Един град, една любов. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Един град, една любов.
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 1966 пъти
Здравейте! Нека ви се представя. Момче на почти 18 години съм. Живея в чужбина от 4 години.

Имам едно странно чувство в себе си, което ме преследва години наред и едва сега го споделям.
И то е за една любов. Не съм човек, а към един град пълен с любов - София ?

Не съм роден там, но съм живял там доста време. Имам куп въпроси, а не знам ще има ли някой, който да ми отговори.
Искам да се върна в София, България. Искам да живея там, да открия любовта там. Да прекарам живота си там, да създам семейство и да имам приличен живот там.

Търся отговорите от всички вас, които четете това в момента. Търся някой, който да ми обясни как е и що е там. Някой, който е искал същото, което и аз и го е постигнал. Намерил е любовта, успял е да се реализира добре било то кариерно или в бизнес план.

Родителите ми имат собствен бизнес тук (малък) и бих могъл да събера от работа, от тях някаква прилична сума, която да инвестирам, но заслужава ли си? Има ли благоприятни условия за бизнес развитие? Как са хората? Обичат ли се, живеят ли си добре. Имат ли всичко, което им е необходимо? :)

За последно живях там през 2008/2009 г. минавал съм през София и съм оставал там за седмица - две, но за толкова време няма как човек да прецени какво е положението.
За последно бях в София през лятото на 2014.

Много ще се радвам ако получа адекватни отговори и помощ от всички вас, читатели = )
Благодаря Ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: 6778f9bd47
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами радвам се, че се прибираш, но бързата работа - срам за майстора, казваме българите. Хвани и си завърши образованието някаква професия и добре ни дошъл.
Аз също след доста време в чужбина избрах този град, макар че не съм родом от София, много е готин начинът на живот, има социален живот, за младите е супер, климат-всичко.
Има много благоприятни условия за бизнес, но мисля, че си прекалено млад и ще станеш лесна жертва на измамници да кажем. Иначе бюрокрация няма, данъците са смешни, началният капитал - също. И все пак те съветвам първо да завършиш в университет да кажем, после да поработиш...бизнесът няма да ти избяга

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: e155235492
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Положението не е никак розово, както си го представяш, приятел. Знам, че милееш за твоята родна страна и че искаш да се върнеш, но ако трябва да бъдем реалисти, по-добре гледай да се установиш там, където си в момента.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: dfc704b70d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   И аз след няколко дни се връщам в България от Испания, и се установявам точно в София. Мисля, че сега е най-адекватния момент да се напусне чужбина, и образованият, млад и кадърен човек да се върне, за да опита късмета си в Родината. Нито на Запад вече има толкова много пари, нито пък има кой знае каква и колко работа, дори и емигрантска, така че човек, който има мозък в главата си няма какво да прави в чужбина.
Никой не е луд, за да очаква, че в София го чака земният Рай, но този Рай и в чужбина го няма, така че точно в този момент никой нищо не губи, ако се върне от чужбина в България. Е, ако е необразован и некадърен е по-добре да си стои в чужбина, но ако има нещо в главата си и някакво образование - веднага да се връща в България, точно сега е най-адекватния момент за тази стъпка. ;)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 6f2199c0ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Aз живея много години нaвън и често си мисля зa родният си грaд. Имaм стрaхотно хубaви спомени тaм, имaм и приятели, с които въпреки времето и рaзстоянието, продюлжaвaме дa си поддържaме близки отношения. Имaм къщa в центърa, кaкто и възможносттa дa си нaпрaвя собствен бизнес. Имaм и контaктите, зa дa ми е спокойно.
Кaзвaм всичко товa, зa дa обясня, че въпреки тези възможности, не се връщaм в Бг. Не знaм дaли някогa ще пожелaя дa се върнa, последните 10 години все се нaдявaх, тaзи държaвa дa тръгне поне мaлко нaгоре. Вече не се нaдявaм, гледaм си животa тукa и не го мисля твърде. Изчaкaй някоя годинa, учи, порaботи където си. Ходи си по вaкaнции и нaблюдaвaй, предстaви си, че живееш тaм, помисли си, че онaзи, другaтa държaвa я нямa и сaмо Бългaрия ти е домът. Движи се сред хорaтa, слушaй ги, виж кaк се чувствaш сред тях. Зa мен е немислимо примерно дa зaрежa спокойствието, усмихнaтите хорa, перфектнaтa устроеност във всеки смисъл и дa се върнa в Бг, където всичко е обрaтното нa товa, което е тук. Дa, имaм си моя средa в Бг, добре устроени и позитивни хорa сa, но и те признaвaт, че по улиците, мaгaзините, в aдминистрaции и т. н. е подтискaщо и нервно. Мaксимaлно се изолирaт и се събирaт сaмо по между си, избягвaт срещи с други хорa, извън познaти от много години. Тук можеш дa се сприятелиш с някой случaен от мaгaзинa, бaрa, фитнесa, без дa се чудиш дaли пък не е тaкъв или онaкъв.
Дори усмивкaтa вече в Бългaрия се приемa подозрително. Положителното според синът ми е, че кaто кaже къде живее го обгрaждaт фенки:)))

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 3f785c77fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Всичко зависи от микро-света, който ще си изградиш, независимо къде живееш.

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 4ae79e2892
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   За пръв път чувам някой да е влюбен в София. Поживей година-две и мераците ти автоматично ще секнат.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 0d37733537
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм родена и живея в София. Много си обичам града. Пътувала съм много из чужбина, но в крайна сметка избрах да си остана в София. С мъжа ми имаме хубави професии и работата ни е много приятна. Изкарваме пари които ни стигат занормален живот. Имаме си всеки своя кола. Спестяваме пари за инвестиция в нов семеен бизнес. Много сме щастливи. Лятото сме на почивка почти постоянно. Никога не сме теглили кредити и не сме печелили пари от нечестен бизнес. Смятаме се за щастливци.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker