Заминавам със семейството си в Америка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Заминавам със семейството си в Америка
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 2553 пъти
Здравейте. Аз съм момиче на 15. Понеже закъсахме с парите и затова нашите решиха да се местим в чужбина за да изкарват повече пари и разбира се където имаме роднини. И понеже в Бостан имаме роднини баща ми ми реши да отидем там след две, три седмици. Аз особено се зарадвах защото от много време мечтая да отида там. Но някой там ако е ходил да разкаже.
Как е животът там за една тинейджърка. Има ли много кифли в гимназиите като по филмите и какво е държанието на американците. Абе като цяло хубаво ли е там. Иначе знам че не е като по филмите в Америка.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: 45f5d8cc7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Животът навсякъде е както си го направиш. Ако си нелегален обаче е отвратителен. Има в САЩ големи социални различия, няма соц. Система, пенсии и здравни за хората с нисък доход или безработните. Затова престъпността е висока. Ходила съм два пъти, харесва ми да съм турист, да си изкарам кредитната карта, да имам пари за всичко, но повечето хора там за мен са бедни. Евтино е и всеки може да си позволи дрехи, ядене и някаква колиба, но в белите къщи с подравнените ливади отпред са за малцина. Повечето семейства живеят в едноетажни малки дървени постройки от 70-100 кв. М. На 2 ч. от града, в който работят.
За мен стандартът е като в Северна България или в гетото на 40% от хората, има средна класа и богати, но българите са от първите 40% обикновено и мият чинии с мексиканци и черни без да им се изпълни американската мечта.
Нямат гимназии като при нас, а до 10 клас Средно High school, после почваш работа или колеж за богатите или със стипендии. Повечето свършват с 10 клас.
Има и фермери доста.
Свободен си иначе да живееш както си щеш и да си строиш колибата където и както щеш. Държавата нито ти се бърка, нито се грижи за теб Докато спазваш законите си живееш както ти хрумва и никой не му дреме. Ако искаш може в полето да си сковеш дом и да си направиш сметище отпред - докато не пречиш на съседи можеш да си асоциален колкото си щеш. Ако щеш се осигуряваш, ако щеш не - просто нямаш здравни, пенсия и социални- сам си си виновен и никой не те съжалява ако си беден или нуждаещ се.
През ум не им идва да чакат от държавата каквото и да е, да се оплакват или да мрънкат. И най-окаяният е горд американец и дори просяка ще ти каце, че сам си е виновен...странни хора, но за европеецът там е доста странно да не кажа чуждо.
Почти нама правила, но тежко и горко ако не спазиш малкото. Всеки си живее живота по свое густо, но докато не наруши кефа на другия.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: ef102e5180
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

2.   На Бостан-а растат дини...

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 4fadf7a37f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не няма кифли, това не ти е България

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: d58007d208
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Когато пристигнеш в Америка ще разбереш, не питай хората
-някой нарочно казват, че е добре/зле

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 71c8daef04
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз когато отидох за първи път в Америка, като че ли малко се разочаровах, в смисъл, че може би очаквах, че всичко ще бъде като по филмите и т. н. А всъщност в Америка далеч не всичко е цветя и рози, много зависи в коя част на страната ще си, в кой град, кой квартал, какво ще ти е обкръжението и т. н.. Честно казано никога не съм бил в Бостън, когато и да съм ходил, все съм бил в Лос Анджелис и не съм пътувал много, определено не може да се каже, че съм очарован, но все пак не е и толкова зле.

Американците са много добри и учтиви хора, стига да знаеш езика, няма да ти никакъв проблем да завързваш приятелства, какъвто проблем би имала в Европа например. Иначе за гимназиите.... не знам какво да ти кажа, много зависи в какво училище ще си - има такива скапани училища, в които учат такива дегенерати, че българското училище, в което си учила, ще ти изглежда най-елитното в света. КОлкото до кифлите - не знам какво разбираш под "кифли", но ако имаш предвид мацки с високо самочувствие, мислещи се за повече от другите.... то да, има, не е да нямa :D

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 1093265acf
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Два пъти съм бил в САЩ и това което #1 го казва е вярно.

Макар и да съм обикалял само из 4 щата и 3 големи града познати на цял свят, навсякъде е различно. Просто всеки щат, дори град си има свое лице. Не мога да кажа дали американците са добри или лоши, поради причината че хора всякакви има навсякъде по света. Определено обаче виждам ограничение в хората определящи САЩ просто като "Америка". Със сигурност визират САЩ, по сощият начин се дразня и като наричат Нидерландия - Холандия и по този начин налагат погрешно наименование на държавата.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker