Мечтаната Италия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Мечтаната Италия
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 1805 пъти
Здравейте на всички!
Понякога на човек му се иска да преживее приключение далеч от родното му място. Аз съм момче на 16. ВИНАГИ съм искал да живея в Италия. Да си намеря момиче от тук или там няма значение.. И да си живея щастливо заедно с нея. Да и посвиря в някоя градинка където няма толкова много боклуци, хулиганчета или какво ли още не! Искам да живея в спокойствие (не че там е много безопасно де но все пак.. ) няма я чалга културата или чалготеките в който се продава дрога... Искам моето дете да израстне в добра среда и да не става някой уличен бияч, а ако е момиче.. Абе не ми се говори. Просто искам да живея там не знам защо и по каква причина!! Исках да се допитам до вас хубаво ли е за живеене (някой който е бил там) езикът не е проблем (имаш ли желание има и начин). Дайте едно мнение за държавната.
Благодаря предварително!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 613933c236
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Като те гледам за какви неща мечтаеш, то Италия сигурно е една от най-лошите възможни дестинации, и със сигурност в пъти по-зле от България. Но донякъде те разбирам, все пак очевидно си още младо и зелено момче, така че ти е простено идеалистичното виждане за нещата по света.
В Италия е хубаво ако имаш кинти и отидеш на екскурзия до Рим, или пък до Милано (една от световните столици на модата), но толкова, нищо повече! Ама ако пък чак толкова искаш да си трошиш главата - ходи в Италия, сам ще видиш за каква мизерия става въпрос. :)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 909adc1870
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ходи в Сицилия и забий щерката на местния Кръстник, да видиш какво е съспенс-трилър с елементи на екшън и ужаси...

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: d8c847d496
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Аз пък имах същия идеалистичен поглед над Испания на твоята възраст. Мислех, че Испания е само ледена сангрия, слънце, фламенко, китара, палми, екзотични плажове, яхти, сърдечни хора и няма биячи. Впечатлението ми беше от едно ходене до там на твоята възраст. Е, като отидеш за 2 седмици наистина е така.

Само че пораснах и отидох за повече. Е, какво да ти кажа - след няколко месеца разбираш, че нещата са мааааалко по-различни. Разбираш, че всъщност нашите биячи са банда глезльовци в сравнение с техните. Защото нашите се задоволяват с продажба на някоя доза и пребиване на хлапета.

Обаче техните са организирани в улични банди и определено не се шегуват. На 16 вече са закоравели престъпници, по-жадни от всякога да се докажат, за да се издигнат в организацията. Не знаеш в кой момент ще извадят узито и ще те направят на решето, само за да докажат на боса, че са безкрупулни. А в Италия е още по-зле, особено в Сицилия и Калабрия си имат цели сгради, обитавани от членове на Ндрангета и Коза Ностра. В Испаня върлуват МС13 напоследък, които са превзели САЩ и централна америка и сега навлизат в Европа точно през Испания.

Колкото до топлината на хората вече го няма, защото през последните 20 г. са се нагледали на мароканци, еквадорци, боливийци, латвийци, индийци, китайци и каквито се сетиш.

Гарантирам ти, че с италианка няма да е лесно да си допаднеш, защото не са много като по манталитет и културни различия винаги ще си казват думата. Освен това това, че си българин, винаги ще ги кара да си мислят, че са поне едно стъпало над тях и това винаги ще го долавяш при отношенията си, на моменти дори няма да се старят да го крият, а ще го лепват направо в лицето.

А между другото испанските цигани са по-нагли и от нашите. Случвало се е да си влиза да си краде вкъши и аз да го виждам и той най-спокойни си вади патлака и ми казва да мълча и си продължава да си тараши, все едно си у тях. ОСобено в Андалусия са овършали всичко възможно. Те и самите испанци си покрадват. Даже сега е на мода да се правят организации в соц. мрежи и да се щурмуват супермаркети. Събират се 100 души и всеки си влиза и си взима каквото му падне и не плащат, а охраната гледа в почуда и не може да каже гък, защото ше ги направят трудни за рисуване.

Да ти кажа и дриго какво е на мода в Севлия. Събират се група младежи на по-виоко място в града, вадят си интрументите и започват масово ориниране на самата улица, докато се обарзува река. После всички тичат заедно с реката, за да я проследят до къде ще стигне, не се бъзикам.

А между другото Италия и Испания са на първо място по консумация на кока, защото от влиза основно в Европа. И съотвено през уикендите почти не можеш да видиш ненадрусан и на всичкото отгоре карат коли в такива състояни и никой не им търси сметка.

В Бг си е направо рай, не си мисли, че там е по-хуаво дори напротив. Но какво да ти обяснявам, върви живей тама 1 г. и пак ги говори тези неща.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a744d4d4f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не си мисли, че всичко е супер.
Италиянците не са толкова забавни като нас, много време отделят за учене, много интересни теми не отварят.
(абе май не отделят много щом първата година имах 3ка, а 80% от съучениците също хах)
Училище - няма много голям шанс да има физкултурен салон, няма спорт, няма с кой да се гониш/забавляваш.
Почивките са по-малко от 10 м на час, докато в България след 1вия час имаме 10м, а тук най-голямото им междучасие е период между 5минути
... ужас
Свършваме максимум до 14:00, но скуката е убиваща вътре, болят те краката от неподвижност.
Имаш право да излизаш чак след втория час до тоалетна, което е много безмислено.
Италиянците като цяло не са цвете за мирисане, въпреки че не псуват във часовете..
Блъскат се кой първи да излезе, улицата е претъпкана със някакви висящи фейсбукари и ги мързи да мръднат, за да мине някой.
Единствения спорт е футбол, които аз мразя от дъното на душата си.
(нищо лично, ама да играя само 1 спорт е подигравка)
Уроци - учиш, пишеш, не говориш НИЩО през всички часове, което е тъпо за мен.
Език - нищо не е трудно, ако имаш желание.
Аз планирам завръщане във България, след като свършим тая учебна година.
Българите може да сме малко по-невъзпитани, но можем да излизаме, да се кефим със приятелите, докато тук не става...
Магазини, супермаркети - работят максимум до 20часа, няма молове.
Някой от тях са пълни идиоти...
Дори да имам милиони няма да се върна тук повече, не ме интерсува какви ги дрънкат някой "Учиш във чужбина, а другите нищо няма да направят във България"
Е, значи велики български спортисти и какви ли още не са успели, та ние ли няма да се издигнем?
КОИТО ИМА ДОСТАТЪЧНО МОЗЪК МОЖЕ ДА УСПЕЕ НАВСЯКЪДЕ
(съжалявам за главните букви, искам да се види важния текст)
Здравеопазване- ходиш на 20км, за да те прегледат, дори РАБОТЯТ до 14часа, което е недопустимо.
Аптеки - работят до 20 часа, няма денонощни.
Момче 15, учещо в Италия

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 54c7209000
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Сългасен съм с #4, а и както ти сам написа 'имаш ли желание, има и начин'. Можеш да успееш навсякъде, без значение дали си млад, стар, богат, беден, красив, дали си чернокож, бял, дали имаш образование или не, стига да искаш, ще успееш. Навсякъде. Както #3 написа, не всичко е прекрасно навсякъде. В Париж също не само романтика, любов и вино. Като падне нощта, по парижките уличките е страшно.. Навсякъде е така. Но, ако искаш да водиш спокоен живот, трябва първо да се потрудиш доста. Успех! ( :

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker