Нощният влак между Киев и Москва. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Нощният влак между Киев и Москва.
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 2782 пъти
Здравейте, пише ви доста притеснено 19 годишно момиче, всеки който е чувал за въпросния влак, надявам се разбира моите притеснения. Та ето какъв е проблема-Следващата седмица ще ми се наложи да пътувам с въпросния влак. От първата гара в т. e Киев до последната в Москва разстоянието не ми се вижда малко. А влака се слави с какви ли не истории. Мои приятели са ми споделяли, че преживяването никак не е приятно. Особено сега чувам, постоянно стават грабежи и нападения. Един приятел го бяха наръгали преди 2 години, защото не се оставил да го оберат. Знам, че влакът май се охранява, но доколкото чувам полза няма. На всичкото отгоре граничните полицаи се държали направо ужасно. Една погрешна дума и на следващата гара изхвърчаш. Забравих да добавя, че ще пътувам сама и това допълнително ме притеснява. Та вие как мислите действително толкова ли е страшно или нещата са преувеличени? А и също дали ще мога да се оправя само с английски език и руски разговорник, защото наистина не знам и две думи на руски? Много ще съм благодарна, ако има хора, които да са пътували с въпросния влак и могат да ми кажат как стоят нещата?
Също и, ако някой може да ми даде някаква информация относно влака от Белград към Будапеща, че след няколко месеца май и с него ще трябва да пътувам, а нещата там май са същите.
Искрено се надявам, че историята ми ще бъде публикувана, защото наистина за мен е важно да чуя мнението и на други хора. Относно това колко е вярна информацията, която аз имам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: d03a395fb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От Белград за Будапеща не е много път. Дръж си багажа под око, документи и пари на врата и под пуловера. На проверките казвай, че си студентка, детегледачка, нещо от което не могат да вземат пари и това е.

Но във влака Киев-Москва работа нямаш. За какво ти е да ходиш в Москва и то с влак? Сигурно си наясно, че по отсечката воюват. Искаш ли да минеш през войната или какво? Взимай си самолета да не си докараш белята.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: de57451380
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Помоли се на Господ преди да тръгнеш! ... и все пак купи си спрей за кучета, едно момиче винаги трябва да има

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 9bcef8f609
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Aвторкaтa: Информирaнa съм зa положението нa грaницaтa, но кaкво дa се прaви, кaто вече имaм билет. Късно е дa се мисли зa сaмолет. Идеятa зa спрея не е лошa, може би ще ми вдъхвa поне някaквa сигурност. Дaй Боже дa не се побъркaм и дa мине всичко без проблеми, въпреки че сериозно се съмнявaм. Блaгодaря нa коментирaлите до сегa и се нaдявaм нa още мнения, нямa дa сa ми излишни още няколко съветa.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 81d5ab6f8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Най-добре по възможност може би ще е по-добре да се ползва самолет вместо влак. По-бързо и по-безопасно би било.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: f1c1cbf274
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Киев-Москва не е толкова опасна дестинация, колкото се опитват да те уплашат. Но пътищата са лоши, затова наистина е по-добре с влак. Важно е в какво купе ще бъдеш, т.е. с какви спътници. Влез в купето с разни по-достолепни жени и няма да имаш никакви проблеми. Украинците и руснаците уважават по-възрастните жени, повече от нас впрочем. Но ако са млади момичета ще има разни закачки, а и хората си пийват, особено по влаковете. Ако документите ти са наред няма да имаш проблем по границите. Просто се попълват разни анкетни карти - защо, при кой, как и така нататъка, с какви пари разполагаш. Та така, лепни се за някоя мамаша и няма да имаш проблеми, разкажи после как си пътувала:)
И защо не вземеш самолет или ти е много скъпо?
М, 36

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: a838fea93b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Още заглавието ми звучи като покана да те пребият, оберат и изнасилят 3-в-1! В стил: "Ела, вълчо, изяж ме!"
Нормален човек, още повече жена, според мен не би припарила доброволно на такова място!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d03a395fb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Колко да е скъпо? Колкото нервите дето ще ги изхаби, ако нищо друго не се случи? Връщай билета за жп и взимай самолета, на всеки час има полет. Ако е толкова важно да идеш в Москва въобще.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 81afb71685
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Имам чувството, че никой от пишещите тук не е пътувал в Украйна с влак:) Е, аз съм, и поддържам написаното по-горе, няма място за притеснения или поне не повече отколкото при пътуване с нощен влак в България, с тази разлика, че в Украйна няма цигани, но пък има доста пияници. Между другото имат и луксозна първа класа в която можете да ползвате интернет:)
М, 36

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 9bcef8f609
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Блaгодaря нa всички ,които коментирaхa. Сегa сериозно се зaмислих зa пътувaне със сaмолет ,дaже си мисля дa не би бaщa ми дa искa дa ме убие ,че зaтовa ме кaрa дa пътувaм с влaкa :-D. Кaкто и дa е ,вече съм решилa зa сaмолетa ,тaкa че опитът му беше нaпрaзен. Инaче въобще не ми е зa пaрите ,кaто се имa нaпредвид ,че от еднa годинa постоянно пътувaм и вися по летищaтa. Идеятa зa влaкa беше изцяло нa ''обичния'' ми бaщa ,дaно дa успея дa го обедя ,че със сaмолетa ще ми е по-добре тъкмо нямa дa се притеснявaм ,че не влaдея руски.

-Aвторкaтa

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 6f10ada42f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Самолетите са доста евтин вариант.

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: aa11d56a8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Познавам хора, които са пътували с дни с влак през Украйна за Русия. Не съм сигурен дали точно с този нощния от Киев до Москва, но мисля, че и него ползваха за част от отсечката. Далеч не е лукс, нито дори удобство, но не е чак толкова страшно. Най-много се притесняваха да не им открадне някой нещо. Не насила, но докато спят. Съгласен съм донякъде с номер 5 (и 8), че влаковете в Украйна по принцип не са по-опасни от тези в България, а може би дори и по-малко, понеже там няма много цигани. Но това важи само по принцип, например до преди тази война. Сега си е война и принципите не важат. Така че да, циганите са страшни, но войната е по-страшна. Провери този влак не минава ли близо до областите контролирани от сепаратистите щом пътува от Киев за Москва. Да не го удари по погрешка някой снаряд, както стана с онзи автобус наскоро. Това, според мен, е много по-опасно. Дори и да минава само през контролираните от правитеството райони, пак си е опасно. Сега крайно десните са се развилнели и всеки чужденец може да има големи проблеми.
Дори и самолет да вземеш пак е опасно, виж какво стана с онзи Малайзийския. Има една интернет страница, flightradar24, където може да проследиш пътнически самолети по цял свят. Най-вероятно ще летиш с редовна линия, така че виж преди това откъде минават.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: f1c1cbf274
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Определено самолетите са евтин вариант, то и разстоянието не е кой знае какво, няма и 800 км, мисля че цените на самолетите варират, но с този курс на гривната и рублата двупосочен билет няма да ти излезе повече от 80-100 евро. Така като се замисля влаковете едва ли са кой знае колко по-евтини, може дори и да не са, но със сигурност са по-читави от българските, все пак ние сме в процес да ликвидираме БДЖ, за да я разпродадем на парче, поредната далавера на прехода.
М, 36

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: f1c1cbf274
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   11, само ще отбележа, че линията Киев-Москва е далече от размирните Донецка и Луганска област, те са на едни 500 км югоизточно от линията, реално няма опасност, но си прав, че десните националисти създават проблеми в наши дни, не казвам по влаковете, а по принцип, все пак военни действия няма в тази част на Украйна, няма опасност и за самолетите, които се движат по права линия между двете столици.
М, 36

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 466631343c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Ей както винаги големи глупости на хора без опит. За едното чудо момичето ще уплашите да не се качва повече на влак.

1. Влаковете в БГ, дори и в сегашна Украйна са 4 пъти по опасни. Не можеш да си скриеш багажа. Ченгето е в края на влака. Има много цигани. А в БГ се пие много повече отколкото съм виждал в този влак.

2. Във всеки вагон има полицай. Контрола е толкова строг, че теб по скоро ще те е страх от полицията отколкото от спътниците ти. Аз само като стъпах във вагона и почнаха да ми се карат за разни неща.

3. Хората в днешна Украйна предпочитат да мълчат на обществени места и не се заяждат много много. Пак казвам полициейския контрол в Киев и в не военната зона (военната зона наистина е доста далеч) е доста засилен. Не съм виждал никой да пие в този влак, освен двама комшии две бири.

4. Единственото неприятно е, че точно заради този полицейски контрол(заради войната) има да си отвисиш на границата и ще те проверяват теб и багажа ти 3 пъти, различни хора. Въоръжени и с кучета. За теб това обаче е приятно защото ти гарантира сигурност, като само момиче.

А иначе ако е нощния влак, кушет вагон, слагаш си багажа под леглото което е като ракла. Лягаш отгоре му и е абсурд някой да ти вземе нещо, без да те събуди. В моето пътуване видях мноооого сами жени, които си пътуваха нормално и без никакви произшествия. Както и млади момичета. Явно студентки в Москва.

За Белия-Щъркел говоря. Там ми беше опита.

Знам че вече е минало, но все пак за друг път ако някой пътува поста ми може да е от полза.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: ca0ce1e2a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Ти луда ли си да ходиш в Украйна? Там има война! Освен това Украйна е най-зле от цяла Европа в момента, тази държава буквално е пред разпадане, на власт са фашисти и всеки който не е украинец не го имат за човек. Особено ако си руснак - директно ще ти теглят ножа! В Украйна живеят много бесарабски българи, те са там от векове, но щом и те започнаха да се връщат в България - смятай колко е зле положението. В цяла Европа номер 1 по самоубийства и наркомани за последните няколко години е Украйна.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 4abd13eb4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Но15, ти май по далеч от Букурещ не си ходил и говориш по инерция.
Аз пък ще ти кажа че преди няколко месеца бях в Чернигов и Киев и мисля след два месеца да си купя апартамент в Киев. Чист българин съм.

Престанете да говорите на изуст и да си давате мнението без въобще понятие да си имате. Не ставайте жерта на папагализма в България!!! Говорете от опит!

п. с. Момичето вече и било в Киев, както става ясно от поста и няма нужда да й се обяснява за положиението в УА. Проблема й е БИЛ да пътува до Москва от там. Ама ти, Но15 даже не си прочел заглавието.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker