с обикновенните хора и с тяхните съдби. Не мога да ти споделя всичките си знания но.. просто напиши Илюминати и Масони.
И започни да разучваш какво е това нещо...
и ако си съгласен... добре занимавай се с това.
Но трябва да знаеш, че влезеш ли там няма да можеш да излезеш, защото ти вече ще знаеш тяхни тайни и ще искат да те убият. Преди да се съгласиш с всичко това разучи с какво се захващаш.. напиши Масони и Илюминати да разбереш за какво иде реч.

Вярна на себе си..

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 437b49a236
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

4.   От Автора

Компания се намира, но не се намира лесно интелигентна компания. Относно номер 3 това ме притеснява и мен, да не би да става въпрос за някакъв сатанизъм. Чета доста по въпроса и виждам, че има мнения и от двете страни. Даже четох и неща от Албърт Пайк и ми е трудно да кажа, дали е сатанист. Разбира се, може да греша. Не искам да вземам прибързани решения.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 6d1fb45192
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

5.   Авторе, то заради такива предубеждения, масоните се крият и не търсят публичност.
Какви сатанисти иначе те гонят - то си има такава секта „сатанисти“ и ако е сатанист човек, ще отиде при тях, няма да ходи при масоните :).
Аз навремето много бях любопитна що за клуб е БКП (сегашното БСП) - бяха 90-те години и за едните бяха светци, за другите - сатани. Затова и отидох и се записах в организацията им - нищо особено, хора си бяха. Останах разочарована- нито рога имаха, нито опашки и си тръгнах.
Мисля, че така ще стане и с теб - ще отидеш най-вероятно на масонска среща, ще чуеш скучните им тиради за морал и кой какво да прави за обществото и ще си подбереш чукалата. Има иначе доста хора, които чрез масонството са се добрали до доста добри постове -не е заради сатанизъм, а просто защото се правят връзки в такива организации.
Има иначе много подобни - баща ми имаше приятели в Ротари клъб, които са близки до масоните, но не видях нито рога, нито опашчици, но бяха успели хора и даряваха много за домове и тем подобни - обществен натиск става - един като организира някаква кампания, събират страшни суми - въпрос на престиж е да дариш..
Мисля, че в каквато и общност да членува човек (партия, БЧК, църква някаква... ) предимството е, че има някакъв морален контрол, спирачка да не се държиш като прасе в обществото, да се придържаш към обществени ценности като да не крадеш, да не убиваш и лъжеш. В крайна сметка и религията на това ни учи, но явно не е достатачно за някои хора и си правят такива клубове с по-сходно светска насоченост.
Аз навремето учих в чужбина и са ми ясни тези клубове и клубчета. Българите накрая покрай нашата църковна община сами си направихме нещо като клуб и беше весело. За съжаление съм жена и нямам достъп до повечето подобни клубове, иначе отдавна да съм се наредила от интерес най-малкото. Единствено от Сайнтолоджи ме е страх и то с причина. Масонството е с традиции и се знае какво представлява, а и е пропускливо и да напуснеш. и затова е много разпространено - към 10% от населението са масони.

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 8d78a04d82
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

6.   Логиката на номер 3- "Щом е в интернет, значи е истина"
П. Т. Без да отидеш няма да разбереш какво, що е.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 5bfdac2bfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

7.   Аз те съветвам да потърсиш християни, които ходят редовно на църква и се опитват да живеят свят живот пред Бога. Не говоря за онези посредствените християни, а за онези смирените, на които сърцето им прелива от любов и състрадание. :)
Бог Е верен приятел, ще ти даде утеха и покой. Започни да четеш Библията и сам ще се убедиш! :)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 8998065031
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

8.   Абе сатанисти са. Не отивай.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 4b96a745d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

9.   Стани масон и после сподели какво правите, че ми е интересно.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: fc992086b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

11.   Масоните са тайна сатанинска секта.
Земната цел - превземането на света и нов световен ред - написано е на долара.
Целта на този който стои зад тях (дявола) - унищожение на колкото се повече хора, желание хората да споделят съдбата му - вечна гибел и идването на антихриста на земята.
Масонството и християнството са несъвместими. Но на низките нива те приемат християни и ги баламосват

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 5b1cb59947
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Имам много информация за масонството получена след внимателен анализ на данните от интернет. Знам, че не всичко е вярно. Информацията ми е "външна". Ще се радвам да намеря хора, с които да дискутирам по темата. Чуствата ми са двойнствени, но по-скоро съм на християнската позиция. Очаквам съмишленици за дискусии.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 78bbfddf27
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

18.   Леле колко заблуден народ има... :) Представяш ли си: мъж на 60г., професор във ВУЗ, декан или ректор на самия ВУЗ примерно, семеен с деца и внуци СТАВА МАСОН САТАНИСТ :) Смях в залата...
Масонството е хубаво нещо. Обогатява духовно, чрез него човек се самоусъвършенства!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: ffbfea9b29
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

19.   Масоните са група хора, имащи власт. Ти обаче ще си дребна мижитурка, от която ще се възползват и от която нищо няма да зависи. Всеки предава властта си само на своя кръв и/или на хора с неговото "потекло".
Ж

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0cabe57221
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

20.   Коментар 19. не е вярно, това което си написал. Към автора, аз бих казала да не участва на подобни сбирки. Дори и да решиш да станеш масон и после да се откажеш. До края на живота си трябва да пазиш мълчания за всичко, което си видял и чул, дори пред семейство и приятели. Това трябва да знаеш.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 092f698298
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Авторе, сподели дали си приел предложението и как върви масонството след 4 години?! :)

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 7894dd969f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Румен Ралчев най-"великият" приор: Кой те кани бе младеж? Да не е комсполката Такева?

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 59c7d26ca7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   И на мен ми е интересно какво се е случило с желанието на автора.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: b6d9ab378c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Та това е перфектна възможност, която рядко се случва! Защо си отказал, да бъдеш част от елита?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: b2e1fddf47
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

28.   Аз ще разкрия малко.
Баща ми е масон, няма да казвам в коя ложа, от големите в България. Няма да говоря и за синьото и червеното масонство - тия неща ги има в интернет, четете си.
Всъщност нещата са много по-прости отколкото ги изкарвате, но нали са тайни - давай да плетем фантазиите и интригите.
Масонството в България е един малко по-''елитен'' мъжки клуб, но не си мислете за компаньонки, оргии и т.н. - повечето са хора над средна възраст с висок морал и определено положение в обществото, не биха си позволили подобни глупости. Няма нищо общо и с религия.
Вкратце, ако човек е по-интелигентен от масата в обществото - бизнес, доктор, адвокат, архитект, а понякога и хора с напълно нормални професии, ако човека е читав, то той може да бъде поканен. Ако ти, като по-интелигентен от масата можеш да комуникираш на добро ниво и ти е приятно с 10% от населението, то в ложата можеш да комуникираш така с 80% от хората. 80, защото и там, като всяко стадо си има черни овци. Срещите преминават горе-долу еднообразно, веднъж на две седмици, прави се съответния ритуал и после се сяда на маса, където разговорите са си напълно свободни. Това е.
На самата маса вече разговорите са нещо като тези пред блока на по бира - за политика, пари, драми, но на по-високо ниво с повече информация от ''задкулисието''.
Масонството е хубаво нещо. Учи на дисциплина, морал и още много други положителни качества. Отделно отваря много врати, тъй като ''братята'' не се лъжат един друг, не се злепоставят. Всички карти са на масата, винаги. Един от принципите на масонството. Когато бъркаш, някой от братята ти ще дойде и ще ти каже къде правиш грешка.
Просто е място, където човек може да завърже наистина добри познанства.
Относно цялата мистика и тайнственост - Тайните са тайни, но не чак такива тайни. Може да се даде информация кога ще се даде строително разрешение за деден строеж, примерно, но не и пъклени планове да се завладява света и подобни глупости. Отделно, всичкото това ''събиране'' трябва да има някаква кауза. Не може просто - елате да се съберем, да пием по една ракия. Трябва кауза, която да обединява някакви усилия в нещо, пък приказките на маса са бонус към основното. Правят си разни ритуали, по разни празници поднасят венци, но тихо, без парадиране, даряват пари за храмове, паметници... отделно има голяма взаимопомощ. Има една торбичка, всеки слага пари, всеки може да вземе пари, ако има нужда, но пусне ли монета - казва, че има нужда от помощ. И наистина му се помага, той е ''брат''.
Масонството е хубаво нещо, стига да не се забравя, че човек е поканен не за да взима, а за да дава на другите, и не говоря за пари.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: b6d9ab378c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

29.   "повечето са хора над средна възраст с висок морал и определено положение в обществото, не биха си позволили подобни глупости"

Като коя глупсот? Да си направят клуб на силните на деня, да си разменят услуги, да се правят на великодушни за пред себе си и да се наричат елит? Когато някой "брат" е в нужда, да се смачкат хората, които му пречат. Или да се разменя информация, кяото не трябва да се разменя, като това разрешщително за строеж. Защото повярвай ми, с такава информация се печелят милиони и се придобива сериозна власт, ако човек е в правилната позиция, в каквато несъмнено повечето от т.нар. "братя" са!

"Масонството е хубаво нещо. Учи на дисциплина, морал и още много други положителни качества." - мислех, че повечето са мъже над средна възраст. Ако дотогава не са придобити тези качества, то може би е добре, че има клуб за изостаналите.

"о не и пъклени планове да се завладява света и подобни глупости"

Защо ти е, да завладяваш света, когато владееш малка част (чрез позицията си, бизнеса си или собствеността си) от него и си в задруга с хората, които владеят останалата.

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: b2e1fddf47
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

30.   Не ми се отговаря на заядливо задедени въпроси.
Масоните не са виновни за несполуките и посредствения ти просперитет. Не ги обвинявай. Всеки един от тях е станал масон след като е станал успешен в сферата си.
Истината е, че животът е несправедлив, даже и в гените с които биваме дарявани.
Успех :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: a70b508b2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Масоните не случайно са "тайно общество".Там не може да влезе всеки и хората,които са част от тях нямат право да споменават нищо за това,още по-малко нещата,които се говорят там.Няколко от идеите на Масоните са да се въведе един език и валута в целия свят,населението на Земята да бъде половин милиард,заплащането ще се извършва чрез миничипове в тялото и няма да съществуват карти.Целта им е да унищожат всички етикети на досегашната система и да се въведе новата.Силите,които изпълняват това са от икономическо социалната област на капитализма и от политическо духовната на демокрацията.Не си мисли,че ще приемат обикновен човек като теб.

Следващият път се информирай добре преди да се опитваш да заблуждаваш хората.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: b6d9ab378c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   До 34

Прекалено много хвалиш клуба на богатите чичета.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: def1615c87
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

36.   Абе кажете един от известните масони у нас, който да е почтен човек? Всичките са ченге до ченгето и търгаш до търгаша, пословични боклуци. Милиционери, които с едната ръка ще ти счупят врата ако така им изнася, с другата си играят на циркаджийските масонски "ритуали". Хем тотални селяци и престъпници, хем инфантилни и изперкали...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: fe7740b7be
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

37.   Спокойно - ти ще си от най-ниските нива, така че ще ти се полагат интелигентни разговори и внасяне на членски внос. Не знам колко пари е, но ти сигурно си платежоспособен.

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 83a1da6b03
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Между 400 и 500 на година.
Нищо не е...

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: 6e515ae01d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   Мутренският християнин Румен Ралчев: Ела в моята ложа младеж.
Минеш ли първият изпит (пляскане по дупето), ще получиш безвъзмездно чисто нова кола германска марка.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 дни
hash: 6e515ae01d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   До "академичето" Румен Ралчев,
още ли се чудиш откъде да пуснеш компа?

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 7894dd969f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   След като изгледах документалния филм на Нешънъл Джеографик "Във Пирамидата", разбрах, че първите масони са от Север с индо-германски произход.

Тези дълги улеи в пирамидата не са "вентилационни" шахти, а са направени с цел да се скрие символика или по-точно, да не може да бъде хвърлена сол. (както била хвърлена сол в двете Камари на краля и царицата - King's chamber and Queen's chamber)

Камерата на кралицата (Queen's chamber) - тези "вентилационни" шахти са били скрити до 1872. Waynman Dixon. Целта е една да скрие символът накрая на шахтата. Неможе да се изсипе вода със сол или нещо подобно, което да го ерозира. А накрая на шахтата ПРЕДПОЛАГАМ е един много популярен символ от миналия век.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 7894dd969f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   Ако те питат за Легендата за Хирам Абифф или неговата тайна, да знаеш, че отговорът е - Любов.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 7894dd969f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

52.   Образът на българския масон: Крадлив, продажник, неможещ да защити интересите си, който ще умре в лукс (разбирай некой по луксозен автомобил), докато страната му се обезлюдява и руши.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 49431a2ec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

53.   До 52

Ама ако ги питаш, всичките са "сериозни господа".

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 1f6241ba38
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

60.   "Истината е, че животът е несправедлив, даже и в гените с които биваме дарявани.
Успех :) "

Обвиняваш човека в заядлив коментар, н о твоят е 10 пъти по-зядлив. И не си никакъв масон. Никой достатъчно възрастен, за да е масон, не не ползва "емотиконки".
Не се прави на ударен. Животът е неравен. Не несправедлив.
И не знам, какво толкова ми се хвали орден, в който на висока позиция е някой, като Маджо.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker