Куба? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Куба?
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 2024 пъти
Приятели са ми казвали, че Куба е едно наистина невероятно место.. Дали наистина е така и струва ли си да се посети?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: c4e0281732
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всяко място си струва да се посети. За мен единствено войната и престъпността, както и разбира се климат и страшен релеф са пречка. В момента също със съпруга ми търсим оферти за Куба, но за съжаление хотелите изглеждат доста „комунистически“, а моят мъж е наситен на такива за разлика от мен, която намира всичко романтично в момента. Хавана иначе много бих желала да посетя. Страх ме е от разочарование обаче, защото все пак е комунистическа страна - липсва всичко - от тоалетна хартия до... домати. Не знам защо точно домати им липсвали, а тоалетната хартия е класика и по незнайни причини изчезва във всяка комунистическа страна и в Боливия е дефицитна стока номер 1. Освен това подобно на България през кома са си направили няколко масови курорти само за чужденци, където си затворен сякаш си и не можеш да опознаеш местните. Ако ще ходим до Куба иначе, ще си наемем стара американска кола или мотор и ще обиколим целия остров - страхотна пророда, хора и сравнително ниска престъпност. Внимание - крадат се неща като мобилни телефони и дрехи, но пък насилие не мисля, че има. Много западни туристи си оставят там от съжаление на местните всичките си дрехи, а и мисля, че може добре да се трампят западни дрехи срещу местни произведения на изкуството, пури и тем подобни. Ако имаш нужните парички - отиди и пиши как е било.
Екзотично място без много туристи са Малдивите.
Ако имаш много пари, препоръчвам Папуа. Нова Зенландия е супер, ако се интересуваш от екстремни спортове и природа, но за мен лично леко скучна страна с грозновати хора.
Аз съм човек, който харесва да наблюдава и опознава чужди народи, култури и затова повече ме привличат градовете и точно затова Хавана искам да видя и като цяло Куба има интересна и запазена атмосфера и архотектура от колониалните времена. Моята класна в училище беше живяла 7 г. в Куба и говорише със суперлативи за хората, начина на живот, мъжете :), но е напуснала острова заради липса на храна и стоки от първа необходимост.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: bb5bd6371a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Даже и къща си заслужава човек да си купи там. Виж цените, сравни ги с БГ и сам/сама ще разбереш защо. Има магазини за чужденци, както и магазини за кубинци. Все едно, както бе едно време Кореком. Перфектно място, но пътя излиза доста солено.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 985ec71110
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Мама и тате заминаха да работят там 2002 г., върнаха се 2007 и мама си носеше рокли и обувки от там. не можеш да изтриеш усмивката от лицата на хората там, ама иначе бедни били. Имат традиционни и стари, но хващащи окото класически модели автомобили. Като общество и поведение, по-развити са от нас

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: ee99959c0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Бедна страна, добри хора, чудесно обслужване - ако точно това търсите. За няколко долара ще се почувствате богати и уважавани.
Но Куба не е това само. Плажовете са им фантастични, водата е топла и прозрачна, има много забавления. Цените са направо ниски на фона на това, което получаваш.
Отидете по северните плажове по островите където са направени навътре в морето- това наистина е като рай. Пясък като бяло брашно.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: ee42b9d3e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ако ще ходиш като турист-да. Аз не съм ходила, но братовчедка ми беше там миналата година, беше възхитена от природата и изобщо от местния колорит. Така, че ако имаш възможност-върви, няма да съжаляваш. А и хората са много мили и много гостоприемни, това пък според баба ми и дядо ми, които бяха на работа там през 80-те.

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 260a7d383e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   да бе, спонсорирайте сатрапите там, евала

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker