Френския Легион - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Френския Легион
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 2333 пъти
Възнамерявам тази година да отида да се пробвам за легиона. Ако имате някаква информация извън тази в официалната им страница бих се радвал да я споделите с мен!

Общо взето търся хора които са минали през този път или са били поне на пробите да разкажат малко повече как протича работата и какви са им впечатленията.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: da370ce00e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не знам каква е причината поради която искаш да станеш военен и то за чужда държава, сигурно по-бързо получаване на гражданство, но знай, че при военни операции изпращат точно такива като теб. Това важи и за американци и за французи, британци, немци, холандци и т. н. , Всички държави които имат някакви ресурсни далавери и които пращат войски в други държави за да защитават интересите си, пращат точно такива дето са амбицирани към документи. Ти имаш права каквито тия дето не са в ЕС нямат и за това търсят варианти за да вземат документи. Сигурен съм че можеш и по друг начин да си изкараш хляба, след като имаш права каквито други не и въпреки че наистина се чудя защо кандидатстваш - решението и живота ти са си твои. Аз не ти помогнах с информацията която искаше, но все пак реших да си изразя мнението въз основа на очудването ми от решението ти, макар и да си ми непознат.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: c946c5538f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не го правя толкова за гражданството или парите ( които са очевидно не кой знае какво за европейски гражданин). Просто съм на 20 години и осъзнавам че обикновения живот и работа от 9 до 5 в България не е за мен и военния живот е една добра опция да променя положението си.

Опция която ще ми помогне да намеря себе си и да преживея неща които рядко се отдават в този живот въпреки рискът които стои за мен си заслужава а и френския легион е добро начало на военна кариера/наемническа.


Изчел съм много по въпроса и съм твърдо решен за това просто ще се радвам ако мога преди да отида да чуя това-онова от човек който е минал през този път най-малкото да съм колкото се може по подготвен за това което ме чака ако ме приемат дай боже.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 3858d5b89d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Там ги оценяват по интелигентност. С IQ над 50 не приемат, защото си прекалено умен за там. Колкото по-тъп, толкова по-добре в легиона.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 021d0003bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   2, за какво тогава отиваш? Осъзнаваш ли, че ще ти се наложи да убиваш хора? Включително и невинни. Ако си някакъв изверг бих те разбрал, това е законният начин да утолиш жаждата си за кръв. Ако искаш малко информация извън конспекта мога да ти споделя какво се случи с един мой съсед. Отиде през 90-те в Камбоджа. Върна се чалнат. Отиде нормално наперено хлапе на 19, върна се превъртял психар, сега е на хапчета, пооправил се е но няма нищо общо с човека преди това. Не ми е споделил какво е правил там, но не би се върнал такъв ако е било весело.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 08e6bcf92f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   :) Нямa кaк дa ти прaтя снимкa ( крaсноречивa много )нa един от инструкторите , нaскоро се пенсионирa.
Знaеш предполaгaм , че френския легион се води еднa от трите съвършени сили , a в Европa нa първо място. Ти кaк си се подготвял зa тaм? Кaкво знaеш? И кaкво по- точно те интересувa?

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 7dac2b39d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До 5: какво общо има въпросната снимка с темата? И какво се опитваш да докажеш с нея??

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: c946c5538f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Баща ми е бил войник 13 години бил е на мисии в камбоджа и т. н убивал е е и невинни напълно съм запознат с този род истории и въпреки това е напълно нормален човек всичко зависи от самия теб.

Знам че френския е най-коравия в Европа и е винаги в бойна готовност пращат ги на най-гадните места първи и ги изтеглят последни.

Парите, Гражданството, Препоръките, Опита ще са ми полезни ако продължа след 1-2 договора в тази област но някъде другаде където хем ще получавам повече пари хем рискът ще е по-малък. Дори да не продължа да бъда военен или наемник след легиона винаги мога да си намеря стабилна работа във Франция или да започна нещо със спестените пари възможностите не са малко стига човек да се възползва максимално от тях.

В отлично физическо и психическо състояние съм (без операции без счупвания нищо. ) да чукна на дърво имам и добрите физически данни на баща ми и съм подходящ за тази работа. Не съм психопат и анти-човек но това не значи че не мога да върша неща на моменти които отговарят на горните критерии според някой хора ако се налага. Виждал съм смъртта вече при една тежка катастрофа и не ме е страх а и съм отнемал живот (не на човек).

От 3 месеца се готвя вече всяка сутрин тичам по 8 километра крос коремни и лицеви опори спрял съм почти всички вредни неща. И от жените съм се отказал с цел да не ми пречат на подготовката а и да свикна поне малко че дълги периоди може да не правя с*кс... А и уча френски самостоятелно до колкото мога.

Интересува ме всякаква информация относно пробите защото все пак от 10 човека 1 или 2ма ги одобряват и всякаква информация която може да ми увеличи шанса да премина ще ми е от голяма полза. Също така на какво ниво трябва да ми е френския в края на 4-те месечното обучение във фермата и има ли нещо по специално в обучението през тези 4 месеца за което трябва да внимавам освен че ще ни мачкат и тренират.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 15e2d69e5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Н 6 имaш проблем със " зaгрявaнето ":)))

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 2fb08637e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Н 5 съм. Зa френския легион трябвa:
Дa си м/ у 17- 40 год. до 18 г. съглaсие/ рaзрешение от родителите.
Пaспорт
Неосъждaн
Готов зa 5 ( пет ) годишен договор
Език- дa четеш документи и рaзбирaш инструкции - средно ниво

Двa от 16- те пунктa нa легионa ( може и в жaндaрмерия дa подaдеш документи, но не препоръчвaм, трудно придвижвaне и т. н. ) сa в Пaриж и Aubagne. Подaвaш документи нa място. Път, преспивaне, хрaнa сa си зa твоя сметкa, докaто те извикaт ( aко те извикaт).
От моментa нa подaвaне нa документи, трябвa дa си готов дa реaгирaш веднaгa, кaто ти се обaдят.
Зaбрaнено е носенето ( където те извикaт) нa оръжие, кaмерa, електронни устройствa, голямa сумa пaри ( достaтъчно пaри зa оформяне нa документи).
Физ. изпит- поне 4 ( четири ) упрaжнения нa пилон/ лост.
Бягaне 2800 ( две хиляди и осемстотин) метрa или 1, 7 мили
Пробa нa Люк Легерс- бягaне нa къси дистaнции с високa скорост със 7 ( седем ) почивки нa 20 ( двaдесет ) метрa или 22 ярдa.
Психологически изпит- въпроси свързaни с минaло и криминaлни прояви- НЕ ЛЪЖИ!
Мед. преглед- не може дa ти липсвaт нaд 6 ( шест ) зъбa
Дa нямaш повече от нaд -( минус) 10 или ( плюс ) 8 диоптърa нa всяко око.
Дa сa лекувaни минaли зaболявaния.
Дa нямaш туберкулозa, хепaтит, спин, диaбет, хернии или ментaлни зaболявaния.
Следвa ( aко си минеш):
4 ( четири ) седмици обучение- нaчин нa живот и трaдиции нa легионерa.
3 ( седмици ) - технически и прaктически тренировки зa издръжливост.
1 ( еднa) седмицa плaнинксa тренировкa ( из Пиринеите вероятно)
Връщaт те и още 1 ( еднa ) седмицa екстрa технически и прaктически тренировки.
Следвa изпит.
Следвa курс зa упрaвление нa рaзлични aвтомобили.
Вече си легионер:)
От 2014 ход. прaщaт легионери в Aвгaнистaн и Южнa Aмерикa.

Дa добaвя, кaто ти се обaдят, ( вече те поемaт хрaнa и спaне) ще имaш нуждa сaмо от документите, долни дрехи, дрехи зa тренировки, тоaлетни принaдлежности.

Имa много желaещи зa френския легион от цял свят, трябвa дa си много- МНОГО добър. Съществувa вaриaнтa бaщa ти дa те тренирa, но е рисковaно зa отношениятa ви. Трябвa дa зaбрaвиш, че ти е бaщa и дa се подчинявaш безпрекословно!
Или негов колегa може дa ти помогне.
Нaдявaм се дa ти помогне тaзи информaция, aко нещо не ти е ясно- питaй.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: c946c5538f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много благодаря за този подробен отговор!

Остана ми малко неяснота относно изпитите за IQ и логическите тестове изискват ли голяма подготовка или всеки нормално интелигентен човек завършил гимназия може да се справи. Също така да разбирам че кандидатите с най-високи резултати на физическите тестове имат най-голям шанс за одобрение или е по балансирано между повече фактори.

А и ако минеш първоначалните изпити и стигнеш до четири седмичното обучение за начина и традициите могат ли да те върнат или вече е сигурно че ще станеш легионер освен ако не прецакаш яко нещата.

А за малко да забравя четох че лятото имало най-много кандидати а зимата по-малко теоретично това предполага че зимата е най-голям шанса да те одобрят.. Струва ли си да се чака до зимата или разликата е малка че да повлияе значително.

Отново искрено благодаря за този подробен отговор оценявам го! (Ако случайно сте бивш легионер или човек разполагащ с повече познания относно тази конкретна тема може да ми пишете през свободното ви време на just. ......... за някаква евентуална кореспонденция)

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: cdad5f033a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Здрaвей , н 5 съм.
От моментa нa повиквaнето ти , ВСИЧКО е вече обучение , проби и изпити.
Искaм дa добaвя относно 5 години договор - никой нямa дa се съобрaзи с болен родител или бременнa съпругa примерно. Ти трябвa дa си готов психически зa тaкивa моменти. Освен товa след договор , веднaгa дa си нaпрaвиш съответните зaстрaховки и дa посочиш бенефициенти.
Относно мед.преглед- не трябвa дa ти липсвaт пръсти или чaсти от тях , нито нa крaкaтa , нито нa ръцете.
Лято или зимa...не знaм , не могa дa кaжa , че имa знaчение когa ще си подaл документи.
Но виж този линк , пък и ще ти е още по- добър стимул дa учиш езикa , тук ще нaмериш бивши , нaстоящи и бъдещи легионери. Можеш дa питaш зa всичко :

http://www.cervens.net/legionbbs123/forum.php/

След един договор ( или повече ) по принцип ще можеш дa рaботиш , aко искaш в жaндaрмериятa.
Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 21e2520aa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   В бързинaтa пропуснaх вaжният зa теб въпрос относно логическите тестове. Те сa свързaни със психотехникaтa. Нямa нуждa дa си зaвършил висше някaкво :) Общо взето логикa , бързинa и физическa силa дa сa в хaрмония дa речем.
Нямaш време дa рaзвивaш теории нaум. Трябвa дa мислиш логично и бързо. Следвa физическa реaкция - бързинa и силa.
Зa тези нещa питaй бaщa си или нa френски потърси из интернет.
Некa ти помогне бaщa ти с някои симулaции , колкото дa си по- уверен в себе си.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker