Заминавам! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Заминавам!
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 3950 пъти
Хай еврибади, заминавам за Англия, кажете нещо, съвет...
С езика съм ок :). Ще се хвана в хотел, а вие къде заработихте там, какви документи да взема с себе си, къде да срещна българи, инфо ми трябва, към Manchester отивам! споделете хора, излизал съм и преди, но сега не искам да се връщам, нищо не ме задържа тук, млад съм, здрав, амбициран, език, имам много оръжия!
Половин Бг е вън, критиците нека си останат тука! благодаря

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: cb75e4ce48
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   :))) Кефи ме ентусиaзмa ти. Не могa дa ти помогнa зa Aнглия, нa друго място съм, но искaх дa те поздрaвя и дa ти кaжa, че първaтa годинa винaги е трудно. Поддържaй този дух, кaто ти се скaпе нещо, чети товa и си припомняй зaщо и кaк си тръгнaл. След около годинa вече ще си кaто у домa си, някои не се aдaптирaт никогa, но ти тръгвaш с хъсa дa остaнеш.
Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 1d4079c2e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторе шапка ти свалям. Все още има будни българи. Чел съм, че има доста българи в Манчестър и са по- френдли от тези в Лондон. Също така, там е и доста по-евтино от столицата!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 3be3046db6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз чакам за да ме викнат на бригада. Как се уреди за работа в хотел ?

Най-добре влез в 3mart.co.uk и bghelp.co.uk

Тези сайтове са за българите в UK и са богати на информаця.

Документи които е редно да вземеш са: - паспорт, лична карта, шофьорска книжка, акт за раждане, достатъчно пари за да се издържаш ако стане нещо;

Работата ти гарантирана ли е ? NIN трябва да се извади от работодателя или най-често срещаното е ти да се явиш самостоятелно на интервю.

Квартира, осигурена ли ти е ? Замисли се за документи които ще са ти потребни. Разрови се в горе споменатите сайтове. В BGhelp има адски много теми които биха ти били от полза.

Надявам се да съм бил полезен. Мен ме интересува пък как се уреди за работа в хотел ? С кого се свърза, познати ли те уредиха ? Аз съм сам а не ми се чака за бригадата.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 32ca6f48e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Отивай, но по принцип ПРЕДИ да отиде човек си намира работа, квартира и тем подобни. Надявам се поне познати да имаш.
Манчестър иначе няма да ти хареса - работнически, беден и мръсен град, но има работа. Отиди и виж сам. Каквото и да ти се говори от тук - не питай старило, а патило. Пиши после какво си преживял. Не бързай обаче да говориш ПРЕДИ да заминеш глупости - ГОЛЯМА ДУМА, ХВЪРЛЕН КАМЪК. Стой си, не говори, отиди и виж, защото много хора се излижиха с големите приказки, а после дойдоха с посрани гащи

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: eeb10ef5f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Оооо, те само тебе чакат там с отворени ръце, българина да дойде да оправи държавата им. По-добре като се имаш за много умен да беше хванал едно висше там и да работиш по професия, а не да мизерстваш като камериер по хотелите. После защо мразели българите, еми евтина работна ръка сте.

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 07d6dc00b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   абе човека си има мечта, на път е да я сбъдне. Колега аз също бях в ук имам си всички документи за работа там, но сега съм в бг и карам курсове за масажист, отделно си бачкам що годе добре платена работа, но сякаш тук всичко взе да ми омръзва. Сега събирам пари, за да отваря студио или някакъв магазин в европейска държава. Ще видимм накъде ще ме отвее ветъра. Иначе като те чета ми изглеждаш мотивиран - не се отказвай и слушай вътрешния си глас, защото ще се появят много хора, които да те разубеждават от яд, че те нямат мечти , а ти имаш. Успех1

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 076975d5ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Много хубаво си се ориентирал! Можеш да намериш българи в Manchester и във фейсбук, от някой сайт можете да се запознаете и да си уредите среща, и тогава да станете приятели. Друг начин не се сещам. :(
Англия е в Европейския съюз, така че ще ти трябват само личната карта и дипломата ти.
Успех и бъди щастлив там!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 4efdb62047
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Абе 5.... що не си сложиш "висшето" там дето слънце не се показва :)))

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d76ec82c32
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Много е смешно как заминалите обвиняват оставащите в България.
Еми като заминавате всички и не жеалете да се борите срещу мутрите у нас, така ще бъде.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d9d78989d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторе, успех! Аз направих тази крачка преди година, но в друга държава от ЕС. Не е песен и има доста стрес отначало, а и първите месеци ще се чувстваш малко изолиран, но постепенно влизат в релси нещата. Не се отказвай и не се отчайвай - с времето става все по-добре, ще видиш. Запази си смелостта и позитивната нагласа - помагат! И не спирай да мечтаеш :)

P. S. Радвам се, че все повече активни и трудоспособни хора се изнасят - да видим, кой ще плаща с данъците и социалните си осигуровки за циганите и за лимузините на депутатите ни накрая! Аз отказвам да работя за Държава, която работи против мен и не защитава интересите ми - откажете и вие! Докато плащаме и сме послушни, ще ни тъпчат!

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 9601d15466
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   10, не разбрах само изнасяйки се какво променяш за държавата, която работи срещу теб?

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: a2d676d120
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Н 11 , не съм 10 , но ти копирaм отговорa нa въпросът ти:
" Аз отказвам да работя за Държава, която
работи против мен и не защитава интересите ми - откажете и вие! Докато плащаме и сме послушни, ще ни тъпчат!"

И aз не съм съглaснa дa плaщaм в Бг зa кaквото и дa е , плaщaм си 10 год. в чужбинa , но имaм всичко , зa което внaсям дaнъци т.н.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: b88c30d5eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Добре де, гледам ви тук повечето писали, че видиш ли браво на автора, да ходи там и т. н. Да, нека да иде момчето, да пробва, да види. Има много оръжия все пак. Но момчето ще се сблъска там с гадната реалност. Доста години лично съм им сърбал попарата на англичаните, та не преразказвам нещо, а го казвам от личен опит. През една далечна година и аз бях също толкова ентусиазиран, с много оръжия, с перфектен английски, със сто зора и т. нар. work permit си бях извадил. Хубава работа, пак в хотел. Бързичко се развих, добра заплата. Пр. : средната заплата по това време бе около 460 лв., а аз изкарвах по 5600 лв. на месец. Ехеее, супер. Ама не е баш така. Може да си най-във всичко, но все пак ти си БЪЛГАРИН, а не техен си мангал - пакистанец, индиец, нигериец и т. н. Ти си по-долу от техните мангали. Ти си най-голямата отрепка, най-голямата тиня. Може езикът да го говориш перфектно, напр. колегите ми се смееха, че говоря като телевизионен говорител. Хаха, е, после си го развалих и започнах да се лигавя като тях, за което още съжалявам, но както и да е. Та, в тази връзка, може да си най-перфектния с езика, най-добре облечения, но като отидеш примерно в някоя банка, за да си свършиш работа, като започнеш разговор с клерка или акаунт мениджъра по работа, усмихват ти се, гъделичкат те докато не им дадеш шофьорската книжка и не ти видят името. Питат те от къде си фром, казваш от БГ и виждаш как се появява една гадна, фалшива усмивка. Вече си боклук. Това важи НАВСЯКЪДЕ в Англия. Там е по-добре да си негър или някакъв муджехидин, отколкото българин. Просто моментално ставаш трето качество. А, отделен е въпросът, ако се събереш с българи (слава Богу аз бягах от тях като дявол от тамян). По-гадно и долно нещо от българин там - няма. Ако го помолиш за услуга, дори и да може да ти я свърши, не само няма да ти я свърши, а ако може да ти го забие четвъртит отзад, ще го направи с най-голямо удоволствие. 99, 9% от българите там живеят като сктотве, мизерстват, за да кътат пенсовете, че като се върнат в БГ, нали всички трябва да са големи, да имат имения по 300 хектара, да живеят на по 50 мили от Пуул, да карат ягуари и т. н., а всъщност 99, 9% от тях са чистачки и общаци по строежите. Най-мизерните и нископлатени професии. При това без договори, без осигуровки, без застраховки. Чудна работа направо! Но въпросът е, че всички българи там са гоУемци. Мерят си пишките, кой изкарал днес 40 паунда, кой 60... Общо взето това се говори на маса. А, и друго, естествено щях да пропусна и култовите български заведения. За къде без тях? ! Та, те са просто нямам думи да ги опиша.... Да речем Гайата на дивия селски простак. Там виждаш ганьовщината в абсолютно всички краски на дивата, селска, мега-огромна простотия. Задължително трябва да бъдат посетени!!! Та, авторе, мой съвет, давам ти го като човек бил там и работил доста години, но върнал се в България по собствено желание. Не отивай там с голям чувал, давай го малко по-спокойно и по-умерено, че да не останеш разочарован бързо-бързо.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: e7a6bd117f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Здравей, радвам се на ентусиазма ти, аз нямах такъв когато дойдох в Лондон! Аз съм на 25 и от няколко месеца живея тук, при приятеля си, дойдох заради него.
Имам висше образование, два езика-английски и немски , и от 5 месеца не мога да си намеря свястна работа. Естествено работа като чистачка и детегледачка веднага мога да намеря и какво правя после? Цял живот чистя или гледам откачени лапета? Да, искам хубава работа, ходила съм на бригада в САЩ, тук съм била на стаж едно лято във фирма. Хем ми се чудят как знам два езика майчиния ми, хем от нито една нормална фирма не ми се обадиха за интервю.
За тях аз не мисля, че сме хора изобщо! Прави са хората , които казват, че дори нигерииците имат повече права от нас и са повече хора. Тук нямам нормални приятели, как да имам, може ли да ставаш в 4 , за да отидеш на работа в 6, работиш за минимума и накрая в България се хвалиш- ау какво си купих, марково е... А си го взел от ТКМАХ на промоция. И хората си мислят отивам там и правя милионите... Абе те луди ли са? Чака се по 1 месец за да те види лекар да ти прегледа ИЗКЪЛЧЕНИЯ КРАК , заради който не можеш да отидеш на работа .... Едно момиче почти три седмици не й предизвикаха раждане, а я оставиха въпреки че й беше много тежко...
Но опитай може да ти хареса :)

 
  ...
преди: 5 години, 27 дни
hash: 7813f2054e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Явно работата вече опира до това кой може да се радва на малкото в живота и кой не! Болните амбиции са от значение! Не искам да злорадствам но какво лошо има да се изкефиш, че си взел марково с намаление от ТкМах? Някой хора си знаят чергата, а и цял живот не могат да си позволят в България.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 26 дни
hash: 421a1ff476
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Вземи си Многоезичен акт за раждане от общината, не се превежда и легализира. Ако си женен също Многоезичен акт за брак. Валидна лична карта, шофьорска книжка, международен паспорт в случай, че загубиш личната си карта, както и е нужен доколкото разбрах, за новите регистрации. Кодове на НОИ И НАП за електронен достъп за справки, искане на документи....
Пълномощно на близък за нужди според твоите. Превод и евентуално легализация на дипломи и сертификати.
На 14 ще кажа, че срамна работа няма и по-добре да бачкаш, отколкото да си вкъщи. Това, че си тръгнал от чистене няма нищо лошо. Чистят много по-квалифицирани и от вас. В чужбина съм и мои познат отговорник в сериозна фирма, също чисти 1 път в седмицата втора работа. Няма как всички да са шефове, някой трябва и да чисти все пак.

 
  ...
преди: 5 години, 26 дни
hash: 9f054846ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   На мен пък ми е много смешно като някой каже "тук се борим" в България.
Какво се борите, бе лумпели? Ходиш, бъхтиш, взимаш левчетата и така ти минава животът. И твоя, и на съседа ти и на болшинството от "борещите" се българи.
Какво промени ТИ? Какво промениха познатите ти "останалите" в БГ?
Аз мога да ти отговоря - НИ-ЩО. Защото манталитетът на българинът е такъв.. миши!
Аз живея в Европа, взимам повече от еквивалента на заплатата ми в левове и ВСЕКИ МЕСЕЦ съм на почивка някъде.
Равносметката - 6 месеца живот и работа - 6 почивки.
Гран Канария, Швеция, Англия, Франция и два пъти си ходих до вкъщо да пия кафета с приятелите ми.

Кой е преебаният? Кой питам?

Авторе, наслука и приятен живот!
Имам позната, която живее и работи в Англия. И тя обиколи света, беше последно в Бали, а преди това в Токио.
Българите ходят в Созопол или най-много да сложат краче в средиземно от към Гръцко.
Ама един път годишно, че за повече няма евраци.

 
  ...
преди: 5 години, 25 дни
hash: 978e7b6398
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   17, на мен пък ми е много смешно, когато някой започне да отговаря на пост с петгодишна давност. Почивай си, ако щеш и на Марс, на никой не му дреме колко получаваш и колко работиш/не работиш. Апропо - що щеш в български сайт, като не те брига, а?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 25 дни
hash: 978e7b6398
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Да добавя - няма дума "лумпеЛ", ама толкова ти е капацитетът. Между другото, шестмесечната работа явно е сезонна, демек, си нискоквалифициран, необразован и непотребен.

 
  ...
преди: 5 години, 25 дни
hash: 7cbf932bef
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   №18, ако това са приоритетите в живота ти, те съжалявам.

 
  ...

...
преди: 5 години, 13 дни
hash: 9e10d6415b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Затова не се тръгва без договор за работа. Аз заминах преди 10 години с такъв и не съм забелязала някой да ме дискриминира. Никога не съм разбирала хора, които си хващат багажа, заминават за някъде без подготовка, и после се чудят що местните не ги харесват.
Ами никой не е длъжен да ви харесва. Българите са прекалено мнителни и все виждат дискриминация, където я няма. 13 - ти как реши, че усмивката е фалшива? В българските институции по-искрена ли е или изобщо липсва? Аман от готованковци, които си мислят, че като побачкат една година на строеж или в някой хотел заслужават невероятно уважение. Фалшиви или не, англичаните се усмихват, и предоставиш ли им всички необходими документи, си вършат работата съвестно. Ама Бай Ганьо това не му стига, иска да му се кланят.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker