Дисниленд Париж? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Дисниленд Париж?
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 3354 пъти
Здравейте,
през лятото с родтелите ми ще ходим във Франция и имаме един ден свободен да отидем в Париж. Искам да попитам:
-Кои атракции си заслужават да се посетят, и кои са подходящи за 14-15 годишни?
-Наистина ли е по-евтино, ако билетите се резервират онлайн(за парка)?
-Видях и някакво Дисни Студио, какво всъщност е това?
-Кога има най-малко хора?
-Как може да се стигне от Париж и кое е по-добро(RER или метрото)?
Също, моля кажете и други съвети, ако Ви идват на ум за този парк и самото му посещение, също и за самия Париж :D! Благодаря предварително! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: e5c1ec15b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   - Стига се с "RER A" - Дисниленд е извън Париж и до там не стига метро. Мисля, че е в зона 5.

Има два атракционни парка - Дисниленд и Дисни Студио - ако никога не си ходил/а, отиди на Дисниленд (или Дисниуърлд, вече не помня, как точно се казваше) - това е класическият атракционнен парк. Много е хубва, голям и има пре-достатъчно за 1 ден.
Дисни Студио е посветено на разни филми, които са снимани от Дисни - примерно на оня количките, мисля, че имаше и някаква атракция с "Пърл Харбър"... Като цяло е малко повече за гледане...
- Не мога да ти кажа, кога има най-малко хора, защото аз като съм ходил винаги е било лудница, но предполагам, че през седмицата, ако не е училищна ваканция, ще има по-малко хора
- мисля, че има някаква система да си резервираш посещение за дадена атракция - примерно спейс маунтин - където обикновено чакаш на опашката около 1 час, можеш отнякъде да си вземеш бележка с която да минеш по "фаст лейн", демек по приоритетната опашка и да минеш за 5 минути... ама не знам точно каква е системата, трябва да питаш.

- иначе ако сте само за 1 ден в Париж, може да видите хотелите, които са в Дисниленд и да отседнете там, защото билетите за семейството мисля, че са включени към цената на нощуквата и ако сте 3ма - 4рима човека, може и да излезне доста по-евтино отколкото хотел в Париж 3-4 билета за вход.

- атракциите ще ги видиш намясто - повечето са подходящи за абсолютно всякакви възрасти. Има няколко, които са по-бебешки, но това са малцинството.

Приятно прекарване!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: c066bb387c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Париж <3. Задължително Айфеловата кула, булеварда Шанз Елизе(има много магазини), Триумфалната арка, новият квартал Дефанс, катедралата Нотър Дам, квартала Монмартър( там се намира Мулен Руж), базиликата Саре кьор(тя е на един хълм и е унилална, защото има много магазинчета, художници и типични френски кафета), Люксембургската градина, Домът на инвалидите, може да си направите разходка с корабче по Сена( много е интересно, защото има слушалки на всяка седалка и ти говорят т. е. все едно си с екскурзовод) оффф толкова са много местата, които трабва да посетите, а според мен 1 ден е недостатъчен. Ако искате нещо извън Париж може да одскочите до двореца Версай (уникална красота), Дисниленд <3(когато ходих бях на 11-12 години и ми беше адски забавно, сигурна съм че ако отида отново ще ми е също толкова забавно). Сега си спомням, че за Айфеловата кула и Дисниленд не ни се наложи да чакаме на опашка( която повярвай ми е ооогрооомнаа), май че екскурзоводката ни беше запазила или предварително закупила билети. Оффф не знам :D Ходила съм в много държави и градове, но Париж си остава любимия, просто веднъж отидеш ли не ти се иска да си тръгваш. Пък да не говорим за храната( невероятни кроасани). Чакам с нетърпение март, когато ще посетя отново тази страхотна дестинация :)

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 9dc53a960e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Здрасти, пак съм аз - номер 1 - сега видях всъщност, че си писал, че ще си в Париж само за един ден и искаш да видиш и други забележителности.
В такъв случай ще те посъветвам да оставиш Дисниленд за друг път, защото само отиване и връщане от Париж и обратно ще ви отнеме около 2 часа, отделно от това, в Дисниленд трябва да останеш минимум един пълен ден, иначе не си струва.
Съветвам те, да оставиш Дисниленд за по-нататък просто, защото няма как да го сместиш с другите неща и да се концентрираш върху забележителностите, които номер 2 е описал (без Версай, защото и той е извън Париж и се губи доста време - път, опашки и т. н. ).

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: c066bb387c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   номер 2 съм. Според мен може да пропуснеш Лувърът, защото на твоята възраст и на мен не ми е било интересно да гледам разни картини (лично мое мнение). Ако пък имаш някъкво влечение към изкуството със сигурност ще бъдеш впечатлена. Ммм номер 1 е прав/а, че ако имаш на разположение само 1 ден е най-добре да се ориентираш само към града Париж (а не забележителности като Версай или пък Диснито), обаче аз продължавам да си твърдя, че 1 ден не е достатъчен, за да го разгледаш :D

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 0a6581f548
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   От Автора: Благодаря за отговорите!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker