Преместване в Русия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121004)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Преместване в Русия
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 2966 пъти
Здравейте! Ще бъда лаконична: родителите ми планират да се преместят в Русия, тъй като баща ми получи много добро предложение за работа в град Москва в международна фирма. Притесненията ми идват от факта, че не знам почти нищо за страната - какъв е животът, как е образователната им система и т. н. В училище съм учила руски, но не мисля, че руският ми е достатъчно добър. Моля да споделите всичко, което знаете. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: fc9facedaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хората не се усмихват почти никога. Това просто им е национална черта. Това да не те смущава. Топли и културни хора са. Просто са някак по-свити и срамежливи.
Но ако покажеш дружеско отношение, ще получиш много.
В Москва живота си е много хубав. Метро, има всичко по магазините. Хората са обезпечени.
Намери си една приятелка и после и повече.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: d68f5b45c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

2.   Страна като страна, нормален живот. Сутрин палят домашния ядрен реактор да им е топло, закусват с водка, мятат се на танка и отиват на работа. Обядват водка. След работа грабват блалайките и започват да танцуват казачок с белите и кафевите мечки. Вечерят водка и си лягат, това е.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 89d5e075dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   №1, знаеш ли нещо повече за училищата там? Това ми е основното притеснение. №2, тъпанари като теб, които изобщо си нямат отношение към темата, нека не коментират. Дразниш с отчайващата си тъпота, така че, ако обичаш се скрий.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: fc9facedaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер едно съм.
Учениците са малки копия на родителите си. :)
Почти сигурно е, че отначало ще бъдат резервирани и свити. Усмивки в началото никой не дава. Национална черта. :)
Много по-четящи са от нашите младежи. Ще видиш как обичат да филосовстват на различни теми. Това е много мило и симпатично.
Младежите им са много красиви, така също. Ако някое момче започне да те ухажва, първо се увери, че няма приятелка.
Там момичетата са повече от момчетата и понякога се случва, да се борят за вниманието на мъжката половина.
Бъди предпазлива и не бързай с любовни връзки.
Във всеки клас има по 2-3 примадони. По-красиви и по-отворени от останалите.
Могат да са добри момичета, но могат и да са лоши.
Не прибързвай, докато не се увериш - коя с кого ходи и дали са кротки.
Но винаги има и добри момичета с широка душа, които ще те приемат. Ще излизате на разходки, на кафе и ще ти помагат да свикнеш.
Не бой се. Много по-топли хора са от нас. И много по-широко скроени са.
Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 2e21f82aba
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Ходила съм веднъж в Москва на гости, братовчедите ми живяха там 5 години, защото и техния баща работеше там, но честно казано не ми хареса. Вярно беше отдавна и може нещата да са се променили, но климатът не е. Зимата е адски студ! Да не говорим, че и хората ми се сториха едни такива студени и мрачни, всеки се вглъбил в проблемите си...а сега покрай тая криза и историите с Украйна сигурно настроението на обикновените хора съвсем се е вкиснало, защото обикновените руснаци се вълнуват много повече от това дали ще имат пари да се нахранят и да си платят сметките от това какви са плановете на Путин за Украйна. Така, че лично аз изобщо, ама изобщо не бих ходила там, дори и на екскурзия, да не говорим пък да живея, ама това си е мое мнение. А и щом баща ти ще работи в международна фирма има шанс да получава добра заплата и животът ви може да не е толкова лош. Обаче зимата ще ти е проблемна, освен ако не си невероятен фен на студа.

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: a23c472478
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Като гледам как заливат Vbox със клипове в които са заснети олигофрените им, човек може да си даде сметка. Ясно е едно, навсякъде е едно и също. Има добри хора, има и лоши хора. Има олигофрени, има и културни хора.

Това дето коментар #1 го е написал за държанието им и че не били усмихнати и че им е било национална черта, сори, ама в България да не би да е нещо по-различно ? Аз това си го обяснявам с това че хората не са щастливи от живота си. Не съм съм обръщал голямо внимание на манталитета им, но си мисля че е подобен на българският. Особено що се отнася до спазването на законите, корупцията и там си е в разцвета, както и тук.

Не съм бил там, но смятам че до голяма степен прилича на България, като съм гледал различни документални филми за живота там. Ако не изнасят петрол не ги виждам. Образованите навсякъде живеят по-добре. Тези които са само със средно и са работническа класа обаче, където използват физическа вместо мисловна дейност, нормално е да имат по-нисък стандарт на живот. Това въжи за навсякъде пак.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 97c3440347
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Съдейки от руснаците, които идват в България, определено мога да кажа, че не са оставили положително впечатление у мен. Арогантни, груби, изключително надменно поведение, без всякакво покритие. Със сигурност мога да кажа, че Русия не е държава, в която бих желал да живея.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 89d5e075dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Мога да кажа, че руснаците са с най-добро отношение към българите (от опит го знам :)). А който не е виждал американските олигофрении, не е живял простон :D:D. Прекрасен и велик народ, а Москва е един несравним и неповторим град. Москва неслучайно е Третия Рим, а ти ще бъдеш обезпечена, защото в Москва и квалифицираните специалисти взимат наистина много (което не мога да гарантирам за другите части на Русия). Руският ти не е абсолютно задължително да е перфектен, а и има много отворени към чужденците хора, а и са любезни като цяло. И ако искате да знаете - икономиката им се държи колкото на суровини, толкова и на високи технологии, инвестиции и техника. Организиран и сплотен народ. Това е пт мен, късмет :).

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 0458b039bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   потърси в ютюб carcrash russia, да знаеш поне от какво да се пазиш. а да определяш някого като тъпанар, защото си лишена от чувство за хумор и ирония, е просто жалко. как са ти пуснали коментара мдераторите, не знам.
и не питай толкова какво те чака, ами си помисли ТИ какво можеш да предложиш. От това зависи отношението на другите към теб.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 0458b039bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   е те и руснаците не искат да живеят там, както се вижда по миграционния поток, но момичето май няма избор засега

 
  ...

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 59fd35d894
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей, имал съм възможността да контактувам с много руснаци и мога да кажа, че положението е както навсякъде. Аз лично съм контактувал все с приятни и различни по соц. статус хора ( малко по-заможни, малко по-незаможни). Приличат много на нас (колкото и някои политици да не го искат ). Внимавай при шофирането с кола и това кой те вози, защото там инцидентите са много повече и много по-брутални. Москва е много хубав град, но избягвай вечер да си сама. Успех

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: edd17bacae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Лесно ще се оправиш, но едно мнооого голямо НО! Никога не почвай любов с тия мошеници там. Не е просто мой опит, а световен. Ползвай скайпа и чакай да се върнеш - тези съм сигурна, че ще ти вземат живота, както взеха моя. Вече се чувствам точно като рускиня, защото те всячески се стремят да избягат от техните мъже.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: b67537e2b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Не съм автора на темата а само читател, но благодаря на 2, щото се смях от сърце. Хубаво е да има и хумор, добре казан смешка!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker