Холандия, Германия, Швеция? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121004)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6461)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18474)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Холандия, Германия, Швеция?
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 2169 пъти
12ти клас съм и завършвам тази година. С нашите сме се насочили към следване в чужина, имам възможност да покрия таксите, а и успехът ми винаги е бил много висок. Спряхме се на Холандия, Германия и Швеция. Не мога да реша къде искам да отида, моля за помощ. Всеки които е живял, живее или знае нещо повече за тези държави, моля да помогне. Езиците не са ми проблем, бих се радвала даже да науча холандски и шведски. Иначе знам английски на много добро ниво, а немски на малко по-ниско- B1.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: cedaf75b23
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Боже, боже, боже хванах се за главата с тебе. Първо, че пишеш '"с нашите сме се насочили'". Ти или вашите ще учат? Супер голяма несамостоятелност, ако си момче ще е пълен смях, ако си момиче е по-разбираемо, но пак е прекалено. Силно ме съмнява да имаш висок успех съдейки по думите ти. Езиците са ти голям проблем, не се залъгвай, че не са. Първо, че не съществува език, който се нарича ''холандски'' това е най-елемнарното нещо, което всеки човек знае, от там съдя, че не те знам в каква чужбина ще учиш като нямаш познания. Холандия се разделя на три части, едната част говори немски, другата френски и третата говорят флемиш, това е така наречения твой ''холандски'' и то той е най-малко говорим да ти кажа. Отностно немския B1 не ти върши никаква работа, за да учиш в тези държави се иска да го знаеш като роден, защото те там знаят английски, но отказват да говорят, правят се да ударени, живяла съм по света и знам. Иска се ниво C1 към езика. По-добре си стой тук, не се излагай.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a4980da369
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Добре, може и да съм сбъркала, не твърдя, че винаги съм права. :) Не беше нужно с такава злоба да подхождаш. Решавам с родителите ми да (на коити впрочем много благодаря, че са ме възпитали, за разлика от твоите), защото те плащат цялата работа.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 8d6e938f2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Номер едно, ти май си сбъркания.... Белгия е разделена на три части в които се говорят следователно френски, немски и фламадски. Няма такава държава като Холандия има Нидерландия. Холандия е част на Нидерландия...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: caa1c6434a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Естествено, че има холандски език. Работя с холандци. Моля ви, преди да критикувате някой, първо се образовайте! По-точно казано езика е "нидерландски"!
Коментарът на Номер 1 е дребнав, злобен, и показва колко недоволен/на е от своя живот. И необразован на всичкото от горе, но критикува :)

Моят съвет към авторката е да не се вслушва кардинално в съветите на анонимни, които си кибичат на компа (като мен :D ) Всеки е с различно мнение. Аз например съм фен на скандинавските страни, и бих се насочил към Швеция. Всичко си има плюсове и минуси. Важното е на теб кои плюсове ще ти допаднат, и кои минуси си склонна да "преглътнеш".

Успех... повече самостоятелност, и все пак се вслушай и в съветите на родителите ти. По-добре отколкото на един куп непознати, но "знаещи".

М 28

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: c432957302
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   №1, яко си се объркала - говориш за Белгия, не за Холандия. Съществува си език и той си е нидерландски. Иначе си много отворена нещо, била живяла по света. Е, и?

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 3f70f4dbf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Абе от много експерти не ми стана ясно защо да няма холандски език? !
защото преди няколго години решихме, че държавата не е Холандия, както са я наричали родителите ни, а Нидерландия?
Он топик: в Холандия (за местните и академичните среди) има разлика между университет и висше училище. Справка: град Утрехт ги има и двете.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 4689b40875
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Като бивш студент от Скандинавието, мога да те запозная с условията там. Щом знаеш английски и немски, няма да имаш проблем с езика. Разбира се всички скандинавски езици звучат ужасно и са мъка за гърлото, но след известно време се свиква. С нивото, което имаш в момента, може би ще ти отнеме една година, за да достигнеш добро ниво. Друг е въпроса, че трябва много внимателно да подбереш професията, която искаш да следваш. Макар и голяма на размери, Швеция е слабо населена. Съветвам те внимателно да провериш кои компании оперират на територията ?, така че да знаеш какви са шансовете ти да започнеш работа. Поради ограничения пазар на труда, ако си във финансите и банкирането, едва ли ще имаш особени успехи. В Германия се търсят всякакви специалисти.
Заплатите в Швеция са сравнително големи, спрямо цените. Успееш ли да започнеш някаква смешна работа, кяото ще ти отнема по 10-15 часа на седмица, ще можеш да се издържаш напълно самостоятелно, защото ще взимаш и стипендия. Хората са като всички хора, и разбира се има добри и лоши, но лесно ще успееш да си намериш приятели.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker