Болногледачи - трудно ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121004)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Болногледачи - трудно ли е?
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 3027 пъти
Здравейте мили хора.
Като отчаяна стъпка искам да отида да работя в Англия. На 47 съм и чувствам ударите на критическата. Непрекъснато ми е притеснено, безпокойно. Пия антидепресанти. При малко по-силен стрес не спя, на следващия ден залитам.
За здрави хора ли е това? Може ли да се справи човек със слаба психика и инсомния (при стрес).
Може някой просто да се изсмее на напъните на една болнава лелка, но много бих искала да помогна на семейството си.
Моля, пишете.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 6bb4df1c16
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Лелче ( както искаш да се отнасяме към теб) макар че аз съм на 40 и не се чувствам лелка.
Работата си е работа, когато те удари гладът, ти минава стреса, когато си заета с работа ти минават всички там психични разстройства, когато пък цял ден си бъхтил, като пчеличка ти минава и инсономията. Леките психични растройства, като инсономия и безпокойство са за богатите. При бедните, които са съгласни да работят, като болногледачи, трудът и заетостта им запълва времето и нямат време за глезене /оплакване от болести от които не ги боли до умиране/. В някой случай бедните нямат право дори и от счупен крак да се оплакват, дърпат количката със събраното от контейнерите по нагорнището и напред към пункта за изкупуване, хлябът на децата му е по важен от счупения му крак.
Всичко зависи от това колко си бедна.
Пробвай днес да извървиш 20км пеша на полеви условия, извън града на нивата в калта и ако довечера имаш инсономия значи си болна.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2ce78bce5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първо за болногледачка ти трябва англ. език. След това зависи какво търсиш. Ако си болногледачка в семейство, има стрес. Ако си болногледачка в старчески дом стресът е двоен, защото работиш не само с един болен човек. Иска се здрава психика, нерви и яко дупе. Ти сама прецени. Ерията в която аз живея има доста старчески домове за хора със спец. нужди. Познавам доста и то млади хора, които работят като керари и да ти кажа хич не им е лесно. Успех!!!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 9fe6f274ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Мисля че, ще ти е по- добре дa чистиш сaмо някоя къщa. Ти сaмaтa си изнервенa, aми някоя болнa бaбa/ дядо с всичките кaпризи и неудобствa ще те изнервят още повече. Зa товa трябвa дa си спокойнa, дa имaш физическa силa и дa умееш дa им угaждaш. Все нещa, които ще те зaтруднявaт, щом си в този етaп. Пък aко си чистиш, никой нямa дa ти виси нa глaвaтa, кaто нормaлнa домaкиня у домa, сaмо че със зaплaтa. Дори си мисля че, ще ти е по- леко децa дa гледaш, от колкото възрaстни.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 8af2d7f689
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Всичко зависи от състоянието на болния. Дали е на легло или поне малко от малко може да се движи. Зависи също и колко тежи. Все пак едно е да помогнеш да се изправи една дребничка и слаба баба, съвсем друго някой едър мъж. Не на последно място зависи и характера на човека който ще гледаш. Има такива които са с доста крив характер и ще те правят луда. Много са факторите и трудно може да се намери еднозначен отговор на това което питаш.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 0926d8da6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Аз ще се опитам по- оптимистично... Първо, ще пиша на ти. И второ - 47 са добра възраст за тази работа. Работят и много по-млади, но временно, докато учат или започнат друго... Добре е да има някой да ти помогне. Близка. Ако нямаш, трябва да имаш пари. Не за да плащащ за коквото и да е, а за приспиване и храна... Обърни се към български посредник. Не всички са добри, но има и добри. Чети в гугъл за всеки. Пишеш името и четеш. Ще има и хубав, и лошо, но повечето се разбира... Първата работа ще е трудничка, но така се започва. Зависи с колко хора си в къщата. Ако си сама с болен, е по-лесно... Като цяло хората не са лоши, но умората и болката идват от затварянето често по 24 часа с един болен... Хората казват, че е много трудно, ще чуеш и по-тежки думи... Не се хващай. Много тръгват без твоите "болести" и ги придобиват след това... Това не е заплаха. Просто това е най-голямата трудност, затвореността. Възрастните и болните са капризни, нямат сили и енергия и я искат от тебе. Трябва да можеш да се пазиш, като заедно с това си любезна и си вършиш работата. Оценяват това... Омъжена съм тук, но познавам жени. Работят отдавна. Има и 60-65 годишни. Успех!

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a3ebe87305
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Никак не е лесно, зависи къде ще попаднеш.
Виждал съм, чувал съм за работа като гледач, но повечето не искат да работят това.
Ако имаш добри шефове и старица/старец може би ще е по-лесно, в обратен случай - бягай.
Ще те предупредя, че не трябва да се хващаш на всяка работа, която т. н "търсач" ти предлага, защото имам роднина и си взима доста пари от "риби".
За да ти намерят някаква работа не би трябвало да плащаш повече от 200-250 евро. (тази роднина като види, че си на въдицата иска по 400-700 евро, което е долна измама)
Трябва да си сигурна преди да заминеш на някъде...
Не работя като гледач, но съм говорил със доста такива "гледачки".

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: bd868f5d39
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Разбирам, че искаш да помогнеш на семейството си, обаче не си избрала правилната професия. Да се гледат стари и болни хора хич не е лесно и си трябва освен здрава физика (възможно е да ти се налага да вдигаш паднал човек или пък да повдигаш лежащо болен с цел преобуване) и много здрави нерви. От опит ти го казвам, въпреки че аз помагах на нашите да гледат собствения ми дядо. И въпреки това, когато беше вече с напреднала склероза, имаше ужасни моменти. Да не говорим как с мама едва сме го вдигали, нищо че беше уж слаб човек. Ама и ние двете слаби жени по 40 и няколко килограма.... така, че просто си мисля, че това не е работа за теб. Това е работа за силен човек със здрави нерви. Ако ще работиш нещо, намери си по-лека работа. За мен чистенето на къщи може и да е трудно физически, но поне не се натоварваш психически. Така, че май това е по-добре. Помисли за това.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 8b76740fea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Работих в около 10 семейства като болногледачка в БГ, иска се опит, но се сблъсках с грубост и зло отношение без причина, униженията са непрестанни. Само в 3 семейства бяха възпитани и коректни- От 10-3. Надявам се другаде да е иначе...

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 7effc52dc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Авторке, нещо много ти е паднал гарда. Я по-оптимистично- и да се притесняваш и да мислиш по цели нощи няма файда. И аз съм на 47г-наборка съм ти, но нямам нищо от това, за което говориш, при което за сетен път се убеждавам, че всичко е индивидуално и не зависи просто от възраст. Много зависи от начина на живот и как човек приема нещата.
За работата.... Моите наблюдения са, че това е работа за физически здрави и силни хора-за да могат да вдигат, преобличат и къпят, както и за психически стабилни хора с здрави нерви и за непукисти/корави емоционално и негнусливи(работата понякога е мръсна).

Имам няколко приятелки, които работеха като керърки в домове-нърсинг хоумс(хората са в по-тежко състояние и има сестри), лежащи с дименция, в доста случаи абсолютно неадекватни, разкарват ги в колички. Има вдигане, миене, къпане, бърсане, хранене... понякога много се бърза. Оплакваха се от болки в гърба и от простоватите си английски колежки. Едната отиде в болница-на по-лека работа, другата работи в ресторант, а третата се премести в пералнята, където няма хора и капризи.
Другия вид домове са резеденшъл хоумс-за по-здрави хора в добро здраве, като санаториум. Там работата е по-малко, но вероятността да се намери работа там е по-малка.
Не е лесна и приятна работата с възрастни хора.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker