Дайте ми съвет, моля ви! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Дайте ми съвет, моля ви!
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 4250 пъти
Здравейте! Моля дайте ми съвет! Работех като социален асистент в Германия седем месеца. Като си тръгвах дойде моята заместничка от Естония заедно с посредникът й в Германия, който й е намерил семейството. Запознах се с въпросният господин, даде ми визитката си и се разбрахме да се чуем. Обадих му се като се върнах в България. Чухме се и по скайпа. Но преди да му позвъня по скайп говорих и с момичето, което дойде да ме замества за принципа им на работа и дали е доволна. Тя ми каза, че е много доволна, че работи като самоосигуряваща се там и че дори в края на годината й връщали данъци, но как става така ме да си получи обратно данъците не ми го обяни защото и тя не била наясно. Заплата й чисто или по-точно дохода й като самоосигуряваща на месец е 1300 евро, като за посредникът отиват 50% от първата заплата. Дотук добре! Говорих после и с посредникът, той е психиатър в голяма болница в Хамбург и от 20 години се занимава с това. Та след като говорихме той ми предложи да работя да него. Каза, че трявало съм да търся жени, да ги интервюирам на немски и да ги свързвам с него. 800 евро на парче щял да ми плаща. И това добре, но на мен не ми е ясно каква е данъчната система в Германия, кога се плащат данъци и как, а това въпросният посредник не можа да ми го обясни, а ми каза че по принцип в края на годината се плаща на счетоводител, който оформял данъчните декларации на жените и ги подавал той. Та питането ми е... вие дали бихте започнали да се занимавате с нещо такова при положение, че не можете да обясните на бъдещите клиентки българки нищо за осигуровки и данъци, и че ако някоя изведнъж се окаже че има да дава повече отколкото да получава тръгне да ме търси в България да ми иска сметка... аз какво да правя тогава? Някой наясно ли е какви данъци плащат самоосигуряващите се в Германия и как така е възможно на естонката да й връщат данъци в края на годината? Благодаря ви предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: e6210aa2f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не се занимавай. Това не ти е Бг- то. Немците следят банкови преводи, ВСИЧКО и за организиране на нелегални работници отиваш в ЗАТВОРА. тези хора не работят легално, защото в германия няма такова нещо като "самоосигуряване", освен за определени професии като адвокати ирхитекти няма. Въпросните ти карат да правят своя фирма, Gewerbe, но тъй като ти им даваш работата и им казваш къде да ходят на практика са твои служители - важно е не фактическото състояние, а ПРАКТИЧЕСКОТО. ТИ НА ПРАКТИКА си тяхна работодателка и ще те осъдят със задна дата на всички осигуровки и данъци, глоба и 3-5 г. Затвор. Плащаш и данъци по стъпаловидната система за комисионната - данъците могат да изядат над 50 % от печалбата. ДАНЪЦИ НЕ ВРЪЩА АНИКОЯ ДЪРЖАВА, миличка, много си наивна. Данъци връщат на назначените хора ако докажат разходи някакви, но за сладки комисионнички ти какви разходи можеш да отчетеш? За телефона си най-много, а ти ще си в България - успех с доказване на разходите си по консултантския си бизнес. Доходите ТРЯБВА да ги декларирал в Германия, ако там си ги реализирала. Честито с немското НАП, които са страшни кожодери, а ако НЕ ДЕКЛАРИРАШ комисионната си престъпник.
Не вярвай на всичко, което ти говорят разни мошенници. Те накрая ще те натопят.
Няма лесни пари и никой няма да ти даде заради хубавата ти усмивка 800 евра. ЛЕГАЛНО гледачки всеки може вече да си набави чрез бюрото по труда даже, за какво да ти плаща на теб, освен ако не им трябва бушонче за сивата им дейност. Действително има хора, които изкарват пари с подобни неща, но трябва да си доста оправен в живота и да знаеш как, да познаваш дупките в закона и тем подобни, пт каквито неща ти очевадно НЕ РАЗБИРАШ.
Съмнителни са ми и дебелите пари, които ти предлагат. В момента дори най-маститите посредници взимат към 250 евра, някои таксуват и на месец, но 800 евро само за теб? Има си причина.
Съмнителни са ки и парите за самата гледачка. По принцип никой не взима повече от 800 до 1000 евра. Полякините за 3 месеца са на 800 евра чисти като ги осигуряват в полша и ги въртят - схемата ти е позната. Това също не е на 100% легално между другото, но да КАРАШ хората да работят с Gewerbe, а на практика ти да им даваш работата - ТОВА Е АБСОЛЮТНО Нелегално, защото тези с гевернето не плащат нито социални, нито пенсионни, а само въшливи данъци и здравни (последното не е сигурно ) и тук ти се явяваш измамник като лъжеш държавата със социалните и пенсионните, които спестяваш на твотие ПРАКТИЧЕСКИ служители като ги караш да работят с НЕРЕАЛНО гевербе!
Такива мишчици като теб ВИНАГИ гърмят и така истинските мошенници 20 г. точат будалите.
В Германия обаче няма прошка за мишчиците, гърмиш по най-строгата буква на закона и наказанията рядко са условни за такива неща парите винаги си ги прибира немското НАП ако ще имотите от баба ти да ти вземе.

Лесните пари винаги са риск. Можеш действително да спечелиш, но рислуваш дори свободата си като се забъркваш с такива съмнителни хора. Фалшивите Гевербета рано или късно гърмят и всичко ще доведе до теб, докато немецът ще отрича всяко участие и няма да е оставил следи. За това им трябваш - да подпосваш документи о да си лицето пред глупавите овчици, които искате да грабите, но ти стига една проверка или една недоволна овчица ( кой е луд да работи за вас!) и ГОРИШ като най-дребната във веригата.
Прекрасните приказки са само за наивниците. Хората, които печелят от това са отдавна на пазара и се провират през дупките на закона, така че НИКОГА да си нямат общо с немските власти - не случайно и ти си работила за бг. Фирма и темо подобни - влез ти в Германия и почни да правиш на хората Гевербета и ще има интересно.
Ти решаваш
Успех

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 5270ffddf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не слушай номер 1, според мен дори и да живее в Германия, няма никаква реална представа за нещата.
Аз съм във Франция и да тук има такова нещо като самоосигуряващ се. Знам, че го има и в Белгия и в Англия. 100% го има и в Германия.
Най-общо това е човек със статут на фирма, което е опростен режим и във Франция конкретно има лимит на 32 хиляди евро годишен доход.
Данък може да се връща, ако в Германия за дадения статут държавата ти изисква да се осигуряваш на даден предполагаем доход, но в края на годината стане ясно, че годишният ти доход е бил по-нисък. Тогава държавата ще ти върне надвнесеното.

Но те съветвам да намериш малко по-сериозен източник от номер 1, пък и от мен.
Ако знаеш немски, 100% можеш да намериш информация по повод питането ти.
Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: b82c6f5816
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   До 1. Аз не ги изпращам в Германия, аз само им проверявам познанията по немски език и им давам контактите на посредника в Германия. От там нататък ги поема той, той ги посреща по автогарите, той ги води до ратхауса и ги регистрира там по адреси, той също им отваря фирмите и се грижи за данъчните им декларации. Ама като съдържание тези декларации не са ми ясни. Аз съм си далеч в България, но не искам някакъв руски немец или немски руснак, какъвто е въпросният господин да направи някоя мизерия със сънародник и разбира се не искам да върша никакви престъпления, особено пък финансови. И не ми се иска после да си изгубя съня или да се окаже, че сънародник трябва да плати повече отколкото получава и да тръгне да ми иска сметка от мен за това, че съм го пратила в лапите на измамник без да искам. Въпросът е, че жената която започна да работи след мен беше много доволна от руснака, работи с него от години и винаги е бил точен с нея. Знам, че лесни пари няма, миличка/миличък, който ми пишеш и затова поисках мнението на хора, които живеят в Германия и имат някакъв опит с данъчната им система. Защото аз такъв опит нямам. Благодаря за мнението, все пак! Колкото и да е заядлив тона ти, си дал/дала някакви разяснения! Лека вечер!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e6210aa2f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Номер 2, случайно грешиш - в Германия свободните професии са няколко, броят се на пръстите на едната ти ръка. Като не разбираш, не се меси. Самоосигуряване няма, има работа самостоятелно, нещо подобно на нашето ЕТ и такива ги правят въпросните гледачки масово, за да не плащат осигуровки. ТОВА Е ТИПИЧНО НЕМСКА ТЕМА И НЕ СЕ МЕСИ. Затова кланниците са в Германия - всички работници са такива Формални фирми и НЕ ВАЖИ дори трудовото законодателство и минималните заплати за тях! Големите обаче не ги пипат, защото са замесени с местните власти и ранотят с огромни фирми с огромни лобита и юридически отдели.

Авторке, миличка, ти реално като проверяваш и пращаш хората някъде, каква се явяваш? Като го барнат, нали теб ще натопи. Ти им се явяваш РЕАЛНО работодател, защото си им казала къде да ходят и какво да правят, а те ДОКАЗАНО не могат да са самостоятелни фирмаджии - ще имат един клиент дори, а вие затова, че сте взимали толкова денели пари дори ще попаднете в гравата за търговия на хора!
Вие РЕАЛНО се явявате търговци на хора - незнанието на закона не те пази. Ти си пълнолетен човек, ако хванат хората в Германия - ГОРИШ И ТИ.
има много финни номера, договори, фирми, врътки, които ти няма как да владееш. Аз съм чела 1 г. и българските и немските закони, за да изведа много малък брой работници по малък проект и пак знам, че съм нарушила 10 закона, но го правим това интелигентно, има си начини И многп хора изнасят работници за там полулегално, но не е за непрофесионални наивници. Вие сте елементарна схема и такива точно хвърчат, защото са лесни за разкриване, доказване и осъждане. Замисли се малко - защо да ти броят тези паро, когато полските фирми им докарват за 200 евро комисионна на старците гледачки за 800 евра месечно?
И българските ЛЕГАЛНИ посредници не взимат повече от 250 евро, а отделно има програми към бюрото по труда, с които БЕЗПЛАТНО можеш да набираш хора. Езикови познания се проверяват лесно - има си институти и изпити за това, които за 50 лв. ще извършат услугата. Не ти ли стана съмнително? Дори заплащането е пълна лъжа - ти да не взима 1300 евро? Замисли се малко за схемата и дали искаш да си част от нея.
Не случайно има дума - много хубаво не е на хубво. Човек ВИНАГИ трябва да е скептичен към такива неща, да проверява! Става дума за НЕПОЗНАТИ хора, надути пари и сив пазар да не кажа черен.
Немските цоладжии нали трябва да отчитат дейност. Местните политици пазят големите строежи, кланници, защото са с двата крака вътре - нали трябва да хванат някого - дребните като вас, ама ти като пратиш 100 човека и ги ошушкаш с 800 евро или дял от заплатата си вече професионален търговец на хора. (Така се нарича услугата ви - правите фиктивни фирми на използвани хора, които експлоатирате)
Не се захващай с бизнес, който НЕ разбираш. Отделно газиш в хляба на професионалните фирми и има кой да те издаде.
Дори да имаш договори за консултантски услуги с хората, да имаш фирма у нас имда въртиш сиво нещата, има пак 10 закона по които АКО ИСКАТ и българските, и немските власти да те закопчеят. Най-малко НАП от двете страни ще те погне за данъци, а ако кнакнат и схемичката - като нищо ще лежиш за търговия с хора, защото точно такава ще бъдеш по всички закони, ако работиш така, както описваш нещата. Елементарни трикове са ти неизвестни и си има причини да си работила ти за бг. Фирма НАЗНАЧЕНА на осигуровки за 3-6 месеца годишно! Тези с Гевербета стоят с години, движат им документите докато схемата не изгори - има го това не само с гледачки, но е класическа схема за гледачките и горите лесно, докато големите фирми да си вързали гащите и са си осигурили политически чадър. Бъркате в меда им и ще изгорите.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: b82c6f5816
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Първо човекът, за когото говоря се занимава с тази дейност от 20 години, и то с със жени от Прибалтика-Естония, Литва и Латвия. Досега ако е бил мошеник да са го убили или поне да му е посегнал някой от тези държави. Нали жените, които изпраща имат мъже и синове... да не го оставят така да вилнее безнаказано. Освен това самият той е лекар в психиатрия, семействата, на които намира бабогледачки му плащат по банков път възнаграждение всеки месец и той това няма как да го скрие от държавата Германия. Освен това като бях в Германия на работа предишната бабогледачка беше полякиня, а на нея плащаха по 1300 на месец, но тя работеше на черно, а на моята фирма в България й изпращаха по 1650 на месец, а до мен достигаха само 850. Къде отиваха и за какво останалите пари не знам, но фирмата си прибирше всеки месец по 800 евро. Вярно плащаха ми осигуровките, но те не са големи пари, осигуряваха ме на малка сума. Така че моля ти се не ми говори за полякини-там нито една полякиня няма да работи за по-малко от 1000 евро. Освен това преди да тръгна за Германия се свързах с две жени, които предлагаха работа за Австрия за бабогледачки и там пак трябваше да бъде човек като фирма в Австрия, като тези жени българки работят това от години на територията на България. Защо те да могат, а ти ми обясняваш, че това е незаконно? Никой не е казал, че ще тръгна да го правя, защото честно казано не ми се занимава с такова нещо и да имам сума ти хора на главата си... големи фирми, малки фирми, търговия с хора... къде отиде... при положение, че имаш договор със семеството на бабата или дядото и като ти плащат по банков път всичко и всичко посочваш в данъчна декларация за каква търговия с хора стана на въпрос...

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 5270ffddf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   До 4 от 2: Стигнах до там "Самоосигуряване няма, има работа самостоятелно, нещо подобно на нашето ЕТ и такива ги правят въпросните гледачки масово, за да не плащат осигуровки. "... Да точно това е, става въпрост точно за еквивалента на ЕТ. Съвсем законно е да имаш фирма и да си самонает. Ти ми говориш за свободни професии, което е съвсем друга категория.
Нямам енергията и времето да ти чета словоизлианията по-нататък. Не знам, кога ги пишеш тези 3-километрови постове. Съветвам и авторът да не се задълбочава много, защото даваш вид на човек, който не разбира от нищо, но има много компетентно мнение за всичко.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e6210aa2f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   Авторке, информацията за този човек от къде я имаш - от самия човек :))) и неговата съучастница. Ти видя ли банкови и други извлечения?
Но дори да е вярно - това показва само колко е изпечен и професионален в криминалната си дейност.

Той е на свободна професия и на 100% му плащат хонорар сякаш са идвали на сеанси при него - не се сравнявай с такива, защото дори и той ще изгори някога и ще те завлече.
Самият факт, че урежда хората с ФАЛШИВИ Гевербета (Gewerbe) и дори СЪВСЕМ НЕЛЕГАЛНА работа е показателен, че става дума за търговия с хора!!!! Сериозните хора работят с трудови договори и договори за посредничество.
Гевербета можеш да им отвориш на хората, но като си им давал наставления къде да работят и си им уреждал бабички, ти си им ПРАКТИЧЕСКИ работодател - при проверка е важно не ФАКТИЧЕСКОТО състояние (те фактически са фирмаджийки), а ПРАКТИЧЕСКОТО - т.е. са ти служители!
На черно като са работили БЕЗ ТРУДОВ ДОГОВОР ти се явяваш търговец на хора, а бабичките са робовладелките, защото тези хора са живяли без права и са работили без права. Има си и съответните законови норми за такива престъпления.

„„о тя работеше на черно, а на моята фирма в България й изпращаха по 1650 на месец, а до мен достигаха само 850. Къде отиваха и за какво останалите пари не знам, но фирмата си прибирше всеки месец по 800 евро.“

Парите, скъпа, са ходили за осигуровки и пенсионно у нас, както и за здравни - ти си имала ТРУДОВ договор с фирмата си. Заслужава си проверка дали са ти ги внасяли тези осигуровки, защото сивите фирми у нас често не го правят, но не се притеснявай за тях - те са под юриздикцията на нашите власти, а те са на печалба да не гонят такива хора, за да има работа за народа и да мирува. Между другото за теб е важало БЪЛГАРСКОТО ТРУДОВО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО - ти не си била робиня на бабата, а си била СЛУЖИТЕЛ на фирмата си и си имала права по нашето трудово законодателство (друг е въпросът дали си ги търсила).

Немските власти също имат интерес да търпят схамата с т.н. „командировани“ или изпратени служители - хем бабите евтино ги гледат, хем те формално са си изпълнили задълженията - нали хората са с ТРУДОВИ договори и им се внасят в Бг. осигуровки. Измили са си ръцете с бг. властите. По такава схема работят полякините масово, но и българите - това е ЛЕГАЛНА схема с лека сива сянка, но не е достатачно, за да се занимават хората с тях.

При хората с Гевербе и на черно обаче това не е така. Тези хора са директно в тяхната отговорност. ЛЕСНО се проверяват нещата - идват ти от Ordnungsamt и питат въпросната жена как е дошла, от кога работи и кой я е уредил - хващат лекаря и той издава теб.
И двамата сте търговци на хора, защото нямате договори, фирми, не отчитате ДДС и други данъци, а той нелегално е писал оборотите в лекарската си практика - лесно се доказва, че роднините от Естония не знаят немски да лежат да ги лекува.
Търговец е на хора, защото ПРАКТИЧЕСКИ няма договори със своите служители и не ги осигурява, те нямат никакви права и са изцяло зависими от бабата, при която живеят и от вас.
Няма значение, че се плаща на тези хора - те работят без трудов договор и с НЕРЕАЛНО ГЕВЕРБЕ!
Защо Гевербето е нереално - защото те не са самостоятелни фирмаджии - не си търсят клиентелата самостоятелно, а им се казва къде да работят, колко да работят, кога да не работят и да си ходят към вкъщи - получават заповеди от лекаря/бабата точно като при трудовите отношения - т.е. те са служители БЕЗ ТРУДОВ ДОГОВОР, а това в днешно време е робовладелство.
Така функционира търговията с хора в 21 век - ти какво мислиш, че има пазар, на който се предлагат робите?
Това, че не са те хванали до сега не значи, че си легален!

Достатачно е една жена да се окаже недоволна, да отиде в общината и да се оплаче и ще гръмне цялата схема.
Има доста такива случаи.
Преди с детегледачките доста момичета почнаха да се самоубиват и като се случи нещо такова НАЙ-КЪСНО почват истинските присъди от 5-10 г. затвор за „робовладелците“, глоби до припадък от милиони! И в Германия политиците искат да бъдат преизбирани - представи си да се самоубие някоя нервна леличка, която ти си уредила на работа - само гледай как почва гоненето на вещици. Достатачно е дори да е една произволна жена на черно да се самоубие - почва ЯКА хайка.

В момента в месарската и хранително-вкусовата промишленост масово текат проверки за подобни схеми (след като медиите направиха репортажи по темата), но нашите посредници си връзват гащите с договори за посредничество с фирмата-клиент. Те са легални. Твоят лекар НЕ Е.

Можеш да се измъкнеш САМО, ако откриеш фирма, вкарваш ДДС и данъци и имаш ДОГОВОРИ за посредничество с ФИРМА, КОЯТО НАЗНАЧАВА НА ТРУДОВИ ДОГОВОРИ ХОРАТА.
Това е единственият легален, БЯЛ начин.
За лекарят ЛЕГАЛНО би било, ако тези „фирмаджийки“ имаха договор с него като консултант (не като лекар!) да им намира клиенти срещу заплащане, самите фирмаджийки (гледачките) имат ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН КЛИЕНТ, САМИ ОПРЕДЕЛЯТ РАБОТНОТО СИ ВРЕМЕ, КЪДЕ ДА ЖИВЕЯТ, КОГА ДА ПОЧИВАТ И ИМАТ ДОГОВОРИ С БАБИТЕ!!!

Извод
За Гевербетата им трябва 1 седмица да ви разнищят, че са фалшиви само с показанията на една недоволна лелка - докарали сте я в страната, сложили сте я при бабата и сте я закрепостили, нямала е други клиенти, не е знаела какво подписва....

За работата на черно горите и без 1 седмица работа на немските митнически служби, НАП.
Дори полицията не се занимава с вас - занимават се хора на ФЕДЕРАЛНО ниво, на МЕЖДУНАРОДНО ниво и поемат истински професионалисти тези случаи, а те като те захапят - не пускат.

Ти ако от това искаш да живееш на седмица 1-2 човека да пращаш - това са доходи от над 80 000 евро на година. Ти ТРЯБА да се регистрираш дори по ДДС, да отчиташ разходи и приходи, а ако не го сториш си ПРАКТИЧЕСКИ фирмаджийка, но не си откривала фирма - ти си в юриздикцията на българското НАП и полицията.
Ако пък си с адрес в Германия и от Германия си набирала хората - почват немската митница (Zoll), немските финансови служби (Finanzamt), и общинските служби (Ordnungsamt) да се занимават с теб по НАКАЗАТЕЛНОТО ПРАВО. Няма тук само глоба, а НАКАЗАТЕЛНИ ПРИСЪДИ.

Извод - да, можеш да спечелиш като при всеки незаконен бизнес. Това, че не познаваш законите не те оправдава и ще гориш и според българските, и според немските, и тези на ЕС-ниво.
Действително има умели измамници, които успяват да поддържат такива схеми с години, но това не прави дейността им легална - все някога горят. Горят малките глупаци, за да се отчете дейност, а големите се измъкват, защото са си вързали гащите професионално.
Големите фирми, които набират сериозно работници за чужбина работят по две схеми
- назначават хората у нас и ги пращат две години за не повече от 3х2 месеца на година в командировка - предимството е, че важи нашето трудово законодателство и се плащат данъци и осигуровки у нас. Тези фирми обаче непрекъснато ТРЯБВА да сменят персонала и го правят.
Нарушават множество ЕС-закони, ако нямат обороти в България, но е НЕВЪЗМОЖНО да ги хванат, а съдът е в Ирландия, който отговаря за това. Нашето НАП им издава А1 формуляр и немците не могат да барнат такива фирми, а И НЕ ИСКАТ - имат и политически чадър и дори работят по обществени поръчки такива фирми!!!
- втората схема беше с Gewerbe-тата както работи и твоят лекар, но това е НЕЗАКОННА СХЕМА и вече се замести с назначаване в немски фирми, но карат хората да работят 10 и повече часа на ден събота и неделя.
Има още такава схема в строителството и в хранителната промишленост, в земеделието, но става дума за действително големи риби не като вас - тях няма да ги пипат.

ОБАЧЕ им трябва статистика, че се борят с тази схема и тук идват такива като авторката, които гърмят периодично като търговки на хора.
Почнеш ли да се занимаваш професионално с това ти бъркаш и в бизнеса на големит - те най-малкото имат интерес да пускат сигнали. Честито!
Успех

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: b82c6f5816
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   До 1, 4 и 7. Ако обичаш не ми се нахвърляй, защото аз от теб разрешение не искам и този агресивен назидателен тон го дръж на някой друг... аз помолих за съвет, а не за твоето благоволение и лекции по данъци, морал и право. Не само ти си живяла и работила в Германия, аз също. Не знам какви схеми ти се въртят в главата, но около мен беше пълно с гевербета, както и разбира се с жени с договори с трудови посредници от държавите си, от които пристигат било като домашни помощници или като бабогледачки и работеха само за един и същи човек/и гевербетата работеха само за един и същи човек/. Щом немската държава разрешава на един човек да си открие фирма и да работи, коя си ти да кажеш, че тове е нелегално, при положение, че гевербето си има договор със жената, за която работи и парите се превеждат по сметката на гевербето всеки месец. Както в България, така и в Герматия едноличният търговец има право да си избира клиентите и бройката на клиентите. Коя си ти та да опредеяш колко клиента може да има или да няма едно ЕТ в Германия и кое е законно и кое не? А пък ако си мислиш че на немците не им е ясно за какво става на въпрос, но си траят, защото черната работа няма кой да им я върши в Германия... много грешиш. Те имат нужда от нас. Голямо писане, голямо пулене от твоя страна, та НАПове, та МАПове... голям филм, голяма драма... ти май си нямаш друга работа, а само в сподели висиш... гледам, че и по други теми свързани с Германия си крещяла...

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e6210aa2f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Номер 8, това че една схема е БИЛА широко разпространена изобщо не значи, че е легална.
Просто искам да спася жената от големи проблеми.
Всеки си има глава на раменете да мисли.
ПО ПРИНЦИП - когато една схема е твърде доходоносна, се сещайте, че има врътка. 800 евро да ти капят от посредничество на ЕДИН човек при положение, че нормалните фирми взимат 250 най-много означава, че си има ПРИЧИНА. Лакомо дупе, кръв сере.
Аз причините горе ги описах.
Гевербетата може да си ги отваряш на кило, но ако тръгне проверка лесно се доказва, че емитираш такава дейност, а ако човек ти е КАЗВАЛ какво да правиш смятай, че той се явява работодател БЕЗ трудов договор.
Описала съм последиците - внасяне със задна дата на всички осигоровки и данъци глоба наказателен процес.

То и кражбите не ги разкриват в 90% от случаите.
То и сутеньорите работят навън, има и проституция у нас, макар че е забранена, но това не прави тези неща легални.
За търговия с хора има доста големи присъди и рискът ти го компенсират с голямата комисионна - затова са ти 800 евро. Ако ставаше дума за легална схема, защо да ги дават тези пари - в Бюрото по труда хора без пари стотици. За някои хора с корави нерви е ОК - всеки си знае.
Можеш да забогатееш, но можеш и да свършиш в затвора.

Успех

П.П. Не е толкова просто, както си го мислиш номерът с Гевербето - за да си фирмаджия трябва САМОСТОЯТЕЛНО да си избираш клиенти (ПОВЕЧЕ ОТ 1 КЛИЕНТ ДА ИМАШ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО), САМОСТОЯТЕЛНО да работиш и да си предприемач, а ти не си такъв като живееш при бабата и друг те е вкарал в страната, отворил ти е фирмата и ти прави договорите, получаваш ЗАПОВЕДИ от този човек и от бабата - те не са ти клиенти, а РАБОТОДАТЕЛИ без трудов договор. Такова е определението на трудовите правоотношения - получаваш заповеди в замяна на работната заплата, но имаш ПРАВА по ТРУДОВОТО законодателство каквото хората със Шайнгевербе практически нямат - затова говорим и за търговия с хора.
Достатачно е една болногледачка от твоите да претърпи трудова злополука или една баба да хвърли топа и се започва с проверките, един репортаж по телевизията стига, за да почне рация.
Така се разбиха точно същите схеми в месопреработвателната промишленост и селското стопанство

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 5270ffddf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До 9 от 2: абе, човек, какви схеми са ти в главата?? Това е съвсем легална процедура. Плащаш си като поп на държавата данъци, отдръжки, всичко... Та, почнаха един интерпретации, колко клиента трябвало да има и т.н. Па кой ти бил регистриал фирмата и т.н... Леле, мале! Ти ми напомняш на пенсионерите, които едно време седяха на пейката пред блока и знаеха всичко за всичко.

Имам чувството, че теб май те тревожи повече, това, че питащият щял да печели по 800 евро на човек. Това ли те жегна, та изхаби 5 часа да пишеш фермани? Много ли ти се струват? Да не вземе случайно да спечели повече от теб на месец, пък и даже съвсем легално?..

Пий една чаша топла вода и приеми, че хората са различни.
И стига с тези километрични постове, и без това никой не ти ги чете. Аз лично гледам първото и третото изречение и прескачам, защото не ми се четат бъртвежите на един човек изгарян от черна завист и комплекс за нереализираност на голям талант.

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 627d310b78
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   до авторката: дамата, която е писала повечето коментари е писала и в други теми за Германия и е давала безкрайно ценна информация по различни въпроси. За себе си съм преценила, че може да се разчита на това, което пише и трябва да сме й благодарни, че го прави. Определено е наясно с нещата. Това, че на теб не ти харесва си е твой проблем. В коментарите й има осведоменост за неща, която 99.9 % от пишещите тук просто нямат. Вярно е, че няма да намериш в тях нещо от сорта как да прекарам немската система, каквато и да е била тя, което пък е целта на повечето заминаващи за там. Но пък ти казва на какво можеш да разчиташ и на какво не , кое си струва , кое не е читаво и трябва да внимаваш. Тя ти е дала обективната информация, ти си преценявай как да постъпиш.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e6210aa2f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 10, живеем в 21 век. Днес е много лесно да се докажат връзките, а и хванатият в нарушение сам ще издаде схемата.
Въпросът не е в 800 те евра, а в схемата, а голямата сума е заради риска като про всяко крминално занимание.
Всеки си носи глава на раменете. Аз ви казвам какъв е рискът - всеки си решава... четете за Schein- Gewerbe както и за последните процеси за търговия с хора. Като хванат жената с шайн-гевербето, тя ще свидетелства стещу вас за истинското престъпление.
Гевербето често се използва и от немците, защото не си длъжен да плащаш социални и пенсионни, а само данъци и здравни. Често ги хващат и глобяват с осигуровки и тем подобни, но не е наказуемо за разлика от търговията с хора. МАСОВО от схемата, която описва Авторката и Гевербе не правят, но и да сторят не плащат здравни, защото са 350 евро държавните, а частните са 200 евро. Така при злополука, но и при заболяване се почва с разнищване на схемата, но е достатачно и материал по телевизията, за да се размърдат - не хващат големите и им трябват глупаци, които са ясни да изгърмят, но всеки който се занимава със сива и нелегална дейност, прибирайки огромни суми без работа трябва да живее с този риск. Такава е цената на мръсните пари.
Схемата е особено неморална, защото мами не само държавата, но най-вече поробва жените-гледачки, които са истинските жертви - отмъкват им се парите без всякакви права, стават заложници на недобросъвестни работодатели и жертва на нечовешко отношение и условия за труд. Става дума за робство от 21 век - не очаквайте да видите вериги и окови, а дейността, която описва Авторката е чист нелегален пазар на хора и дори не е сив, а чиста проба черен. Наказанието за търговия с хора е от 3 до 5 г. затвор ЕФЕНТИВНО...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: fd7cd37c06
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   До номер 12: Понеже няма сили да споря със стена - прочетох ти първото изречение и пак си копирам отговора:

Абе, човек, какви схеми са ти в главата?? Това е съвсем легална процедура.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker